WC - rozmowy o wszystkim

Claudia77

#6675595 Napisano: 21.01.2020 06:57:12
agusiac87 napisał(a):

czy macie sprawdzony sposób na to, by paragony nie "wyblaknęły" w ciągu kwartału?
Mam paragony z grudnia które są w kopercie zamknięte i na niektórych już znikają nazwy produktów emotka

ja trzymam w plastikowym pudełku i do zamrażalnika emotka
1 agusiac87 0

FBbeata7

#6675597 Napisano: 21.01.2020 07:31:24
edith napisał(a):

Dzisiaj mnie taka refleksja naszła po przeczytaniu komentarza  pewnej osoby  pod moim wpisem ....niektórzy może zobaczyli inni już nie zobaczą bo wpis został usunięty a ta osoba dostała karniaka...  ja już dawno nie wpisuje się w wątku Moje wygrane...czasem  pod wplywem impulsu sie pochwalę ale wiele osób tutaj jest nie życzliwych, zazdrosnych itp. Nie dziwię się więc, że  wiele osób tez tego nie robi.Tak otrzymałam 5 bombonierka od RMF na stoku w Białce bo moja rodzina była w takim składzie .Do wiadomości osoby komentujacej nie schowalam ich do reklamowki z Biedronki tylko  do torby na buty narciarskie  emotka Może ze  mną coś nie tak ale Wasze wygrane mnie cieszą i dają motywację do gry nawet jak czasem przez kilka  tygodni nic nie wpada  emotka  

Nie marw się, jak RMF rozdawał kiedyś choinki tez wzięliśmy 3, bo wystaliśmy się za nimi w długaśnej kolejce, jedna poszła na gałązki  dla rodziny , a dwie sobie ubrałam w domu- jeden , jedyny rok miałam tak bogaty- w  dwie choinki.Cieszyły oko,ale szybko się obsypały, tak w ogóle to były wcześnie wycięte, dostałam je 13 grudnia i nie były, obiektywnie patrząc, najpiękniejsze, ale tamte święta pamiętam do dziś.,,Jak dają trzeba brać, a jak biją uciekać"- ponoć tak mówi porzekadło.Jeśli zjecie te bombonierki, a nie będziecie nimi handlować, to według mnie wszystko jest o.k.
1 edith 0

pioge7

#6675599 Napisano: 21.01.2020 07:35:37
czy u was też występuje błąd w skrzynce na wp.pl? Mam odczytane wszystkie wiadomości, w każdym folderze, a skrzynka i tak pokazuje, że jest jeszcze 17 wiadomości nie odczytanych emotka
0 0

karkocka

#6675600 Napisano: 21.01.2020 08:15:49
pioge7 napisał(a):

czy u was też występuje błąd w skrzynce na wp.pl? Mam odczytane wszystkie wiadomości, w każdym folderze, a skrzynka i tak pokazuje, że jest jeszcze 17 wiadomości nie odczytanych emotka

Mam tak od kilku dni, poczta wariuje wracają wiadomość z kosza do folderu odebrane emotka
0 0

pioge7

#6675601 Napisano: 21.01.2020 08:20:01
karkocka napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Mam tak od kilku dni, poczta wariuje wracają wiadomość z kosza do folderu odebrane  emotka

ah.. czyli to problem od nich... też tak mam od kilku dni. nawet próbowałem przeszukać wiadomości czy przypadkiem nie mam nieodczytanych, ale nic nie ma ... czekam więc na rozwiązanie tego problemu od nich emotka dziękuję
0 0

tadziuuu

#6675609 Napisano: 21.01.2020 08:57:48
edith napisał(a):

Dzisiaj mnie taka refleksja naszła po przeczytaniu komentarza  pewnej osoby  pod moim wpisem ....niektórzy może zobaczyli inni już nie zobaczą bo wpis został usunięty a ta osoba dostała karniaka...  ja już dawno nie wpisuje się w wątku Moje wygrane...czasem  pod wplywem impulsu sie pochwalę ale wiele osób tutaj jest nie życzliwych, zazdrosnych itp. Nie dziwię się więc, że  wiele osób tez tego nie robi.Tak otrzymałam 5 bombonierka od RMF na stoku w Białce bo moja rodzina była w takim składzie .Do wiadomości osoby komentujacej nie schowalam ich do reklamowki z Biedronki tylko  do torby na buty narciarskie  emotka Może ze  mną coś nie tak ale Wasze wygrane mnie cieszą i dają motywację do gry nawet jak czasem przez kilka  tygodni nic nie wpada  emotka  

ja dlatego w przypadku chociażby konkursów lokalnych się nie chwalę publicznie. Są osoby które później przychodzą na rozdanie nagród i komentują rozmawiając niby między sobą na tyle głośno żeby wszyscy słyszeli emotka Była taki przykład  że przyszły Panie stanęły z boczku i komentują "Moja praca była lepsza - zobacz na to gówo" "O jest ta konkursowiczka - widziałam jak się chwaliła innym konkursowiczom" (ciekawe skąd to wiedziała)

Ja wtedy miałem nagrodę dalszego stopnia ale jak w kolejnym wygrałem wycieczkę to już nic na forum nie napisałem takiego co by mogło powiązać nagrodę z odpowiednim konkursem.... A Panie na kolejne rozdanie nagród przyszły i... komentowały. Było to przykre z jednej strony bo deprecjonowały wartość mojej pracy względem ich ale z tej drugiej to ja miałem satysfakcję z ich bólu tyłka emotka  

Reasumując nie dziwię się niektórym osobom że się nie chwalą, szczególnie w konkursach lokalnych czy to z powodu ochrony swojej tożsamości i łączenia np. z forami konkursowymi czy zwyczajnie żeby oszczędzić sobie zawiści i buractwa.

takaja86

#6675611 Napisano: 21.01.2020 09:10:00
A ja bym miała taką prośbę żeby osoby które wygrały te wyjazdy na skoki przesłały prace która wygrały. Nic im to już nie zaszkodzi bo przecież konkurs się skończył a ja jestem ciekawa w czy gustuje Karlsbad. Myślę że nie jest to jakaś duża prośba
0 0

jokan

#6675614 Napisano: 21.01.2020 09:13:49
takaja86 napisał(a):

A ja bym miała taką prośbę żeby osoby które wygrały te wyjazdy na skoki przesłały prace która wygrały. Nic im to już nie zaszkodzi bo przecież konkurs się skończył a ja jestem ciekawa w czy gustuje Karlsbad. Myślę że nie jest to jakaś duża prośba

prośba jest bardzo duża bo nie tylko chodzi o tekst, ale i wypracowane strategie wobec organizatora (co sie podoba, co nie..._...raczej nie spodziewałabym sie, żeby ci to ktos przyslal....ponadto zauwaz, ze konkurs sie wprawdzie skonczyl, ale jest co roku z tym samym pytaniem, takze ten.....

takaja86

#6675615 Napisano: 21.01.2020 09:13:57
A jeśli chodzi o konkursy i mówienie o swoich wygranych to rozumiem co macie na myśli. Kiedy ja coś wygram i to się tu u mnie rozniesie to każdy mówi ale Ty masz szczęście A ja uważam że szczęście to ma ten kto wygrywa w totka A nie ja która nigdy nie wygrałam w żadnej loterii tylko musiałam się nieco napracować żeby dana nagrodę wygrać. Bo ja wygrywam jedynie w konkursach kreatywnych A poza tym to zawsze mówię A Ty grasz i zazwyczaj słyszę odpowiedz że nie więc na to odpowiadam żeby wygrać trzeba grać.

roksana2802

#6675616 Napisano: 21.01.2020 09:14:32
takaja86 napisał(a):

A może te osoby poświęciły kilka dobrych lat, żeby przekonać się w czym gustuje  Karlsbad? I jest to ich wysiłek, ciężka praca i przejście przez wcześniejsze pasmo porażek u nich? 

zielonaszpilka

#6675617 Napisano: 21.01.2020 09:15:54
takaja86 napisał(a):

To jest bardzo duża prośba;) to jest ich praca, w która włożyły często sporo wysiłku. Konkurs jest organizowany już po raz kolejny, bardzo możliwe, że będzie organizowany znowu. Dlaczego miałyby się dzielić pomysłami na forum ze wszystkimi? Jestem pewna, że ich zgłoszenia byłyby chamsko kradzione. 

takaja86

#6675619 Napisano: 21.01.2020 09:19:15
zielonaszpilka napisał(a):

takaja86 napisał(a):

To jest bardzo duża prośba;) to jest ich praca, w która włożyły często sporo wysiłku. Konkurs jest organizowany już po raz kolejny, bardzo możliwe, że będzie organizowany znowu. Dlaczego miałyby się dzielić pomysłami na forum ze wszystkimi? Jestem pewna, że ich zgłoszenia byłyby chamsko kradzione. 

Ok rozumiem już dotarło
0 0

zielonaszpilka

#6675620 Napisano: 21.01.2020 09:21:30
takaja86 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

takaja86 napisał(a):

Ok rozumiem już dotarło

Pisałam odpowiedź zanim były jeszcze posty dziewczyn;) wygrany konkursowy tekst to jest najcenniejsza wiedza;) nikt jej nie odda za darmo na forum;)

edith

#6675621 Napisano: 21.01.2020 09:26:59
[quote=
FBbeata7 napisał(a):

edith napisał(a):

Nie marw się, jak RMF rozdawał kiedyś choinki tez wzięliśmy 3, bo wystaliśmy się za nimi w długaśnej kolejce, jedna poszła na gałązki  dla rodziny , a dwie sobie ubrałam w domu- jeden , jedyny rok miałam tak bogaty- w  dwie choinki.Cieszyły oko,ale szybko się obsypały, tak w ogóle to były wcześnie wycięte, dostałam je 13 grudnia i nie były, obiektywnie patrząc, najpiękniejsze, ale tamte święta pamiętam do dziś.,,Jak dają trzeba brać, a jak biją uciekać"- ponoć tak mówi porzekadło.Jeśli zjecie te bombonierki, a nie będziecie nimi handlować, to według mnie wszystko jest o.k.   Bombonierek nie ma bo byliśmy ze znajomymi , w sumie 15 osób i podzieliłam się nimi, resztę dzieci zjadły emotka

pioge7]
edith napisał(a):

Nie marw się, jak RMF rozdawał kiedyś choinki tez wzięliśmy 3, bo wystaliśmy się za nimi w długaśnej kolejce, jedna poszła na gałązki  dla rodziny , a dwie sobie ubrałam w domu- jeden , jedyny rok miałam tak bogaty- w  dwie choinki.Cieszyły oko,ale szybko się obsypały, tak w ogóle to były wcześnie wycięte, dostałam je 13 grudnia i nie były, obiektywnie patrząc, najpiękniejsze, ale tamte święta pamiętam do dziś.,,Jak dają trzeba brać, a jak biją uciekać"- ponoć tak mówi porzekadło.Jeśli zjecie te bombonierki, a nie będziecie nimi handlować, to według mnie wszystko jest o.k.   Bombonierek nie ma bo byliśmy ze znajomymi , w sumie 15 osób i podzieliłam się nimi, resztę dzieci zjadły emotka
0 0

kukuleczka

#6675622 Napisano: 21.01.2020 09:32:09
takaja86 napisał(a):

Choć nie wygrałam u Karlsbada, to nie prosiłabym o to. To czyjaś praca. I bez znaczenia czy ktoś wymyślił odpowiedź w pare minut, czy pisał ją 2 godziny. To forum czyta drugie tyle osób niezalogowanych (sama czytałam chyba z 10 miesięcy zanim się zarejestrowałam), więc plagiatów byłoby sporo.
Sama chciałabym wiedzieć co lubi Karlsbad bo podobają mi się te konkursy Milki, ale idąc tym tropem musiałabym zdradzić jakim patentem r (hasłami, tekstem i motywem przewodnim tych tekstów) rozgryzłam 4 agencje i tym samym wygrywałam 90% konkursów w których brałam udział.

P.S. Na milkę pisałam mega poważnie, rymem, mało błyskotliwym żartem, niesmacznym żartem - nie wygrałam. Więc próbować już nie zamierzam.

takaja86

#6675626 Napisano: 21.01.2020 09:39:08
Dobrze ale po co tyle złośliwości napisałam że dotarło więc może dajcie już spokój. No ja zapytałam i to może mój największy błąd jaki zrobiłam 
0 0

roksana2802

#6675629 Napisano: 21.01.2020 09:45:13
takaja86 napisał(a):

Dobrze ale po co tyle złośliwości napisałam że dotarło więc może dajcie już spokój. No ja zapytałam i to może mój największy błąd jaki zrobiłam 

Osobiście nie widzę złośliwości w odpowiedziach, które otrzymałaś. Każdy ładnie wytłumaczył dlaczego raczej nie powinnaś spodziewać się, że ktoś udzieli Ci tak cennych informacji emotka  Temat zakończony, życzę i Tobie i sobie, żebyśmy w końcu rozgryzły gusta tej agencji emotka

mama-l-k-m

#6675640 Napisano: 21.01.2020 10:05:23
roksana2802 napisał(a):

takaja86 napisał(a):

Osobiście nie widzę złośliwości w odpowiedziach, które otrzymałaś. Każdy ładnie wytłumaczył dlaczego raczej nie powinnaś spodziewać się, że ktoś udzieli Ci tak cennych informacji emotka  Temat zakończony, życzę i Tobie i sobie, żebyśmy w końcu rozgryzły gusta tej agencji emotka

Jestem na forum od ponad roku i są osoby które potrafią bezinteresownie pomóc w wiadomości prywatnej. 
Często na PW wymieniam się zdjęciami co wygrało a czym się nie udało. Mi to pomaga, innym również. Dzięki jednej forumowicze zagrałam w grudniu w Ferrero i wygrałam 4 razy choć nie liczyłam bo konkurs był organizowany bez wymaganego paragonu emotka
Do konkursów podchodzę na luzie - czasami jest mi przykro jak się nie uda. Cieszę się z Waszych wygranych kiedy dzielicie się w wątku MDW. Przez ten rok rozwinęłam się ale niestety widzę że lepiej czasami wykorzystać sprawdzone zdjęcia niż grać nowościami emotka

takaja86 - jeżeli ktoś będzie miał ochotę Ci pomóc to odezwie się na PW a nie w wątku który mogą czytać nawet niezalogowani emotka  Ale każdy z nas musi liczyć na siebie i próbować, próbować do skutku a kiedy motywacja spada miło mieć wsparcie u innych z forum kiedy wpisują się w MDW że wygrali jednym zgłoszeniem emotka

tadziuuu

#6675648 Napisano: 21.01.2020 10:22:49
bruce napisał(a):

tadziuuu napisał(a):

ja dlatego w przypadku chociażby konkursów lokalnych się nie chwalę publicznie. Są osoby które później przychodzą na rozdanie nagród i komentują rozmawiając niby między sobą na tyle głośno żeby wszyscy słyszeli emotka Była taki przykład  że przyszły Panie stanęły z boczku i komentują "Moja praca była lepsza - zobacz na to gówo" "O jest ta konkursowiczka - widziałam jak się chwaliła innym konkursowiczom" (ciekawe skąd to wiedziała)
Ja wtedy miałem nagrodę dalszego stopnia ale jak w kolejnym wygrałem wycieczkę to już nic na forum nie napisałem takiego co by mogło powiązać nagrodę z odpowiednim konkursem.... A Panie na kolejne rozdanie nagród przyszły i... komentowały. Było to przykre z jednej strony bo deprecjonowały wartość mojej pracy względem ich ale z tej drugiej to ja miałem satysfakcję z ich bólu tyłka emotka  
Reasumując nie dziwię się niektórym osobom że się nie chwalą, szczególnie w konkursach lokalnych czy to z powodu ochrony swojej tożsamości i łączenia np. z forami konkursowymi czy zwyczajnie żeby oszczędzić sobie zawiści i buractwa.

Bardzo słusznie prawisz.  emotka  Na naszym forum większość osób to naprawdę wspaniali Ludzie, którzy chętnie pomogą i szczerze gratulują innym wygranych emotka , ale wszak - nie zawsze i nie wszyscy (co jest zresztą sprawą całkowicie naturalną i normalną), a do tego - nie tylko Forumowicze czytają ten portal. emotka  Kojarzę przy okazji tego, co tu powyżej napisałeś, że przed laty był tu na forum omawiany konkurs z pobliskiego mojemu miejscu zamieszkania centrum handlowego, bony do sklepów owego CH były nagrodami; sprawdziwszy osobiście, że to nie ściema i że rzeczywiście można tam wygrać uczciwie, zachęcałam na forum do udziału, na co otrzymałam komentarz publiczny pewnego Forumowicza: co ja z tego mam, skoro tak namawiam do udziału.  emotka emotka  Rynce opadywujom...  emotka emotka

ktoś się wkurzył bo zwiększałaś zasięg konkursu? emotka Ja tam zawsze się cieszę z sytuacji kiedy ktoś wygrał w poleconym przeze mnie konkursie nawet jak mi się nie powiedzie emotka Pewnie tamta osoba do tej pory to przeżywa emotka
1 brucee 0

pikawka

#6675652 Napisano: 21.01.2020 10:31:45
mama-l-k-m napisał(a):

roksana2802 napisał(a):

takaja86 napisał(a):

Jestem na forum od ponad roku i są osoby które potrafią bezinteresownie pomóc w wiadomości prywatnej. 
Często na PW wymieniam się zdjęciami co wygrało a czym się nie udało. Mi to pomaga, innym również. Dzięki jednej forumowicze zagrałam w grudniu w Ferrero i wygrałam 4 razy choć nie liczyłam bo konkurs był organizowany bez wymaganego paragonu emotka
Do konkursów podchodzę na luzie - czasami jest mi przykro jak się nie uda. Cieszę się z Waszych wygranych kiedy dzielicie się w wątku MDW. Przez ten rok rozwinęłam się ale niestety widzę że lepiej czasami wykorzystać sprawdzone zdjęcia niż grać nowościami emotka

takaja86 - jeżeli ktoś będzie miał ochotę Ci pomóc to odezwie się na PW a nie w wątku który mogą czytać nawet niezalogowani emotka  Ale każdy z nas musi liczyć na siebie i próbować, próbować do skutku a kiedy motywacja spada miło mieć wsparcie u innych z forum kiedy wpisują się w MDW że wygrali jednym zgłoszeniem emotka

Nie dziwie się, że ktoś nie zdradza patentu bo sama mam jakieś swoje obserwacje wypracowane co do kilku agencji i ciężko jest to zdradzic. Jeśli chodzi o milkę to czytałam zwycięski wierszykemotka  więc jak ktoś chce to zdradzi na priv lecz nie możemy oczekiwać, że ta wiedza nam się należy. W mojej ocenie odpowiedź była fajna, lekka i przyjemna. Mi sie podobała mimo, że w mojej ocenie moje też były fajne. Ale to zawsze będzie subiektywna ocena agencji. Gusta są różne i czasem to jest trochę loteria co komu się podoba.  
Ostatnio dostałam od jednej forumowiczki zdjęcie, które wygrało główna nagrodę. Bylo gustowne i bardzo mi się podobalo. Zasłużona wygrana. Fajnie, ze ktoś się swoją wiedzą podzieli bo to zawsze jest jakaś wskazówka i inspiracja...