Konkursowiczki w ciąży

dolly

#5461515 Napisano: 20.11.2012 01:33:02
Grusia chciala chyba zaznaczyć, że Jej ślub był tylko z czystej miłości, a nie z miłości ze wskazaniem emotka
0 0

kalisto1986

#5461530 Napisano: 20.11.2012 01:40:17
koper my braliśmy ślub, jak synek już biegał emotka Baaa miałam welon itp ...

długo mieszkaliśmy ze sobą tylko jako narzeczeństwo, i ślub nie był naszym priorytetem.
Najpierw przeczekaliśmy ślub mojej siostry, później szwagra - śmialiśmy się, że dajemy rodzicom odpocząć i dopiero wzieliśmy się my za przygotowania.
Ale mimo, że ja i perfekcyjność to nawet nie znajome, to też nie chciałam robić wszystkiego na szybcika. Ale to zależy od oczekiwań. Ja np szyłam sukienkę na zamówienie, najpierw przymierzałam w salonach różne kroje, żeby zobaczyć w jakim dobrze się czuje, później razem z krawcową robiłyśmy szkice i projekty, więc to też troszkę trwało, dużo było takich rzeczy, których nie dało się zrobić szybko.

Chociaż wyboru kamerzysty mimo poleceń strasznie żałuje i praktycznie nie mamy płyty, przez to, że wszystko zepsuł, tak orkiestre do dnia dzisiejszego uwielbiam. Ostatnio byłam na weselu gdzie też grali i byłam w szoku, że pamiętają nas z imion i nazwiska
0 0

benasia

#5461666 Napisano: 20.11.2012 02:47:26
ja tez byłam w 4 salonach i przymierzałam różne suknie, ostatecznie w salonie szyli mi suknie na mnie emotka
A kamerzysta, fotograf, auto i kwiaciarnia - super emotka
0 0

Gość: agasiam

#5461781 Napisano: 20.11.2012 04:03:52
Rok przed naszym weselem ( to już 8 lat) byłam na 5 przyjęciach weselnych. Termin ślubu był wyznaczony 6 mc wcześniej ale ze względu na brak czasu organizacją zajeliśmy się 2 mc przed. Sukienke uszyto mi w miesiąc. Sala, katering, wystrój sali miała w cenie lokalu. Było dworsko emotka zaproszenia zamówiliśmy w drukarni -2 tygodnie i były, tort tydzień przed, fotograf z wesela znajomych byliśmy zachwyceni jego pracą, kamerzysta -znajomy ma firmę i robi filmy reklamowe, zespół muzyczny to gość specjalny-prezent od chrzesnej emotka limuzyna, kwiaty, fryzjer, kosmetyczka tu z terminami nie było problemu. wystrój i muzyka w kościele załatwione przez znajomości proboszcza. chyba nic nie pominęłam emotka
a tak z innej beczki dziewczyny jak wasze maluszki bo mój ostatnio to straszny synuś mamusi wszędzie tam gdzie ja to i On. a jak mamy brak to płacz.w kuchni jak robie obiad to moje dziecko stoi przy mojej nodze i tryma się nogi. i tak już od tygodnia.
0 0

Gość: dianek

#5461791 Napisano: 20.11.2012 04:09:23
agasiam to go późno złapało emotka my to mamy od miesiąca... ale jest coraz lepiej

Benio ma faze na roznoszenie różnych rzeczy pomieszkaniu
im większe tym leprze
no i przesuwa krzesła, stolik w salonie, pudła przeróżne...
wczoraj M szukał pół wieczoru torby z laptopem - znalazł pod szafką w łazience emotka

no i żre wszystko, pleśniawy mu jakieś wylazły, walczę sodą, na razie działa, mam nadzieję że szybko sobie pójdą.. (no ale cóż się dziwić, jak 2 dni temu u sąsiadów pół podłogi wylizał emotka )

a ja się zbieram żeby mu zacząć wreszcie gotować... coś mi średnio idzie emotka
0 0

#5461837 Napisano: 20.11.2012 04:30:00
z gotowanie też u mnie kiepsko. u nas pierwsze poczynione szkody: wyłamana klapka przy kompie, porwany album ze zdjęciami, i musimy wyłączyć wszystko co się świeci w sprzęcie. to nasz stróż oszczędności energii:) sprzęt grający i komputer stacjonarny był notorycznie włączany i wyłączany. taka zabawa synka.
0 0

#5461838 Napisano: 20.11.2012 04:30:55
dianek właśnie wcześniej wszystko sam a teraz mu się odmieniło.
0 0

monika1985monik

#5461884 Napisano: 20.11.2012 04:53:43
A mój synek nie chce nic jeść oprócz mleka mamy emotka

0 0

#5461899 Napisano: 20.11.2012 05:00:27
monika1985monik a ile ma synek? My zrezygnowaliśmy z piersi jak zostałam dwukrotnie ugryziona. Na trzeci nie chciałam czekać. Przejście na mleko modyfikowane nie było u nas problemem bo ja od 2 mc podawałam synkowi raz dziennie butelke z mlekiem modyfikowanym tzw. kamienie mieszane u nas się sprawdziło.
0 0

Gość: katrin22

#5461905 Napisano: 20.11.2012 05:02:05
Monika a ile Twój synuś ma już miesięcy??

Mój mały to od dawna przylepa mamusi, potuli się chwilkę i gdzieś idzie na czworaka, choć stawia już pierwsze kroczki, jednak na czworaka szybciej .
Niby dzieci w wieku 9 miesięcy to takie przylepy, ale mój zaczął jak miał jakoś 11 miechów i ma do teraz. Do kojca nie lubi iść, za to uwielbia się huśtać. W kuchennej futrynie mam haki na nuśtawkę i tylko powiem hasło husiu husiu i Mały już ręce do huśtawki wyciąga i w ten sposób mam Go na oku i mogę coś porobić.
0 0

monika1985monik

#5462098 Napisano: 20.11.2012 06:57:39
11 skończył 6 miesięcy i nie tknie nic emotka
0 0

#5462105 Napisano: 20.11.2012 07:01:23
ee Moni, luz
na samym cycu to on sobie może być do skończenia roku - po roku się możesz martwić emotka

a tak serio - a mięcho mu dawałaś?
bo mój bez mięsa nic nie tknął... i mu zostało emotka
0 0

koper

#5462141 Napisano: 20.11.2012 07:20:23
monika1985monik napisał(a):

11 skończył 6 miesięcy i nie tknie nic emotka

Spokojnie, ma jeszcze czas, na razie Twoje mleko w zupełności mu wystarczy, jak się niepokoisz to porozmawiaj z pediatrą.
A nie chce jeść inaczej niż z piersi, czy żaden inny smak mu nie odpowiada? Bo jak o smak chodzi, to możesz na łyżeczce, do swojego mleka dodać odrobinę marchewkowej ciapki, czy startego jabłuszka i tak stopniowo przyzwyczajać do innych smaków.
0 0

monika1985monik

#5462156 Napisano: 20.11.2012 07:29:14
Dziewczyny ja wiem że on nie jest głodny wręcz przeciwnie nieźle wygląda i waży emotka więc tym się nie martwię tylko chodzi o to że chciałabym się wreszcie wyspać w nocy emotka a wiecie może jak by się najadł w dzień to w nocy by dłużej pospał emotka próbowałam mu dawać marchewkę, jabłuszko itp ale wiecie co on na to pluje prosto w mamusie emotka a na razie nie chce go odstawiać od piersi bo jak mam mleko jeszcze mnie nie gryzie to nie ma sensu.
0 0

Gość: rachel

#5462198 Napisano: 20.11.2012 07:48:18
u was widzę ślubnie i przyjemnie, ja jutro wracam do pracy....qrde trzymajcie za mnie kciuki ....
0 0

#5462218 Napisano: 20.11.2012 07:57:27
rachel, kciuczymy emotka

monia - mój marchewką i jabłkiem też pluł
za to odrobina indyka z marchewką już była pycha

emotka

ok 17 dostaje obiadkowe danie, później przed snem mleko
i odkąd mamy taki układ to przesypia całe noce
0 0

benasia

#5462351 Napisano: 20.11.2012 09:04:16
mój Mikołaj je obiadek o 12 taki nasz zwyczaj.
Co do przylep to wiele moge wam na ten temat powiedziec - bo moj mimo ze ma rok to ciagle mama i mama, mama... i wszedzie musi isc ze mna, nawet nie chce isc do babci, nie pozwoli mi isc zrobic pranie musi ze mna ostatnio nawet do toalety chodzimy razem emotka
I mimo ze potrafi sam chodzic to czesto przychodzi i czepia sie mojej nogi ze chce na ręce.
Ale generalnie słodki jest a taki przylepny osttnio bardzo mocno bo zęby znow dokuczaja i chyba źle sie czuje a ponadto bardzo mocno związani jestesmy razem bo wszystko zawsze razem robilismy i bylismy razem wiekszosc czesc dnia emotka
0 0

Gość: katrin22

#5462443 Napisano: 20.11.2012 09:54:27
Asiu mam to samo, tylko mama i mama, jak zobaczy moją mamę to woła baba, a jak tata wraca z pracy to leci i krzyczy tata, szybko pojął kto jest kto, ale ze mną chce być ciągle, jak ktoś chce Go wziąć na ręce, to przytula się do mnie i nikt Go nie odklei, a do wc też razem chodzimy emotka Mój choć nie chodzi jeszcze, to raczkowanie Mu póki co wystarcza, bo gdzie chce tam pójdzie. Ja mam jedynie odrobinę spokoju jak przyjeżdża mąż z pracy, to razem się bawią, tatuś karmi synka i czasem usypia, ale mój Kubuś nie lubi jednego sposobu usypiania, raz trzeba Go wozić w wózku, raz kładzie się z nami do łożka, a potem Go przenoszę, a od dwóch dni sam zasypia w łóżeczku emotka Tyle skacze i szaleje, chodzi wokół łożeczka aż padnie i uśnie emotka
0 0

benasia

#5462455 Napisano: 20.11.2012 10:07:01
Moj Mikołaj tez wczesniej sam zasypiał w łóżeczku -po kolacji go kładłam i czasem chodził i sie kładł po chwili a czasem od razu ale teraaz od 2-3 tyg klade go na moim lozku i tam wypija butelke mleka i zasypia normalnie bez niczego a potem przenosze go do lozeczka po 15 minutach emotka
Mikołaj to nawet gdy tate ma to musi miec i mame i sie przyczepia do mnie - taki mój cycuś emotka
0 0

benasia

#5462457 Napisano: 20.11.2012 10:07:41
Moj Mikołaj tez wczesniej sam zasypiał w łóżeczku -po kolacji go kładłam i czasem chodził i sie kładł po chwili a czasem od razu ale teraaz od 2-3 tyg klade go na moim lozku i tam wypija butelke mleka i zasypia normalnie bez niczego a potem przenosze go do lozeczka po 15 minutach emotka
Mikołaj to nawet gdy tate ma to musi miec i mame i sie przyczepia do mnie - taki mój cycuś emotka
0 0