Wkurza mnie...

delfinka101

#5360406 Napisano: 12.09.2012 02:41:01
Wybacz kalisto ale dorosły rowerzysta łamiący tyle przepissów sam jest sobie winien.Zakaz wjazdu, ograniczenie prędkosci i ostrzezenie uwaga dzieci...to znaki które tam stoją i nie stoja po to by stac.Dzieciak wbiegł i tego nie kwestionuje ale rowerzysta nie jest tu bez winy.Jako dorosły powinien wykazać się większym rozumem.Zreszta jest tak jak piszecie,starsi wchodzą na czerwonym i pokazuja to dzieciom, babcie wchodzą i jeszcze laską potrafią pogrozić.Pewnie policji nie wezwał bo sam by dostał mandat.
0 0

Gość: wsciekly

#5360411 Napisano: 12.09.2012 02:41:36
iva napisał(a):

a ja się wkurzam na zapas.. październik niesie ze sobą dużo konkursów promocyjnych ze słodkościami..

Alpen Gold
Prince Polo
3Bit
teraz jeszcze delicje
i nestle

wszyscy na jeden termin
od tych słodkości to się z ziemi nie podniosę emotka

ale przecież to niejadalne emotka emotka emotka
0 0

delfinka101

#5360414 Napisano: 12.09.2012 02:43:41
Ps ;ja nie napisałam to tylko dziecko ja napisałam dziecko to dziecko co w wolnym tłumaczeniu miało oznaczać;wiadomo może byc roztargione i głupoty robić ale dorosły??
0 0

Gość: goralecka

#5360457 Napisano: 12.09.2012 03:02:59
0 0

Gość: czarnygreg

#5360485 Napisano: 12.09.2012 03:12:14
Codziennie ostatnio po powrocie z pracy koszmarnie głowa mnie boli, aż prochy muszę brać a staram się unikać....łeb mi pęka normalnie!
Jeszcze trochę i się uzależnie od przeciwbólowych,
W całym życiu do tej pory tyle razy mnie głowa nie bolała jak przez ostatnie dwa tygodnie emotka
0 0

cc_investigator

#5360504 Napisano: 12.09.2012 03:22:29
czarnygreg napisał(a):

Codziennie ostatnio po powrocie z pracy koszmarnie głowa mnie boli, aż prochy muszę brać a staram się unikać....łeb mi pęka normalnie!
W całym życiu do tej pory tyle razy mnie głowa nie bolała jak przez ostatnie dwa tygodnie emotka

padam na pysk, nie wiem jak sie nazywam. Plany wynikowe, system pracy z uczniem zdolnym, koło zainteresowan, zajecia przygotowujace do egzaminu gimnazjalnego, organizacja konkursu miedzyszkolnego, ubieganie sie o patronat prezydenta mojego miasta nad owym konkursem, zespol d.s. ewaluacji, nowa podstawa programowa w liceum, nowe PSO + setki gimnazjalistow, o samych lekcjach juz nie wspomnę. Wkurza mnie pozniej jak czytam, ze nauczyciele pracuja 2 h i iles tam minut dziennie przy tablicy, a w szkole oprocz tego sa całe 12 minut.
0 0

bachacz

#5360524 Napisano: 12.09.2012 03:35:58
Wkurza mnie niemiłosiernie mój sąsiad ,pasowałby prawie dokładnie na Gawła tylko mieszkania odwrotnie bo to ja siedzę na dole i z tej racji on mnie zalewa,on kiepy rzuca na mój parapet....i mogłabym jeszcze wymieniać ale od tego wcale mniej nie wkurza .
0 0

asantesana

#5360584 Napisano: 12.09.2012 04:33:06
79magda napisał(a):

Może nie aż wkurza, ale ręce opadają...

Próbuję przystosować się do tego, że niedługo 99% społeczeństwa będzie prowadziło blogi. Będą w nich opisywać, co zjedli na śniadanie, jakiego używają obecnie papieru toaletowego, dlaczego gumki do gaci się zużywają... Będą wstawiać foty trampek po porannym joggingu, zjedzonej do połowy pomidorówki i pryszcza na czole...

Tylko jak można zabierać się za pisanie, popełniając śmieszne błędy ortograficzne i interpunkcyjne? O bardziej ambitnych rzeczach, jak składnia, nie wspomnę z litości... emotka

Tu taki przykładzik radosnej twórczości:

http://e-fenomeno.blogspot.com/ emotka

e-fenomeno - przecież nazwa mówi czego się spodziewać emotka
0 0

Gość: minka77

#5360644 Napisano: 12.09.2012 05:16:37
a mnie wkurzają teściowie po co się umyć wystarczy się po całym dniu tylko poperfumować emotka
0 0

dolly

#5360664 Napisano: 12.09.2012 05:30:18
minka77 napisał(a):

a mnie wkurzają teściowie po co się umyć wystarczy się po całym dniu tylko poperfumować emotka

o matko, przepraszam, ale dziękuję Ci, bo jakiś taki dzień mam.... a przy Twoim poście parsknęłam śmiechem (i herbatą emotka )
0 0

#5360681 Napisano: 12.09.2012 05:39:28
dolly a śmiej się ile umiesz, z rodziną to najlepiej na zdjęciu się wychodzi i bezzapachowo aby emotka
0 0

dolly

#5360685 Napisano: 12.09.2012 05:42:38
minka77 napisał(a):

dolly a śmiej się ile umiesz, z rodziną to najlepiej na zdjęciu się wychodzi i bezzapachowo aby emotka

ja tam co poniektórych i ze zdjęć bym powycinała emotka
0 0

barszcz

#5360691 Napisano: 12.09.2012 05:44:55
Łączę się w bólu emotka
0 0

#5360693 Napisano: 12.09.2012 05:46:44
dolly napisał(a):

minka77 napisał(a):

ja tam co poniektórych i ze zdjęć bym powycinała emotka

ja też emotka dobra idę do nich bo jeszcze się dowiem jaka to nie dobra jestem emotka może po jakimś kielonku zapachów nie będę czuć emotka
0 0

ludzka_istota

#5360709 Napisano: 12.09.2012 06:03:23
cc_investigator napisał(a):

czarnygreg napisał(a):

padam na pysk, nie wiem jak sie nazywam. Plany wynikowe, system pracy z uczniem zdolnym, koło zainteresowan, zajecia przygotowujace do egzaminu gimnazjalnego, organizacja konkursu miedzyszkolnego, ubieganie sie o patronat prezydenta mojego miasta nad owym konkursem, zespol d.s. ewaluacji, nowa podstawa programowa w liceum, nowe PSO + setki gimnazjalistow, o samych lekcjach juz nie wspomnę. Wkurza mnie pozniej jak czytam, ze nauczyciele pracuja 2 h i iles tam minut dziennie przy tablicy, a w szkole oprocz tego sa całe 12 minut.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Mam to samo! Już nie wyrabiam z ipetami itp. A tu plany wynikowe, a tu do każdej lekcji się przygotować trzeba (dostałam nowy przedmiot po wakacjach), godziny niewolnicze (art.42), jutro czeka mnie kolejna rada- na którą muszę tonę papierów opiniujących programy nauczania w klasie IV przygotować- bo mnie zrobiono przewodniczącą zespołu... Nie wyrabiam. A tu dziś usłyszałam w Tiwi (tak usłyszałam, mając 5 minut przerwy obiadowej, we własnym domu), że pracuję dziennie średnio... 3 godziny. Szlak mnie trafił, krew zalała,a para uszami poszła. Prawie się wściekłam i zaczęłam zastanawiać- to gdzie i w jakim celu ja się codziennie szlajam? Bo jak wychodzę z domu o 7.30 to wracam w okolicach 15. I siadam do papierów, testów diagnostycznych, konspektów, dokumentów, telefonów itp...
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
0 0

ludzka_istota

#5360712 Napisano: 12.09.2012 06:04:07
PS. zrobiłam sobie przerwy chwilę, bo już nie wiem jak się nazywam- i jestem tu.
0 0

kalisto1986

#5360774 Napisano: 12.09.2012 06:49:57
delfinka101 napisał(a):

Wybacz kalisto ale dorosły rowerzysta łamiący tyle przepissów sam jest sobie winien.Zakaz wjazdu, ograniczenie prędkosci i ostrzezenie uwaga dzieci...to znaki które tam stoją i nie stoja po to by stac.Dzieciak wbiegł i tego nie kwestionuje ale rowerzysta nie jest tu bez winy.Jako dorosły powinien wykazać się większym rozumem.Zreszta jest tak jak piszecie,starsi wchodzą na czerwonym i pokazuja to dzieciom, babcie wchodzą i jeszcze laską potrafią pogrozić.Pewnie policji nie wezwał bo sam by dostał mandat.

A wiesz może do jakiej prędkości jest ograniczenie ? Bo jak na moje oko gościu nie jechał szybciej niż 40 km/h, rozumiem, że gdyby auto walneło to dziecko, nadal kierowca byłby winien ?
Ja rozumiem, że rowerzysta nie mógł tam jechać ( wg informacji jaką podałaś), ale on jechał tak jak auto, prosto, po prawidłowej stronie itp to dziecko wtargneło pod koła i jest to ewidentna wina dziecka, niczyja więcej. I moim zdaniem rodzice dziecka powinni dostać mandat i zostać pociągnięci do odpowiedzialności
0 0

slonecznik1309

#5360787 Napisano: 12.09.2012 06:58:42
ludzka_istota napisał(a):

cc_investigator napisał(a):

czarnygreg napisał(a):

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Mam to samo! Już nie wyrabiam z ipetami itp. A tu plany wynikowe, a tu do każdej lekcji się przygotować trzeba (dostałam nowy przedmiot po wakacjach), godziny niewolnicze (art.42), jutro czeka mnie kolejna rada- na którą muszę tonę papierów opiniujących programy nauczania w klasie IV przygotować- bo mnie zrobiono przewodniczącą zespołu... Nie wyrabiam. A tu dziś usłyszałam w Tiwi (tak usłyszałam, mając 5 minut przerwy obiadowej, we własnym domu), że pracuję dziennie średnio... 3 godziny. Szlak mnie trafił, krew zalała,a para uszami poszła. Prawie się wściekłam i zaczęłam zastanawiać- to gdzie i w jakim celu ja się codziennie szlajam? Bo jak wychodzę z domu o 7.30 to wracam w okolicach 15. I siadam do papierów, testów diagnostycznych, konspektów, dokumentów, telefonów itp...
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

znam to ;( dziś też rada ;( i zebranie z rodzicami ;( wszłam z domu 0 7:30 a wróciłam o 19 tej....a o 19:30 kładam moją 3 latkę spac ;( o ipetach i innych nie wspomnę, bo mam serdecznie dość ;( dodatkwo wprowadzono e-dziennik, czyli podwójna robota, bo i w paierowym nadal trzeba wpisywać ;(
0 0

Gość: hittmanka

#5360801 Napisano: 12.09.2012 07:08:24
ale dziewczyny nie narzekajcie aż tak bardzo... jakby to przełożyć na cały rok to macie 2 miesiące wakacji, ferie zimowe, długie weekendy, święta całe wolne... ja pracując też w budżetówce wychodzę o 5 rano i wracam o 20, są tygodnie, że robię po 72 godziny tygodniowo a nie 40 jak powinnam i do tego nie pamiętam kiedy miałam w lecie urlop... emotka
0 0

dolly

#5360810 Napisano: 12.09.2012 07:13:04
kalisto1986 napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

A wiesz może do jakiej prędkości jest ograniczenie ? Bo jak na moje oko gościu nie jechał szybciej niż 40 km/h, rozumiem, że gdyby auto walneło to dziecko, nadal kierowca byłby winien ?
Ja rozumiem, że rowerzysta nie mógł tam jechać ( wg informacji jaką podałaś), ale on jechał tak jak auto, prosto, po prawidłowej stronie itp to dziecko wtargneło pod koła i jest to ewidentna wina dziecka, niczyja więcej. I moim zdaniem rodzice dziecka powinni dostać mandat i zostać pociągnięci do odpowiedzialności

Jak się dobrze przyjrzycie, to po ścieżce rowerowej jechał drugi rowerzysta, jechali niemal równo... także prawdopodobnie... gdyby dziecko nie wpadło na jednego to wpadłoby na drugiego...
0 0