Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: dianek
obecnie jest 1 tydzień
za tacierzyński płaci ZUSik - 100%
należy się każdemu tacie zatrudnionemu na umowę o pracę (tak jak się należy ileś tam dni urlopu etc.)
Gość: katrin22
I będę musiała sobie pokupować, bo w lumpy dziecka nie ubiorę<zły>
a trochę gorszych ciuszków też sobie zostaw - przydają się na bardzo brudzące zabawy
zerknij sobie w moją stopkę co moja siostra wyprzedaje z paczki którą ja dostałam - część już poszła niektóre za dziwne pieniądze
można sobie poskładać na lepsze ciuszki
dianek ja te ciuszki wrzucę do tych budek PCK, bo wstyd mi je nawet na allegro wystawiać.
Gość: kotek11
ciuszki poszły w różnych kwotach, ale 2 paczki kupiły na prawdę biedne osoby w potrzebie - jeszcze im gratisy dorzuciłam
a z budek pck ciuchy idą do ciuchlandów a nie do potrzebujących
już wolę wystawić na all i sprzedać za 1zł komuś kto potrzebuje i wiedzieć że trafiło bezpośrednio w jego ręce
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Skoro tak okropne, ja tam część kupuję, a właściwie kupiłam używane takie rzeczy jak spodenki, bluzy, koszulki itp. W bodziaki używane dziecka nie ubiorę, więc takie rzeczy kupię nówki.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Kupiłam też śpiworek od kotek11 też używany, ale widać, że szanowany.
Porobię paczki i powystawiam na allegro od 1zł, skoro z pck dają do ciucholandów
staram się jak mogę szanować ciuszki
W sumie ile takie małe dziecko potrzebuje ciuszków, np. na 56?i na 62 ile? bo potem wpadnę w rytm, ale teraz nie mam pojęcia co i ile kupić.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
w gazecie wyborczej pisało o tym - w tym roku jest 1 tydzień a w przyszłym roku 2 tyg tzw tacierzyńskiego.
Tacierzyński trzeba wykorzystać w ciagu roku od urodzenia się dziecka.
Dodatkowo są 2 dni urlopu okolicznościowego na urodzenie się dziecka.
I 2 dni na opiekę nad dzieckiem.
Ciekawi mnie bo tak to rozumię o tacierzyńskim skoro trzeba wykorzystać zanim dziecko będzie mialo 1 rok, to jak się urodzi na koniec tego roku, a tata zechce wykorzystać np w nowym roku to przysługują mu wtedy już 2 tyg, prawda?
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
poza tym - ilosc tez zalezy od tego jaki system prania sobie opracujesz - codziennie recznie czy skladasz na wsad do pralki
tak - nasza młoda w kwieniu sie urodziła, a stary jeszcze tacierzynskiego nie brał
Teraz chcę kupić dresik na 62, to może pochodzi 3-4 miesiące, no właśnie nie wiadomo jakie dziecko będzie duże. Wg. lekarza max 3,5 kg.
wystaw na allegro
albo zrob foty i daj na picasa
kurcze, to chyba kupię teraz małe, a potem dokupię, bo w ciemno ciężko kupić