Wkurza mnie...

Gość: ziulkooo

#5520280 Napisano: 17.12.2012 07:36:02
zeida napisał(a):

Martwi mnie mój piękny dotychczas kot- źródło mojej radości. Dostał jakiegoś problemu skórnego - drapie się, dostał czerwoną zaognioną skórę prawie na całym ciele. Już drugi raz byliśmy u weterynarza - seria zastrzyków, antybiotyków, smarowań, to już trochę trwa i jestem już zmęczona. Żadnej poprawy - kot osowiały i tak brzydki, jak nigdy. Nie wiadomo do końca, co to i dlaczego. Żeby choć był jakiś cień poprawy po tej całej chemii. W piątek znowu wet i następna dawka - ja już nie mam siły. Jak jest chory ktokolwiek z mojej rodziny, ja tracę siły witalne. emotka

zmień weterynarza

i karmę
0 0

malenka89

#5520288 Napisano: 17.12.2012 07:39:04
zeida napisał(a):

Martwi mnie mój piękny dotychczas kot- źródło mojej radości. Dostał jakiegoś problemu skórnego - drapie się, dostał czerwoną zaognioną skórę prawie na całym ciele. Już drugi raz byliśmy u weterynarza - seria zastrzyków, antybiotyków, smarowań, to już trochę trwa i jestem już zmęczona. Żadnej poprawy - kot osowiały i tak brzydki, jak nigdy. Nie wiadomo do końca, co to i dlaczego. Żeby choć był jakiś cień poprawy po tej całej chemii. W piątek znowu wet i następna dawka - ja już nie mam siły. Jak jest chory ktokolwiek z mojej rodziny, ja tracę siły witalne. emotka

Weterynarz weterynarzowi nie równy, więc z własnego doświadczenia poleciłabym Ci iść z kotkiem do jakiegoś innego emotka
Mojego psa też faszerowali różnymi antybiotykami, zastrzykami, była leczona nie na to, co powinna, aż w końcu trafiliśmy do dobrej kliniki, gdzie postawili prawidłową diagnozę już przy pierwszej wizycie emotka

Kot teściowej miał coś podobnego, ale tylko na karku. Jakieś zastrzyki i maść pomogły emotka

Będzie dobrze! emotka
0 0

jola29k

#5520311 Napisano: 17.12.2012 07:46:32
wkurza mnie... córka ma zapalenie płuc ale ona nawet mocna nie kaszlała zero gorączki lekarka podejrzewa zapadnięte płuco jutro prześwietlenie i badanie krwi co to będzie za krzyk
0 0

Gość: jolcia12

#5520322 Napisano: 17.12.2012 07:51:13
kaki76 napisał(a):

anet napisał(a):

Wkurza mnie, że kupiłam paragon od anitkasc, dokonałam terminowo przelewu, ale paragonu w skrzynce brak emotka Dodatkowo piszę na PW bez odzewu emotka Czy ktoś ma/miał podobnie z tą osobą? Na razie nie piszę w nie polecam wymiany z bo jeszcze naiwnie wierzę, że coś się mogło losowego stać... nie mniej jestem mega zdegustowana emotka

u mnie też było bez problemowo , może na poczcie gdzieś leży teraz maja bałagan świąteczny więc może coś tam się dzieje

ja też kupowałam paragon od anitkasc i wszystko przebiegło błyskawicznie,

być moze coś się stało, moze ona nie ma internetu albo jakis inny problem?
Nie ma co na razie panikować, sprawa na pewno się wyjasni.
0 0

aneta411

#5520333 Napisano: 17.12.2012 07:54:45
kaki76 napisał(a):

anet napisał(a):

Wkurza mnie, że kupiłam paragon od anitkasc, dokonałam terminowo przelewu, ale paragonu w skrzynce brak emotka Dodatkowo piszę na PW bez odzewu emotka Czy ktoś ma/miał podobnie z tą osobą? Na razie nie piszę w nie polecam wymiany z bo jeszcze naiwnie wierzę, że coś się mogło losowego stać... nie mniej jestem mega zdegustowana emotka

u mnie też było bez problemowo , może na poczcie gdzieś leży teraz maja bałagan świąteczny więc może coś tam się dzieje

Ja również kupowałam paragon u aniktasc - wszystko bezproblemowo. Myślę, że albo zamieszanie przedświąteczne na poczcie, albo coś Jej wypadło ważnego.
0 0

maria1980

#5520344 Napisano: 17.12.2012 07:58:41
jola29k napisał(a):

wkurza mnie... córka ma zapalenie płuc ale ona nawet mocna nie kaszlała zero gorączki lekarka podejrzewa zapadnięte płuco jutro prześwietlenie i badanie krwi co to będzie za krzyk

Moja od póltora miesiąca zmaga się z chorobą ...dziś zapadła decyzja o położeniu jej w szpitalu.
0 0

slonecznik1309

#5520371 Napisano: 17.12.2012 08:07:10
jola29k napisał(a):

my tez teraz walczymy z zapelniem płuc emotka córka ma 3 lata ...rtg wykazał zapalenie płuc...od 3 miesięcy kaszlała, co tydzien byłam u kontroli. niby osłuchowo czysto, zero gorączki...a jednak .... emotka
0 0

ziolko

#5520447 Napisano: 17.12.2012 08:31:03
ludzie, zajrzałam do mdw i co?? masa wpisów o zgubionym/znalezionym telefonie emotka emotka

czy wy naprawdę chcecie BANY?? bo ilość wpisów była zatrważająca, od dyskusji są inne tematy a nie robienie burdelu w tamtym emotka i to tyyyle osób!! które są już długo na forum i wiedzą, jakie zasady są teraz

wyjątkowo wam podaruję, ale następnym razem nie będę taka miła i bany polecą jak jabłka z drzew emotka
0 0

Gość: czarnygreg

#5520485 Napisano: 17.12.2012 08:43:32
Ziolko, nie denerwuj się, zasady zasadami a emocje emocjami, emotka
0 0

anet

#5520513 Napisano: 17.12.2012 08:55:10
19790411 napisał(a):

kaki76 napisał(a):

anet napisał(a):

Ja również kupowałam paragon u aniktasc - wszystko bezproblemowo. Myślę, że albo zamieszanie przedświąteczne na poczcie, albo coś Jej wypadło ważnego.

Bardzo dziękuję za odzew, w takim razie pewnie coś losowego wypadło. Będę cierpliwie czekać emotka
0 0

ziolko

#5520523 Napisano: 17.12.2012 08:59:09
anet bierz pod uwagę, że jest okres przedświąteczny i dostarczanie listów może się wydłużyć

jeśli to był list polecony to możesz sprawdzić status na stronie poczty
jeśli dostaniesz ten numer
0 0

ktosiu

#5520533 Napisano: 17.12.2012 09:04:10
ziolko napisał(a):

anet bierz pod uwagę, że jest okres przedświąteczny i dostarczanie listów może się wydłużyć

Potwierdzam. Byłam dziś na poczcie. Kolejka taaaka, że dawno nie widziałam podobnej. Mnóstwo paczek ludzie wysyłają w ostatniej chwili. Tych, którzy czekają na paragon ode mnie, też proszę o cierpliwość. Wkurza mnie to, że jutro znów tam muszę iść emotka I że ciągle choruję. I że nie mam pomysłu na prezenty.
0 0

anet

#5520547 Napisano: 17.12.2012 09:11:43
ktosiu napisał(a):

ziolko napisał(a):

Potwierdzam. Byłam dziś na poczcie. Kolejka taaaka, że dawno nie widziałam podobnej. Mnóstwo paczek ludzie wysyłają w ostatniej chwili. Tych, którzy czekają na paragon ode mnie, też proszę o cierpliwość. Wkurza mnie to, że jutro znów tam muszę iść emotka I że ciągle choruję. I że nie mam pomysłu na prezenty.

Przesyłka miała być wysłana listem zwykłym priorytetowym, takie idą szybko i niezależnie (wysyłałam w okresie okołoświątecznym nie raz). Ale bardzo dziękuję, wierzę, że osobie wypadło coś niespodziewanego, czasem tak się zdarza:)

ktosiu- ja też chora emotka obyśmy wyzdrowiały przed Świętami! Z pomysłem na prezenty też u mnie kiepsko, ale jutro idę pobuszować w sklepach emotka
0 0

ziolko

#5520558 Napisano: 17.12.2012 09:18:10
anet - ja miałam wysyłane paragony zwykłym priorytetem i 3 mi zaginęły... a osoba, która mi wysyłała jest godna zaufania, więc wierzę, że było wysłane. Jak już ktoś mi wysyła paragon, to wolę dopłacić i mieć polecony
0 0

Gość: sarsaparilla

#5520563 Napisano: 17.12.2012 09:20:06
A mnie wkurzyła kobita, od której kupiłam tusz, podkład, eyeliner i puder sypki. Wszystko artykuł pierwszej potrzeby, podkład i tusz się praktycznie kończą, wszystko to nabyłam 10 dni temu. A ta mi napisała w piątek, że przeprasza i wszystko jej wina ale tusze dojadą ok. 17 (czyli dziś), wtedy wszystko wszystkim powysyła.

Kurka jak się nie ma towaru to się go nie wystawia i tyle, gdybym wiedziała, że tak mnie załatwi niczego bym u niej nie kupiła a potrzebne produkty miałabym już dawno w domu.

Chciałam napisać jej parę słów ale małż mnie (pewnie słusznie) uprzedził, żebym dała na luz bo dostanę starsze kosmetyki albo trochę sfatygowane jak się zacznę rzucać. Może i racja:/.
0 0

ziolko

#5520573 Napisano: 17.12.2012 09:24:27
sarsaparilla wystawisz jej neutrala później emotka
0 0

Gość: sarsaparilla

#5520577 Napisano: 17.12.2012 09:27:38
Wystawię z dokładnym opisem problemu moje ty Ziółko;). Wkurza mnie tylko takie podejście, jak małżowi nie dojechał teraz towar z Chin to go nie wystawił, chociaż akurat na to co on sprzedaje, jest spory zbyt przed świętami. Jak dla mnie to zwykłe oszustwo.

A ja zrobiłam dziś 400 pierników, ha!:)))) Nie ma to jak dzień wolny;).
0 0

cc_investigator

#5520596 Napisano: 17.12.2012 09:33:18
malenka89 napisał(a):

zeida napisał(a):

Weterynarz weterynarzowi nie równy, więc z własnego doświadczenia poleciłabym Ci iść z kotkiem do jakiegoś innego emotka
Mojego psa też faszerowali różnymi antybiotykami, zastrzykami, była leczona nie na to, co powinna, aż w końcu trafiliśmy do dobrej kliniki, gdzie postawili prawidłową diagnozę już przy pierwszej wizycie emotka

Kot teściowej miał coś podobnego, ale tylko na karku. Jakieś zastrzyki i maść pomogły emotka

Będzie dobrze! emotka

mój kot jest alergikiem... Jak mu się, tzn. jej zje coś nieodpowiedniego to się zaostrza, ale w jednym miejscu, nad okiem. Drapie się niemiłosiernie, sierść tam wychodzi i skóra jest całą zaczerwieniona... Musi być na specjalnej karmie.
0 0

Gość: monika124

#5520627 Napisano: 17.12.2012 09:49:05
Strasznie wkurzają mnie wiadomości, których autorzy nie potrafią uprzejmie zapytać tylko rzucają się jak śledczy na przesłuchaniu co najmniej seryjnego mordercy.
Kiedy, z jakiego numeru dzwonili, kto, o której...
A proszę, czy mogłabyś powiedzieć... to niby sama mam sobie dopowiedzieć.
Może jestem już za stara i podstawowe formy grzecznościowe wyszły z mody, ale i tak wkurza mnie to, że niektórzy nie potrafią głupiego proszę z siebie wydukać... emotka emotka emotka
0 0

Gość: pysiek30

#5520631 Napisano: 17.12.2012 09:50:12
malenka89 napisał(a):

zeida napisał(a):

Będzie dobrze! emotka

Mój kocurek kiedyś dostał uczulenia na środek do czyszczenia dywanów (dywan był czyszczony w pralni chemicznej). Najpierw strasznie się drapał, później od tego drapania zaczęły mu się robić rany na całym ciele, a później zaczęła mu wypadać sierść. W międzyczasie przeszedł kurację antybiotykową (jeździliśmy chyba przez dwa tygodnie na zastrzyki, bo sami wiecie jak to jest wmusić tabletkę w kota), smarowania jakimiś płynami i maściami. Kot w pewnym momencie był tak słaby, że dostawał jakieś kroplówki. Najgorsze jednak było to, że przez kilkanaście tygodni wyglądał jakby straszydło. Wyobraźcie sobie perskiego kota z sierścią tylko na czubku pyszczka, uszach i gdzienigdzie na łapkach. Reszta ciała skóra pokryta rankami, strupkami i dochodzącą do siebie skórą. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło, a kot niedawno obchodził swoje 11 urodziny emotka
0 0