WC - rozmowy o wszystkim

magdalena-chili

#6671181 Napisano: 07.01.2020 15:57:00
defed napisał(a):

Zbieram propozycje odpowiedzi na pytanie: co zrobić z przeterminowanym (o 4 miesiące!) piwem? emotka emotka
Odnalazł się jeden karton Heńka wygrany w 2018r., który cudem nienapoczęcia przetrwał w piwnicy cały 2019r. Biedny, samotny, niezauważany, przykurzony, zapomniany... 

ja bym nie piła, tylko z czystym sumieniem robiłabym włosom płukanki piwne emotka
kiedyś takie piwo tak pożytkowałam, przyszedł do nas Gość, a tam na wannie puszki z piwem... emotka
1 defed 0

magdalena-chili

#6671194 Napisano: 07.01.2020 16:06:19
forrrum napisał(a):

magdalena-chili napisał(a):

defed napisał(a):

Zbieram propozycje odpowiedzi na pytanie: co zrobić z przeterminowanym (o 4 miesiące!) piwem? 

ja bym nie piła, tylko z czystym sumieniem robiłabym włosom płukanki piwne emotka
kiedyś takie piwo tak pożytkowałam, przyszedł do nas Gość, a tam na wannie puszki z piwem... emotka

Normalne, bierzesz kąpiele w piwie dla zdrowia i urody... https://m.interia...tv/video,vId,1118461

o, to, to, to! emotka tylko pamiętaj, do kufla (do użytku wewnętrznego) lej świeże, nieprzeterminowane! może być Cpt Jack, pograsz i o Karaiby emotka
jak patrzę na ten filmik to zastanawiam się czy ktoś podpija takie piwo z wanny... emotka
0 0

zdolnabestia

#6671216 Napisano: 07.01.2020 17:40:54
defed napisał(a):

Zbieram propozycje odpowiedzi na pytanie: co zrobić z przeterminowanym (o 4 miesiące!) piwem? emotka emotka
Odnalazł się jeden karton Heńka wygrany w 2018r., który cudem nienapoczęcia przetrwał w piwnicy cały 2019r. Biedny, samotny, niezauważany, przykurzony, zapomniany... 

Ciemne piwa mogą długo leżakować. Heniek ciemny nie jest, ale jak był trzymany w piwnicy, to myślę, że możesz zaryzykować i spożyć. Pewnie będzie jedynie mniej smaczny, może nieco wygazowany. Piwo pasteryzowane czy tam mikrofiltrowane może spokojnie stać. 
A jeżeli jednak chcesz do czegoś użyć, to polecam zrobić rybę w cieście z piwa i mąki. Mieszasz w misce mąkę z piwem w takiej proporcji, żeby miało to konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego, obtaczasz osoloną rybę i smażysz w głębokim tłuszczu. Panierka jest super puszysta i chrupiąca. Przeterminowane piwo zostanie poddane obróbce termicznej, więc powinno być ok.

agakaz2

#6672203 Napisano: 10.01.2020 10:41:06
cześć kochani mam pytanie może wy coś pomożecie

szukam transportu Wrocław-Zakopane na święta wielkanocne
wyjazd 10.04 

czy z Krakowa jeżdżą jakieś busy?
bo myślałam by jechać pociągiem do Krakowa i przesiadka
0 0

karkocka

#6672212 Napisano: 10.01.2020 10:57:36
agakaz2 napisał(a):

cześć kochani mam pytanie może wy coś pomożecie

szukam transportu Wrocław-Zakopane na święta wielkanocne
wyjazd 10.04 

czy z Krakowa jeżdżą jakieś busy?
bo myślałam by jechać pociągiem do Krakowa i przesiadka

Wprawdzie nie z Wrocławia, ale ze Szczecina w wakacje jechałam pociągiem właśnie do Krakowa, a tam przesiadka na bus-autobus. Jeżeli będziesz jechała pociągiem to radzę Ci kupić bilety wcześniej, bo my chcąc kupić bilety na ponad 2 tygodnie przed wyjazdem, nie było już miejsc na tracie Szczecin - Zakopane i na większość pociągów Szczecin- Kraków.   
1 agakaz2 0

ziolko

#6672417 Napisano: 10.01.2020 16:47:51
OSZUŚCI!! 
https://interwencja.polsatnews.pl/reportaz/2020-01-09/kupil-sprzet-agd-nie-moze-odstapic-od-umowy/?fbclid=IwAR1jsmgw8GFCH-3BlMniOlZFzehXto7Gm_4Jikziv1j6oYjXEShIkznkWRw 

Najbardziej mnie zbulwersowało to: "Postanowiłam, że zadzwonię do tej firmy. Pan odpowiedział mi, że sprzęt możemy odesłać, ale pieniędzy nie odzyskamy, bo jeżeli zrobi się za duża afera, to oni ogłoszą upadłość i likwidację firmy. A za miesiąc powstanie podobna pod inną nazwą - mówi córka poszkodowanego."
1 andii 0

nataszka

#6672791 Napisano: 12.01.2020 09:34:45
Szukam zupy krem dyniowej z Knorra czy ktoś ma gdzieś u siebie (zapłacę za towar i przesyłkę emotka
Chcę kupić więcej sztuk! emotka
0 0

tadziowa

#6673282 Napisano: 13.01.2020 18:46:32
Myślę nad zakupem patelni z outetu sklepu limango, Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym sklepem? Czy nie ma problemu ze zwrotami? Podejrzanie tanio ta patelnia emotka
0 0

prosiaczek

#6673361 Napisano: 13.01.2020 22:54:41
tadziowa napisał(a):

Myślę nad zakupem patelni z outetu sklepu limango, Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym sklepem? Czy nie ma problemu ze zwrotami? Podejrzanie tanio ta patelnia emotka

Ni zwracałam, ale kupowąłam parę razy ubrania - normalny sklep emotka
0 0

prosiaczek

#6673370 Napisano: 13.01.2020 23:56:51
Czy żeby Macbook Apple miał gwarancję, to trzeba mieć na niego jakiś papier? Czy ma gwarancję od uruchomienia przez swój nr seryjny? Czy jakoś tak? Gdzieś czytałam ale nie wiem czy dobrze wyczytałam.
0 0

Claudia77

#6673376 Napisano: 14.01.2020 06:53:21
prosiaczek napisał(a):

Czy żeby Macbook Apple miał gwarancję, to trzeba mieć na niego jakiś papier? Czy ma gwarancję od uruchomienia przez swój nr seryjny? Czy jakoś tak? Gdzieś czytałam ale nie wiem czy dobrze wyczytałam.

podejrzewam, że apple wszystkie mają tak samo - u nas tablet właśnie od uruchomienia poprzez numer seryjny

prosiaczek

#6673492 Napisano: 14.01.2020 12:14:40
Claudia77 napisał(a):

prosiaczek napisał(a):

podejrzewam, że apple wszystkie mają tak samo - u nas tablet właśnie od uruchomienia poprzez numer seryjny

Dziękuję :) nie znam się na tym kompletnie 
0 0

malutka456

#6674016 Napisano: 15.01.2020 20:41:55
Witajcie emotka dawno mnie tu nie było (dzieci, dom, nauka do egzaminów), ale zjawiam się z pytaniem. Czy jest na forum jakiś szczęśliwy osobnik, który ma za przyjaciela ałabaja? Jezeli tak, to poprosze o pw emotka
0 0

nkba

#6674066 Napisano: 15.01.2020 22:56:38
Czy może ktoś polecić mi fajny hotel/motel/pensjonat z atrakcjami dla dziecka 9 lat (Polska lub Czechy)? Zależy mi przede wszystkim aby w połowie lutego była tam szansa na śnieg emotka
0 0

ultrixx

#6674318 Napisano: 16.01.2020 18:00:48
nkba napisał(a):

Czy może ktoś polecić mi fajny hotel/motel/pensjonat z atrakcjami dla dziecka 9 lat (Polska lub Czechy)? Zależy mi przede wszystkim aby w połowie lutego była tam szansa na śnieg  emotka

Beskidy:
Stok - Wisła
Gołębiewski - Wisła
Elbrus - Szczyrk
Diament - Ustroń
Magnus Golden Tulip - Bystra
+
Młyn Jacka - k. Wadowic
Kocierz - k. Andrychowa

Moje dzieci raczej tam nie narzekały na brak zajęć... na travelist często są fajne oferty na te hotele

pioge7

#6674320 Napisano: 16.01.2020 18:03:40
ultrixx napisał(a):

nkba napisał(a):

Czy może ktoś polecić mi fajny hotel/motel/pensjonat z atrakcjami dla dziecka 9 lat (Polska lub Czechy)? Zależy mi przede wszystkim aby w połowie lutego była tam szansa na śnieg  emotka

Beskidy:
Stok - Wisła
Gołębiewski - Wisła
Elbrus - Szczyrk
Diament - Ustroń
+
Młyn Jacka - k. Wadowic
Kocierz - k. Andrychowa

Moje dzieci raczej tam nie narzekały na brak zajęć... na travelist często są fajne oferty na te hotele

jak będziesz wybierać Młyn Jacka albo Kocierz, daj znać wcześniej to ci powiem czy jest śnieg emotka na tę chwile 0 śniegu emotka  
1 nkba 0

stalowiak1979

#6674335 Napisano: 16.01.2020 18:52:22
Prosze pwoiedzcie czy kaufland ma jakiś konkurs loterie na paragony lub opinie często robię tam zakupy. Dziekuje
0 0

ewunia

#6674336 Napisano: 16.01.2020 18:53:12
stalowiak1979 napisał(a):

Prosze pwoiedzcie czy kaufland ma jakiś konkurs loterie na paragony lub opinie często robię tam zakupy. Dziekuje

https://www.e-kon...ie.html#.XiCi9mezbDc
0 0

nkba

#6674377 Napisano: 16.01.2020 20:30:31
ultrixx napisał(a):

nkba napisał(a):

Beskidy:
Stok - Wisła
Gołębiewski - Wisła
Elbrus - Szczyrk
Diament - Ustroń
+
Młyn Jacka - k. Wadowic
Kocierz - k. Andrychowa

Dziękuję pięknie emotka Byłam w Stoku i teraz też chciałam ale miejsc już nie ma emotka Zaraz oblukam pozostałe, jeszcze raz dzięki emotka
0 0

nkba

#6674385 Napisano: 16.01.2020 20:40:46
pioge7 napisał(a):

ultrixx napisał(a):

nkba napisał(a):

Beskidy:
Stok - Wisła
Gołębiewski - Wisła
Elbrus - Szczyrk
Diament - Ustroń
+
Młyn Jacka - k. Wadowic
Kocierz - k. Andrychowa

jak będziesz wybierać Młyn Jacka albo Kocierz, daj znać wcześniej to ci powiem czy jest śnieg emotka na tę chwile 0 śniegu emotka  

Dziękuję emotka
0 0