Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a u mnie własnie nie ma ani w dolnośląskim ani w wielkopolskim...
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: katrin22
No to by się zgadzało, tylko po co napisali mi, że po 4-5 wymianach wkładów dopiero można wyprać, jeśli się nie zabrudziło...
W takim razie kupię też tradycyjny otulacz Flipp, czy jakoś tak.
Gość: dianek
1 Flipp i wkłady mam sucho, a resztę będę potem dokupywać
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Kurcze przydałyby mi się takie warsztaty pieluchowania jakie miała dianek.
Kuruj się bidulko, wygrzewaj w łóżeczku, cieplutka herbatka z miodkiem i cytryną pomoże.
chociaż sporo też rozkminiłam z tego ebooka no i przeglądając ofertę sklepów
reszta wyjdzie w praktyce
już się Bernarda doczekać nie mogę...a tu wypadałoby jeszcze posiedzieć spokojnie z 6 tygodni
Kilka tygodni to prawie nic
Cholercia, myślałam, że same wkłady wystarczą do otulacza, a tu jeszcze trzeba prefoldy, chyba te formowane najwygodniejsze, ale znowu drogie.
dianek jakie masz zamiar kupić z formowanych?
do tetry czy tej z muśliny(czy jakoś tak) jakoś nie mogę się przekonać, mam wrażenie, że dziecko będzie miało wielką pupę i ciężko będzie ubrać dziecku jakieś np. jeansy.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na początku będę próbować z pampersami, może potem jesli dziecko okaże się spokojne zajmę się innymi rzeczami.... Aczkolwiek warsztaty pewnie wiedza bezcenna
Nie mam czasu na leżenie w łóżeczku, masa spraw do ogarnięcia, praca inżynierska do napisania itd... Potem może być ciężko.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
my jutro jedziemy na usg bioderek, bo niby do 3 miesicy sie robi.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
my byliśmy jak mały miał 7 tyg i doktor powiedział że wszystko ok i mamy przyjść jak skończy 3 miesiące (a jedna pani mówiła co była z synkiem koło nas- jej synek był starszy,że przyszła kilka dni zanim skończył 3 miesiące i nie przyjął jej bo trzeba przyjść jak dziecko skończy 3 miesiące).
http://www.organi...e-babies-size-1.html
oraz http://www.organi...lipop-naturalna.html
widziałam je na warsztatach, wyjątkowo chłonne i delikatne
do tego wezmę pewnie 2-3 formowanki ecopii lub uszyję sobie sama z flaneli, zobaczymy jeszcze jaka będzie potrzeba
tetre i flanele kupiłam kwadratową 80x80cm, będę składać w origami - tak składana bardzo zgrabnie układa się na pupie malucha
a noworodkowi będę składała bambusowe 30x30cm , później je sobie wykorzystam jako dodatkowy wkład chłonny do innych pieluch
jutro powinnam dostać pudła z pieluchami, ewentualnie w poniedziałek to mogę dać znać cowyjątkowo fajnego przyszło
katrin pamiętaj by przed pierwszym użyciem wkłady wyprać kilka razy (by nabrały chłonności) i by otulaczy nie suszyć na kaloryferze tylko obok (jak położysz na kaloryfer bezpośrednio to się PUL odklei i po pieluszce)
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dobrze, że kładą taki nacisk teraz na te bioderka, ja się urodziłam z niewykształconym do końca i gdyby nie to, że mama się kapnęła, że coś ze mną nie tak to teraz bym pewnie kulała...
http://www.wielor...kladow-mam-sucho/142
ale wiadomo do tego jeszcze formowane potrzebne, i mam obawy nie będzie dziecko miało welkiej pupy jak dam, otulacz, formowana i wkład?
i nie wiem jak się pierze te formowane, czy po każdym użyciu, czy tak jak otulacz?
Nam lekarkam mówiła, że od 6 do 3 miesięcy się robi heh, także ciekawe z tym wiekiem
czy będzie miało wielką pupę to zależy od otulacza i formowanki
zazwyczaj jak zakłądasz formowankę to nie dajesz dodatkowego wkładu, bo jest wystarczająco chłonna
formowankę pierzesz po każdym siknięciu - ona jest jak wkład, tylko lepiej trzyma zawartość i jest bardziej chłonna i wygodniejsza w zakładaniu (trzyma się na miejscu)
ja właśnie kupiłam 2 kieszonki charlie banana bo są wyjątkowo zgrabne (na pupie znacznie mniejsze od pampersa),po za tym 2 zgrabne otulacze (tots bots rozmiarowy i ten eco cośtam onesize) - nie powiększające pupy no i ten wełniany, który jest super na formowanki, bo formowanka zgrabna, a otulacz to jak rajstopki - ściśle przylega
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: emilka1705
tylko żeby nie okazało się ze to zatrucie ciążowe.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A jak to cholerstwo rozpoznać?