Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: grusia
Dianek gratulowac Ci pieluszek ?
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zaparcia u dzieci to bardzo często problem psychiczny (coś o tym wiem, bo mój synek ma zaparcia nawykowe). Boi się załatwiać na siedząco (czasami muszę założyć mu pieluchę - tylko na ten moment, bo normalnie już nie używamy ani w dzień ani w nocy).
Tak jak pisze grusia - lepiej nie używać syropów na dłuższą metę, bo organizm bardzo się przyzwyczaja. Raz na jakis czas - owszem, ale nie często.
Zmienić dietę - zero czekolady, ograniczyć zapychacze (ryż, gotowana marchew i prod. zawierające gluten) za to jeść dużo owoców i pić płyny.
I najwazniejsze - duuuuużo cierpliwości, nie wolno dziecka popędzać (przynosi odwrotny skutek), karać, szantażować. Trzeba cierpliwie czekac na sukcesy (i je nagradzać!) i tłumaczyć.
U nas sprawdziła się jeszcze jedna rzecz. Może to głupie, ale jak synek chcę się załatwić to tańczymy
I powiem szczerze, że są sukcesy - załatwia się codziennie rano. Powodzenia
Gość: ania75
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam pytanko jakie mięso tzn częśc dawać małemu?
Czy gotować filety np z kurczaka, indyka, czy nóżki czy co?
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: emilka1705
ja gotuje filety
Gość: katrin22
na początek kawałeczek filecika z indyka, z kupnymi kurczakami uważałabym, a raczej nie dawała
U nas kaszka z bananami jest na noc i dawałam deserek z bananem i raczej jak napisałaś, od banana..
Rosolek mowi sie ze jest alergizujacy dosc mocno dlatego alergikom nie zaleca sie podawac zbyt szybko.
A jakie dac jak nie kupne
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zblenderowałam tylko ugotowane mięsko (gotowałam na wodzie +odrobinka suszonej włoszczyzny z kucharka, wywar wylałam) z wczoraj ugotowaną marchewką z łyżką ryżu i odrobinką ziemniaka (taką papką ala gęstą zupką która Mikołaj dziś jadł) - i wymieszałam.
Tylko mam wrażenie że samo mięso tam czuć - czy nie bedzie miał zatwardzenia po tym?
Bo qurcze chcę dobrze ale to moje pierwsze gotowania dla synka i mimo że wg mnie mało mięsa dałam to jednak w porównaniu jak się zmieszalo to mięso zadominowalo tzn smak...
My z królika gotujemy oddzielnie różne części jego ciała
Indyka to raczej trzeba kupić w sklepie, ale może mniej nafaszerowany niż kurczaki.
Taką porcję mam na 2 dni
fryteczka
Postów 4254
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
chyba Mikuś jednak jutro dostanie takie bo moje mięsko to chyba z 2-3 orzechy włoskie
Ale boję się czy zatwardzenia nie będzie miał po tym...
Spokojnie, jutro ugotuj marchewkę np. z ziemniaczkiem i dodaj łyżkę swojej dzisiejszej zupki i nie panikuj
Ja jutro wyparzę i ugotruję śliwkę suszoną, dodam ją do jabłuszka i podam taki deserek na rozluźnienie jelita
Gość: dianek
będziemy testować, może będą lepsze niż charlie
no i w ekomaluchu zamówione dwa otulacze (Close i Bluebarry Dinusiowy) i prefold w rozmiarze Regular - żebyśmy wiedzieli kiedy zamawiać większe
no i po 2 miesiącach zabaw z wielorazówkami chyba wreszcie mamy system dla nas idealny
Benasia nie wylewaj wywaru - Mozesz do miesa dorzucic swieze warzywa ( nie jakies tam suszone ) i pozniej po wyjeciu miesa i warzyw ten wywar uzyc np jako baza do sosu dla Was itp.Albo gotujac zupe dla siebie wrzuc kawalek piersi i tez bedzie
Gość: allice
Po mięsku nie powinien mieć zatwardzenia bardziej martwi mnie ta zupka marchewka z ryżem
Możesz mu podać np. samego ziemniaczka z mięskiem (dla smaku można dodać plasterek czy dwa korzenia pietruszki albo odrobinę natki pietruszki czy koperku). Ja dodawałam też do gotowania odrobinę masełka (witaminy rozpuszczalne w tłuszczach nie giną i smak lepszy).
Albo jeżeli masz dostęp to bardzo dobrze sprawdza się dodanie kawałka dyni.