Konkursowiczki w ciąży

Gość: mooniq82

#5109750 Napisano: 30.03.2012 09:19:10
Dziewczyny a jak to jest z łóżeczkiem? Na ile przed porodem rozkładałyście??
0 0

Gość: rachel

#5109820 Napisano: 30.03.2012 09:47:34
mooniq82 napisał(a):

Ja jeszcze nie mam gotowego. Trzymam u rodziców w domu, pościel kupiona, wyprana i wyprasowana czeka w szafie. Jak będę w szpitalu mąż rozłoży. Z jednej strony jest to taki wynik przesądów, z drugiej u mnie w sypialni łóżeczko wiąże się z przemeblowaniem, a mi w nocy drętwieją ręce i wstaję trzymając się parapetu. Po przemeblowaniu nie będzie to możliwe więc jest jak jest i czeka wszystko. A Ty masz już kupione??:> bo termin też jakoś niedługo
0 0

Gość: dianek

#5109928 Napisano: 30.03.2012 10:23:38
mooniq82 napisał(a):

my jeszcze nie rozłożyliśmy emotka
w dzień młody śpi w wózku, a w nocy koło mnie u nas w łóżku

za jakieś 2 tygodnie wyląduje w swoim łóżeczku pewnie

no i ograniczyłam nabiał i z kupkami Bernardowymi dużo lepiej
teraz trzeba obczaić czy to tylko mleko czy jogurty wszelkie też emotka
0 0

Gość: nniewidzialnaa

#5109957 Napisano: 30.03.2012 10:38:50
dziewczyny co myślicie o inicjatywie Banku Mleka Kobiecego? Czy któraś z Was miałaby obawy, by karmić swoje dziecko mlekiem innej Matki, gdyby sama nie mogła karmić naturalnie? Zbieram opinie, bo przygotowuję prezentacje na studia na ten temat emotka

http://www.bankml...p;id=3&Itemid=69
0 0

sonata

#5109982 Napisano: 30.03.2012 10:48:37
nniewidzialnaaa Skorzystałabym z takiej możliwośći gdyby moje dziecko było wcześniakiem, wtedy kobiece mleko daje największe korzyści dla zdrowia dziecka. W przypadku nadmiaru chętnie zdeponowałabym także swoje emotka Kiedyś miałam przyjemność karmić dziecko koleżanki przez 24 h pod jej nieobecność. Moja córcia miała 3 miesiące a jej 5 i żadna nie płakała z głodu emotka
0 0

beniaminowa

#5109998 Napisano: 30.03.2012 10:55:04
Ja szczerze powiedziawszy miałabym obawy... Właściwie nie wiem dlaczego, mleko na pewno byłoby przebadane emotka . Sam pomysł jest super emotka I gdybym miała nadmiar to oddałabym.
0 0

Gość: nniewidzialnaa

#5110017 Napisano: 30.03.2012 10:59:57
sonata idąc krok dalej: a w przypadku dziecka urodzonego o czasie, zakładając brak możliwości osobistego karmienia, gdyby była możliwość otrzymywania tego mleka z Banku?

beniaminowa te obawy mogłyby wynikać tylko z kwestii badań tego mleka?

Czy uważacie, że te kobiety oddające swoje mleko powinny dostawać za to jakieś pieniądze? Czy kobiety otrzymujące takie mleko powinny za nie płacić, tak samo jak płacą za mleko modyfikowane? Co myślicie np. o pomyśle odliczania sobie w formularzu PIT określonej kwoty za oddanie mleka, tak samo jak jest w przypadku krwi (o ile się nie mylę)?

dzięki za chęć wyrażania opinii emotka
0 0

beniaminowa

#5110034 Napisano: 30.03.2012 11:04:04
nniewidzialnaa napisał(a):

Raczej tak, ale to też jakaś blokada psychiczna...

Co do opłat to raczej powinno się płacić - bo za jakieś pieniądze trzeba to mleko przechowywać i badać.
0 0

Gość: mooniq82

#5110452 Napisano: 30.03.2012 01:07:37
rachel napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

Ja jeszcze nie mam gotowego. Trzymam u rodziców w domu, pościel kupiona, wyprana i wyprasowana czeka w szafie. Jak będę w szpitalu mąż rozłoży. Z jednej strony jest to taki wynik przesądów, z drugiej u mnie w sypialni łóżeczko wiąże się z przemeblowaniem, a mi w nocy drętwieją ręce i wstaję trzymając się parapetu. Po przemeblowaniu nie będzie to możliwe więc jest jak jest i czeka wszystko. A Ty masz już kupione??:> bo termin też jakoś niedługo

ja termin mam na 27 kwietnia (usg) lub na 4 maja wg lekarza. łóżeczko już mam i w niedzielę chcieliśmy rozłożyć aby też wywietrzało trochę ale nie wiem czy to nie za wcześnie dlatego chciałam się Was poradzić emotka Wiem tylko,że pościel się kładzie jak się dziecko urodzi.
0 0

Gość: grusia

#5110544 Napisano: 30.03.2012 01:50:49
mooniq82 łozeczka jak i materacyki maja czasem dosc silny zapach nowosci dlatego ja mniej wiecej miesiac przed planowanym porodem rozkladalam by wlasnie mebel wywietrzyc ze tak powiem, sprawdzic czy czegos nie brakuje itd.

W sprawie mleka napisalam PW by nie robic ew burzy emotka
0 0

#5110812 Napisano: 30.03.2012 03:32:19
a jednak nie nabiał emotka nie jem a kupki nadal wodniste... w poniedziałek lekarz
a ja dalej szukam od czego to może być emotka

btw - dziewczyny, czy karmiąc można jeść kokos? wiórki kokosowe mam konkretnie na myśli
0 0

sonata

#5110945 Napisano: 30.03.2012 04:20:45
Dianek - moje dzieci nie są na nic uczulone ale wiem, że te dziwne kupki bardzo często powoduje nabiał w diecie mamy. Kokos też może uczulać. Sama się zastanawiam czy jest jakiś pokarm, który nie uczula? Chyba tylko lekarz może rozwiać Twoje wątpliwości.
0 0

Gość: katrin22

#5110956 Napisano: 30.03.2012 04:22:46
dianek napisał(a):

a jednak nie nabiał emotka nie jem a kupki nadal wodniste... w poniedziałek lekarz
a ja dalej szukam od czego to może być emotka

btw - dziewczyny, czy karmiąc można jeść kokos? wiórki kokosowe mam konkretnie na myśli

Ja robiłam sobie mleko owsiano kokosowe i na nim naleśniki, ciasto, muffiny i nic małemu nie było.
0 0

#5110977 Napisano: 30.03.2012 04:28:18
nniewidzialnaa napisał(a):

sonata idąc krok dalej: a w przypadku dziecka urodzonego o czasie, zakładając brak możliwości osobistego karmienia, gdyby była możliwość otrzymywania tego mleka z Banku?

Czy uważacie, że te kobiety oddające swoje mleko powinny dostawać za to jakieś pieniądze? Czy kobiety otrzymujące takie mleko powinny za nie płacić, tak samo jak płacą za mleko modyfikowane? Co myślicie np. o pomyśle odliczania sobie w formularzu PIT określonej kwoty za oddanie mleka, tak samo jak jest w przypadku krwi (o ile się nie mylę)?

dzięki za chęć wyrażania opinii emotka

Dałabym małemu takie mleko, ale mama która oddawałby mleko powinna być na stosownej diecie. Zapłaciłabym za nie, bo taka mama też pownna coś dostać za swoje poświęcenie. Sama oddałabym nieodpłątnie takim noworodkom swoje mleczko, na początku mialam go barrrdzo dużo i było odpowiednie dla noworodka. Przedcież takie naturalne mleko od mamy to samo zdrowie.
Przypomniało mi się, jak mi ostatnio kuzynka męża opowiadała, że poszła do lekarza i opowiadała, że daje dziecku mleko od krowy, a on dio niej z pytaniem czy jej dziecko to cielak emotka cham, cham i cham!
0 0

#5110981 Napisano: 30.03.2012 04:29:06
sonata - tylko że ja od wczoraj nie jem nabiału w ogóle, a tu żadnej zmiany emotka

katrin - dobrze wiedzieć, w takim razie w poniedziałek po wizycie u lekarza jak nic specjalnie nie wymyśli to zaryzykuję z odrobiną wiórek i sprawdzimy reakcję

strasznie mam ochotę na ciasto - biszkopt, budyń waniliowy na kompocie jabłkowym + gruba warstwa z wiórków kokosowych emotka
0 0

beniaminowa

#5110997 Napisano: 30.03.2012 04:33:31
dianek napisał(a):

sonata - tylko że ja od wczoraj nie jem nabiału w ogóle, a tu żadnej zmiany emotka

katrin - dobrze wiedzieć, w takim razie w poniedziałek po wizycie u lekarza jak nic specjalnie nie wymyśli to zaryzykuję z odrobiną wiórek i sprawdzimy reakcję

strasznie mam ochotę na ciasto - biszkopt, budyń waniliowy na kompocie jabłkowym + gruba warstwa z wiórków kokosowych emotka

Dianek mi lekarz powiedział że zanim się organizm oczyści to parę dni musi minąć... Mojemu, jak przestałam jeść nabiał, to prawie od razu mu przeszła kolka ale kupki długo jeszcze takie dziwne robił emotka
0 0

#5111002 Napisano: 30.03.2012 04:34:17
diank ma coś dla Ciebie, łatwe, szybkie i pyszne emotka
http://kacikkasi....zka-marchewkowe.html
lub
http://kacikkasi....okosowo-owsiane.html
lub
http://kacikkasi....ernik-z-jabkami.html

To wszystko mogłam jeść jak karmiłam małego emotka Piernik pycha był.
Dziś będę piec ciasto marchwiowe,. potem wstawię na bloga efakty.
0 0

#5111006 Napisano: 30.03.2012 04:35:11
beniaminowa napisał(a):

dianek napisał(a):

Dianek mi lekarz powiedział że zanim się organizm oczyści to parę dni musi minąć... Mojemu, jak przestałam jeść nabiał, to prawie od razu mu przeszła kolka ale kupki długo jeszcze takie dziwne robił emotka

beniaminowa dobrze pisze! Mojemu wysypka po nabiele z ładnych 7-10 dni schodziła.
0 0

Gość: grusia

#5111018 Napisano: 30.03.2012 04:38:20
katrin22 napisał(a):

Przypomniało mi się, jak mi ostatnio kuzynka męża opowiadała, że poszła do lekarza i opowiadała, że daje dziecku mleko od krowy, a on dio niej z pytaniem czy jej dziecko to cielak emotka cham, cham i cham!

A dziecko w jakim wieku ?
0 0

#5111027 Napisano: 30.03.2012 04:40:41
dianek jabłko nie uczula, marchew bardzo rzadko, więc możesz coś z tym kombinować.
Szarlotkę możesz upichcić, mam łatwy przepis a efekty powalające.
http://kacikkasi....arlotka-bez-jaj.html

Chodzi to, żebyś smażonego, ostrego, tłustego, chemicznego nie jadła, ale to za pewne wiesz emotka
0 0