Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: katrin22
trzymamy kciuki
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
super
i również trzymam kciuki
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziewczyny czy wizyta położnej jest obowiązkowa ???
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na twardo - przynajmniej według mojego lekarza.
monika1985monik
Niestety raczej tak... Nam się udało i ani raz nie była
Gość: dianek
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jest nie obowiązkowa, możesz powiedzieć, że sobie nie życzysz by obca baba lustrowała ci kąty.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
teraz już wiem na 100%
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ty tu, nie opowiadaj o jakiejś babie tylko opowiadaj jak na egzaminie
Gość: anavaX
może macie kogo polecić?
Gość: grusia
Do kobiety z takim podejsciem sama bym przyjsc nie chciala.Osobiscie pomimo iz Kinia nie jest moim pierwszym dzieckiem z checia polsuchalam jej porad choc wiekszosc juz wiedzialam. Wole posluchac fachowca niz z byle cenzuraa latac na forum ... Ludzie - polozna przychodzi pomoc a nie patrzec kto jak ma w domu ...
Podpisalam, że były 3 razy
Choć przydałoby się, żeby jeszcze raz położna przyjechała, miałam tyle pytań
ale zalezy ejszcze na jaką położną się natrafi, bo są ludzie i ludziska.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Grusia to byś się zdziwiła... Koleżance położna nawet do lodówki zaglądała, dziękuję więc za taką pomoc. Świetnie sobie radzę bez złotych rad, a bobo odpukać śliczne i zdrowe
Gość: size
Ja z kolei miałam info, ze żółtko w wersji tradycyjnej na twardo jest zbyt ciężkostrawne. Często rodzice dorzucają do wywaru czy gotowej zupki i oczywiście przegotowują - ładnie się ścina (takie jest ponoć łatwiej przyswajalne). Ja, korzystając często z gotowych hippów gotowałam oddzielnie żółtko - roztrzepywałam w wodzie widelcem, zagotowywałam i odsączałam na małym sitku. Potem dodawałam do posiłku.
Sa tez ludzie ktorzy udaja przyjaciol a pozniej gwalca czy zabijaja ... ale czy to oznacza ze mam nie miec przyjaciol ?Widze ze uwielbiasz szufladkowac ludzi ... coz Twoja sprawa.I to nie tylko moje zdanie. Dla Ciebie kazda proba pomocy to od razu Bog wie jaka ingerencja w Twoja prywatnosc itd.Polozna ktora moze pomoc to obca baba lustrujaca katy ( inna sprawa ze polozna musi sprawdzic w jakich warunkach dziecko zyje ) ale to ze Ci ludzie obcy do domu na kurs przychodza to co innego co ? Swietnie sobie radzisz ... ale jak z pepuszkiem cos sie dzialo to na forum bylas pierwsza a polozna pewnie by Ci powiedziala co robic w takiej sytuacji-wystarczylby telefon. Uwazasz tez ze skoro dziecko mialo badany cukier w szpitalu po porodzie i byl ok to znaczy ze teraz tez nie moze byc inaczej bo przeciez byl ok
Katrin ona zapewne w dobrej wierze to powiedziala - niestety wiele mam sprawe by olalo i nie zlikwidowalo tego zacieku a wiadomo czym to grozi. Wierz mi ze one juz nie jedna dobra mamusie widzialy wiec sa wyczulone.
u mnie położna zjawiła się dość niespodziewanie (mąż zarejestrował synka w przychodni, po godzinie miałam telefon od położnej czy może wpaść za 30 min zobaczyć małego) ale nie dość że była bardzo spoko to bardzo mi pomogła
była dwa razy - za pierwszym razem pokazała jak kąpać malucha (świetny sposób, tylko dzięki niemu dajemy rady z tym naszym wiercipiętą), powiedziała mi co mogę jeść, podpowiedziała kilka fajnych przepisów
a za drugim razem przyszła i ostatecznie zrobiła porządek z pępkiem młodego
nie przeraziło jej, że w mieszkaniu remont (działał u nas 1 pokój, reszta w trakcie remontu, wszędzie kurz etc - z resztą pamiętacie - po porodzie ogarniałam ten bajzel żeby się żyć dało
i te 2 wizyty miałam jakby obowiązkowe - później położna pod telefonem i jak miałabym jakieś pytania to miałam dzwonić
katrin - na taką lekarkę nie ma się co wkurzać, ona Cię nie zna, nie wie czy to faktycznie zaciek bo remontujecie czy tylko się tak tłumaczysz, a ludzi odwiedza na pewno różnych i stawia twardo na swoim żeby jak coś to mieć czyste sumienie - że powiedziała, wytłumaczyła etc
a jak nie miała racji to trzeba po prostu to puszczać mimo uszu
agusia - nie wiem jak dobrego masz pediatre, ale Kamiś zdecydowanie waży za dużo, widać po nim że ma sporą nadwagę (tak, jest gruby, miejscami bardzo gruby) - a to się nie bierze z nikąd - albo go przekarmiasz, albo maluch nie jest zdrowy
cukier w szpitalu oczywiście sprawdzają - ale zaraz po urodzeniu, a po 1 miesiącu życia, gdy wychodzi najwięcej wad dzieci już nikt cukru nie sprawdza
na Twoim miejscu zrobiłabym mu badania dla świętego spokoju, bo gdyby (czego absolutnie Wam nie życzę) za jakiś czas się okazało że młody jednak zdrowy nie jest a byłby gdyby wcześniej zaczęto go leczyć, to nie miałabyś do siebie żalu?
teraz jest dobra akcja, która ma trochę wspólnego z tematem: kocham, chronię, badam - sama jej nazwa chyba mówi wszystko...
u nas, gdy miesiac temu młody był lekko ponad 75 centylem wagowym lekarka mówiła, że to już jakaś czerwona lampka, żeby zwrócić uwagę na karmienie, trochę oszukiwać wodą, żeby nie ty za bardzo
teraz mamy lekko ponad 50 centyl wagowy i jest ok, tak powinniśmy utrzymać (i Benio przestał nam grubo wyglądać)
z tego co zerkam w siatki to Kamiś jest ponad 90 centylem wagowym...
i Aguś dla jasności - ja tutaj nie chcę Cię krytykować etc. tylko rzucam hasło do przemyślenia, czy wszystko jest z nim ok
a czuję taką potrzebę, bo w rodzinie jak już kiedyś wspominałam mamy niepełnosprawnego malucha, niestety gdy przyjechali do polski jak miał niecałe 3 miesiące i pytaliśmy ich z mężem czy wszystko ok, bo dziecko nie ruszało w ogóle rączkami, to stwierdzili że tak, tylko się trochę wolniej rozwija, ale nadrobi... badań nie chcieli robić
zrobili jak miał pół roku, ale to już była znacznie za późno rozpoczęta rehabilitacja... gdyby zrobili te 3 miesiące wcześniej, to młody przynajniej by mówił... a tak to ma 5 lat, nie chodzi, sam niebardzo siedzi i potrafi wypowiedzieć 3 słowa, mimo iż psychicznie jest w pełni zdrowy - to ciało nie rozwijało się prawidłowo...
kobitki badajcie swoje dzieciaki, nic nie stracicie, a zyskać można wiele...
Dodam ze moj syn mial klopoty z waga choc wazyl mniej niz Kamil-w szpitalu jak mial 2 miesiace uslyszalam ze mam go odchudzac ale zostal przebadany od stop do glow i okazalo sie ze ok ale pediatra obserwowala i miala reke na pulsie.
I przylaczam sie do apelu Dianek - nawet glupie badanie krwi czy moczu co jakis czas moze wiele .