Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: postscript
zainteresuj tym jakas lokalna redakcje. kurcze, mam nadzieje, ze mieszkasz w moim powiecie
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kupiłam opakowanie kawy Cronat Gold 150g (kosztowała 19,99), a teraz patrzę w regulaminie nie ma takiej gramatury wymienionej
Gość: wsciekly
zablokuj nadawcę
ziolko
Postów 10417
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
po co od razu dziennikarzy? wystarczy znaleźć, co to za szkoła - jeśli w dokumentach jest nazwa podana, zadzwonić tam i wyjaśnić sprawę z prośbą o przekazanie tej osobie, co wysyła maile, aby zmieniła adresata
Gość: postscript
bo leoniu napisala, ze rozwaza bycie zlosliwa
ziolko
Postów 10417
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: rachel
myślałam już że to karta przedpłatowa którą kiedyś wygrałam a okazało się że to płyta cd z fb...
Zastanawiam się co by pan sprawdzał jakby przesyłka była dużo bardziej wartościowa???
notta
Postów 8876
Data rejestracji 20.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Szczęśliwych paragonów życzę
|
Gość: kamila10001
Dziękuję za radę z serca, niestety nie skorzystam bo nie słucham tego radia, niemniej jednak szanuję ludzi, którzy go słuchają. To co pan nazywa egoizmem jest dla mnie jedynie zdrowym rozsądkiem wyrażającym się w dążeniu do zapobiegania sytuacji gdzie miejsce wyciszenia i kontemplacji zamienia w jeden wielki hałas to nie sposób uczestniczyć w pełni we mszy. No chyba przychodzimy do tego miejsca bo tak trzeba albo aby zaprezentować nowe ciuchy.
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Merkana, pw
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Szkola jest w łódzkim... Obejrzałam sobie moje mailowe alter ego właśnie... Nie napiszę ziółko, bo (policzyłam) - wysłałam do nich już 5 maili... Pewno finalnie zastosuję się do rady wściekłego, czyli zablokuję, ale to znaczy, że znów będę miła... Gwoli wyjaśnienia - nie czytuję tych załączników i wiele tych wiadomości usuwam.
Ale bezmyślność kogoś stamtąd i tak wkurza!
Gość: wsciekly
nie jakieś bzdety, ale ważne sprawy urzędowe, pisma sadowe, pity i inne
maile do nadawcy i prośby o sprawdzenie adresu nie skutkowały
wreszcie wkurzyłem się na maksa, napisałem człowiekowi, że ktoś czeka na jego maile i pewnie się denerwuje a ja go blokuję
no i zablokowałem
ziolko
Postów 10417
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jakieś sprawy urzędowe, raz leasing auta, innym razem pytania na klasówkę
napisałam do nadawców, że to pomyłka - oprócz klasówki (jakaś uczennica), wszyscy odpisali, że dziękują za informację o pomyłce
leoniu - pisałaś do szkoły czy do nadawcy??
może faktycznie zablokuj nadawcę
jak to wygląda od wysyłającego? jest jakiś komunikat?
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pytania na klasówkę?
ziolko
Postów 10417
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zablokowałam sobie na o2 adres z wp i sprawdziłam... zero reakcji
czyli ktoś będzie wysyłał maile, różne sprawozdania i będą trafiały w próżnię
ziolko
Postów 10417
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja nie rozumiem, wiesz co to za szkoła i gdzie sie mieści, nie możesz zadzwonić do dyrekcji? Nie kumam problemu
leoniu
Postów 485
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mogłabym. Ale powiedz mi, dlaczego ja mam stawać na uszach i się starać. Skoro poinformowałam ich pięciokrotnie mailem (na różne adresy, kilkanaście osób) to znaczy, że oni nie widzą problemu. Mam dzwonić i prosić? Niedoczekanie. To już chyba prędzej bym zainteresowała jakąś lokalną gazetę...
Problem jest taki, że mnie wkurza, że oni łamią prawo (jest np. zasada tajności rady pedagogicznej, ochrona danych osobowych), ja im o tym piszę (użyłam tego argumentu), a oni mają mnie gdzieś.
Ok, zablokowani, sprawa zamknięta.
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wydaje mi się, że ten czas który juz na to poswięciłaś i do tego te nerwy, jest dużo większy niż byłby gdybyś tam zadzwoniła. Nie chodzi o proszenie, tylko o informację i tyle.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie wiem czy Pani zna znaczenie i pojęcie chrztu dla wiary katolickiej ? Otóż nie jest to zbiór wrzeszczących dzieciaków, dla których księdzu nie chciało się zrobic osobnej mszy, lecz jest to jeden z, jak nie i najważniejszy sakrament katolicki, z którego to cieszą się nie tylko bliscy i rodzina, ale także obcy - katolicy, w końcu w tym momencie zostaje przyjęta nowa owieczka do wspólnoty kościelnej.
Jeśli chce się mieć spokój i cisze przy modlitwie można udać się na specjalne msze np poranne.
Może i organizacja chrztów byłaby prostsza, ale są parafie gdzie jest to nie możliwe, chociażby z uwagi na ilość dzieci w kolejce do przyjęcia tego sakramentu.
Na migrenę polecam zacisze domowe - tam na pewno głowa nie będzie bolała, a kościół pozostawmy każdemu, kto ma na to ochote...
Gwoli ścisłości, mnie denerwują na mszy dzieci, które biegają samopas, ale już czepiać się płaczu niemowlaków jest delikatnie mówiąc szokujące
I jestem wierzącą, ale mniej praktykująca, lecz takie teksty mnie rozwalają
a teraz może szanowna Pani poużywać sobie na mnie ( może zapobiegnie to migrenie)