Wkurza mnie...

Gość: nocti

#4906485 Napisano: 16.12.2011 08:21:31
Wkurza mnie to, że trzeba się upominać o nagrody. Wygrałam jakiś czas temu jakiś drobiazg i już miałam odpuścić, ale sobie myślę, że jakby tak każdy odpuszczał to organizatorzy mieliby radochę. Przeprosili i obiecali dodać do najbliższego zamówienia. Zamówienie przyszło, ale bez nagrody... i znów się musiałam upomnieć. Mają wysłać.
I zabawka warta pewnie parę złotych, ale dla zasady postanowiłam być uparta. Nie rozumiem ich postępowania...
0 0

masza

#4906491 Napisano: 16.12.2011 08:23:36
awi napisał(a):

amaretta1 napisał(a):

Wczoraj przeczytałam, że jakiś debilny facet z Kostaryki, uważający się za artystę w 2008 r. przywiązał do ściany galerii sztuki psa, którego wcześniej głodził. Pies zdychał na oczach odwiedzających galerię. Nikt nie pomógł zwierzęciu, a pseudoartysta został nagrodzony za swoje 'dzieło' i wysłany jako reprezentant na Biennale Ameryki Centralnej. Zapowiada powtórzyć swój wyczyn i zabić kolejnego psa.

Jakoś nie mogę dojść do siebie - ten facet to wymyślił, ktoś zaakceptował, ludzie przychodzili i nie wzruszał ich w ogóle widok umierającego z głodu psa... To przerażające, nie wiem w którą stronę zmierza ten świat... Ta znieczulica jest okropna....

Przerażające, ale w sumie każdy z odwiedzających wystawę mógł to przerwać... emotka

dlatego nie chce mi się w to wierzyć
emotka
0 0

Gość: amaretta1

#4906515 Napisano: 16.12.2011 08:36:52
masza napisał(a):

awi napisał(a):

amaretta1 napisał(a):

Wczoraj przeczytałam, że jakiś debilny facet z Kostaryki, uważający się za artystę w 2008 r. przywiązał do ściany galerii sztuki psa, którego wcześniej głodził. Pies zdychał na oczach odwiedzających galerię. Nikt nie pomógł zwierzęciu, a pseudoartysta został nagrodzony za swoje 'dzieło' i wysłany jako reprezentant na Biennale Ameryki Centralnej. Zapowiada powtórzyć swój wyczyn i zabić kolejnego psa.

Jakoś nie mogę dojść do siebie - ten facet to wymyślił, ktoś zaakceptował, ludzie przychodzili i nie wzruszał ich w ogóle widok umierającego z głodu psa... To przerażające, nie wiem w którą stronę zmierza ten świat... Ta znieczulica jest okropna....

Przerażające, ale w sumie każdy z odwiedzających wystawę mógł to przerwać... emotka

emotka

Niestety, to prawda. Trudno w to uwierzyć, przesyłam link.
ech, słów brakuje... Petycje pojawiły się, kiedy pies odszedł... Nie jestem w stanie tego zrozumieć, jak w ogóle mogło do tego dojść????
http://wiadomosci...,114873,4671437.html
0 0

Gość: nocti

#4906558 Napisano: 16.12.2011 09:01:31
amaretta1 napisał(a):

masza napisał(a):

awi napisał(a):

amaretta1 napisał(a):

emotka

ech, słów brakuje... Petycje pojawiły się, kiedy pies odszedł... Nie jestem w stanie tego zrozumieć, jak w ogóle mogło do tego dojść????

Też widziałam te artykuły. Widać, że prawa zwierząt są inne w każdej kulturze i kraju. Pytanie tylko czy petycje są w stanie cokolwiek pomóc? W Wietnamie jedzą psy podczas wielkich festiwali - wszyscy mogą popatrzeć jak się takiego przygotowuje. Tutaj jakiś pseudo artysta ma dziwne pojęcie sztuki, a banda ludzi z zachwytem prosi o jeszcze jeden pokaz okrucieństwa.

Najlepiej jednak wyrazić swoje odczucia co do zwierząt wyszukując u siebie lokalnego azylu czy fundacji i wrzucić im grosz na świąteczne paczki. Większość w tym momencie organizuje zbiórki na orkiestrę świątecznej pomocy dla zwierząt.
0 0

Gość: bc14

#4906593 Napisano: 16.12.2011 09:21:00
wkurza mnie, ze temat mdw umiera i sie nie chwaicie wgranymi emotka ja lubie czytac, ze ktos cos wygrał- daje mi to nadzieje i motywacje emotka

ale wiem, ze sa i negatywne reakcje;/
0 0

mia

#4906650 Napisano: 16.12.2011 09:39:55
bc14 napisał(a):

wkurza mnie, ze temat mdw umiera i sie nie chwaicie wgranymi emotka ja lubie czytac, ze ktos cos wygrał- daje mi to nadzieje i motywacje emotka

ale wiem, ze sa i negatywne reakcje;/

Ja tam się prawie zawsze chwalę... Jeśli tylko mam czym emotka
0 0

Gość: goralecka

#4906793 Napisano: 16.12.2011 10:36:17
klikanie na fb mnie wkurza i to jak emotka

niby jestes tak blisko a jednoczesnie tak daleko emotka
emotka
0 0

mia

#4906810 Napisano: 16.12.2011 10:43:40
goralecka napisał(a):

emotka

Naprawdę, gdybym miała jak to bym pomogła... emotka

Może napisz jeszcze w każdym wątku? Admini wybaczą na pewno, jak cel szczytny emotka
0 0

#4906815 Napisano: 16.12.2011 10:45:47
mia napisał(a):

goralecka napisał(a):

emotka

Naprawdę, gdybym miała jak to bym pomogła... emotka

Może napisz jeszcze w każdym wątku? Admini wybaczą na pewno, jak cel szczytny emotka

hehe emotka nie mam aż takiej siły przebicia;) W chęć pomocy wierzę i z całego serca dziękuję emotka fajnie, że są tacy ludzie;)

10 osób... emotka emotka
0 0

zaczytana-pola

#4906820 Napisano: 16.12.2011 10:50:23
Pomogłabym, ale nie mam nigdzie Lubię To emotka
0 0

#4906821 Napisano: 16.12.2011 10:51:31
ilonar2301 napisał(a):

jest zaglosuj emotka
emotka
0 0

zaczytana-pola

#4906825 Napisano: 16.12.2011 10:53:10
goralecka napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

jest zaglosuj emotka
emotka

Nie widziałam tego, Mozilla ucięła mi pól stronki emotka
Dziękujemy za oddanie głosu na recenzję! emotka
0 0

mia

#4906830 Napisano: 16.12.2011 10:56:41
No niestety, namówiłam jeszcze córkę, ale ma konto uszkodzone, a system uparcie blokuje zarejestrowanie nowego użytkownika... emotka
Szkoda, że tak późno już.
0 0

Gość: friq

#4907000 Napisano: 17.12.2011 09:25:37
Nie wiem co za boty grają w tym dove ;/ Jak można mieć 20k pkt...:/
0 0

kasiach

#4907003 Napisano: 17.12.2011 09:27:43
friq napisał(a):

Nie wiem co za boty grają w tym dove ;/ Jak można mieć 20k pkt...:/

mozna bez botów...
0 0

ela

#4907301 Napisano: 17.12.2011 01:53:32
wkurza mnie że ludzie którzy mówią że odbiorą kartkę wcale tego nie robią , ja nie oczekuję potwierdzenia na pw bo wiem że można sie przy tym pogubić ( sama nie potwierdzam ale uczciwie odbieram) a tu mam ponad 30 nie odebranych -i jak sie tu nie wurzać emotka emotka emotka emotka
0 0

Gość: maro

#4907452 Napisano: 17.12.2011 03:47:21
nocti napisał(a):

amaretta1 napisał(a):

masza napisał(a):

awi napisał(a):

amaretta1 napisał(a):

emotka

Też widziałam te artykuły. Widać, że prawa zwierząt są inne w każdej kulturze i kraju. Pytanie tylko czy petycje są w stanie cokolwiek pomóc? W Wietnamie jedzą psy podczas wielkich festiwali - wszyscy mogą popatrzeć jak się takiego przygotowuje. Tutaj jakiś pseudo artysta ma dziwne pojęcie sztuki, a banda ludzi z zachwytem prosi o jeszcze jeden pokaz okrucieństwa.

Najlepiej jednak wyrazić swoje odczucia co do zwierząt wyszukując u siebie lokalnego azylu czy fundacji i wrzucić im grosz na świąteczne paczki. Większość w tym momencie organizuje zbiórki na orkiestrę świątecznej pomocy dla zwierząt.

Też mi się tak wydaje, w Indiach są np. święte krowy,a u nas wiadomo co z krówkami się robi emotka
0 0

maria1980

#4907465 Napisano: 17.12.2011 03:53:03

Makabra.Koleś świr skończony ,a nie artysta.Szkoda psiaka-może umarł by na ulicy,ale chyba bardziej godnie niż przywiązany do ściany w galerii na oczach ludzi...ehh..płakać się chce.
0 0

Gość: sarsaparilla

#4907491 Napisano: 17.12.2011 04:05:41
Wkurza mnie, że córka jest chora 4 raz w ciągu 2 miesięcy. Wcześniej nie chorowała, w przedszkolu jest makabra.

Z góry przepraszam ludzi, którym nie odklikałam w Rossnecie kartek. Sama nie biorę jednak udziału w tym konkursie, tydzień temu wyszłam z szpitala po czymś nagłym i niespodziewanym, mam tonę zaległych tłumaczeń, chore dziecko, czuję się fatalnie, choć w postach tego nie widać.
0 0

Gość: maro

#4907538 Napisano: 17.12.2011 04:46:15
sarsaparilla napisał(a):

Wkurza mnie, że córka jest chora 4 raz w ciągu 2 miesięcy. Wcześniej nie chorowała, w przedszkolu jest makabra.

Z góry przepraszam ludzi, którym nie odklikałam w Rossnecie kartek. Sama nie biorę jednak udziału w tym konkursie, tydzień temu wyszłam z szpitala po czymś nagłym i niespodziewanym, mam tonę zaległych tłumaczeń, chore dziecko, czuję się fatalnie, choć w postach tego nie widać.

dużo zdrówka
emotka
0 0