Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: rachel
Gość: grusia
A my dzis odnosimy małe zwycieztwo - upragniony wtorek i zaczety 37 tydzien - lekarz bardzo chcial bym donosila do tego czasu, za dwa dni zdjecie krazka i juz bez obawy moge rodzic - ciesze sie strasznie
Gość: dianek
no to spakowana? łóżeczko pościelone?
Gość: emilka1705
Ale pogoda...nic się nie chce. U mnie równiutki tydzień do terminu...wydaję się jak cała wieczność. Tak bym chciała urodzić w ciągu tego tyg, aby uniknąć biegania na ktg itd...
Gość: anavaX
tak trzymaj
u mnie 37 wybije w piątek
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a na przeziebiebia faktycznie Prenalen bierzcie - nam pomaga
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: rachel
http://www.prenat...kt/prenatal-gripcare
brała to może któraś z was? Jesli tak to jak efekty?
U nas zaczal sie 37 tydzien i sama nie wiem czemu ale chce miec juz to za soba. Od ponad 2 miesiecy wiecznie cos sie dzieje jak nie serce, to twardnienie brzucha,potem niewydolnosc szyjki i zagrozenie przedwczesnym porodem, pessar a w zeszly piatek juz sie do szpitala wybieralam bo mialam bole.Jestem zmeczona juz tym zamartwianiem sie,wsłuchiwaniem sie w siebie i modleniem by malej sie nie spieszyło.Na szczescie dziecko urodzone w 37 tyg nie jest uwazane juz za wczesniaka wiec hipotetycznie nie musi byc w inkubatorze, dluzej w szpitalu itd.
Czwartek to bedzie sadny dzien - albo wroce do domu z mysla ze moge rodzic w kazdej chwili, albo zaczne rodzic w przychodni czyli po zdjeciu krazka bedzie takie rozwarcie ze nie bedzie na co czekac, albo zostawia mnie w szpitalu. Masakra.Najwazniejsze by mała urodzila sie zdrowa no i by mnie sie nic nie stalo bo po pierwszym porodzie mam cykora.
Głowa do góry. Już najgorsze za Tobą! Teraz tylko czekać na szybki i bezbolesny poród:) Najważniejsze, że dzidzia donoszona:)
Najlepiej moja siostra ( polozna ) dzis jak przyszla od progu rzucila haslem - ale Ci brzuch opadł
Porodu przez ten cały czas bałam się jakoś umiarkowanie, a jak w piątek dostałam takich mocniejszych skurczy to przypomniało mi się jaki to ból i teraz jestem przerażona
Gość: dianek
no to pięknie
jej, ależ Ci zazdroszczę, ja bym już chciała mieć brzdąca na rękach...
a ja natrafiłam na ciekawą instytucję
http://www.koala.krakow.pl/koala
zastanawiamy się z mężem czy się nie wybrać na warsztaty noszenia dzieci w chustach lub warsztaty naturalnego pieluszkowania
http://www.koala....rona,WarsztatyChusty
http://www.koala....a,Naturalne_pieluchy
trochę kosztuje, ale z drugiej strony tematyka ciekawa no i kolejny sposób na nieco aktywności i spędzenia czasu razem...
myślicie, że warto?
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też chciałam iść na warsztaty noszenia dziecka w chuście... Super sprawa. Niestety u mnie akurat się takowe nie odbywały
Gość: agulecece
Gość: agasiam
Gość: agasiam
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie martw się -też miałam chyba w 31-32 tyg rozwarcie na opuszek palca i doktor kazał leżeć i się nie męczyć i nie denerwować i przepisał luteinę, tylko że w razie jakiś bólów lub twardnień miałam się zgłosić od razu i niestety musiałam jechać na pogotowie bo mnie nie puszczało twardnienie i troszkę bolał ale na szczęście rozwarcie się nie powiększyło tylko że leki musze brać do 36 tyg (ale najmniejszą dawkę) a potem jak się zechce urodzić mały to może smiało powiedział doktor - więc jeszcze tydzień lekarstw. A wizyty mam co 2 tyg. Ale mały ładnie rośnie i na szczęście z macicą i z nim wszystko w porządku
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja kupiłam innej firmy taki misiowy i rozmiar 68 - chociaż chcialam najpierw 62 -ale różnica tak naprawdę nie wielka bo 2 cm, a wiadomo trzeba ciepło ubrać bobaska więc kupiliśmy tamten.