Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie ma wg mnie nic bardziej skutecznego na kaszel.
My nie chodzimy do lekarza ( ostatni raz byliśmy yyyy może z 3 lata temu, nie licząc szczepień) i inhalator spełnia swoją role w 10000 %, chociaż teraz musze zainwestować niestety w nowy
Gość: emilka1705
a są jeszcze wyprzedaże ciuszków? Przed świętami narobiłam zakupów za bony:) jakby były jeszcze to chętnie się wybiorę:) a co ciekawego jest w gazetce bo nie przeglądałam a teraz piszę prace do szkoły i nie chce się odrywać:)
Gość: agulecece
ja rowniez jeset szczesliwa posiadaczka inhalatora dla niemowlat sa tez smoczki
ja jeszcze uzywam baniek
moja Mała tez miała taki kaszelek 3 tyg temu wiec miała ideanie 2,5 miesiaca. Pediatra zapisał 2 razy 5 kropli flegaminy do 16godz. Nosic duzo na prosto kazał, a jakby kaszel bardzo przeszkadzał w nocy i dzidzia nie chciała spac 1,5 ml drosetuxu:)
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak w hiper są wyprzedaże ciuszków, i są chusteczki nawilżane pampers zielone 6-pak za 26zł, herbatki hippa po 8,69zł, kaszki Bobovita 2 za 9,99zł, albo u mnie były też 3 za 13,99zł (ale nie w gazetce te 3), słoiczki deserki bobovita i gerber wychodzą po 1,84zł/szt, pampersy są zielone i pomarańczowe i jeszcze kilka innych rzeczy
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: grusia
Swoja droga masakryczne terminy do dermatologa panstwowo
Gość: dianek
powinni już dawno zamknąć tą instytucję i zrobić służbę zdrowia prywatną, a nam nie kazać płacić żadnych składek
potrzebuje pilnej konsultacji, a wszyscy mi wyjeżdżają z terminami na marzec/kwiecień
na 5 marca to ja mam termin porodu!
i po cholerę te składki jak i tak będę musiała iść prywatnie?!
Kurcze to muszę się wybrać na weekendzie. Zastanawiam się nad słoiczkami. Mała 14 lutego skończy 4 miesiące i czas wprowadzać inne jedzonka prócz mleka. Tylko sama nie wiem czy robić w domu czy kupować gotowe. Niby w domu wiem co wkładam do garnak, ale z drugiej strony jest zima i nie mam dojścia do domowej marchewki czy kurczaka:( sama nie wiem.
grazia1981
Postów 615
Data rejestracji 01.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja z początku dawałam słoiczki,małemu smakowały,miał na 2 3 dni jeden,ale dziecko kuzynki wogóle nie chciało tknąć tego,tylko domowe,mój był nauczony,wygoda różnorodność smaków,
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A składki na NFZ wynoszą więcej niż na ubezpieczenie prywatne zdrowotne np w Allianz
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A sprawdzałam wczoraj na słoiczkach to pisało na gerberkach bez konserwantów i barwmików i bez cukru - teraz gdy wczesna wiosna będzie to trudno o normalne i zdrowe a poza tym nawet gdyby chciało się dać wszystko naturalne to ciężko byłoby dostać tak różne smaki...
ja tam marchewkę sobie zasadzę czy coś podobnego ale opórcz naturalnych z ogódka które potem będzie dostawał zmiksowane teraz dam mu trochę słoiczków
rozmawiałam kiedyś z gościem, który przez jakiś czas dostarczał jabłka do fabryki gerbera. Mówił, że zrezygnował bo mieli bardzo restrykcyjne wymagania i kontrole owoców. Nie zagłębiałam sie z nim w temat bo wtedy nie miałam dzieci, a żałuje...
Kiedy przyjdzie lato to u teściów warzyw nie zabraknie, a i u sąsiada teściów jakąś kurkę się kupi czy królika. Tak robiłam przy Emi bo urodziła się w maju także jak zaczynała jeść papki warzyw było pod dostatkiem. Na słoiczki nawet patrzeć nie chciała.
daj spokój Agusia, mojemu tacie wychodzi prawie 6tys zł składek na NFZ rocznie.. nie chodzi do lekarza w ogóle
pomyśl co za 6tys zł można mieć w prywatnej służbie zdrowia
paranoja...
fryteczka
Postów 4283
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
kaszke dostaje do mleczka po południu i wieczorem
sloiczki bobovity , kaszke rowniez
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiem, bo widzę co mamy w ubezpieczeniu prywatnym rodzinnym za 159zł/mc w mBank/Allianz... To nam to wychodzi taniej, a wizyty domowe są za darmo, w razie potrzeby leki przywiozą, wizyta położnej za darmo, lekarzy specjalistów cała lista, w razie potrzeby zabiegi ambulatoryjne, badania itp za darmo, zwroty kosztów w razie potrzeby przewiezienia do szpitala itd... No i nie czekam jak kołek jak to jest w przypadku NFZ i błaganie o termin szybszy niż za miesiąc albo i więcej. Kiedyś w przychodni koleś chciał do kardiologa to dostał termin za pół roku... Przekręcić się idzie...
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
fryteczka a jakie mleczko dajesz do kaszek?
i jak długo dawac jedoskładnikowe jedzonko typu jabłuszko, marchewka, chyb tez mozna gruszki, śliwki itp. tzn ile trzeba poczekac by dawac kilka składników na raz?
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jakoś nie wierzę w te restrykcyjne wymagania, słyszałam od znajomej co robiła na produkcji, że wciskają do słoiczków więcej świństw niż w przypadku posiłków co robisz sama w domu... Że warzywa lądują w słoiczkach często podgnite itp...
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie dają zgnitych, ale na przetwory są odpowiednie sorty warzyw
klas jest 9 dla takiej marchewki z tego co pamiętam
klasy 1-3 to sprzedaż
4,5 to mrożonki i przetwory gdzie marchew jest w kawałkach
6 to przetwory wysokiej jakości (tutaj jest marchewka do słoiczków)
7 przetwory średniej jakości
8 przetwory niskiej jakości
9 marchew przemysłowa (w tym na pasze)
wujek prowadzi skup i segregację owoców i warzyw to mi kiedyś tłumaczył co i jak
mrożonych frytek od tamtej pory nie kupuję, a z czego się robi wódkę to Wam mówić nie będę lepiej