Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
1
Gość: grusia
fryteczka
Postów 4240
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
to samo chcialam napisac
Gość: size
To zamienię go póki pamiętam w dziś mam urodziny czy jakoś tak
Nie miałam okazji jeszcze złożyć Twojej córeczce życzeń
Kiniuś, zdrówka, miłości, szczęśliwego i pogodnego dzieciństwa, zabawek adekwatnych do potrzeb, sympatycznych rówieśników do zabawy i samych kolorowych dni
Ps. Mam nadzieję, ze data prawidłowa
Gość: grusia
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: agasiam
Ja jestem konsekwentna, w tym roku nie klikam i nie gram w klikane więc sorry dziewczyny.
Gość: katrin22
Może dziś uda mi się wstawić przepis na torcika jakiego zrobiłam.
Gość: allice
dałam dwa głosiki
Ps. A jak to ma się do Twojej stopki?
Gość: dianek
i jak tam, wyimprezowane?:>
my tu sajgon mamy, na nic czasu
praca, praca, praca zwariować można
a się pochwalę sukcesem naszym - sikamy do nocnika
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A my mamy 1 ząbka
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To przestroga dla tych co spamują na PW, a w życiu ze mną słowa nie zamienili.
Pochwal się jak to osiągnęłaś? Skąd wiesz kiedy dziecko posadzić na nocnik? Jak ono sygnalizuje?
Gość: dianek
od urodzenia młody jest uczony, że jak ma mokrą pieluchę to znaczy że coś się stało
od urodzenia przy zmianie pieluchy i sikaniu słyszy hasło psi psi,które oznacza siku (ot taki nasz slang
wkładki sucha pielucha dostaje tylko gdy chcemy by dłużej pospał (na noc, na dłuższe drzemki dzienne)
normalnie w dzień jak się zsika to czuje że ma mokro
w ten sposób uczyliśmy, że jak robi się mokro w pieluszce to coś się stało
już jak był bardzo malutki to zaczął sygnalizować sikanie jakimiś tam swoimi minkami
my wtedy używaliśmy sikaniowego hasła by kojarzył to też ze słowem (kwestia komunikacji)
gdy tylko zauważyliśmy, że przed zrobieniem tego czy tamtego szuka nas wzrokiem - uruchomiliśmy nocnik (zaczęło się od kupek)
bardzo szybko załapał, że fajniej jest mieć kupe w nocniku niż w majtkach
od dłuższego czasu zanim coś walnie to charakterystycznie stęka i szuka nas wzrokiem, woła ej
my mamy czas na szybkie posadzenie go na nocnik
z sikaniem wiadomo trudniej, więc dorzuciliśmy trening na przewijaku
przy zmianie pieluchy rozpinaliśy otulacz żeby mu na siusiaka dmuchnęło zimniejsze powietrze, używaliśmy naszego hasła psi psi - młody łapał, że będzie jakaś akcja sikaniowa, delikatnie naciskaliśmy na pęcherz (bardzo deliaktnie, tylko tak, żeby poczuł chęć wysikania jeśli coś w nim tylko miał więcej), znów powtarzaliśmy psi psi i jak było co to się sikało
teraz przenieśliśmy to na nocnik i tylko na hasło psi psi młody sika albo śmiejąc się przy tym albo obserwując siusiaka i to co się dzieje
bardzo mu się to podoba i najchętniej to by z nocnika nie schodził
wiadomo, on ma dopiero 7,5 miesiąca więc do pełnej kontroli daleko już widzimy że jak mu się chce to potrafi wytrzymać tyle, że od sygnału zdążę zdjąć pieluchę i go posadzić
oczywiście nie za każdym razem się udaje, ale myślę, że za 2 miesiące powinniśmy większość dnia już siedzieć w suchych trenerkach a nie w mokrej pieluszce
nie ukrywam, że chciałabym z odpieluchowaniem dziennym zdążyć zanim przyjdzie bunt nocnikowy, który pojawia się w okolicach 1,5 roku i trwa czasem do prawie 3 roku życia...
wtedy najlepiej wskoczyć z motywem nocnik jest dla maluszków, ty jesteś duży, możesz korzystać z WC jak dorośli bo pomoc przy korzystaniu z muszli jest nieco łatwiejsza niż nauka korzystania z nocnika...
Gość: size
U nas już mija 5 tygodni jak nie chodzi. Nie wiem czy będzie jeszcze coś pamiętała
A to nie koniec przerw póki co
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: rachel
grusia - wszystkiego naj z okazji roczku:)))
dianek - gratulacje nocnikowych sukcesów - zazdroszczę tym bardziej jak płacę za kupione pieluchy:))
agusia147 gratulacje akceptacji przez małego żłobka
ja już za 3 tygodnie wracam do pracy i wpadam w przerażenie. Do tej pory nie rozstawałyśmy się na długo...tylko jakiś spacer jak spała z mężem ale rzadko. Jestem zdruzgotana! 5 tego bede dzwonić do opiekunki zęby umówić się na krótkie wizyty żeby małą przyzwyczaić...
trochę się czuję jak wyrodna matka co nie zostaje w domu a idzie do roboty:((
Na blogu mam fotki tortu Kubusia
fryteczka
Postów 4240
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
szkoda
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moje dziecko to u każdego zostanie, do każdego się przytuli, jest strasznie ufny względem ludzi i nigdy nie jest speszony. Troszkę przerażające. A w żłobku mały jak rybka w wodzie, są inne dzieci, zabawki. On tak lubi inne dzieci i całkiem ładnie się z nimi bawi. Słodziak