Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5465695 Napisano: 22.11.2012 07:56:31
miało być, ze przy zakupach na 50 zł odliczają 20 zł
0 0

Gość: grusia

#5466126 Napisano: 23.11.2012 07:40:50
Leoniu dla mnie też ,niestety takie podejście jest ostatnio dość częste przynajmniej w moim otoczeniu że tak powiem. Np moja znajoma ostatnio stwierdzila że koscielnego nie zrobi bo to dużo kasy a sama przysięga przed Bogiem a przed urzędnikiem to to samo dla niej. Są też tacy co to mówią że katolikami sa a uwazaja że ślub kościelny to wymysł ksiezy tylko po to by nabic kase. A ja nie rozumiem, wydajesz tyle ile chcesz,nie chce robić wielkiego wesela to nie robię, ide że świadkami do księdza i po sprawie. Dziś mało kto patrzy na ślub Kościelny jak na złożenie przysięgi przed Bogiem, teraz to raczej przepych, kto zrobi wieksze ,taka pokazowka jedno przed drugim no i byle się koszty zwróciły z prezentów. Sam sakrament traci swoją ważność. Zresztą to samo ma miejsce,wg mnie np z chrzcinami czy komunia-bez guada czy laptopa nie przychodź. Kasa, prezenty i rywalizacja kto zrobi lepiej.

Kalisto dzieli za info max już ma misje znalezienia gazety emotka
0 0

Gość: emilka1705

#5466164 Napisano: 23.11.2012 08:16:31
Ja miałam tradycyjny ślub w kościele, a później wesele i wiecie co? Teraz zrobiłabym zupełnie inaczej. Owszem ślub w kościele, ale:
-bez 140gości, a jedynie rodzice i rodzeństwo
-bez wesela(prawda jest taka, że przez zamiesznie ciągłe nic w sumie z niego nie pamiętam i nie czułam, żeby to miał być mój dZień raczej wszystko dla gości)
-po samej mszy, która w tym wszystkim jest najważniejsza zabralibyśmy się z mężem na piękną i romantyczną wycieczkę gdzieś bez nikogo...przecież to nasze życie się zmieniło, to taki nasz czas...

Najbardziej wkurza mnie to, że młodzi przerażeni-zrobić weselę wesele bo to koszty, a goście są przerażeni idąc na wesele bo to też koszt!
Taka Polska rzeczywistość. Jak słyszę że ktoś bierze kredyt żeby wyprawić mega impreze to mi się słabo robi...to o co w tym chodzi? o to żeby przysiąc przed Bogiem czy żeby pokazać się sąsiadom? emotka (nie mówie tego dziewczyny do Was bo sama mialam kasę więc wesele zrobiłam. Jednak osoby które biorą pożyczki to jakaś...sama nie wiem jak to określić)
0 0

joan

#5466176 Napisano: 23.11.2012 08:23:01
emilka1705 - doszłam do takich samych wniosków, będąc gościem na cudzych ślubach emotka A mój własny... cóż, planowaliśmy na przyszły rok, ale czy się odbędzie, tego nie wie nikt, bo kasy nie ma, a nie chcę wspólnej drogi od pożyczki zaczynać. Niby ślub bez wesela jest tani, ale jak się doda choćby koszt obrączek czy noclegu najbliższych, to już nie ma tak kolorowo. Cała nasza nadzieja w konkursach - trzymajcie kciuki emotka
0 0

Gość: dianek

#5466193 Napisano: 23.11.2012 08:41:02
emilka1705 - zgadza się

jak patrzę na śluby osób z rodziny czy znajomych to się zastanawiam nad tym wszystkim poważnie...

w dodatku zauważyliśmy prawidłowość - im wesele z większym przepychem, tym szybszy rozwód...

my na swój ślub i wesele wydaliśmy niecałe 15tys zł (na wszystko, łącznie z opłaceniem noclegu dla 60 osób)
znaczy rodzice wydali, bo mieliśmy absolutny zakaz dokładania do tego wydarzenia (taka tradycja w rodzinie)
teraz nie bralibyśmy kościelnego, tylko ślub tzw humanistyczny
a wesele zostałoby tak jak było, czyli dworek, 75 gości, w weekend po weselu impreza w pubie dla znajomych...

jak wspominamy?
arcycudownie
najpiękniejszy dzień i noc w życiu

jeszcze co chwila ktoś nam robił niespodzianki, w stylu - alarm przeciwpożarowy w trakcie wesela emotka oczywiście po to, żeby wszyscy wyszli na zewnątrz a tam - puszczanie płonących lampionów do nieba emotka

a jak słyszę, że ktoś wydał na wesele np 60tys to się nogi pode mną uginają...
primo - po co
secundo - w ogóle wtf?! 60tys na impreze??
0 0

joan

#5466432 Napisano: 23.11.2012 10:46:47
dianek - dla jednych przepych to po prostu realizacja marzenia, inni w ten sposób leczą kompleksy. Sama mam po dziurki w nosie wesel, więc takiej imprezy nie planuję.

Coś dla przyszłych mam emotka konkurs „Prezent dla noworodka”:

http://gdzieciaki...rezent-dla-noworodka
http://gdzieciaki..._gdzieciaki_ceba.pdf

Nagroda: zestaw kąpielowy Katia marki Ceba Baby o wartości 345 zł brutto.
0 0

Gość: minia

#5466436 Napisano: 23.11.2012 10:50:06
agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

bo dla dzieci najlepsza zabawka sa nie zabawki emotka

Ja wiem, dla młodego lepszy kawał sznurka, kabla, gazeta, pilot od tv, jakaś wtyczka, telefon etc. I po co ja pieniądze na zabawki wydaję edukacyjne, kiedy lepsze pudełko czy kartonik od tej zabawki niż sama zabawka.

dokladnie emotka
w tamtym roku dostała na urodziny sliczne zabawki a najbardziej podobało się jej opakowanie po sześcianie edukacyjnym emotka )
0 0

tygrysek82bu

#5466451 Napisano: 23.11.2012 10:53:49
minia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

Ja wiem, dla młodego lepszy kawał sznurka, kabla, gazeta, pilot od tv, jakaś wtyczka, telefon etc. I po co ja pieniądze na zabawki wydaję edukacyjne, kiedy lepsze pudełko czy kartonik od tej zabawki niż sama zabawka.

dokladnie emotka
w tamtym roku dostała na urodziny sliczne zabawki a najbardziej podobało się jej opakowanie po sześcianie edukacyjnym emotka )

Oj, skąd ja to znam , walizka Trunki stoi w kącie, a karton w którym przyjechała rwie się już od eksploatacji emotka
0 0

#5466452 Napisano: 23.11.2012 10:54:51
Dianek nawet jest takie powiedzonko - głośne wesele cichy rozwód emotka .

Nam wystarczyło 60 gości-najblizsza rodzina, żadnych pociotek itp. Jak pisze joan jedni robią wesele bo o tum marzyli inni by wyleczyc kompleksy. A sam sakrament....zostaje daleko w tyle.

Kalisto dzięki za cynk;) Karty już w moim posiadaniu emotka . Szkoda ze ważne od 1.12.
0 0

agusia147

#5466484 Napisano: 23.11.2012 11:11:06
tygrysek82bu napisał(a):

minia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

dokladnie emotka

Oj, skąd ja to znam , walizka Trunki stoi w kącie, a karton w którym przyjechała rwie się już od eksploatacji emotka

Ostatnie upodobanie młodego to kubeczki po jogurtach wszelkiej maści. Nie rozumiem tego emotka Ciągle dostaje młody zabawki, jak nie my mu kupujemy to rodzina, pół pokoju tym zawalone, chyba muszę jakąś skrzynkę na nie wykombinować emotka

Wracając do ślubu, rodzice na nasz ślub wydali nie więcej jak 15 tysięcy. Wiadomo jedzenie od gościa 150zł, wystrój sali, jechaliśmy autem wujka - akurat miesiąc wcześniej kupił sobie nowe, ksiądz, noclegi gości, tort, DJ, alkohol i jakoś na wszystko starczyło, a nie mogę powiedzieć by było biednie. Może nie mieliśmy dworku, ale hotel był całkiem fajny emotka
0 0

agusia147

#5466486 Napisano: 23.11.2012 11:12:25
PS. Swoją drogą nie rozumiem jak na dzień dobry można się udupiać kredytem na 60tyś złotych? Dla mnie to jest chore wydać na imprezę taką kasę. No chyba, że kogoś stać na taką ekstrawagancję i śpi na pieniądzach lub zarabia w dziesiątkach tysięcy.
0 0

#5466547 Napisano: 23.11.2012 11:44:22
Ja na kasie nie śpię a jednak wydaliśmy sporą kwote na wesele - m.in po to było planowanie z dużym wyprzedzeniem by można było spokojnie odłożyć sobie daną kwote emotka

Kazdy robi jak uważa i jak mu pasuje emotka
0 0

Gość: emilka1705

#5466571 Napisano: 23.11.2012 11:56:03
grusia emotka
Każdy ma swój móżdżek i sam wie o sam wie co dla niego dobre:)
Moim marzeniem było duże wesele wydaliśmy w sumie ok 35 tys. Przy 140 gościach 20tys to lokal (za który zapłacił tato, a stać go) 15tys to orkiestra, fotograf, kościół, transport, wódka, ubrania...(15płaciliśmy my).
Marzenie spełnione tylko teraz po jego spełnieniu drugi raz już bym o takim czymś nie marzyła emotka

Wasze dzieciaki też tak marudzą przy tej pogodzie? Nie wiem jak przetrwamy zimę:( Mała ma kaszel więc o spacerze możemy pomarzyć:(
0 0

benasia

#5466587 Napisano: 23.11.2012 12:04:40
emilka1705 nasze wesele również kosztowało 30 tys przy 120 gościach gdzie sama restauracja prawie 20 tys tzn jedzenie ale nie licząć wódki, napojów i ciast bo to musieliśmy osobno mieć...
Ale nasze marzenie się spełniło i było cuuudooownieee, będę pamietać ten dzień do końca życia emotka
I nie mieliśmy jakiś ekstrawagancji i drogich uslug -raczej staralismy brać nie drogie a dobre także nic w stylu limuzyn i innych takich -zreszta to nie dla mnie takie rzeczy...
0 0

benasia

#5466589 Napisano: 23.11.2012 12:06:24
a w innym temacie -mój Mikołaj gdy w dzień śpi (nie w nocy) tak jakby chrapie i to tak zauwazyłam od pewnego czasu, niby myslałam że katar ale nie ma wcale, a co prawda wiotkość krtani miał ale niby około roku zanika... emotka
0 0

staszek

#5466604 Napisano: 23.11.2012 12:15:04
a my wydaliśmy ok. 3 tys zł emotka obiad w restauracji dla rodziny najbliższej. Wyszło ok. 30 osób. a potem we dwoje w domu się upiliśmy i było super emotka
0 0

fryteczka

#5466624 Napisano: 23.11.2012 12:23:38
kalisto1986 napisał(a):

miało być, ze przy zakupach na 50 zł odliczają 20 zł

w tamtym roku byla lepsza akcja jak w avanti za 5,00 byla karta 20 do h&m ale nie bylo ograniczenia ,ze za 50 trzeba kupic..
0 0

#5466667 Napisano: 23.11.2012 12:46:44
I karty mozna bylo łaczyc a teraz nie wiadomo.
Ale zawsze to 20 zl mniej emotka
0 0

Gość: katrin22

#5466682 Napisano: 23.11.2012 12:53:32
Widzę, że temat ŚLUBÓW I WESEL nadal na topie.
I tak Was czytam i czytam i dochodzę do wniosków, że nie ma sensu dyskutować, bo i tak każda para ma wizję swojego ślubu ( czy też wesela) i dążą do realizacji swoich planów i OK, są zadowoleni i uważają, że było cudnie i wspaniale. Inni zaś nie mają potrzeby udowadniania, że się kochają, są ze sobą, są sobie wierni i ślubu im nie trza i też Ok, a to kto ile wyda na wesele to inna bajka. My z mężem mieliśmy uzbierane pieniądze, a część dostaliśmy od rodziców.
Jedni się zorganizują w kilka miechów, inni potrzebują więcej czasu, a jeszcze inni w kilka dni to załatwią emotka

staszek, muszę przyznać, że mieliście romantyczny dzień ślubu emotka
0 0

agusia147

#5466685 Napisano: 23.11.2012 12:56:24
Mniejsza już o wesela.

Nasz malutki ma zapalenie oskrzeli ;(
0 0