Wkurza mnie...

Gość: czarnygreg

#5210149 Napisano: 29.05.2012 04:56:28
chciałam zrealizować bon Abc i co?
właściwie sie tego spodziewałam, wielkie oczy, NIKT tu jeszcze bonami nie płacił, nikt nic nie ....super, a bon ważny do czwartku, do Abc mam daleko, jutro sobie zadzwonie i chyba nie będę miła, dośc mam tego, co to za konkurs, dają bon, na bonie adres sklepu a w sklepie cie traktuja jak wyłudzacza, właściwie to mogą sobie ten bon.....ć,
ale zadzwonie jutro i im to powiem,
mam nadzieję że mi złość jak zwykle nie odparuje,
0 0

Gość: cb656Old

#5210164 Napisano: 29.05.2012 05:01:45
kubatbg napisał(a):

kupiłem u niej router (...) dzisiaj przyszedł bez zasilacza a ona twierdzi ze to w moim interesie było zapytać czy jest zasilacz do router

Najpierw przeczytaj opis aukcji i sprawdź, czy opis sprzedawanego produktu mówi coś o zasilaczu, czy tylko o routerze oraz czy zawiera jakąś informację, że możesz zadać pytanie sprzedającemu (zazwyczaj niestety tak jest - link zadaj pytanie)

Jeśli opis nie wspomina o zasilaczu, czarno to widzę. Dziewczyna jest w prawie, a ty gapa.
0 0

Gość: jolcia12

#5210165 Napisano: 29.05.2012 05:02:21
kubatbg napisał(a):

wkurza mnie laska z allegro ..

kupiłem u niej router z opisu działa w 100%
dzisiaj przyszedł bez zasilacza a ona twierdzi ze to w moim interesie było zapytać czy jest zasilacz do router emotka emotka

i powiedziała ze nie odda kasy narazie tylko napisze do allegro bo wydaje jej sie ze ma racje emotka emotka

czy moge żądać zwrotu kasy za obie przesylki i za cene routera od niej ??!!

jak w opisie nie było mowy o zasilaczu to ona ma racje, nie mozesz się niczego domagać
0 0

delfinka101

#5210173 Napisano: 29.05.2012 05:05:38
jolcia12 napisał(a):

kubatbg napisał(a):

dzisiaj przyszedł bez zasilacza a ona twierdzi ze to w moim interesie było zapytać czy jest zasilacz do router emotka emotka

i powiedziała ze nie odda kasy narazie tylko napisze do allegro bo wydaje jej sie ze ma racje emotka emotka

jak w opisie nie było mowy o zasilaczu to ona ma racje, nie mozesz się niczego domagać

Ale Skoro napisane jest,ze działa to powinno być napisane działa ale brak zasilacza.Chyba,ze zasilacz nie ejst potrzebny bo ja dos woich routerów w tym jeden bez przewodowy routera nie posiadam
0 0

Gość: kubatbg

#5210183 Napisano: 29.05.2012 05:10:23
delfinka101 napisał(a):

jolcia12 napisał(a):

kubatbg napisał(a):

Ale Skoro napisane jest,ze działa to powinno być napisane działa ale brak zasilacza.Chyba,ze zasilacz nie ejst potrzebny bo ja dos woich routerów w tym jeden bez przewodowy routera nie posiadam

opiu byl tylko ze działa...

ale jak bez zasilacza moze coś działa ?? to jest wtedy produkt niekompletny wiec (moim zdaniem wadliwy) i to ku*** w cenie 15zł tańszej niz nowe (wiec po co bym kupował aby sie poatrzec na niego emotka )
0 0

Gość: ati88

#5210194 Napisano: 29.05.2012 05:15:38
wkurza mnie uczelnia a raczej jedna Pani Doktor... . której sie wydaje ze jest nie wiadomo kim... obrony sa ustalone na 20 czerwca, myslelismy ze egzmin bedzie 5... a ona dziś nam mowi, ze egzmain 25.. emotka co wiecej na obrone w lipcu tez sie nie zapałpiemy bo wszytko razem z indeksem nalezy złozyc w dziekanacie do 22..... i co przez jakas jedna osobe zostaje mi i reszcie grupy wrzesien... a juz około 70% osob ma prace oddane i zatwierdzone szok emotka

jestem zła zła zła zła emotka
0 0

Gość: grusia

#5210239 Napisano: 29.05.2012 05:45:07
Co do Allegro to marne szanse na wygranie tej sprawy . Na aukcji byl sprzedawany ( wg opisu jesli dobrze rozumiem )router a nie router + zasilacz. Zatem sprzedajaca nie musi uznac Twojej reklamacji. Bo to troche chyba tak jak bym kupila zabawke na baterie , wg opisu dzialajaca a ta przyszlaby bez baterii i mialabym pretensje ze przeciez nie działa bo brak baterii.Fakt trzeba bylo zapytac o zasilacz jesli nic nie bylo o nim wspomniane. Niestety kupujemy to co w opisie - kazde dodatkowe rzeczy ktore na chlopski rozum musiałyby byc a nie sa ujete w opisie nie musza znalezc sie w paczce.
0 0

mia

#5210277 Napisano: 29.05.2012 06:08:02
grusia napisał(a):

Co do Allegro to marne szanse na wygranie tej sprawy . Na aukcji byl sprzedawany ( wg opisu jesli dobrze rozumiem )router a nie router + zasilacz. Zatem sprzedajaca nie musi uznac Twojej reklamacji. Bo to troche chyba tak jak bym kupila zabawke na baterie , wg opisu dzialajaca a ta przyszlaby bez baterii i mialabym pretensje ze przeciez nie działa bo brak baterii.Fakt trzeba bylo zapytac o zasilacz jesli nic nie bylo o nim wspomniane. Niestety kupujemy to co w opisie - kazde dodatkowe rzeczy ktore na chlopski rozum musiałyby byc a nie sa ujete w opisie nie musza znalezc sie w paczce.

Dokładnie, ja kiedyś wieki temu kupiłam telefon... bez ładowarki. Faktycznie, ładowarka nie była wyszczególniona w opisie, a ja podświadomie założyłam, że oczywiście będzie.
Nawet nie było sensu się kłócić - moja wina.
Od tego czasu bardzo dokładnie czytam wszystkie opisy, a jak co, to pytam na maila, czy to lub tamto.

Moim zdaniem też nie ma szans, a już zwracanie kosztów przesyłki wte i wewte, to byłoby kuriozum - tego nikt nie robi. emotka
0 0

joka

#5210291 Napisano: 29.05.2012 06:16:08
wkurza mnie dużo rzeczy ostatnio mam załamki,a szczególnie wkurza mnie ból w głowie w jednym miejscu i to chyba na tle nerwowym emotka
0 0

#5210295 Napisano: 29.05.2012 06:21:12
mia napisał(a):

grusia napisał(a):

Dokładnie, ja kiedyś wieki temu kupiłam telefon... bez ładowarki. Faktycznie, ładowarka nie była wyszczególniona w opisie, a ja podświadomie założyłam, że oczywiście będzie.
Od tego czasu bardzo dokładnie czytam wszystkie opisy, a jak co, to pytam na maila, czy to lub tamto.

Moim zdaniem też nie ma szans, a już zwracanie kosztów przesyłki wte i wewte, to byłoby kuriozum - tego nikt nie robi. emotka

smiem dalej sie kłucić i wydaje mi sie ze mam racje...

to tak jakby kupił auto i nagle okazało się w w srodku nie ma np akumulatora albo silnika...

w takich przypadkach powinien sprzedajacy opisac ze nie jest nie jest pelny komplet ..

a kupujac router jest w nim zasilcza (to nie jest dodatkowa rzecz..)

emotka emotka emotka sie na maxa nie dosc ze dlugo czekal na wysylke to jeszcze takie cos emotka emotka
0 0

kalisto1986

#5210313 Napisano: 29.05.2012 06:36:09
Kuba możesz podać link do aukcji ?
0 0

Gość: ati88

#5210314 Napisano: 29.05.2012 06:36:26
kubatbg napisał(a):

mia napisał(a):

grusia napisał(a):

smiem dalej sie kłucić i wydaje mi sie ze mam racje...

to tak jakby kupił auto i nagle okazało się w w srodku nie ma np akumulatora albo silnika...

w takich przypadkach powinien sprzedajacy opisac ze nie jest nie jest pelny komplet ..

a kupujac router jest w nim zasilcza (to nie jest dodatkowa rzecz..)

emotka emotka emotka sie na maxa nie dosc ze dlugo czekal na wysylke to jeszcze takie cos emotka emotka

radze poczytac kodeks cywilny- o cześciach składowych i przynaleznościach.. bo telefon bez ładowarki jakis czas bedzie działać, ale router bez zasilacza to juz nie- przynajmniej mi sie tak wydaje - nei wiem nie jestem studentką prawa ale rachunkowosci emotka a czkolwiek zgodnie z PCC decydującym czynnikiem może byc stan sprzedawanej rzeczy w przypadku jeśli cena nabycia jest niższa od ceny rynkowej
0 0

#5210319 Napisano: 29.05.2012 06:40:06
Z autem to zupelnie inny wypadek emotka i moim zdaniem zły przyklad.Ew to tak jakbym kupila auto dzialajace a okazaloby sie ze ma pusty bak emotka .My chcemy Ci po prostu uswiadomic ze nerwy niepotrzebne bo wielce prawdopodobne ze nic nie wskorasz bo sprzedajacy powie ze nic o zasilaczu nie wspominal a domyslac mozna sie wielu rzeczy.
0 0

#5210349 Napisano: 29.05.2012 06:52:24
nom nie bo akumulator tez daje zasilanie w aucie emotka bez niego auto nie ruszy emotka

tak samo jak ten router bez zasilacza

paliwo porównał bym tutaj do mojego internetu który jest i tylko czeka aby jakis sprawny router zaczął go rozpowszechniac po domu ...

http://allegro.pl...iej-i2349648300.html

to jest ta aukcja !!:/ nic za to ze chcialem zaoszczedziec 15zł bede siedzial kolejny tydzien jak maly uchodźca w konce z lapkiem na kolanach emotka

0 0

#5210365 Napisano: 29.05.2012 06:59:25
Ale nawet na foto widac ze nie ma zasilacza - moglo to wzbudzic Twoja uwage .Jak dla mnie mogila ale moze Ci sie uda emotka
0 0

#5210370 Napisano: 29.05.2012 07:00:42
grusia napisał(a):

emotka
Dokładnie tak samo myślę.
0 0

Gość: vilemo

#5210376 Napisano: 29.05.2012 07:02:44
ja bym się kłóciła - aukcja dotyczy routera, na zdjęciu jest pudełko, instrukcja, płyta - wydaje się, że jest pełny komplet (tak wiem, nie widać zasilacza, ale kupujący nie musi znać się na tym jak wygląda zasilacz do takiego routera), sprzedawca nie zastrzega, że czegoś nie ma, że należy nabyć jeszcze zasilacz aby router działał (bez zasilacza nie działa w chwili przybycia do kupującego) - kubatbq zgłosiłabym to jako spór do Centrum Sporów
0 0

#5210380 Napisano: 29.05.2012 07:03:35
ati88 napisał(a):

radze poczytac kodeks cywilny - o cześciach składowych i przynaleznościach.. bo telefon bez ładowarki jakis czas bedzie działać, ale router bez zasilacza to juz nie - przynajmniej mi sie tak wydaje - nei wiem nie jestem studentką prawa ale rachunkowosci emotka a czkolwiek zgodnie z PCC decydującym czynnikiem może byc stan sprzedawanej rzeczy w przypadku jeśli cena nabycia jest niższa od ceny rynkowej

Słusznie. Wydaje ci się tylko. Aukcje na ALLEGRO RZ¡Dz¡ SIÊ SWOIMI PRAWAMI - równie dobrze możesz sprzedać sam lewy but, bez drugiego do pary. Trzeba czytać opisy. Następnym razem będzie ostrożniejsza. Ten przypadek spisałbym na straty. Koszty nauki.
0 0

#5210382 Napisano: 29.05.2012 07:03:55
Zazwyczaj kupuje sie to co widac na zdjeciu emotka .A jesli czegos nie widac a byc powinno to zadaje sie pytanie - tak przynajmniej robie ja pamietajac ze to co dla mnie oczywiste dla inych byc juz nie musi emotka
0 0

#5210397 Napisano: 29.05.2012 07:07:36
c.d poprzedniego posta bo mi sie wyslalo za szybko emotka . Na zdjeciu brak zasilacza, w opisie nie ma o nim mowy - no na bank zadałabym pytanie czy jest w zestawie. No nic sprobowac mozesz.
0 0