Konkursowiczki w ciąży

sonata

#5105879 Napisano: 28.03.2012 07:43:02
Katrin - nie martw się, już wiosna i będziesz mogła chodzić na dłuższe spacery. Odchudzanie tylko przez dietę nie jest zbyt mądre, potrzebny jest ruch. Z wagą nie mam problemu, ale czeka mnie przygotowanie do egzaminu jeździeckiego i muszę być w formie. Na początek kupiłam sobie pas Pani Teresa emotka , który chroni miejsca po operacji podczas wysiłku. Na imprezę możesz założyć się bieliznę modelującą emotka
0 0

Gość: katrin22

#5105906 Napisano: 28.03.2012 07:51:28
sonata napisał(a):

Katrin - nie martw się, już wiosna i będziesz mogła chodzić na dłuższe spacery. Odchudzanie tylko przez dietę nie jest zbyt mądre, potrzebny jest ruch. Z wagą nie mam problemu, ale czeka mnie przygotowanie do egzaminu jeździeckiego i muszę być w formie. Na początek kupiłam sobie pas Pani Teresa emotka , który chroni miejsca po operacji podczas wysiłku. Na imprezę możesz założyć się bieliznę modelującą emotka

Masz rację, sama dieta mi nie pomoże, już się cieszyłam, że było mnie mniej niż przed ciążą i sobie pozwoliłam na podjadanie, ograniczyłam picie wody i kilka dni temu wchodzę na wagę a tam 2kg na plusie, niby nic, a w sukienkę się nie zmieszczę, zwłaszcza, ze figura i tak już nie taka sama. Od dziś koniec z z chlebem i ziemniakami...i ciastami. Jak będę piec to nie będę próbować. Najlepsza byłaby systematyczność w posiłkach, ale przy małym dziecku ciężko, bo jak się nim zajmuję to zjem byle co i byle szybko i są efekty. Spacerować będziemy, ale kuszą mnie kijki, tylko samej mi się nie chce łazić.
0 0

benasia

#5107134 Napisano: 29.03.2012 11:21:29
nie wiem czy mojemu Mikulkowi ząbki nie idą -tak strasznie dziś marudzi że szok.
Na rękach i kolanach wygina się, a gdy położe to ryczy. Gryzie mnie w rękę i po buzi zaciskając szczęke, w do tej pory zawsze tylko ślinil językiem...
a usypianie dziś to masakra emotka emotka
0 0

monika1985monik

#5107233 Napisano: 29.03.2012 11:55:13
A my odstaliśmy w tłoku i gorącu ponad godzinę by zrobić badania jak ja uwielbiam życzliwość, uprzejmość i przepuszczanie w kolejce kobiet w ciąży brrrrrrryyyyyyyyyyyyyyyyyyyy emotka
0 0

Gość: allice

#5107289 Napisano: 29.03.2012 12:06:49
Dziewczyny, a robiłyście badanie prenatalne? Pytam z ciekawości jako to u Was było, bo ja robiłam.
0 0

Gość: grusia

#5107330 Napisano: 29.03.2012 12:14:59
My dzis skonczylismy 5 miesiecy emotka . Maruder mlodej sie wlaczyl ale co sie dziwic jak to meteopatka a pogoda za oknem nie nastraja optymistycznie,od 6 nie spi i nie ma zamiaru tego zmieniac .

Allice kazde badanie jest prenatalne emotka Napisz czy chodzi Ci np o USG genetyczne, czy np testy PAPP-A emotka
0 0

Gość: rachel

#5107343 Napisano: 29.03.2012 12:18:49
monika1985monik napisał(a):

A my odstaliśmy w tłoku i gorącu ponad godzinę by zrobić badania jak ja uwielbiam życzliwość, uprzejmość i przepuszczanie w kolejce kobiet w ciąży brrrrrrryyyyyyyyyyyyyyyyyyyy emotka

ja podczas 9 miesięcy nie zostałam przepuszczona nigdzie. Najgorzej, że będąc w 3 cium miesiącu byłam w przychodni, przede mną w kolejce dziewczyna tuż przed porodem czeka na pobieranie krwi. Pod gabinetem pełno starszych ludzi, do mierzenia ciśnienia i EKG. Czy ktoś w ogóle pomyślał, że dziewczyna jest na czczo i że może warto by było ją przepuścić - oczywiście że nie. Że o marketach i kasach dla ciężarnych i matek z dziećmi nie wspomnę! totalna ignorancja...
A byłabym zapomniała czekając w kolejce do ginekologa wiele kobiet czeka z mężami, zdarza się że facet nie zajdzie z krzesła widząc ze kobieta w ciąży czeka na wizytę. Przykre są takie obrazki niestety....
Oczywiście wiem ze nie wszedzie tak jest i nie hcce uogólniać , piszę o swoich spostrzeżeniach, ja z wyrazami sympatii i przywilejów się nie sotkałam
0 0

grazia1981

#5107619 Napisano: 29.03.2012 01:27:45
allice napisał(a):

Dziewczyny, a robiłyście badanie prenatalne? Pytam z ciekawości jako to u Was było, bo ja robiłam.

ja robiłam usg genetyczne w 11 tyg ciąży,o to ci chodzi?Lekarz badał przezierność karkową i coś tam jeszcze

emotka
0 0

benasia

#5107719 Napisano: 29.03.2012 01:58:27
benasia napisał(a):

nie wiem czy mojemu Mikulkowi ząbki nie idą -tak strasznie dziś marudzi że szok.
Na rękach i kolanach wygina się, a gdy położe to ryczy. Gryzie mnie w rękę i po buzi zaciskając szczęke, w do tej pory zawsze tylko ślinil językiem...
a usypianie dziś to masakra emotka emotka

myślicie że to moga zęby iść?
0 0

sonata

#5107753 Napisano: 29.03.2012 02:07:32
Benasia obejrzyj dziąsełka, jeśli są rozpulchnione to pewnie ząbki. Sprawdzałaś temperaturę?
0 0

Gość: grusia

#5107770 Napisano: 29.03.2012 02:12:42
Benasia moga ale dzis taka pogoda ze moja tez marudna .U nas zabek pierwszy byl w 3 miesiacu i mala sie wtedy tylko slinila, bez temperatury czy rozpulchnionych dziaselek. Teraz idzie druga jedynka ale juz dziaslo opuchniete.Obserwuj bo w pewnym momencie wiele mam zwala zle samopoczucie dziecka na zabki ignorujac w ten sposob symptomy np jakiejs choroby.Na nie pocieszenie Ci powiem ze czesto od pierwszych oznak do pierwszego zabka mija duuuzo czasu.
0 0

fryteczka

#5107784 Napisano: 29.03.2012 02:15:16
ogladacie teraz rozmowy w toku ?
0 0

benasia

#5107817 Napisano: 29.03.2012 02:27:53
sonata napisał(a):

Benasia obejrzyj dziąsełka, jeśli są rozpulchnione to pewnie ząbki. Sprawdzałaś temperaturę?

przedtem nie sprawdzałam ale miał dosyc ciepłe czoło, a teraz ma 36,2.
0 0

benasia

#5107824 Napisano: 29.03.2012 02:29:13
fryteczka napisał(a):

widzialam kawałek -o rodzicach Madzi.

A mi tak dobrze było bez tych oznak ząbkowania...
czy rozpulchnione cieżko stwierdzić bo mały jezyczkiem zaraz merda i nic nie widac... emotka
0 0

beniaminowa

#5107859 Napisano: 29.03.2012 02:38:39
benasia napisał(a):

czy rozpulchnione cieżko stwierdzić bo mały jezyczkiem zaraz merda i nic nie widac... emotka

Tak jak fryteczka napisała często się zwala marudzenie dziecka na ząbkowanie (sama tak robiłam). Może być marudny bo pogoda fatalna emotka Jeśli nie ma gorączki to dobrze emotka A dziąsełka możesz sprawdzić w ten sposób że wkładasz małemu palec do buzi i tak jakby mu masujesz. Czasem można wyczuć zęba, a mój to uwielbiał (bo ja mam zimne dłonie co mu pomagało) i jak szły ząbki to tak jakby szedł za moim palcem i chciał go gryźć emotka
0 0

sonata

#5107866 Napisano: 29.03.2012 02:39:55
Sąsiadka opowiedziała mi ze śmiechem, jak jej syn pojechał z dzieckiem na prywatną wizytę do profesora, bo dziecko płacze, nie chce się upokoić itp. Pan profesor zainkasował 200 zł i powiedział - dać skórkę od chleba, ząbki idą emotka
Tak poważnie - rozumiem , że się martwisz. W ostateczności jeśli takie objawy Mikusiowi nie przejdą skonsultujecie się z lekarzem. emotka
0 0

fryteczka

#5107876 Napisano: 29.03.2012 02:42:53
beniaminowa napisał(a):

benasia napisał(a):

Tak jak fryteczka napisała często się zwala marudzenie dziecka na ząbkowanie (sama tak robiłam). Może być marudny bo pogoda fatalna emotka Jeśli nie ma gorączki to dobrze emotka A dziąsełka możesz sprawdzić w ten sposób że wkładasz małemu palec do buzi i tak jakby mu masujesz. Czasem można wyczuć zęba, a mój to uwielbiał (bo ja mam zimne dłonie co mu pomagało) i jak szły ząbki to tak jakby szedł za moim palcem i chciał go gryźć emotka

ja tak napisalam ? emotka nie pamietam emotka
0 0

Gość: rachel

#5107895 Napisano: 29.03.2012 02:51:26
fryteczka napisał(a):

Ogladałam i powiem ze dziwnie mi po tym programie teraz
0 0

agusia147

#5107963 Napisano: 29.03.2012 03:10:49
rachel napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

ja podczas 9 miesięcy nie zostałam przepuszczona nigdzie. Najgorzej, że będąc w 3 cium miesiącu byłam w przychodni, przede mną w kolejce dziewczyna tuż przed porodem czeka na pobieranie krwi. Pod gabinetem pełno starszych ludzi, do mierzenia ciśnienia i EKG. Czy ktoś w ogóle pomyślał, że dziewczyna jest na czczo i że może warto by było ją przepuścić - oczywiście że nie. Że o marketach i kasach dla ciężarnych i matek z dziećmi nie wspomnę! totalna ignorancja...
A byłabym zapomniała czekając w kolejce do ginekologa wiele kobiet czeka z mężami, zdarza się że facet nie zajdzie z krzesła widząc ze kobieta w ciąży czeka na wizytę. Przykre są takie obrazki niestety....
Oczywiście wiem ze nie wszedzie tak jest i nie hcce uogólniać , piszę o swoich spostrzeżeniach, ja z wyrazami sympatii i przywilejów się nie sotkałam

Mnie się zdarzyło kilka razy zostać przepuszczoną w kolejce np. do rejestracji u lekarza, raz na badaniach mnie pielęgniarka jako pierwszą poprosiła, kilka razy w tesko życzliwi ludzie przepuścili, w biedronce kasjer kilka razy prosił przed kolejkę i dwa razy mi w tramwaju miejsca ustąpiono. Więc nie było źle. Ale były też niemiłe sytuacje. Dlatego ja staram się przepuszczać panie w ciąży, bo sama to przeżyłam i wiem jak zwłaszcza pod koniec brzuszek ciąży, nóżki bolą, plecy nawalają, krocze boli.
0 0

Gość: allice

#5108042 Napisano: 29.03.2012 03:33:50
grazia1981 napisał(a):

allice napisał(a):

ja robiłam usg genetyczne w 11 tyg ciąży,o to ci chodzi?Lekarz badał przezierność karkową i coś tam jeszcze

emotka

Chodzi mi o najpierw badanie usg (przeziernośc karkowa i nosek), a potem badanie krwi (które prywatnie kosztuje bagatela 150zł emotka ) i analiza komputerowa ryzyka urodzenia dziecka np z zespołem downa.
0 0