Wkurza mnie...

Gość: cb656Old

#5210401 Napisano: 29.05.2012 07:08:53
vilemo napisał(a):

na zdjęciu jest pudełko, instrukcja, płyta - wydaje się, że jest pełny komplet (tak wiem, nie widać zasilacza, ale kupujący nie musi znać się na tym jak wygląda zasilacz do takiego routera), sprzedawca nie zastrzega, że czegoś nie ma, że należy nabyć jeszcze zasilacz aby router działał (bez zasilacza nie działa w chwili przybycia do kupującego) - kubatbq zgłosiłabym to jako spór do Centrum Sporów

Tłumaczenie, że się nie zna nie jest żadną okolicznością łagodzącą, żadnym usprawiedliwieniem - Allegro to nie szkoła, gdzie nauczyciel tłumaczy jak uczniakowi od zera zasadę działania, tylko jest to rynek, bazar, gdzie upłynnia się towary. Jeśli Kupujący ma jakiekolwiek wątpliwości, może zadać pytanie, nawiązać kontakt ze Sprzedającym, a PO TYM podjąć decyzję o kupnie.
0 0

Gość: kubatbg

#5210491 Napisano: 29.05.2012 07:45:26
tak czy siak pozostaje KC który daje mi prawo zwrotu w ciągu 10 dni towaru ..
0 0

aurorcia

#5210498 Napisano: 29.05.2012 07:47:40
kubatbg napisał(a):

To Ci właśnie miałam napisać!Po prostu skorzystaj z prawa zwrotu, który Ci przysługuje i po sprawie emotka
0 0

Gość: bazarowiec

#5210509 Napisano: 29.05.2012 07:52:59
aurorcia napisał(a):

kubatbg napisał(a):

To Ci właśnie miałam napisać!Po prostu skorzystaj z prawa zwrotu, który Ci przysługuje i po sprawie emotka

a można wiedzieć na podstawie jakiego artykułu KC? emotka
0 0

ismena

#5210517 Napisano: 29.05.2012 07:57:37
aurorcia napisał(a):

kubatbg napisał(a):

Pod warunkiem, że kupiłeś produkt od przedsiębiorcy, a nie od osoby prywatnej emotka
0 0

Gość: vilemo

#5210541 Napisano: 29.05.2012 08:06:47
i na Kup teraz, licytacja się niestety nie liczy
ismena napisał(a):

aurorcia napisał(a):

kubatbg napisał(a):

Pod warunkiem, że kupiłeś produkt od przedsiębiorcy, a nie od osoby prywatnej emotka

0 0

Gość: kotmarian

#5210556 Napisano: 29.05.2012 08:16:57
kontynuując wątek wkurza mnie:
- że coś małego i zielonego biega mi po storczyku,
- że wena się ulotniła
- że pewne osoby z rodziny układają mi jutrzejszy dzień
0 0

Gość: kubatbg

#5210560 Napisano: 29.05.2012 08:19:03
vilemo napisał(a):

ismena napisał(a):

aurorcia napisał(a):

kubatbg napisał(a):

nomm to bylo kup teraz
0 0

ismena

#5210571 Napisano: 29.05.2012 08:22:42
kubatbg napisał(a):

vilemo napisał(a):

ismena napisał(a):

aurorcia napisał(a):

kubatbg napisał(a):

nomm to bylo kup teraz

Nawet jeśli kup teraz, ale kupiłeś od osoby prywatnej, to jedyne co Ci przysługuje to zwrot w przypadku wady zakupionego towaru, albo niezgodności towaru z umową.
Ale ja niezgodności takowej nie widzę...
0 0

kalisto1986

#5210585 Napisano: 29.05.2012 08:28:28
Kuba jesli kupiłeś od osoby prywatnej, nie musi ona przyjmować zwrotu, paragraf o którym pewnie myślisz daje Ci to prawo w przypadku zakupów od osoby prowadzącej działalność.
Też uważam, że ciężko będzie to wygrać.
Ani w opisie, ani na zdjęciu nie ma widocznego zasilacza.

Teoretycznie możesz to ugryźć tak, że zasilacz jest integralną częścią routera, bez którego nie ma możliwości jego uruchomienia, jednak tak jak wyżej było sprzedający, może napisać, że przedmiotem sprzedaży był router tak jak w opisie i na zdjęciach, gdzie nie było wzmianki o zasilaczu.
Troche to wszystko pokręcone.
Rozumiem co czujesz, a jednocześnie wiem, że ciężko będzie wygrać. O zwrocie za wysyłce nawet nie myślę.

Możesz jeszcze napisać, że wg zasad allegro przedmiot powinien być szczegółowo opisany, łącznie ze specyfikacją - jako, że zabrakło tych informacji, zaznajomiłeś się z opisem na stronie producenta, gdzie zasilacz jest wymieniony

emotka

Wkurza niezdecydowanie męża i jego rodziny, jutro musimy wyjechać w niezbyt przyjemnej sprawie, a każdy co 30 minut zmienia zdanie jedziemy wszyscy razem, czy każdy swoim autem wrrr
0 0

isiulka

#5210607 Napisano: 29.05.2012 08:40:21
wkurza mnie, że dawno mnie tu nie było i nie potrafię teraz ogarnąć kuwety emotka
0 0

barszcz

#5211432 Napisano: 30.05.2012 10:41:31
Wkurza mnie służba zdrowia-byłam na dziś umówiona na konsultacje,ale Pani Profesor stwierdziła,że dziś nie da rady mnie przyjąć i muszę znowu jechać jutro.Biedactwo,żeby się czasami nie przepracowała TRÓJK¡ PACJENTÓW KTÓRYCH PRZYJÊŁA emotka
0 0

Gość: kochaniutka

#5211569 Napisano: 30.05.2012 11:41:11
wkurza mnie taki zapis w regulaminie konkursu w Groszku
Nagrody nie może wygrać żaden uczestnik ani osoba zameldowana pod tym samym adresem, który wygrałjakąkolwiek nagrodę w innych loteriach i konkursach organizowanych przez Detal Koncept Sp. z o.o. w roku 2009,2010, 2011 i 2012 emotka

Najlepszy jest kawałek Nagrody nie może wygrać żaden uczestnik emotka
0 0

koper

#5211582 Napisano: 30.05.2012 11:45:24
kochaniutka napisał(a):

Nagrody nie może wygrać żaden uczestnik ani osoba zameldowana pod tym samym adresem, który wygrałjakąkolwiek nagrodę w innych loteriach i konkursach organizowanych przez Detal Koncept Sp. z o.o. w roku 2009,2010, 2011 i 2012 emotka

emotka emotka emotka
A to sobie wymyślili...
0 0

Gość: tato999

#5211597 Napisano: 30.05.2012 11:50:35
koper napisał(a):

kochaniutka napisał(a):

emotka emotka emotka
A to sobie wymyślili...

a co złego w tym zapisie? przynajmniej większe szanse na wygraną dla zwykłych ludzi a nie zawodowych/hurtowych wygrywaczy
0 0

Gość: kochaniutka

#5211612 Napisano: 30.05.2012 11:56:22
tato999 napisał(a):

koper napisał(a):

kochaniutka napisał(a):

emotka emotka emotka
A to sobie wymyślili...

a co złego w tym zapisie? przynajmniej większe szanse na wygraną dla zwykłych ludzi a nie zawodowych/hurtowych wygrywaczy

Ale ja u nich kiedyś wygrałam kremik z Olay w Carrefour, to niby dlaczego nie mogę teraz wygrać samochodu z Groszku? Ze mnie żaden wyjadacz jak widać emotka
0 0

koper

#5211613 Napisano: 30.05.2012 11:56:46
tato999 napisał(a):

Czyli każdy kto wygrywa coś częściej niż raz na 3-4 lata jest zawodowym/hurtowym wygrywaczem?

0 0

joan

#5211718 Napisano: 30.05.2012 12:34:47
kochaniutka napisał(a):

Ale ja u nich kiedyś wygrałam kremik z Olay w Carrefour, to niby dlaczego nie mogę teraz wygrać samochodu z Groszku? Ze mnie żaden wyjadacz jak widać emotka

Dokładnie, jakim cudem mam pamiętać, czy nie wygrałam u nich 3 lata temu np. zestawu plastrów na odciski? Niech się %&#$* z takim zapisem w regulaminie emotka Na głowę upadli, mam wrażenie, że coraz bardziej się cofają, ostatnio chyba obejmowało to okres 2010 - 2012 emotka

PS: Wobec tego jestem niezwykłym człowiekiem emotka emotka
0 0

Gość: cb656Old

#5211734 Napisano: 30.05.2012 12:40:37
tato999 napisał(a):

koper napisał(a):

kochaniutka napisał(a):

Nagrody nie może wygrać żaden uczestnik ani osoba zameldowana pod tym samym adresem, który wygrał jakąkolwiek nagrodę w innych loteriach i konkursach organizowanych przez Detal Koncept

a co złego w tym zapisie? przynajmniej większe szanse na wygraną dla zwykłych ludzi ....

Podzielam tę opinię. Być może chodzi o to, by fama o firmie dotarła do szerszego grona, niż tylko fanatycy i zawodowcy nastawieni na wygraną w każdym konkursie, zaprogramowani wręcz na sukces.

Istnieje mnóstwo konkursów z zawężonym zakresem odbiorców i jakoś nikt nie drze szat, że konkurs TYLKO dla młodych mam, TYLKO dla dzieci do lat 16, TYLKO dla solenizantów z 13 kwietnia i tak dalej. Nie popadajmy w paranoję.

Nie widzę niczego złego w takim zapisie - w końcu to Organizator ustala zasady, a grającym pozostaje się dostosować. Nie odpowiada? Żegnamy.

0 0

Gość: vilemo

#5211741 Napisano: 30.05.2012 12:43:34
joan napisał(a):

PS: Wobec tego jestem niezwykłym człowiekiem emotka emotka

a ja jestem zwykłym emotka a tak bym chciała mieć jakieś nadprzyrodzone moce... emotka
0 0