Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: kotek11
mi sie wydaje ze 10 albo 15.. jakos tak okragle urodziny moim zdaniem ... ale tez szukam odp na to pytanie
Gość: dianek
Tatry za mną chodzą od jakiegoś czasu... szczególnie teraz jak pojawił się pierwszy śnieg. Przed ciążą wypady w każdej wolnej chwili no a teraz mi trochę brakuje.
Tylko czy w 5 mies. ciąży 4-5h w aucie jednego dnia i wyjazd kolejką linową nie zaszkodzi? Na spacer w górę się zdecydowanie nie czuję, dolinki są nudne, więc może chociaż wyjazd na Kasprowy - i tam mały spacerek
Gość: katrin22
Kochana to zależy jak się czujesz. Ja z mężem bodajże w 6 miesiącu mieliśmy zaplanowaną wycieczkę, ale zrezygnowałam, bo 3h w aucie to było dla mnie za dużo, bo tłuczenie, ciągłe przerwy na siku, i wtedy był upał. Siedzę całą ciążę w domku
natomiast zastanawiam się czy wyjazd kolejką w ciąży jest bezpieczny...
to będzie jakieś 1750 m. wysokości w ciągu jednego dnia - i to góra, dół
na sieci znalazłam informacje, że nie ma przeciwwskazań, jeśli nie ma żadnych problemów z ciążą
ale u mnie jest tachykardia
chyba będę to musiała po prostu obgadać z lekarzem, a teraz w pierwszy lepszy ładny weekend wyskoczymy albo do chochołowskiej albo w dolinki podkrakowskie - pospacerować
za to widzę, że narty wcale nie takie zakazane
Gość: malaga1
zmiany ciśnienia nie są wskazane więc siłą rzeczy góry i mnie mój lekarz odradzał. najlepiej zapytaj swojego ale myślę, że to jest jednak jakieś ryzyko
Co do jazdy kolejką, to tak jak piszesz, skonsultuj z lekarzem.
Ja teraz w 36 tygodniu ciąży już nie nadaję się na wycieczki, wyjazdy etc. Np. jadąc autem czuję jak mi się dziecko o żebra i pęcherz obija
Wczoraj w sklepie poprzymierzałam kilka ciuszków, i z przebieralni wyszłam cała spocona, wykończona, oczywiście nic nie kupiłam, bo albo za duże, albo za małe, nawt ekspedientki się śmiały, że muszę poczekać, aż brzusio się urodzi, a tyle okazji było, wrrrr. Potem porobiłam w spożywczakach zakupy, i byłam zmordowana jak nigdy, ale dziś czuję przypływ energii, robię bigosik, sałateczkę i chyba tego drożdżowca upiekę co podawałam przepis
z resztą dobrze się czuję i mnie już ciągnie w góry... tak jak pisałam - przed ciążą każda wolna chwilka gdzieś w terenie, a teraz taki przestój
30 października będziemy u lekarza to obgadamy
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dianek jeśli w ciąży nie ma przeciwwskazań do latania, to do wjeżdżania kolejką tym bardziej. Mnie też ciągnie w góry z tym, że do Krynicy
Gość: emilka1705
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
;) No to właśnie dianek korzystaj póki możesz. A odnośnie jazdy autem to rozłóż sobie siedzenie żeby brzusia nie ściskać.
Ja już mam brzusio jakbym arbuza połknęła heh
mam nadzieje że pogoda i zdrówko dopisze i listopad-grudzień będziemy mieli bardzo aktywny
a na razie wróciłam z zakupów - o dziwno nawet nie tak bardzo zmęczona
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bo bez pasów jeździć to czysta głupota (w razie czego są bardzo małe szanse na uratowanie i matki i dziecka), a z pasami to masakra dla maleństwa - nie tylko podczas wypadku ale i podczas pierwszego lepszego silnego hamowania taki maluszek jest narażony na szereg bardzo poważnych urazów, przy których popękana macica mamy to nic...
chociaż chyba najgorsze to to co robi wiele kobiet - zapina tylko górny pas a dolny tak przekłada by na nim siedzieć... dość łatwo sobie wyobrazić że bez dolnego pasa wyjedziemy z fotela, bo nasze ciało podczas wypadku łapie mase min. 2,5 ton, a górny pas nas przytrzyma tnąc tętnicę szyjną lub w ogóle amputując głowę... no ale chyba nie wszystkim sobie to tak łatwo wyobrazić
osobiście wolałam wydać te 50zł i od 2 miesiąca ciąży jeździć nie tylko bezpiecznie ale i wygodnie - bo pasy faktycznie nie gniotą a nawet są w dość dalekiej odległości od brzuszka
Gość: cytrynkowa
kurde ja nigdy w rosmanie nie moge nic wygrac, tyle zawsze nagrod gram na mame i meza i siebie i nigdy nic
a te torby to były z promocyjnego - pierwsze 250 czy ileśtam osób które kupiło produkt nivea sensitive dla dzieci i zarejestrowało paragon dostawało torbę - no to się z mężem załapaliśmy
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Trochę przesadzasz, kiedyś nie było adapterów i ludzie jeździli, dzieci się rodziły i nie było problemów... Z pasami tez nigdy nie miałam problemów, nie czuję się gnieciona...