Wkurza mnie...

joan

#5291449 Napisano: 18.07.2012 08:27:33
mkrzysiek napisał(a):

wkurza mnie
http://www.tvn24....mywakiem,265276.html

Hmmm, ale czego się spodziewać po spelunie? Pomijając łamanie przepisów - nie byłoby klientów, nie byłoby lokalu, proste. Od razu widać, że tam syf / kiła / mogiła, nie rozumiem, jak ktoś może w takim miejscu w ogóle jadać emotka I nie przekonuje mnie hasło, że tam można tanio zjeść. Tania to jest bułka z masłem i serem, a to akurat może każdy samodzielnie przyrządzić. Mnie by ten film wkurzył, gdyby chodziło np. o hotel SPA.
0 0

ziolko

#5291452 Napisano: 18.07.2012 08:31:03
faktycznie, wkurzające.. widać, że nastawieni na zyski, a nie na jakość

a ja nie mogę doczekać się wyjazdu nad morze, gdzie na pewno będą świeże ryby prosto z połowu - sprawdzony lokal emotka

i nie rozumiem, jak klienci mogą domagać się mrożonej pangi nad morzem, gdzie świeże ryby są na wyciągnięcie ręki
nawet można kupić prosto z kutra
0 0

joan

#5291460 Napisano: 18.07.2012 08:37:12
ziolko - my w tym roku byliśmy nad morzem 2x, objadaliśmy się wszystkim, co rybne emotka To była taka nasza kulinarna przygoda. Mój nawet wędzone szprotki zamówił sobie do pociągu na drogę i tam je wpierniczał emotka

Sprawdzony lokal to ważna rzecz, przeważnie jednak ludzie ignorują znaki ostrzegawcze typu: wszelkie odmiany smrodu, wygląd obsługi, podejrzanie niskie ceny itp. A potem biegunka do końca pobytu emotka
0 0

ziolko

#5291466 Napisano: 18.07.2012 08:47:35
no nie, tam gdzie byliśmy, to babka ma wiele certyfikatów z jakości jedzenia i obsługi, kuchnia jest na widoku, można patrzeć co i jak przygotowuje, poza tym sama widziałam ryby świeżo z połowu a nie tylko na papierze

gdyby sanepid zamykał wszystkie punkty tzw. smażalnie, które są takie jak ta na filmiku, to nie wiem, czy zostałoby 20%

kiedyś w jednej całkiem niezłej restauracji u mnie w mieście zamówiłam placek ziemniaczany po meksykańsku, do tego sok jabłkowy.
Dostałam placek, to mięso smakowało jako tako, kukurydza była nieswoja, zaś surówka... czuć, że skisła, więc jej nie jadłam.
sok jabłkowy - mętny, pomyślałam, że widocznie taki z miąższem, więc ok.
dostałam go, a na wierzchu coś pływało, ostrożnie spróbowałam i zaraz odstawiłam - sok był sfermentowany a na wierzchu czuć było pleśń.
Mój facet poszedł wymienić sok to kelnerka upierała się, że to naturalne, a jak wziął łyżeczkę i wyłowił gruby kożuch pleśni i jej pokazał, to się zamknęła i wymieniła na normalny sok, tym razem dobry.

Ogólnie zjadłam niewiele placka, surówki nie tknęłam, sok wypiłam dobry.
Na drugi dzień rzadko wychodziłam z wc, tak mnie goniło.
Zgłosiłam sprawę do sanepidu, chłopak także. Nie wiem, czy byli tam czy nie, ale ja osobiście omijam ten lokal szerokim łukiem.
0 0

ludzka_istota

#5291467 Napisano: 18.07.2012 08:47:54
mkrzysiek napisał(a):

wkurza mnie

też to widziałam,
też mnie to wkurza,
doszłam do wniosku, że teraz będę jeść tylko w domu- a jak mnie dopadnie głód na wyjeździe to kupię sobie bułkę i kawał kiełbasy (chociaż kiełbasa też moze być niebezpieczna...)
0 0

ziolko

#5291469 Napisano: 18.07.2012 08:49:53
bułka może być dmuchana emotka kiełbasa taka, co ma mniej mięsa niż ulepszaczy emotka
nic lepiej nie jeść emotka

a na serio... jak tak popatrzeć na to wszystko, to się odechciewa - jak można nie mieć sumienia, że truje się ludzi???????
0 0

Gość: emilka1705

#5291479 Napisano: 18.07.2012 08:55:03
maariuszz napisał(a):

Wkurza mnie już ta wiosna pachnąca..
Nie dość że w drugim etapie mnie nie docenili, w trzecim tylko 1 bon to wczoraj zadzwonili i każą mi po niego jechać do sklepu w którym kupowałem prawie 100 km, bo nie mogą podobno wysłać (dystrybucją zajmuje się nie agencja tylko bezpośrednio sklep/przedstawiciel)...
Po prostu super. Zachciało się Topaza.. emotka

Ja tak miałam z jedną nagrodą w zeszłoroczne wakacje. W regulaminie pisało że można zostać odebrana przez osoby trzecie z upoważnieniem. No to ok. Radocha, że udało się wygrać ogromna (byłam w ciąży a to była masa rzeczy dla malucha). Niestety napisali, że w przypadku głównej muszę być osobiście i jechałam z brzuchem 70 km tylko po to zeby pstryknąć fotkę jak wręczają mi paczkę emotka
0 0

joan

#5291484 Napisano: 18.07.2012 09:01:27
ziolko napisał(a):

bułka może być dmuchana emotka kiełbasa taka, co ma mniej mięsa niż ulepszaczy emotka
nic lepiej nie jeść emotka

a na serio... jak tak popatrzeć na to wszystko, to się odechciewa - jak można nie mieć sumienia, że truje się ludzi???????

Hehe, kiedyś poprosiliśmy panią w piekarni w Krościenku, żeby nam przekroiła bułki (chcieliśmy sobie zrobić kanapki, żeby posiłek był tani, a bezpieczny). Kasjerka odwróciła się i machnęła taką maczetą, że nam włosy dęba stanęły - tej pani pewnie nikt nie podskoczy, gdy pyta Czy mogę być winna grosik? emotka

Brak sumienia i tumiwisistwo emotka Tu nawet nie chodzi o kary, człowiek powinien wewnętrznie czuć, że tak drugiemu robić nie wolno...
0 0

ziolko

#5291488 Napisano: 18.07.2012 09:05:43
joan - osoby, które wewnętrznie czują czyli mają sumienie, coraz częściej są postrzegane, jako dziwadła nie przystosowane do życia

niestety, dotyczy to wszelkich dziedzin życia emotka emotka

no bo jak to?
ja wykosztowałam się na składniki, więc skoro trochę się popsuły, to można dać, nie?
a turysta jak głodny, to wszystko zje, a ja zarobię - przecież nie będę wyrzucać prawie dobrego żarcia!!
0 0

Gość: nocti

#5291490 Napisano: 18.07.2012 09:06:41
Ech... wiecie co? Kiedyś jak nie było zbyt wielkiego wyboru to człowiek zjadał wszystko włącznie z odpadami, do gołej kosteczki. No bo przecież jakie miał wyjście???
Teraz jedzenie jest wszędzie. Jest go dużo za dużo. Czasem jak się wejdzie do sklepu to poraża ilość i wybór jaki mamy. Czasem już nie cieszą łakocie i pyszności serwowane na świątecznym stole. I w tym całym dobrobycie człowiek dalej zjada odpady. A inny człowiek mu je jeszcze ładnie podaje i każe za nie zapłacić. Horror...
0 0

dzasmina

#5291493 Napisano: 18.07.2012 09:11:13
a mnie strasznie wkurza jak znajdę fajny konkurs po jego zakończeniu emotka
0 0

joan

#5291494 Napisano: 18.07.2012 09:11:43
ziolko - najgorzej, że czasem np. dzieciaki jadą na kolonie i mając codziennie 2h czasu wolnego, narażone są na debili, którzy serwują przeterminowane jedzenie emotka

Jedną z moich zasad jest to, że nie jadam w lokalach, gdzie jest mało klientów. Bo tam najczęściej zostawia się jedzenie na potem. Skoro ugotowałem garnek zupy grzybowej, to będzie tu stała, aż się sprzeda. Czy to moja wina, że nikt jej nie zamawia? Przecież nie będę codziennie gotował nowej! emotka
0 0

dolly

#5291526 Napisano: 18.07.2012 09:27:13
mkrzysiek napisał(a):

wkurza mnie

aż poczułam smród tego oleju emotka człowiek zdaje sobie sprawę z takich praktyk, ale ten filmik to już masakra- syf emotka

wsciekly napisał(a):

a wkurza mnie, że musze do Internarche jechać

cały dzień w plecy emotka

mnie też wkurza, że jest tak daleko wrrr

0 0

ziolko

#5291564 Napisano: 18.07.2012 09:44:11
joan napisał(a):

ziolko - najgorzej, że czasem np. dzieciaki jadą na kolonie i mając codziennie 2h czasu wolnego, narażone są na debili, którzy serwują przeterminowane jedzenie emotka

Jedną z moich zasad jest to, że nie jadam w lokalach, gdzie jest mało klientów. Bo tam najczęściej zostawia się jedzenie na potem. Skoro ugotowałem garnek zupy grzybowej, to będzie tu stała, aż się sprzeda. Czy to moja wina, że nikt jej nie zamawia? Przecież nie będę codziennie gotował nowej! emotka

a ja byłam w lokalu na Helu, gdzie oprócz nas, nie było nikogo emotka
i tam jadłam super pysznego dorsza po helsku, wszystko pyszne, ziemniaki świeżo gotowane
(fakt, że czekaliśmy na wszystko ponad godzinę, ale warto było emotka smak ok i wystrój lokalu, który oglądałam z wielkim zainteresowaniem emotka )
0 0

dolly

#5291568 Napisano: 18.07.2012 09:47:57
Ziolko ponad godzinę???
Ja jak jestem głodna to muszę już Po 20 minutach zaczynam się dopytywać co z moim jedzieniem emotka
0 0

joan

#5291573 Napisano: 18.07.2012 09:50:06
ziolko napisał(a):

a ja byłam w lokalu na Helu, gdzie oprócz nas, nie było nikogo emotka
i tam jadłam super pysznego dorsza po helsku, wszystko pyszne, ziemniaki świeżo gotowane
(fakt, że czekaliśmy na wszystko ponad godzinę, ale warto było emotka smak ok i wystrój lokalu, który oglądałam z wielkim zainteresowaniem emotka )

Uuu, mniam! Idealnie trafiłaś, widocznie miałaś przeczucie, że to dobry lokal emotka

Teraz mi się przypomniało, że na molo zagadali do mnie Włosi, siedzący przy stoliku obok. Chcieli, żeby im wskazać w menu, co jem, bo też zamierzali to zamówić. Chyba prezentowałam się przy jedzeniu, jak Meg Ryan w Kiedy Harry poznał Sally emotka
0 0

ziolko

#5291598 Napisano: 18.07.2012 09:55:34
dolly napisał(a):

Ziolko ponad godzinę???
Ja jak jestem głodna to muszę już Po 20 minutach zaczynam się dopytywać co z moim jedzieniem emotka

no ponad emotka a byliśmy głodni w sam raz emotka
zresztą w lokalu, gdzie wszystko jest świeże, czeka się odpowiednio, bo np gotowanie ziemniaków trwa, i masz pewność, że nie są odgrzewane (co zresztą widać i czuć).
Gdzieś mam rachunek na pamiątkę emotka jak znajdę to powiem, co to za lokal
W każdym razie był unikatowy, jako wystrój miał masę rzeczy związanych z morzem, rózne ryby preparowane, sieci, dzbanki, dzwonki, ryciny.. więc oczekiwanie nie dłużyło się, bo było co oglądać.

Joan - Włosi dobrze zrobili emotka
też kiedyś słyszałam o tym, żeby zamawiać to, co je ktoś inny i wygląda dobrze, a nie korzystać z dań dnia, bo to wtedy jest przegląd tygodnia na talerzu emotka
0 0

joan

#5291604 Napisano: 18.07.2012 09:58:46
ziolko - a czy to nie był przypadkiem Pub Captain Morgan? Byłam tam w czerwcu, smaczne jedzonko i fajna muza, taka piracka emotka Ale ludzi było sporo, może dlatego, że padał deszcz...
0 0

jomajd86

#5291753 Napisano: 18.07.2012 10:58:03
auto emotka zesrała się w nim chyba turbina.. i teraz to dopiero będzie...
0 0

ja-sylwia

#5291763 Napisano: 18.07.2012 11:00:05
wkurza mnie, że porysowałam sobie ekran na moim prawie nowym laptopie na którego cieżko pracowałam
:( w nocy przeglądałam internet i przyleciała ćma do jedynego źródła światła jakim był mój laptop.. usiadła na ekranie a ja chcąc ją przegonić przejechałam palcami po ekranie;( zostały 4 kreski które widać pod światło;( miałam ochote zatłuc tą ćmę albo obciąc wszystkie paznokcie emotka
0 0