Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#4726487 Napisano: 03.10.2011 10:48:36
dianek napisał(a):

eee agusia daj spokój z zabobonami...
ja się z zakupami dla dziecka wstrzymuję do 6-7 miesiąca, ale już teraz oglądam co jest, czego mi brakuje, co tam ciekawego na rynku
no i odkładamy kasę - na razie niech zarabia na koncie oszczędnościowym, za 2-3 miesiące się ją wyda emotka

teraz bardziej martwię się o siebie - jakieś swetry czy grubsze tuniki by się przydały, kurtki na zimę nie mam emotka

Po prostu nie rób tego, nie rób tamtego, nie patrz przez judasza, nie kupuj ubranek, na łóżeczko za wcześnie, na cośtam za wcześnie i tak w kółko... Nie powinnaś robić tyle tych usg (teściowa), a robię raz w miesiącu jak jestem u lekarza... itp....
0 0

benasia

#4726501 Napisano: 03.10.2011 10:52:49
hm... właśnie najwięcej widać na necie Fridy, ale ciekawe są też te Canpola do ust. sama nie wiem. Chcę by to było skuteczne, łatwe w obsłudze no i ciekawe czy dam radę takim do ust...
0 0

Gość: grusia

#4726503 Napisano: 03.10.2011 10:54:14
Benasia moaj szwagierka ma elektryczna fride taka co to melodyjki dodatkowo wygrywa ( nie wiem jaka firma ) i wg mnie zbyt mocno zasysa - bardziej chyba dla doroslego by sie nadawała no i dosc glosno chodzi. My mamy taka do ust i nachwalic sie nie umiem choc dla noworodka uwazam lepsza zwykla gruszka bo nosek tak malutki ze frida ledwo sie miesci.
0 0

Gość: katrin22

#4726512 Napisano: 03.10.2011 10:55:30
agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

ja się z zakupami dla dziecka wstrzymuję do 6-7 miesiąca, ale już teraz oglądam co jest, czego mi brakuje, co tam ciekawego na rynku
no i odkładamy kasę - na razie niech zarabia na koncie oszczędnościowym, za 2-3 miesiące się ją wyda emotka

teraz bardziej martwię się o siebie - jakieś swetry czy grubsze tuniki by się przydały, kurtki na zimę nie mam emotka

Po prostu nie rób tego, nie rób tamtego, nie patrz przez judasza, nie kupuj ubranek, na łóżeczko za wcześnie, na cośtam za wcześnie i tak w kółko... Nie powinnaś robić tyle tych usg (teściowa), a robię raz w miesiącu jak jestem u lekarza... itp....

hehe, u mnie moja mama wierzy w zabobony, też mi mówiła, na ubranka za wcześnie, na to na tamto na siamto, ale powiedziałam, że w te durnoty nie wierzę i robiłam po swojemu, ubranek nie kupowałam, bo zwyczajnie mnie yo nie kręciło jeszcze. Dopiero ok 33 tygodnia pokupowałam co mi trzeba
emotka emotka
0 0

benasia

#4726534 Napisano: 03.10.2011 11:01:20
grusia napisał(a):

Benasia moaj szwagierka ma elektryczna fride taka co to melodyjki dodatkowo wygrywa ( nie wiem jaka firma ) i wg mnie zbyt mocno zasysa - bardziej chyba dla doroslego by sie nadawała no i dosc glosno chodzi. My mamy taka do ust i nachwalic sie nie umiem choc dla noworodka uwazam lepsza zwykla gruszka bo nosek tak malutki ze frida ledwo sie miesci.

chyba kupię normalny - tylko teraz tak: frida ma filtry higieniczne i jest taka wąska (tak mi się wydaje ze zdj), a np Marimer jest dosyć szeroka i nie trzeba filtrów, a znowu sopelek jest dosyć szeroki i ma filtry ale też ma końcówki takie fajne wielorazowe - i jak tu wybrać odpowiedni... emotka
0 0

agusia147

#4726675 Napisano: 03.10.2011 11:42:03
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

hehe, u mnie moja mama wierzy w zabobony, też mi mówiła, na ubranka za wcześnie, na to na tamto na siamto, ale powiedziałam, że w te durnoty nie wierzę i robiłam po swojemu, ubranek nie kupowałam, bo zwyczajnie mnie yo nie kręciło jeszcze. Dopiero ok 33 tygodnia pokupowałam co mi trzeba
emotka emotka

To w takim razie chyba takie pokolenie zaboboniaste...
0 0

Gość: grusia

#4726831 Napisano: 03.10.2011 12:30:17
Benasia my mamy taki aspirator http://apteka.sc/...iny-nosa-p-3418.html i nam odpowiada.

A co do Sudocremu to 400g wcale nie az tak duzo jakby sie wydawało zwłaszcza przy noworodku - biorac pod uwage il zmienianych pieluch ( pod warunkiem ze smarujesz pupcie po kazdej zmianie ).Nie powiem wg mnie krem jest mega wydajny. W aptece u meza jest teraz promo i barzdiej oplaca sie kupic np 2x250g niz na All raz 400g z wysylka emotka .
0 0

Gość: cytrynkowa

#4726894 Napisano: 03.10.2011 12:54:09
szczerze to ja zaboboniasta nie jestem ale dopiero teraz robi zakupy, własnie pakuje sie do szpitala

byłam u lekarza, niby wszystko ok, malutka przekręciła sie glową w dół, ale lekarz twierdzi że to nie przesądza sprawy i jeszcze może spowrotem wskoczyć głową do góry, niby wszystko ok ale ruchy dość mozolne ma, martwie sie tym tym bardziej że jest malutka 2 kg ma tylko a to34 tydzień, lekarz mówi że będzie długi chudzielec, jutro jade na ktg
0 0

benasia

#4726920 Napisano: 03.10.2011 01:00:49
cytrynkowa napisał(a):

szczerze to ja zaboboniasta nie jestem ale dopiero teraz robi zakupy, własnie pakuje sie do szpitala

byłam u lekarza, niby wszystko ok, malutka przekręciła sie glową w dół, ale lekarz twierdzi że to nie przesądza sprawy i jeszcze może spowrotem wskoczyć głową do góry, niby wszystko ok ale ruchy dość mozolne ma, martwie sie tym tym bardziej że jest malutka 2 kg ma tylko a to34 tydzień, lekarz mówi że będzie długi chudzielec, jutro jade na ktg

napewno mała jeszcze urośnie bo dzieci w ostatnich tyg najwięcej przybierają na wadze emotka

My też jutro jedziemy na wizytę emotka
A Mikuś lubi harcować w brzuszku i daje o sobie znać emotka
0 0

Gość: kotek11

#4726925 Napisano: 03.10.2011 01:01:47
dziewczynki jesli chodzi o ciuszki... te zimowe mamuski niech sie zaopatrza tez w mniejszy rozmiar z dlugim rekawem - bodziaki i spiochy. choc moim zdaniem lepsze sa spiochy-jeden ciuch i wygodniejsze w zakladaniu. poyslcie tez o kaftanikach. te co beda rodzily na wiosne - proponuje wiecej bodziakow na ramiaczka z krotkim rekawem juz w wiekszym rozmiarze. i na taki bodziak kaftanik z dlugim.

mam zimowego i wiosennego smyka i to sa moje odczucia emotka
0 0

Gość: dianek

#4727067 Napisano: 03.10.2011 01:52:42
emotka emotka emotka

rozstępy na brzuchu...a tu dopiero 17tc emotka ratunku emotka
0 0

Gość: kotek11

#4727086 Napisano: 03.10.2011 01:58:44
dianek napisał(a):

emotka emotka emotka

rozstępy na brzuchu...a tu dopiero 17tc emotka ratunku emotka

dianek sprobuj oliwki dla dzieci. jesli to nie bedzie pomagalo to kup mustele... mi na poczatku oliwka doskonale natluszczala skore ...

inna sprawa- niektorzy maja sklonnosci i nic im niepomoze.. chocby fortune zostawili w sklepach ...
0 0

#4727104 Napisano: 03.10.2011 02:03:06
smaruje praktycznie od początku ciąży olejkiem babydream fur mama rosmana - podobno dobry... a mimo to i z jednej i z drugiej strony pojawiły się delikatne paseczki - normalnie jak jakaś zebra wyglądam emotka
0 0

Gość: katrin22

#4727110 Napisano: 03.10.2011 02:04:19
cytrynkowa to super, że odwrócona niunia, ja się w środę dowiem, co u mojej niuni.
Ostatnio byłam 1,5 tygodnia temu, i dziecko ważyło między 1800- a 2,200 kg.
Na kiedy Ty masz dokładnie termin?
Mi zaczyna się 36, bo wg.okresu urodzę 25 października, wg USG 6-9 listopad, a ostatnio lekarz mówił, że wg. kości udowej (która zawsze rośnie zgodnie z tygodniem) termin na 29 października.
I ja już głupia jestem...

dianek głowa do góry, ja mam cyce od spodu w rozstępach, brzusio czysty, nawet krem Vichy na cyce nie pomóg, chyba trzeba je pokochać...

kotek11, dzięki za rady, właśnie kompletuję bodziaki z długim rękawkiem emotka
0 0

#4727127 Napisano: 03.10.2011 02:11:55
aa,na tyłku mam rozstępy, to na brzuch też mogę mieć
a winę zrzucę na męża - że niedokładnie olejek wsmarowywał, albo że mu się wchłonął w ręce zamiast mi w brzuch emotka

dobra pomidorowa mi wyszła - od razu mi się humor poprawił emotka
0 0

benasia

#4727165 Napisano: 03.10.2011 02:27:42
ja na szczęście w 34 tyg nie mam rozstępów ani na brzuchu ani na piersiach. Jedynie chciały mi się zrobić na udzie -na jednym są troszkę a na drugim chciały się zrobić ale jak tylko zobaczyłam to zaczęłam intensywniej smarować. Ale boję się o brzuch że pod spodem mi się zrobią bo sama nie widzę, ale mężuś na razie jak pytam mówi że nie ma emotka
a nasz Mikuś ważył tydzień temu 2300g emotka

A co do ubranek to mam już prawie wszystko dla malucha: body kr. rękaw, body dł. rękaw, kaftaniki, koszulki rozpinane, śpioszki, pajacyki, bluzy i bluzki itp. Jedynie teraz chcemy kupić kombinezoniko-śpiworek emotka
0 0

agusia147

#4727174 Napisano: 03.10.2011 02:30:23
Ja na razie też żadnych rozstępów, ale może dlatemu że nigdy chuda nie byłam i zawsze był tłuszczyk.
0 0

Gość: agasiam

#4727182 Napisano: 03.10.2011 02:35:22
Kurcze dziewczyny jestem załamana. Wróciłam właśnie z zakupów i nic nie kupiłam. Dostałam ekstra kase na super torebkę i mimo ze było kilka fajnych to nie umiałam się zdecydować. Do tego wszystko przeliczam na rzeczy dla maluszka. I tak myśle sobie że za cene torebki mogłabym kupić to czy tamto. Czy mi to już zostanie. Patrze na moją mamę i stwierdzam że ona ma to samo. Najpierw dzieci a na końcu ona sama bo jej zawsze nic nie jest potrzebne, jak twierdzi.
Na rozstępy stosuje oliwke w żelu penaten ale tylko na noc i u mnie działa a mam tendencje do rozstępów.
0 0

izoldaaa6

#4727193 Napisano: 03.10.2011 02:39:30
agasiam napisał(a):

Kurcze dziewczyny jestem załamana. Wróciłam właśnie z zakupów i nic nie kupiłam. Dostałam ekstra kase na super torebkę i mimo ze było kilka fajnych to nie umiałam się zdecydować. Do tego wszystko przeliczam na rzeczy dla maluszka. I tak myśle sobie że za cene torebki mogłabym kupić to czy tamto. Czy mi to już zostanie. Patrze na moją mamę i stwierdzam że ona ma to samo. Najpierw dzieci a na końcu ona sama bo jej zawsze nic nie jest potrzebne, jak twierdzi.
Na rozstępy stosuje oliwke w żelu penaten ale tylko na noc i u mnie działa a mam tendencje do rozstępów.

jeżeli chodzi o zakupy ja od 4 lat tak już mam, najpierw dzieci...
a o rozstępach to można gadać i gadać.... ja stosowałam oliwki, kremy.. itd... i co...
i tak rostąpiłam się jak morze Czerwone za sprawą MOjżesza . w każdym możliwym miejscu (nawet na łydkach, przedramionach itd.) więc to chyba jest już genetycznie uwarunkowane albo coś w podobie ....
0 0

Gość: agasiam

#4727634 Napisano: 03.10.2011 05:26:29
dostałam reprymende od męża i jutro mam kupić torebke bo inaczej sam kupi i to wg własnego gustu. To mnie zmobilizowało.
Nie wiem czy był juz tu poruszany temat, ale mnie bardzo interesuje jak to jest z urlopem -opieka nad żoną po porodzie dla męża. Czy to jest 100% płatne i czy każdemu tacie się należy?
0 0