Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#5428221 Napisano: 31.10.2012 12:05:51
Kurcze a te Huggies Newborn były genialne. Nie było lepszych pieluszek. Szkoda, że wycofują. Dobrze, że husteczki zostają bo są super i tanie.
0 0

benasia

#5428617 Napisano: 31.10.2012 03:17:16
ja tez uwielbiałam pieluchy huggies, za to nie byłam zadowolona z chusteczek nawilżanych - tych używam wyłącznie z pampersa.
0 0

Gość: katrin22

#5428757 Napisano: 31.10.2012 04:56:24
Ja Huggisów nie używałam dla Kubusia, tylko Pampersy i wg mnie Newborn dla noworodka to jednak Pampers najlepsze. TE Huggisy twarde mi się wydawały. Teraz na Pampersach active baby jesteśmy i na Dadach (dady mi zostały i muszę je zużyć). a Pampersy w hipermarketach są często w promocji. Chusteczki z Huggisów ciężko się wyciągało i rwały mi się. Co do chusteczek to używam różnych, zresztą po kupie myję pupę,a po siku używamy chusteczek, ale jak jestem gdzieś u kogoś, to na szybko zmieniam pieluchę bez wycierania.
0 0

Gość: grusia

#5428767 Napisano: 31.10.2012 05:05:21
Dla nas Huggisy to porazka ( tez uwazam ze m.in sa twarde i mało elastyczne ) wiec płakac nie bedziemy emotka . Chusteczki Pampers glownie, czy to w domu czy na wyjscia - nie umiałabym dziecku zmienic pieluche i nie umyć nawet jesli jestem u kogos emotka ale to ja emotka
0 0

#5429044 Napisano: 31.10.2012 08:23:00
grusia napisał(a):

Dla nas Huggisy to porazka ( tez uwazam ze m.in sa twarde i mało elastyczne ) wiec płakac nie bedziemy emotka . Chusteczki Pampers glownie, czy to w domu czy na wyjscia - nie umiałabym dziecku zmienic pieluche i nie umyć nawet jesli jestem u kogos emotka ale to ja emotka

W to nie wątpię, w końcu jesteś jakby perfekcjonistką emotka a ja mam luzacki charakter, nie działam wg schematów emotka
0 0

#5429067 Napisano: 31.10.2012 08:33:17
To nawet nie schemat a potrzeba - w koncu skora po zdjeciu pieluszki nie jest czysta,ba czesto wilgotnawa a nie myc jej to dla mnie jak zalozenie swiezej bielizny na nieumyte cialo. Rownie dobrze moglabym nie przebierac pieluszki wcale. Jestem pedantką to fakt ale myślę że gdybym nie była to miałabym jednak pewne zachowania ktorych trzymałabym się bez wzgledu gdzie, kiedy i z kim emotka Ot takie zasady emotka dla zdrowia i higieny emotka .Czesto przewijam małą poza domem i dla mnie przewijanie wyglada zawsze tak samo, w torbie nosze mały reczniczek ktory w razie kupki moczę w cieplej wodzie z mydelkiem i po uprzednim umyciu pupy chusteczkami myję tym ręczniczkiem-kazdy normalny rozumie taki prosty zabieg ,przeciez nie bede sie wstydzic ze myję dziecko emotka
0 0

#5429104 Napisano: 31.10.2012 08:46:45
No jasne, że każdy robi jak chce. Jak jadę gdzieś na pół dnia to zabieram cały ekwipunek, ale jak idę do kogoś na kawę, to biorę pieluszkę i starczy, chyba, że spodziewam się, że będzie kupa, to biorę chusteczki. W mycie po każdym siku i kupce, to bawiłam się jak Kubuś był mniejszy, teraz ma dojrzalszą skórę i sporadyczne niewytarcie w gościach pupy Mu nie odparzy emotka
0 0

#5429109 Napisano: 31.10.2012 08:48:45
No tak każdy robi jak uważa. Mnie nawet nie chodzi o odparzenie ale o sam fakt - ja czułabym się brudna więc i dziecku bym nie fundowała czegoś takiego a ręki mi nie urwie jesli wezmę małą paczuszke chusteczek razem z pieluszka emotka
0 0

#5429117 Napisano: 31.10.2012 08:51:46
No ręki na pewno nie urwie emotka Myślę, że moje dziecko nie czuje się brudne z tego powodu emotka
0 0

#5429118 Napisano: 31.10.2012 08:52:09
Kurcze przedluzyli by ten czas edycji ...
Miałam napisać jeszcze ze ja z tych ktorzy zle czuli by sie w niewyprasowanych rzeczach a co dopiero z myslą że dziecka nie umyłam wtedy kiedy wystarczylo zabrac chusteczki emotka . Takie moje zboczenie emotka

P.S.Ja mam dodatkowo dziewczynke wiec higiena mega wazna
0 0

#5429133 Napisano: 31.10.2012 09:02:33
grusia, ale ja piszę o nieumyciu. niewytarciu dziecka gdzieś w podróży/ u kogoś na kawie,a nie o nieumyciu hehehe. Ja jestem z tych co dobrze czują się w niewyprasowanych rzeczach jeśli nie są pogniecione, to nie prasuję. Po wypraniu składam i nawet nie widać różnicy,a propos po co mi w domu wyprasowany dres ? emotka Co innego ciuch wyjściowy. Zresztą dla mnie prasowanie każdego ciucha, typu skarpetki, majty to głupota i skrzywienie, sorry, takie moje zdanie.
grusia jakbym ja myła dziecku ząbki/ dziąsła po każdym posiłku i latała z pupą dziecka pod wodę po każdej zmianie pieluszki, to chyba nic innego w domu bym nie zrobiła, a poza tym taka nadmierna dbałość o higienę też nie jest za dobra.
0 0

Gość: rachel

#5429135 Napisano: 31.10.2012 09:03:38
No ja też nie wyobrażam sobie zmiany pieluszki bez użycia chusteczki emotka I to nawet nie chodzi o to że dziewczynka tylko w ogóle...
Co prawda wodą nie przemywam,ale też nie kończę na jednej chusteczce...odparzeń póki co nie mieliśmy więc jest okej:))I nawet krem przeciw odparzenim jest od święta...jakoś nie lubię ingerencji maści czy innego dziadostwa... Za to mam obsesję na punkcie zmieniania pieluszek, czasami robię to za często
0 0

#5429137 Napisano: 31.10.2012 09:04:16
Dobra, idę piec ciasto, bo my tu pierdu pierdu, a ciacho samo się nie zrobi emotka
0 0

Gość: agasiam

#5429627 Napisano: 01.11.2012 04:23:03
o nowy temat!!! coś się ruszyło na forum emotka Ja miałam obsesje brudnych pieluszek, ciuszków itp. ale mi przeszło. Zwyczajnie nie przebieram już małego za każdym razem jak zrobi sobie plame na koszulce. Co do pieluszek to jak mały zrobi kupke to wiadomo chusteczki sa przydatne, jak zrobi więcej (po pachy) to kąpiemy. Jak zrobi siku i muszę go szybko przebrać to i czasem bez chusteczki. żyje to moje dziecko, pupa też się trzyma w dobrym stanie( nigdy nie mieliśmy odparzeń), nie stosuje kremów, zasypek. Koleżanka myje córke raz na dwa dni ja codziennie bo to taki rytuał przed spaniem. Ja nie posiadam w domu bidetu i sama po m...h czymś płynnym emotka nie lece się myć, wystarczy papier toaletowy. Myślę że postępowanie katrin22 jest raczej normalne, typowe. Och grusia ty perfekcjonistko emotka Bałabym się wybrać do Ciebie na kawe, bo objechałabyś mnie z góry do dołu. Ja niestety nie z tych idealnych, szczególnie ostatnio. Chyba dopada mnie jesienna handra. Szukam inspiracji na przystawki- smaczne,łatwe i efektowne.
0 0

#5429633 Napisano: 01.11.2012 04:30:41
Agasiam ja po prostu nie rozumiem co trudnego jest w zabraniu opakowania chusteczek razem z pieluszką emotka .Tak jak nie wyobrazam sie podetrzec papierem czy chusteczkami do higieny intymnej wiec i coreczce nie bede fundowała innego zachowania. Tu juz nawet o te odparzenia nie chodzi ale o sam fakt - ja bym czula sie brudna wiec zakładam ze dziecko moze czuc dyskomfort a wystarczy tak niewiele by to zmienic. W torebce zawsze mam pieluszke i male op chusteczek Wikkies czy jakos tak - kupuje w Kauflandzie takie malych gamarytow,zmieszcze wszedzie, zawsze mam przy sobie i czy to pupe czy raczki przetrzec zawsze jest emotka . Robta co chceta emotka wiadomo, dla mnie normalnym ,typowym zachowaniem nie jest nie umycie dziecka przy zmianie pieluszki dla innych nie emotka I kazdy zyje emotka
0 0

Gość: dianek

#5429644 Napisano: 01.11.2012 04:41:09
a dla mnie z kolei używanie tych nawilżanych chusteczek jest takie niebardzo emotka
młodego po siku myjemy wodą (pojemniczek z ciepłą wodą + wacik + suchy ręczniczek)
po czymś grubszym jest chusteczka babydream - ta bezzapachowa, a później woda + ręcznik żeby spłukać środki, którymi jest nasączona chusteczka

tych pampersowych czy huggisowych w ogóle nie jestem w stanie używać, śmierdzą chemią na kilometr
dostaliśmy kiedyś jakieś pampers białe to mąż wziął do pracy i zostawił robotnikom, żeby sobie mogli ręce mogli przetrzeć w przerwie na śniadanie emotka

no ale to my emotka
0 0

#5429712 Napisano: 01.11.2012 05:51:53
agasiam to nie chandra u Ciebie, po prostu dzieci nam rosną i my także zmieniamy swoje postępowanie. Ja także na kawę do grusi bałabym się wybrać, ale raczej by nas nie zaprosiła emotka hehe. Przy zmianie pieluszki moje dziecko nie leży spokojnie, tylko przerzuca się na brzuch i moje wycieranie chusteczkami wygląda raczej na rozcieranie, bo muszę szybko to robić. Kremem smaruję jak pupka zaczerwieniona, ale to rzadko się zdarza.
0 0

dolly

#5429819 Napisano: 01.11.2012 07:22:32
EEE tam ja tam bym się nie bała... najwyżej jednoczesnie byśmy się zgodziły, że juz pora opuścić gościnę emotka
Ale zaintrygowała mnie Twoja wypowiedź Grusia:
grusia napisał(a):

(...)Tak jak nie wyobrazam sie podetrzec papierem czy chusteczkami do higieny intymnej wiec i coreczce nie bede fundowała innego zachowania. (...)

tzn. mam takie niedyskretne pytanie- to czym się podcierasz? bo zakładam, że po grubszej sprawie nie wycierasz się palcami nim wejdziesz pod prysznic?

Ps. nie bardzo wiedziałam jak to inaczej ubrać w słowa emotka
0 0

monika1985monik

#5429842 Napisano: 01.11.2012 07:36:20
Ach widzę że nowy temacik gorący

No ja niestety przy moich 2 smykach którzy nie cierpią spać i którzy sami sobą się nie zajmą a co za tym idzie nie mam czasu praktycznie na nic więc ogarnia dom i wszystkie sprawy że tak powiem po łebku więc niestety nie nadała bym się na kawkę do grusi bo pewnie by dostała zawału jak by się dowiedziała jak to niektóre sprawy wyglądają emotka
0 0

#5429843 Napisano: 01.11.2012 07:37:40
dianek a nie lepiej po grubszej potrzebie wytrzeć chusteczka higieniczną lub papierem toal. i potem wymyć pupę wodą, wtedy masz pewność, że żaden środek chemiczny nie wniknie do skóry dziecka emotka
Ja jakbym była eko- mamą to chyba tak bym robiła.
0 0