Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#4738582 Napisano: 07.10.2011 07:49:57
W 2003 roku powstał kanał to pewnie od tego momentu się wiek liczy emotka
0 0

Gość: kotek11

#4739042 Napisano: 08.10.2011 06:22:39
agusia147 napisał(a):

W 2003 roku powstał kanał to pewnie od tego momentu się wiek liczy emotka

mi sie wydaje ze 10 albo 15.. jakos tak okragle urodziny moim zdaniem ... ale tez szukam odp na to pytanie
0 0

Gość: dianek

#4739066 Napisano: 08.10.2011 06:50:53
dziewczyny, nie wiecie może jak jest z dłuższą jazdą samochodem w ciąży tudzież z szybkim przemieszczaniem się w pionie?

Tatry za mną chodzą od jakiegoś czasu... szczególnie teraz jak pojawił się pierwszy śnieg. Przed ciążą wypady w każdej wolnej chwili no a teraz mi trochę brakuje.

Tylko czy w 5 mies. ciąży 4-5h w aucie jednego dnia i wyjazd kolejką linową nie zaszkodzi? Na spacer w górę się zdecydowanie nie czuję, dolinki są nudne, więc może chociaż wyjazd na Kasprowy - i tam mały spacerek emotka
0 0

Gość: katrin22

#4739161 Napisano: 08.10.2011 08:13:19
dianek napisał(a):

dziewczyny, nie wiecie może jak jest z dłuższą jazdą samochodem w ciąży tudzież z szybkim przemieszczaniem się w pionie?

Tatry za mną chodzą od jakiegoś czasu... szczególnie teraz jak pojawił się pierwszy śnieg. Przed ciążą wypady w każdej wolnej chwili no a teraz mi trochę brakuje.

Tylko czy w 5 mies. ciąży 4-5h w aucie jednego dnia i wyjazd kolejką linową nie zaszkodzi? Na spacer w górę się zdecydowanie nie czuję, dolinki są nudne, więc może chociaż wyjazd na Kasprowy - i tam mały spacerek emotka

Kochana to zależy jak się czujesz. Ja z mężem bodajże w 6 miesiącu mieliśmy zaplanowaną wycieczkę, ale zrezygnowałam, bo 3h w aucie to było dla mnie za dużo, bo tłuczenie, ciągłe przerwy na siku, i wtedy był upał. Siedzę całą ciążę w domku emotka najdłuższa podróż to 200km do przyjaciółki, ale męczyłam się niesamowicie.
0 0

#4739189 Napisano: 08.10.2011 08:26:48
do Zakopanego z Krakowa jedzie się 1,5-2h w zależności od warunków, więc spoko - no i jest po drodze gdzie się zastrzymać

natomiast zastanawiam się czy wyjazd kolejką w ciąży jest bezpieczny...
to będzie jakieś 1750 m. wysokości w ciągu jednego dnia - i to góra, dół

na sieci znalazłam informacje, że nie ma przeciwwskazań, jeśli nie ma żadnych problemów z ciążą
ale u mnie jest tachykardia emotka

chyba będę to musiała po prostu obgadać z lekarzem, a teraz w pierwszy lepszy ładny weekend wyskoczymy albo do chochołowskiej albo w dolinki podkrakowskie - pospacerować

za to widzę, że narty wcale nie takie zakazane emotka oczywiście o zjazdówkach nie ma mowy, ale skitoury na spokojnych raczej biegówkowych trasach wchodzą w grę emotka tylko brzuch mogę już mieć za duży emotka
0 0

Gość: malaga1

#4739190 Napisano: 08.10.2011 08:27:46
dianek napisał(a):

zmiany ciśnienia nie są wskazane więc siłą rzeczy góry i mnie mój lekarz odradzał. najlepiej zapytaj swojego ale myślę, że to jest jednak jakieś ryzyko emotka
0 0

#4739200 Napisano: 08.10.2011 08:35:30
2h jazdy to nic strasznego, po drodze z 2 przerwy gdzieś na CPN-ie możecie zrobić, żeby nóżki rozprostować, i skorzystać z WC
Co do jazdy kolejką, to tak jak piszesz, skonsultuj z lekarzem.
Ja teraz w 36 tygodniu ciąży już nie nadaję się na wycieczki, wyjazdy etc. Np. jadąc autem czuję jak mi się dziecko o żebra i pęcherz obija emotka
Wczoraj w sklepie poprzymierzałam kilka ciuszków, i z przebieralni wyszłam cała spocona, wykończona, oczywiście nic nie kupiłam, bo albo za duże, albo za małe, nawt ekspedientki się śmiały, że muszę poczekać, aż brzusio się urodzi, a tyle okazji było, wrrrr. Potem porobiłam w spożywczakach zakupy, i byłam zmordowana jak nigdy, ale dziś czuję przypływ energii, robię bigosik, sałateczkę i chyba tego drożdżowca upiekę co podawałam przepis emotka
0 0

#4739259 Napisano: 08.10.2011 09:04:43
no właśnie przede mną podobno najlepsze 2-3 miesiące na wycieczki itd
z resztą dobrze się czuję i mnie już ciągnie w góry... tak jak pisałam - przed ciążą każda wolna chwilka gdzieś w terenie, a teraz taki przestój

30 października będziemy u lekarza to obgadamy emotka
0 0

agusia147

#4739328 Napisano: 08.10.2011 09:33:03
dianek napisał(a):

no właśnie przede mną podobno najlepsze 2-3 miesiące na wycieczki itd
z resztą dobrze się czuję i mnie już ciągnie w góry... tak jak pisałam - przed ciążą każda wolna chwilka gdzieś w terenie, a teraz taki przestój

30 października będziemy u lekarza to obgadamy emotka

Dianek jeśli w ciąży nie ma przeciwwskazań do latania, to do wjeżdżania kolejką tym bardziej. Mnie też ciągnie w góry z tym, że do Krynicy emotka
0 0

#4739392 Napisano: 08.10.2011 09:59:42
dianek teraz korzystaj, bo potem będzie gorzej, wiem o sobie, teraz chodzę jak słonica, i nigdzie mnie nie ciągnie, no może do łóżka emotka
0 0

Gość: emilka1705

#4739406 Napisano: 08.10.2011 10:05:58
ja 2 tygodnie temu byłam na sesji zdjęciowej z konka w Warszawie. 36tydzień ciąży 4 godziny w samochodzie bez przytanku, pół dnia na wysokich szpilach i żyje:)
0 0

agusia147

#4739414 Napisano: 08.10.2011 10:09:27
katrin22 napisał(a):

dianek teraz korzystaj, bo potem będzie gorzej, wiem o sobie, teraz chodzę jak słonica, i nigdzie mnie nie ciągnie, no może do łóżka emotka

;) No to właśnie dianek korzystaj póki możesz. A odnośnie jazdy autem to rozłóż sobie siedzenie żeby brzusia nie ściskać.
0 0

#4739601 Napisano: 08.10.2011 11:43:42
Wygoda przede wszystkim i komfort emotka
Ja już mam brzusio jakbym arbuza połknęła heh emotka
0 0

#4739829 Napisano: 08.10.2011 01:51:06
misiaa mam odchylony tak czy inaczej, nawet jak po mieście jeżdżę, do tego adapter do pasów więc brzusia mi nic nie gniecie i jest bezpiecznie emotka

mam nadzieje że pogoda i zdrówko dopisze i listopad-grudzień będziemy mieli bardzo aktywny emotka

a na razie wróciłam z zakupów - o dziwno nawet nie tak bardzo zmęczona emotka wreszcie udało nam się odebrać wygrane torby nivea z rosmana - całkiem całkiem są emotka
0 0

agusia147

#4740028 Napisano: 08.10.2011 04:02:36
Ja nie mam adaptera i jeżdżę, a do rodziny mam nieco daleko bo ponad 200km, a do teściów 400km emotka
0 0

#4740069 Napisano: 08.10.2011 04:20:04
no dla mnie adapter w aucie to podstawa

bo bez pasów jeździć to czysta głupota (w razie czego są bardzo małe szanse na uratowanie i matki i dziecka), a z pasami to masakra dla maleństwa - nie tylko podczas wypadku ale i podczas pierwszego lepszego silnego hamowania taki maluszek jest narażony na szereg bardzo poważnych urazów, przy których popękana macica mamy to nic...

chociaż chyba najgorsze to to co robi wiele kobiet - zapina tylko górny pas a dolny tak przekłada by na nim siedzieć... dość łatwo sobie wyobrazić że bez dolnego pasa wyjedziemy z fotela, bo nasze ciało podczas wypadku łapie mase min. 2,5 ton, a górny pas nas przytrzyma tnąc tętnicę szyjną lub w ogóle amputując głowę... no ale chyba nie wszystkim sobie to tak łatwo wyobrazić emotka

osobiście wolałam wydać te 50zł i od 2 miesiąca ciąży jeździć nie tylko bezpiecznie ale i wygodnie - bo pasy faktycznie nie gniotą a nawet są w dość dalekiej odległości od brzuszka emotka
0 0

Gość: cytrynkowa

#4740076 Napisano: 08.10.2011 04:21:45
dianek napisał(a):

a na razie wróciłam z zakupów - o dziwno nawet nie tak bardzo zmęczona emotka wreszcie udało nam się odebrać wygrane torby nivea z rosmana - całkiem całkiem są emotka

kurde ja nigdy w rosmanie nie moge nic wygrac, tyle zawsze nagrod gram na mame i meza i siebie i nigdy nic
0 0

#4740090 Napisano: 08.10.2011 04:27:43
ja jak grałam na siebie i męża to nic nie wygrywałam, zaczęłam tylko na siebie to co jakiś czas wpada coś

a te torby to były z promocyjnego - pierwsze 250 czy ileśtam osób które kupiło produkt nivea sensitive dla dzieci i zarejestrowało paragon dostawało torbę - no to się z mężem załapaliśmy emotka
0 0

benasia

#4740131 Napisano: 08.10.2011 04:54:23
my też się załapaliśmy ale nie odebraliśmy jeszcze naszej torby Nivea Baby.
0 0

agusia147

#4740395 Napisano: 08.10.2011 07:09:50
dianek napisał(a):

no dla mnie adapter w aucie to podstawa

bo bez pasów jeździć to czysta głupota (w razie czego są bardzo małe szanse na uratowanie i matki i dziecka), a z pasami to masakra dla maleństwa - nie tylko podczas wypadku ale i podczas pierwszego lepszego silnego hamowania taki maluszek jest narażony na szereg bardzo poważnych urazów, przy których popękana macica mamy to nic...

chociaż chyba najgorsze to to co robi wiele kobiet - zapina tylko górny pas a dolny tak przekłada by na nim siedzieć... dość łatwo sobie wyobrazić że bez dolnego pasa wyjedziemy z fotela, bo nasze ciało podczas wypadku łapie mase min. 2,5 ton, a górny pas nas przytrzyma tnąc tętnicę szyjną lub w ogóle amputując głowę... no ale chyba nie wszystkim sobie to tak łatwo wyobrazić emotka

osobiście wolałam wydać te 50zł i od 2 miesiąca ciąży jeździć nie tylko bezpiecznie ale i wygodnie - bo pasy faktycznie nie gniotą a nawet są w dość dalekiej odległości od brzuszka emotka

Trochę przesadzasz, kiedyś nie było adapterów i ludzie jeździli, dzieci się rodziły i nie było problemów... Z pasami tez nigdy nie miałam problemów, nie czuję się gnieciona...
0 0