Wkurza mnie...

Gość: jolcia12

#5342533 Napisano: 27.08.2012 09:05:40
kalisto1986 napisał(a):

kamila10001 napisał(a):

yaro2004 napisał(a):

kamila10001 napisał(a):

Poza tym wiadomo że każdy rozumie że malutkie dziecko płacze i nie sposób go uspokoić, ale chodzi mi o to że to powinno byc rozwiązane w inny sposób logistyczny przez księży z oddzielną mszą dla chrztów, bo ja specjalnie wybieram mszę na 16 gdy jest mało ludzi, można się skupić, pomodlić, a że cierpię na ostry ból głowy to szukam ciszy i spokoju i nie rozumiem co tutaj ma do tego posiadanie badź nie posiadanie dziecka

Nie wierze w to co czytam. Proponuje w zaciszu domowym włączyć sobie Radio Maryja. Kościół jest miejscem publicznym i każdy ma prawo do niego iść. Tym bardziej trudno się dziwić, że dziecko zapłakało podczas chrztu. Jestem przerażony Pani egozimem.

Dziękuję za radę z serca, niestety nie skorzystam bo nie słucham tego radia, niemniej jednak szanuję ludzi, którzy go słuchają. To co pan nazywa egoizmem jest dla mnie jedynie zdrowym rozsądkiem wyrażającym się w dążeniu do zapobiegania sytuacji gdzie miejsce wyciszenia i kontemplacji zamienia w jeden wielki hałas to nie sposób uczestniczyć w pełni we mszy. No chyba przychodzimy do tego miejsca bo tak trzeba albo aby zaprezentować nowe ciuchy.

Miałam sie nie odzywać, ale nie wytrzymałam
emotka
Nie wiem czy Pani zna znaczenie i pojęcie chrztu dla wiary katolickiej ? Otóż nie jest to zbiór wrzeszczących dzieciaków, dla których księdzu nie chciało się zrobic osobnej mszy, lecz jest to jeden z, jak nie i najważniejszy sakrament katolicki, z którego to cieszą się nie tylko bliscy i rodzina, ale także obcy - katolicy, w końcu w tym momencie zostaje przyjęta nowa owieczka do wspólnoty kościelnej.
Jeśli chce się mieć spokój i cisze przy modlitwie można udać się na specjalne msze np poranne.
Może i organizacja chrztów byłaby prostsza, ale są parafie gdzie jest to nie możliwe, chociażby z uwagi na ilość dzieci w kolejce do przyjęcia tego sakramentu.
Na migrenę polecam zacisze domowe - tam na pewno głowa nie będzie bolała, a kościół pozostawmy każdemu, kto ma na to ochote...

Gwoli ścisłości, mnie denerwują na mszy dzieci, które biegają samopas, ale już czepiać się płaczu niemowlaków jest delikatnie mówiąc szokujące emotka

I jestem wierzącą, ale mniej praktykująca, lecz takie teksty mnie rozwalają

a teraz może szanowna Pani poużywać sobie na mnie ( może zapobiegnie to migrenie)

Ja tam do koscioła nie chodze ale popieram słowa Jarka i Kasi emotka
0 0

Gość: merkana

#5342542 Napisano: 27.08.2012 09:14:38
Czytam tak o tych płaczących dzieciach i aż nie wierzę. Niektóre babcie jak sobie guzik Pieśni włączą, to ogłuchnąć idzie i każdy się pobłażliwie uśmiecha, a czymże w porównaniu do chórzystek jest płaczące dziecko.
Śmiech na sali. A odnośnie migreny- moja babcia mawiała, żeby nie mówić głośno, że boli głowa, bo jak się d*** dowie, to każe leżeć. emotka
0 0

Gość: swibek

#5342559 Napisano: 27.08.2012 09:26:36
jolcia12 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

kamila10001 napisał(a):

yaro2004 napisał(a):

kamila10001 napisał(a):

Poza tym wiadomo że każdy rozumie że malutkie dziecko płacze i nie sposób go uspokoić, ale chodzi mi o to że to powinno byc rozwiązane w inny sposób logistyczny przez księży z oddzielną mszą dla chrztów, bo ja specjalnie wybieram mszę na 16 gdy jest mało ludzi, można się skupić, pomodlić, a że cierpię na ostry ból głowy to szukam ciszy i spokoju i nie rozumiem co tutaj ma do tego posiadanie badź nie posiadanie dziecka

Nie wierze w to co czytam. Proponuje w zaciszu domowym włączyć sobie Radio Maryja. Kościół jest miejscem publicznym i każdy ma prawo do niego iść. Tym bardziej trudno się dziwić, że dziecko zapłakało podczas chrztu. Jestem przerażony Pani egozimem.

Dziękuję za radę z serca, niestety nie skorzystam bo nie słucham tego radia, niemniej jednak szanuję ludzi, którzy go słuchają. To co pan nazywa egoizmem jest dla mnie jedynie zdrowym rozsądkiem wyrażającym się w dążeniu do zapobiegania sytuacji gdzie miejsce wyciszenia i kontemplacji zamienia w jeden wielki hałas to nie sposób uczestniczyć w pełni we mszy. No chyba przychodzimy do tego miejsca bo tak trzeba albo aby zaprezentować nowe ciuchy.

Miałam sie nie odzywać, ale nie wytrzymałam
emotka
Nie wiem czy Pani zna znaczenie i pojęcie chrztu dla wiary katolickiej ? Otóż nie jest to zbiór wrzeszczących dzieciaków, dla których księdzu nie chciało się zrobic osobnej mszy, lecz jest to jeden z, jak nie i najważniejszy sakrament katolicki, z którego to cieszą się nie tylko bliscy i rodzina, ale także obcy - katolicy, w końcu w tym momencie zostaje przyjęta nowa owieczka do wspólnoty kościelnej.
Jeśli chce się mieć spokój i cisze przy modlitwie można udać się na specjalne msze np poranne.
Może i organizacja chrztów byłaby prostsza, ale są parafie gdzie jest to nie możliwe, chociażby z uwagi na ilość dzieci w kolejce do przyjęcia tego sakramentu.
Na migrenę polecam zacisze domowe - tam na pewno głowa nie będzie bolała, a kościół pozostawmy każdemu, kto ma na to ochote...

Gwoli ścisłości, mnie denerwują na mszy dzieci, które biegają samopas, ale już czepiać się płaczu niemowlaków jest delikatnie mówiąc szokujące emotka

I jestem wierzącą, ale mniej praktykująca, lecz takie teksty mnie rozwalają

a teraz może szanowna Pani poużywać sobie na mnie ( może zapobiegnie to migrenie)

Ja tam do koscioła nie chodze ale popieram słowa Jarka i Kasi emotka

emotka dobrze napisane..
emotka jeszcze można się udać na mszę do klasztoru.. i zamknąć się tam raz na zawsze.. będzie spokój i cisza.. emotka
0 0

Gość: katrin22

#5342631 Napisano: 27.08.2012 10:02:13
Kalisto i znów się z Tobą dziś zgodzę emotka
Kościół jest dla wszystkich. Ja jak idę do Kościoła by się pomodlić i nie wsłuchuję się w płacz dzieci i nie analizuję co kto robił na mszy.

Kurka, trzeba być trochę tolerancyjnym, a nie patrzeć tylko na siebie i na swoje potrzeby.
To chyba normalne, że dzieci płaczą...
0 0

beniaminowa

#5342649 Napisano: 27.08.2012 10:16:57
kalisto emotka
A mnie wkurza to że nie mam siły... Boli mnie kręgosłup i do tego zimno się zrobiło emotka
0 0

Gość: rachel

#5342739 Napisano: 28.08.2012 07:45:31
Wkurza mnie rząd i brak polityki prorodzinnej...do tego rynek pracy który jest beznadziejny dla ludzi młodych...

Wkurzam się że muszę niedługo oddać małą pod opiekę obcej osobie bo nie stać nas na to żeby któreś z nas nie pracowało. Nie moge iść na wychowawczy bo u mnie w pracy to jak zwolnienie...nie ma powrotu...nie mogę dziecka oddać mamie pod opiekę bo zmienili przepisy i nie może ona odejść w tym roku na wcześniejszą emeryturę a dopiero za 6 lat...

Z takim podejściem to my nigdy nie będziemy mieli przyrostu naturalnego emotka emotka
0 0

Gość: rachel

#5342742 Napisano: 28.08.2012 07:46:11
Przepraszam że tak politycznie ale gdzieś musiałam się wygadać, a moja 4 misieczna córka jeszcze nie wie o czym mówie,,,
0 0

Gość: gracet

#5342753 Napisano: 28.08.2012 07:52:59
leoniu napisał(a):

dolly napisał(a):

leoniu napisał(a):

Wcale nie wygląda... Cisza po prostu. Żadnej reakcji. Zablokowałam - dzięki wściekły za radę.

Ja nie rozumiem, wiesz co to za szkoła i gdzie sie mieści, nie możesz zadzwonić do dyrekcji? Nie kumam problemu emotka

Problem jest taki, że mnie wkurza, że oni łamią prawo (jest np. zasada tajności rady pedagogicznej, ochrona danych osobowych), ja im o tym piszę (użyłam tego argumentu), a oni mają mnie gdzieś.

Ok, zablokowani, sprawa zamknięta.

mogłaś nie blokować, może by Ci raport z ewaluacji przysłali:)
0 0

Gość: gimikiss

#5342761 Napisano: 28.08.2012 08:00:40
ORANGE!!! Nie łączę się z internetem a środki z konta czyszczą się same... Do tego od rana, wczoraj i dzisiaj przychodzi mi po 10 smsów naraz - BRAK ŚRODKÓW NA KONCIE... nie mogę! Chcę sprawdzic połączenie (biling) na ich stronie to wciąż od niedzieli podają, że błąd, spróbuj później. emotka emotka emotka
0 0

Gość: becia1973

#5342763 Napisano: 28.08.2012 08:02:40
gimikiss napisał(a):

ORANGE!!! Nie łączę się z internetem a środki z konta czyszczą się same... Do tego od rana, wczoraj i dzisiaj przychodzi mi po 10 smsów naraz - BRAK ŚRODKÓW NA KONCIE... nie mogę! Chcę sprawdzic połączenie (biling) na ich stronie to wciąż od niedzieli podają, że błąd, spróbuj później. emotka emotka emotka

u mnie identycznie i nie mam pojęcia co z tym zrobić
0 0

Gość: nineczka17

#5342767 Napisano: 28.08.2012 08:04:52
becia1973 napisał(a):

gimikiss napisał(a):

u mnie identycznie i nie mam pojęcia co z tym zrobić

dzwonić do Orange 510100100
0 0

ziolko

#5342772 Napisano: 28.08.2012 08:06:27
w kwestii dzieci w kościele

normalne, że niemowlaki płaczą.. jestem w stanie to zrozumieć, szczególnie podczas chrztu.

ale NIE rozumiem, jak dzieciaki już kilkuletnie, 4-8 letnie, latają po kościele, wrzeszczą, do tego mają całą armię zabawek, jedzenia, picia.
Chodzą po drewnianych schodach, walą nogami w nie, ścigają się po kościele, inny znowu chodzi i wyje nie wiadomo z jakiego powodu... itp.

Sorry, ale w tym wieku już coś rozumieją, więc powinny mieć wytłumaczone, że to kościół, więc trzeba być cicho, żeby nie przeszkadzać innym ludziom.
A rodzice NIC nie robią, czasami tylko ciii... bądź cicho, które i tak nie skutkuje.

Czy naprawdę dziecko w tym wieku nie może wytrzymać godziny bez jedzenia, picia i zabawek??? ewentualnie jakaś mała zabawka, nie robiąca hałasu, jakiś pluszak. Ale nie samochodziki warczące ;/

Rozumiem, że dziecko może modlić się na swój sposób, czasami coś pośpiewa, co jest urocze emotka
ale łobuzowania w kościele nie zniosę.
Kościół to nie plac zabaw! godzinę można wytrzymać.

0 0

assal

#5342785 Napisano: 28.08.2012 08:14:04
gimikiss: a nie masz smartfona?
Smartfony mają automatycznie włączone funkcje aktualizacji. Trzeba wszystko powyłączać i po problemie emotka
0 0

Gość: gimikiss

#5342792 Napisano: 28.08.2012 08:19:39
assal napisał(a):

gimikiss: a nie masz smartfona?
Smartfony mają automatycznie włączone funkcje aktualizacji. Trzeba wszystko powyłączać i po problemie emotka

no tak mam smartfona, ale w tym rzecz, że już wszystko co możliwe wyłączyłam. Teraz przywróciłam ustawienia fabryczne i znowu wyłączę wszystkie aktualizacje i zobaczymy.
0 0

jomajd86

#5342803 Napisano: 28.08.2012 08:26:21
W kwestii kościoła to i ja się zgodzę. Każdy z nas pewnie był takim maluszkiem, który płakał w kościele. Co do biegających dzieci - strasznie to denerwujące, ale wielu rodziców rzeczywiście nie potrafi albo i nie chce wytłumaczyć dziecku, że powinno posiedzieć grzecznie przez tę godzinę.
0 0

Gość: postscript

#5343067 Napisano: 28.08.2012 10:19:04
ziolko napisał(a):

w kwestii dzieci w kościele

normalne, że niemowlaki płaczą.. jestem w stanie to zrozumieć, szczególnie podczas chrztu.

ale NIE rozumiem, jak dzieciaki już kilkuletnie, 4-8 letnie, latają po kościele, wrzeszczą, do tego mają całą armię zabawek, jedzenia, picia.
Chodzą po drewnianych schodach, walą nogami w nie, ścigają się po kościele, inny znowu chodzi i wyje nie wiadomo z jakiego powodu... itp.

Sorry, ale w tym wieku już coś rozumieją, więc powinny mieć wytłumaczone, że to kościół, więc trzeba być cicho, żeby nie przeszkadzać innym ludziom.
A rodzice NIC nie robią, czasami tylko ciii... bądź cicho, które i tak nie skutkuje.

Czy naprawdę dziecko w tym wieku nie może wytrzymać godziny bez jedzenia, picia i zabawek??? ewentualnie jakaś mała zabawka, nie robiąca hałasu, jakiś pluszak. Ale nie samochodziki warczące ;/

Rozumiem, że dziecko może modlić się na swój sposób, czasami coś pośpiewa, co jest urocze emotka
ale łobuzowania w kościele nie zniosę.
Kościół to nie plac zabaw! godzinę można wytrzymać.

ale macie problemy. ja tam lubie dzieci. moze troche dlugo sie gotuja, ale i tak je lubie emotka
0 0

zaczytana-pola

#5343073 Napisano: 28.08.2012 10:23:06
ziolko emotka emotka będziesz miała takiego 4- latka to zobaczysz co to znaczy. emotka Ja już zaczynam siwieć emotka
0 0

ziolko

#5343097 Napisano: 28.08.2012 10:35:49
ilonar2301 napisał(a):

ziolko emotka emotka będziesz miała takiego 4- latka to zobaczysz co to znaczy. emotka Ja już zaczynam siwieć emotka

hehe
ja już mam masę siwych włosów, więc nie strasz emotka
0 0

Gość: emilka1705

#5343239 Napisano: 28.08.2012 12:00:52
ŻE usunęłam sobie wiadomość ze skanem paragonu:( Ktoś robił mi zakupy wysłał maila z paragonami miesiąc temu a ja debil go usunęłam:( jak konsola przepadnie chyba w depreche wpadnę! MAGNUS proszę powiedz że je jeszcze masz emotka
0 0

Gość: emilka1705

#5343254 Napisano: 28.08.2012 12:08:29
magnus napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

ŻE usunęłam sobie wiadomość ze skanem paragonu:( Ktoś robił mi zakupy wysłał maila z paragonami miesiąc temu a ja debil go usunęłam:( jak konsola przepadnie chyba w depreche wpadnę! MAGNUS proszę powiedz że je jeszcze masz emotka

Poszło emotka

jesteś Boski jak już zresztą Ci napisałam!!!! Już nic mnie nie wkurza:)
0 0