Wkurza mnie...

Gość: kamila10001

#5343338 Napisano: 28.08.2012 12:47:38
Boże ludzie nie kamienujcie emotka , a wszystkim życzliwym również życzę takiej porządnej migreny jaka ja mam wtedy Państwo z całą pewnością nauczą się empatii
0 0

delfinka101

#5343348 Napisano: 28.08.2012 12:52:26
kamila10001 napisał(a):

Boże ludzie nie kamienujcie emotka , a wszystkim życzliwym również życzę takiej porządnej migreny jaka ja mam wtedy Państwo z całą pewnością nauczą się empatii

To jak ma sie taką migrene to się kladzie przykrywa kocykiem i śpi:)
0 0

#5343351 Napisano: 28.08.2012 12:54:17
delfinka101 napisał(a):

kamila10001 napisał(a):

Niestety jak się odczuwa silny ból nie sposób zasnąć
0 0

delfinka101

#5343357 Napisano: 28.08.2012 12:58:21
kamila10001 napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

kamila10001 napisał(a):

Zapomniałam nazwy leku ale ja miałam takie migreny..wszystko wkurza a najbardziej jak ktoś do nas mówi i swiatło..Mi lekarz dobrał leki,pamietam bardzo drogie i brac trzeba 3 miesiace..teraz mam sporadycznie takie bóle
0 0

maria1980

#5343372 Napisano: 28.08.2012 01:03:55
delfinka101 napisał(a):

kamila10001 napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

kamila10001 napisał(a):

Zapomniałam nazwy leku ale ja miałam takie migreny..wszystko wkurza a najbardziej jak ktoś do nas mówi i swiatło..Mi lekarz dobrał leki,pamietam bardzo drogie i brac trzeba 3 miesiace..teraz mam sporadycznie takie bóle

DIHYDROERGOTAMINUM FILOFARM -najlepsze krople na migrenę ... na receptę tylko ,wiadomo-jak z migreną nie pomagają i nie eliminują bólu na sto procent,ale przynoszą wielką ulgę i zapobiegają czestym atakom.
0 0

#5343506 Napisano: 28.08.2012 02:07:43
Droga Kalisto1986 skoro tak lubisz przyjmować owieczki do stada i uważasz że jest to uroczystość dla wszystkich to polecam również żegnanie owieczek, które opuściły stadko i przeszły do wiecznościbo to na zasadzie Twojego toku myślenia też dla wszystkich uroczystość i wypadałoby pożegnać
0 0

Gość: aneczka155

#5343522 Napisano: 28.08.2012 02:16:06
kamila10001 napisał(a):

Droga Kalisto1986 skoro tak lubisz przyjmować owieczki do stada i uważasz że jest to uroczystość dla wszystkich to polecam również żegnanie owieczek, które opuściły stadko i przeszły do wiecznościbo to na zasadzie Twojego toku myślenia też dla wszystkich uroczystość i wypadałoby pożegnać

W moim Kościele w pierwszą sobotę miesiąca i trzecią niedzielę są chrzty na normalnych mszach.I nigdy mi to nie przeszkadzało.Ja tam lubię popatrzeć sobie na małe brzdące w białym ubranku emotka
Rozumiem, że ktoś nie lubi dzieci bądź ich płaczu/ryku , więc wystarczy iść na mszę gdzie nie jest udzielany ten sakrament. Na pewno jest jakiś harmonogram chrztów w Twojej parafii.
0 0

#5343533 Napisano: 28.08.2012 02:22:46
aneczka155 napisał(a):

kamila10001 napisał(a):

W moim Kościele w pierwszą sobotę miesiąca i trzecią niedzielę są chrzty na normalnych mszach.I nigdy mi to nie przeszkadzało.Ja tam lubię popatrzeć sobie na małe brzdące w białym ubranku emotka
Rozumiem, że ktoś nie lubi dzieci bądź ich płaczu/ryku , więc wystarczy iść na mszę gdzie nie jest udzielany ten sakrament. Na pewno jest jakiś harmonogram chrztów w Twojej parafii.

Totez teraz nauczona doświadczeniem będę sobie sprawdzać harmonogram
0 0

Gość: czarnygreg

#5343590 Napisano: 28.08.2012 02:52:39
www.graf.torun.pl/bd34pilka
otwiera wam się?
chyba, kurcze, niedowidzę...
0 0

Gość: nineczka17

#5343592 Napisano: 28.08.2012 02:53:47
czarnygreg napisał(a):

otwiera wam się?

u mnie ok

http://www.graf.torun.pl/bd34pilka
0 0

#5343595 Napisano: 28.08.2012 02:54:05
przepraszam, nie wiem jak to się dzieje jak użyłam forum działa link, jak wpisywałam w wyszukiwarkę to było info-fazy nie znaleziono
0 0

Gość: emilka1705

#5343596 Napisano: 28.08.2012 02:54:11
u mnie też działa
0 0

delfinka101

#5343599 Napisano: 28.08.2012 02:54:34
czarnygreg napisał(a):

otwiera wam się?

Otwiera mi się.Jak chcesz podaj wyśle za CIebie
0 0

skarb888

#5343600 Napisano: 28.08.2012 02:55:33
czarnygreg napisał(a):

otwiera wam się?

Bez problemu:)
ale jest jeszcze uwaga : Jeśli potrzebujesz pomocy napisz na: promocje@graf.torun.pl
wpisując kod promocji bd34pilka w tytule maila - więc spróbuj wysłać maila.
0 0

#5343602 Napisano: 28.08.2012 02:58:02
dziękuję Wam bardzo, już wszystko ok, wysłałam,
nie chciałam mieszać i najpierw wpisywałam link w wyszukiwarkę-nic, wysłałam sobie mailem-nic, dopiero umieszczenie na forum pomogło emotka
0 0

kalisto1986

#5343609 Napisano: 28.08.2012 03:06:07
kamila10001 napisał(a):

I widzisz my mówimy tutaj o sakramentach świętach ( a skoro nie wiesz to śpieszę z wyjaśnieniem POGRZEB NIE JEST SAKRAMENTEM), a ty o uroczystościach typowo dla rodziny i bliskich. Proponuje w domowym zaciszu najpierw przestudiować dokładnie zasady, obyczaje i prawa kościelne a dopiero wdawać się w polemikę ( tak, mimo, że nie do końca praktykuje wiarę potrafię odróżnić znaczenie sakramentu, od uroczystości kościelnej a tym bardziej staram się chociaż w najmniejszym stopniu poznać ich znaczenie).
I podkreślam msza święta nie polega na modlitwie w ciszy, wręcz odwrotnie - są tam śpiewy (a również pianie emotka ), radość, gra na gitarze i innych instrumentach, jak i płacz dziecka czy dźwięki typowo mszalne. Więc wybacz, ale twój argument nie trafia do mnie i tak jak ktoś już wspomniał chcesz ciszy na mszy ? przeszkadza Ci płacz dziecka ? W klasztorze mozna w ciszy i spokoju pomodlić się, bez narażania swojej głowy na ataki migreny

Na tym kończę ta rozmowe, bo i tak nie ma sensu tłumaczenia podstaw .....
0 0

efelinkaaa

#5343657 Napisano: 28.08.2012 03:41:06
ja jako mama czterolatka zgadzam się z kalisto w 100%... Nie wiem jak można mieć pretensję do niemowląt za to, że płaczą emotka Mnie (tak jak ktoś wcześniej napisał) bardziej drażni śpiew starszych pań, szczególnie jak siedzą blisko i stukanie obcasami, szepty itd. emotka

I trochę nie rozumiem jak z taką okropnie silną migreną, która rozsadza głowę iść do kościoła i słuchać tego wszystkiego.... Ale to nie moja sprawa emotka

U nas Chrzty są w każda niedzielę na 13, kto chce to przychodzi, kto nie chce nie musi. Gdy dziecko mocno daje we znaki na mszy - ksiądz zaprasza na zakrystię w celu uspokojenia/ nakarmienia / ululania malca. Jeśli dziecko nadal płacze, to chrzci je również tam.
0 0

#5343661 Napisano: 28.08.2012 03:44:33
kalisto1986 napisał(a):

kamila10001 napisał(a):

I widzisz my mówimy tutaj o sakramentach świętach ( a skoro nie wiesz to śpieszę z wyjaśnieniem POGRZEB NIE JEST SAKRAMENTEM), a ty o uroczystościach typowo dla rodziny i bliskich. Proponuje w domowym zaciszu najpierw przestudiować dokładnie zasady, obyczaje i prawa kościelne a dopiero wdawać się w polemikę ( tak, mimo, że nie do końca praktykuje wiarę potrafię odróżnić znaczenie sakramentu, od uroczystości kościelnej a tym bardziej staram się chociaż w najmniejszym stopniu poznać ich znaczenie).
I podkreślam msza święta nie polega na modlitwie w ciszy, wręcz odwrotnie - są tam śpiewy (a również pianie emotka ), radość, gra na gitarze i innych instrumentach, jak i płacz dziecka czy dźwięki typowo mszalne. Więc wybacz, ale twój argument nie trafia do mnie i tak jak ktoś już wspomniał chcesz ciszy na mszy ? przeszkadza Ci płacz dziecka ? W klasztorze mozna w ciszy i spokoju pomodlić się, bez narażania swojej głowy na ataki migreny

Na tym kończę ta rozmowe, bo i tak nie ma sensu tłumaczenia podstaw .....

Oj niestety nie jestem w tej kwestii tak bardzo wyedukowana jak Ty, może z Twoją olbrzymią wiedzą na temat prawa kanonicznego, sakramentów i obrządków kościelnych powinnać dorabiac sobie nauczając typowych laików, którzy tylko uczesticzą we mszy świętej w europejskim kręgu kulturowym gdzie z reguły nie tańczymy.
0 0

Gość: goralecka

#5343667 Napisano: 28.08.2012 03:57:02

co do chrztów to u mnie jest tak, że ksiądz często podnosi dziecko do góry mówiąc, że np. Kamilek, Zuzia, Adaś, Małgosia to nowy członek naszej wspólnoty, że to powód do radości...zebysmy przyjęli go należycie itp itd. W tym momencie często są brawa. Chyba, ze jakieś dziecko jest przestraszone albo płacze to oczywiście takie rzeczy się nie odbywają. Ale uważam, że to strasznie fajny zwyczaj.

Wkurza mnie, ze nie wygrałam piłki z biedronki.Chociaż wcale nie grałam emotka emotka Ale widząc te wpisy żałuję emotka i smsy od wróżek mnie wkurzają, które chyba dziś zmówiły się i usiłują wmówić mi, że ktoś skrycie mnie kocha i tylko one wiedzą kto to emotka
0 0

martu18

#5343818 Napisano: 28.08.2012 06:12:38
wkurza mnie, że mnie wszystko wkurza emotka emotka

się nerwowa zrobiłam...
0 0