Wkurza mnie...

Gość: kamila10001

#5340900 Napisano: 26.08.2012 03:48:55
gracet napisał(a):

w moich stronach chrzty są w każdą III niedzielę miesiąca o 15.30. - sprawa rozwiązana od wielu wielu lat, a o 6.30 jest największy spokój i to chyba nie tylko w moich stronach

cały świat jest pełen dzieci, śmiejących sie, krzyczących, płaczących, wołających...w Kościele dla nich też jest miejsce!

Daruj sobie, bo ty chyba nie rozumiesz sedna sprawy
0 0

Gość: gracet

#5340902 Napisano: 26.08.2012 03:51:27
sednem sprawy jest Pani migrena, rozumiem
zamykam się i życzę Pani szybkiego powrotu do pełni sił:)
0 0

Gość: rafi323raf

#5340907 Napisano: 26.08.2012 03:54:24
dlatego dziecko powinno zacząć chodzić do kościoła jak będzie większe, wtedy przynajmniej będzie rozumiało powagę kościoła i albo też będzie tam uczęszczać, albo nie emotka
0 0

Gość: kamila10001

#5340908 Napisano: 26.08.2012 03:54:30
gracet napisał(a):

sednem sprawy jest Pani migrena, rozumiem
zamykam się i życzę Pani szybkiego powrotu do pełni sił:)

Ja myślę że dzieci całego świata będą Pani wdzięczne za starania i zostanie Pani obdarzona Orderem Uśmiechu, chociaż tutaj o dzieci nie chodziło, a o pewne rozwiązanie logistyczne
0 0

cudaczek121

#5340914 Napisano: 26.08.2012 04:00:07
kamila10001 napisał(a):

gracet napisał(a):

w moich stronach chrzty są w każdą III niedzielę miesiąca o 15.30. - sprawa rozwiązana od wielu wielu lat, a o 6.30 jest największy spokój i to chyba nie tylko w moich stronach

cały świat jest pełen dzieci, śmiejących sie, krzyczących, płaczących, wołających...w Kościele dla nich też jest miejsce!

Daruj sobie, bo ty chyba nie rozumiesz sedna sprawy

Tak mi się teraz przypomniało,że jak mój siostrzeniec był chrzczony jakieś półtora roku temu, to ksiądz w naszej parafii powiedział,że mój siostrzeniec nie zasługuje sobie na to,żeby być ochrzczony z innymi dziećmi i żeby inni parafianie patrzyli na tę uroczystość chrztu podczas mszy, ponieważ jego rodzice nie mają ślubu kościelnego emotka Dla naszej rodziny i gości to akurat był przywilej a nie żadna kara no i przy okazji mieliśmy komfort,że nikomu nie będzie przeszkadzał ewentualny płacz dziecka emotka Też jestem zdania,że chrzest to jest jednak kameralna uroczystość i powinna być w miarę możliwości organizowana bez udziału osób, które nie mają z maluszkiem więzi emocjonalnej i po prostu nie obchodzi ich chrzest jakiegoś obcego dziecka emotka
0 0

bridget

#5340926 Napisano: 26.08.2012 04:18:07
jejku wkurza mnie bol pod łopatka, dziewczyny co to moze byc? nic mi nei strzeliło tzn nie kojarze wstałam normalnei i tak od 10 nie moge sie schylic , rozciagnac, czuje sie jak 70 letnia staruszka, smarowanie mascia typu voltarennicv nie daje, jak mi mama sparowala zelem to mowi ze inaczej wyglada to miejsce co mnie boli jakby było wgłebienie? czy cos przeskoczyło , czy to moze przewianie? po raz pierwszy mam taka dolegliwosc? z tym do lekarza? i to bol od prawej reki
0 0

jorunn2010

#5340931 Napisano: 26.08.2012 04:24:11
keiti78zg napisał(a):

jejku wkurza mnie bol pod łopatka, dziewczyny co to moze byc? nic mi nei strzeliło tzn nie kojarze wstałam normalnei i tak od 10 nie moge sie schylic , rozciagnac, czuje sie jak 70 letnia staruszka, smarowanie mascia typu voltarennicv nie daje, jak mi mama sparowala zelem to mowi ze inaczej wyglada to miejsce co mnie boli jakby było wgłebienie? czy cos przeskoczyło , czy to moze przewianie? po raz pierwszy mam taka dolegliwosc? z tym do lekarza? i to bol od prawej reki

mi się tak zaczął półpasiec, 2-3 dni bolało a później wysypka. Jednak wgłębienia nie było więc moze przeciążyłąś kręgosłup?
0 0

bridget

#5340944 Napisano: 26.08.2012 04:38:54
jorunn2010 napisał(a):

keiti78zg napisał(a):

mi się tak zaczął półpasiec, 2-3 dni bolało a później wysypka. Jednak wgłębienia nie było więc moze przeciążyłąś kręgosłup?

wlasnie nic nie dzwigałam, nic nie robiłam, wstałam normalnie bez bolu i tak gdzies od 10 raptownie, moze mama tak powiedziała, ale smarujac własnie w tym miejscu czułam bol, kregosłup mnei nie boli, tylko tak ciagnie od prawej łopatki i wszystko co robie prawa reka ciagnie za soba bol.
0 0

Gość: yaro2004

#5340970 Napisano: 26.08.2012 05:07:13
kamila10001 napisał(a):

Poza tym wiadomo że każdy rozumie że malutkie dziecko płacze i nie sposób go uspokoić, ale chodzi mi o to że to powinno byc rozwiązane w inny sposób logistyczny przez księży z oddzielną mszą dla chrztów, bo ja specjalnie wybieram mszę na 16 gdy jest mało ludzi, można się skupić, pomodlić, a że cierpię na ostry ból głowy to szukam ciszy i spokoju i nie rozumiem co tutaj ma do tego posiadanie badź nie posiadanie dziecka

Nie wierze w to co czytam. Proponuje w zaciszu domowym włączyć sobie Radio Maryja. Kościół jest miejscem publicznym i każdy ma prawo do niego iść. Tym bardziej trudno się dziwić, że dziecko zapłakało podczas chrztu. Jestem przerażony Pani egozimem.
0 0

dolly

#5341096 Napisano: 26.08.2012 07:03:10
Keiti78zg prawdopodobnie naciągnęłaś sobie mięsień. Spróbuj wziąć ciepły prysznic, żeby rozgrzać to miejsce i po prysznicu trochę je rozruszać poprzez rozciąganie. Naciągnięcie nie musi wystąpić od razu po np. dźwignięciu czegoś emotka
0 0

petunija1

#5341105 Napisano: 26.08.2012 07:08:55
Wkurza mnie promocja w Intermarche Zigoodkrywcy. Żeby dostać maskotkę wartą 39,90 trzeba zebrać 36 strzałek. 1 strzałka to zakup za 40 zł.
Czyli w sumie ponad 1400 zł...Chyba kogoś pogięło... emotka
0 0

bridget

#5341189 Napisano: 26.08.2012 08:11:00
dolly napisał(a):

Keiti78zg prawdopodobnie naciągnęłaś sobie mięsień. Spróbuj wziąć ciepły prysznic, żeby rozgrzać to miejsce i po prysznicu trochę je rozruszać poprzez rozciąganie. Naciągnięcie nie musi wystąpić od razu po np. dźwignięciu czegoś emotka

dzieki za podpowiedz chyba zaraz to uczynnie, oby tak szybko zniknelo jak sie pojawilo.:)
0 0

Gość: kasia89tn

#5341226 Napisano: 26.08.2012 08:42:03
W parafii u mojej cioci ksiądz zabronił przyprowadzać dzieci na zwykłe msze (poza tą jedną właśnie dla rodzin z maluchami). Z kolei u mojej babci ksiądz uważa, że dzieci mają prawo biegać po kościele, a obowiązkiem wszystkich wiernych jest zadbanie o to, żeby żadnemu malcowi nic się nie stało.

A co do chrztów... U nas jest ustalona jedna konkretna niedziela w miesiącu, kiedy odbywają się wszystkie chrzty. Myślę, że to dobre rozwiązanie, bo faktycznie nie każdy ma ochotę brać udział w sakramencie obcego dziecka... Ja sama nie cierpię trafiać na śluby, chrzty itd. i dlatego omijam te msze, na których wiem, że udziela się sakramentów...
0 0

Gość: merkana

#5341242 Napisano: 26.08.2012 08:57:35
keiti78zg napisał(a):

dolly napisał(a):

dzieki za podpowiedz chyba zaraz to uczynnie, oby tak szybko zniknelo jak sie pojawilo.:)

Ja ostatnio też miałam przykrą przypadłość i sama do końca nie wiem co mi dolega. Szybciej poderwałam się z krzesła i tak jakby na biodrze, ale głęboko pod skórą poczułam taki straszliwy ból, że aż zawyłam, a to mi się nie zdarza. Tylko, że ani się nie uderzyłam, ani nie upadłam i żadnych śladów nie ma. Rozcieram to miejsce, masuję, ale nic nie pomaga. I przez to jestem nieco ograniczona, bo ani biec nie mogę, ani się gwałtowniej ruszyć.
emotka Może zetknęliście się z czymś podobnym? emotka
0 0

dolly

#5341296 Napisano: 26.08.2012 09:50:32
Keiti78zg mam nadzieję, że we wtorek juz o tym zapomnisz
Merkana, od pachwiny czy od strony zewnętrznej? Długo juz Cię trzyma? Mogłaś jakoś krzywo siedzieć i skoro gwałtownie wstałaś to najpewniej ścięgno naciągnęłaś...
0 0

Gość: merkana

#5341302 Napisano: 26.08.2012 09:55:44
dolly napisał(a):

Keiti78zg mam nadzieję, że we wtorek juz o tym zapomnisz
Merkana, od pachwiny czy od strony zewnętrznej? Długo juz Cię trzyma? Mogłaś jakoś krzywo siedzieć i skoro gwałtownie wstałaś to najpewniej ścięgno naciągnęłaś...

Od zewnątrz. A ból przypomina takie ciągnięcie- jakby gdzieś tam pod skórą był woreczek z czymś, który w czasie ruchu przemieszcza się i obrzydliwie boli.
emotka Już ponad tydzień na pewno się tak męczę, ale aż wstyd mi iść do lekarza, bo ani nawet śladu od zewnątrz nie ma.
0 0

leoniu

#5341306 Napisano: 26.08.2012 09:57:36
Od jakiegoś roku dostaję maile z jakiejś szkoły podstawowej gdzieś... Zwykle z załącznikami. Ocena nauczycieli, protokół rady pedagogicznej, itp. itd. Uczy tam ktoś, kto się nazywa tak jak ja, i ma podobnego maila.
Kurczę, też uczę i wiem, że te dokumenty nie powinny trafiać w byle jakie ręce.

Nawet o tym napisałam nadawcy. Raz grzecznie, że ok, tylko szkoła nie ta. Cisza. Potem dobitnie i wyraźnie. Też grzecznie. A potem niegrzecznie. A maile wciąż przychodzą. Dziś dotarła opinia nt. nauczyciela X. Nosz kurcze, czy to tak trudno poprawić maila??? Albo chociaż usunąć mojego z tej pasjonującej listy mailingowej? emotka

Zastanawiam się, czy nie zacząć być złośliwą...
0 0

Gość: szymen

#5341316 Napisano: 26.08.2012 10:09:36
wojtekgra napisał(a):

Różowa świnia, która pobiera już 4 grosze za sprawdzenie stanu konta. Najgorsze jest to, że dziennie potrafią wysyłać po kilka sms-ów z durnymi promocjami, a sms-a o wprowadzeniu tej opłaty to nie wyślą emotka

Oj, mnie tez bardzo wkurzyli!

T-mobile schodzi na psy.
0 0

kamea

#5341319 Napisano: 26.08.2012 10:15:26
znowu pada,leje jak z cebra
0 0

tusiek

#5341344 Napisano: 27.08.2012 04:36:14
wkurza mnie interia.Od wczoraj nie mogę poczty sprawdzic emotka
0 0