Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: grusia
Kalisto dzieli za info max już ma misje znalezienia gazety
Gość: emilka1705
-bez 140gości, a jedynie rodzice i rodzeństwo
-bez wesela(prawda jest taka, że przez zamiesznie ciągłe nic w sumie z niego nie pamiętam i nie czułam, żeby to miał być mój dZień raczej wszystko dla gości)
-po samej mszy, która w tym wszystkim jest najważniejsza zabralibyśmy się z mężem na piękną i romantyczną wycieczkę gdzieś bez nikogo...przecież to nasze życie się zmieniło, to taki nasz czas...
Najbardziej wkurza mnie to, że młodzi przerażeni-zrobić weselę wesele bo to koszty, a goście są przerażeni idąc na wesele bo to też koszt!
Taka Polska rzeczywistość. Jak słyszę że ktoś bierze kredyt żeby wyprawić mega impreze to mi się słabo robi...to o co w tym chodzi? o to żeby przysiąc przed Bogiem czy żeby pokazać się sąsiadom?
joan
Postów 18685
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Gość: dianek
jak patrzę na śluby osób z rodziny czy znajomych to się zastanawiam nad tym wszystkim poważnie...
w dodatku zauważyliśmy prawidłowość - im wesele z większym przepychem, tym szybszy rozwód...
my na swój ślub i wesele wydaliśmy niecałe 15tys zł (na wszystko, łącznie z opłaceniem noclegu dla 60 osób)
znaczy rodzice wydali, bo mieliśmy absolutny zakaz dokładania do tego wydarzenia (taka tradycja w rodzinie)
teraz nie bralibyśmy kościelnego, tylko ślub tzw humanistyczny
a wesele zostałoby tak jak było, czyli dworek, 75 gości, w weekend po weselu impreza w pubie dla znajomych...
jak wspominamy?
arcycudownie
najpiękniejszy dzień i noc w życiu
jeszcze co chwila ktoś nam robił niespodzianki, w stylu - alarm przeciwpożarowy w trakcie wesela
a jak słyszę, że ktoś wydał na wesele np 60tys to się nogi pode mną uginają...
primo - po co
secundo - w ogóle wtf?! 60tys na impreze??
joan
Postów 18685
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Coś dla przyszłych mam
http://gdzieciaki...rezent-dla-noworodka
http://gdzieciaki..._gdzieciaki_ceba.pdf
Nagroda: zestaw kąpielowy Katia marki Ceba Baby o wartości 345 zł brutto.
Gość: minia
dokladnie
w tamtym roku dostała na urodziny sliczne zabawki a najbardziej podobało się jej opakowanie po sześcianie edukacyjnym
tygrysek82bu
Postów 1017
Data rejestracji 10.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oj, skąd ja to znam , walizka Trunki stoi w kącie, a karton w którym przyjechała rwie się już od eksploatacji
Nam wystarczyło 60 gości-najblizsza rodzina, żadnych pociotek itp. Jak pisze joan jedni robią wesele bo o tum marzyli inni by wyleczyc kompleksy. A sam sakrament....zostaje daleko w tyle.
Kalisto dzięki za cynk;) Karty już w moim posiadaniu
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ostatnie upodobanie młodego to kubeczki po jogurtach wszelkiej maści. Nie rozumiem tego
Wracając do ślubu, rodzice na nasz ślub wydali nie więcej jak 15 tysięcy. Wiadomo jedzenie od gościa 150zł, wystrój sali, jechaliśmy autem wujka - akurat miesiąc wcześniej kupił sobie nowe, ksiądz, noclegi gości, tort, DJ, alkohol i jakoś na wszystko starczyło, a nie mogę powiedzieć by było biednie. Może nie mieliśmy dworku, ale hotel był całkiem fajny
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kazdy robi jak uważa i jak mu pasuje
Gość: emilka1705
Każdy ma swój móżdżek i sam wie o sam wie co dla niego dobre:)
Moim marzeniem było duże wesele wydaliśmy w sumie ok 35 tys. Przy 140 gościach 20tys to lokal (za który zapłacił tato, a stać go) 15tys to orkiestra, fotograf, kościół, transport, wódka, ubrania...(15płaciliśmy my).
Marzenie spełnione tylko teraz po jego spełnieniu drugi raz już bym o takim czymś nie marzyła
Wasze dzieciaki też tak marudzą przy tej pogodzie? Nie wiem jak przetrwamy zimę:( Mała ma kaszel więc o spacerze możemy pomarzyć:(
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale nasze marzenie się spełniło i było cuuudooownieee, będę pamietać ten dzień do końca życia
I nie mieliśmy jakiś ekstrawagancji i drogich uslug -raczej staralismy brać nie drogie a dobre także nic w stylu limuzyn i innych takich -zreszta to nie dla mnie takie rzeczy...
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
staszek
Postów 3670
Data rejestracji 07.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
fryteczka
Postów 4239
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
w tamtym roku byla lepsza akcja jak w avanti za 5,00 byla karta 20 do h&m ale nie bylo ograniczenia ,ze za 50 trzeba kupic..
Ale zawsze to 20 zl mniej
Gość: katrin22
I tak Was czytam i czytam i dochodzę do wniosków, że nie ma sensu dyskutować, bo i tak każda para ma wizję swojego ślubu ( czy też wesela) i dążą do realizacji swoich planów i OK, są zadowoleni i uważają, że było cudnie i wspaniale. Inni zaś nie mają potrzeby udowadniania, że się kochają, są ze sobą, są sobie wierni i ślubu im nie trza i też Ok, a to kto ile wyda na wesele to inna bajka. My z mężem mieliśmy uzbierane pieniądze, a część dostaliśmy od rodziców.
Jedni się zorganizują w kilka miechów, inni potrzebują więcej czasu, a jeszcze inni w kilka dni to załatwią
staszek, muszę przyznać, że mieliście romantyczny dzień ślubu
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nasz malutki ma zapalenie oskrzeli ;(