Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie wiem, ale to chyba za długo trwa. I bardziej mi chodzi o to, że ja martwię się takimi pierdołami, no nie wiem: sprzeczka z koleżanką, czy jakiś komentarz na mój temat. Potem siedzę, analizuję wszystko, myślę o tym, denerwuje się i nie śpię po nocach. Nie potrafie się cieszyć z niczego, bo w głowie siedzą ciągle jakieś wyimaginowane problemy, głupią błahostka jest dla mnie życiową tragedią.. Pewnie i tak nikt tego nie zrozumie
ziolko
Postów 10414
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: jenny21
Tez mysle ze to depresja
Gość: chochliczka
W temacie -wkurza mnie non stop padajacy snieg od 3 dni
jola29k
Postów 2318
Data rejestracji 27.09.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
mam nadzieje że nie pójdzie do szpitala w domu mam jeszcze syna 8 lat i córke 3 latka .
Dziś było robione badania ciekawe co lekarka powie ona bardzo szybko łapie zapalenie oskrzeli lub płuc
Gość: pola731
nikt na forum nie doradzi - ale miałam doświadczenia w bliskiej rodzinie z depresyjnymi - jeśli sama masz choć cień podejrzenia , że mogła Cię dotknąć depresja - nie szukaj witaminek, magnezu tylko idź do lekarza bo szkoda każdego zdołowanego dnia
jola29k
Postów 2318
Data rejestracji 27.09.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
moja ma 10 lat ,gorączki nie miała a kaszlała bardzo mało ale jakieś 3 tyg. temu miała zapalenie oskrzeli może nie do konca zostały wyleczone i powtórka z rozrywki ja kiedyś oszaleje jak nie jedno to drugie chore dobrze że ta najmłodsza jako tako się trzyma
Gość: jenny21
zgadzam sie w 100%, kazdy ma gorszy okres, ale jesli samemu sie podejrzewa ze to nie tylko zly humor, jesli nic nie cieszy i tra to dluzszy czas a nie dzien czy tydzien to naprawde warto sie wybrac do lekarza. Zwlaszcza, ze jak piszesz nie pomaga Ci wygadanie sie kolezankom
ziolko
Postów 10414
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
niby jedna witamina a tyyle problemów, jak jest niedobór - sama z tym walczę, więc nie mówię bezpodstawnie
Przedwcześnie siwe włosy, anemia, nerwy takie, że telepie z byle powodu - to właśnie brak wit. B12
a lekarze nie zawsze potrafią rozpoznać objawy
i nikt mi nie powie, że to bzdura
w dodatku badanie B12 nie jest refundowane, kosztuje od 25 do ok 40 zł, w zależności od regionu
malenka89
Postów 7292
Data rejestracji 10.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja nie piszę, że to bzdura - piszę, że warto pójść do lekarza a nie samemu w ciemno strzelać
ja dla odmiany mam dobre doświadczenia z lekarzem - ale trafiliśmy na sensownego, takiego , który spojrzał na pacjenta całościowo - i zaczął od pełnego wywiadu rodzinnego i zdrowotnego
pierwsza wizyta prywatnie trwała 1,5 godziny - kosztowała 100 zł a na kolejne już zapisywał do siebie przez przychodnię na NFZ
Gość: zeida
No właśnie, mój Puszek to pers i teraz właśnie wygląda jak nieszczęście - na grzbiecie nie ma włosów, łysieje na bokach i czole, okazało się, ze ma uczulenie na jad pchli, więc wczoraj 4 zastrzyki , masaże,smarowidła, drugi kot zdrowy jak ryba ale po podaniu środka na pchły dostał jakiejś głupawki i w nocy skakał na telewizor, łaził dookoła łóżka i ogólnie był pobudzony - znowu nocka nieprzespana - wory pod oczami mam i wściekła jakaś jestem - ja już nie wiem, czy przez te koty, czy po prostu jesienno-zimowy dół jakiś mam!
anet
Postów 1101
Data rejestracji 27.08.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Sprostowanie: Odezwała się dziś do mnie anitkasc na PW z czego bardzo się cieszę
anet
Postów 1101
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niekoniecznie.
efelinkaaa- PW
Gość: barcza
dobre a ja przeczytalam ,ze barany i tak chwile sie zastanawiałam czy to juz barany cukrowe na Wielkanoc dali dopiero po chwili dokładnie przeczytałam ze chodzi o bananay
anialistopad
Postów 14221
Data rejestracji 06.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
daj spokój dzis miałam to samo dzień świra normalnie , od rana wszyscy dookoła mnie wkurzali .6 rano obudził mnie wrzask na klatce schodowej , sąsiad z żoną się kłócił.No to jak juz wstałam to myślę sobie , napije się kawki, otwieram szafkę puste pudełko, zanim się ogarnełam do sklepu była juz za 20 minut 7 więc nici z mojej kawki , małęgo obudziłam do przedszkola .Wstał z wielkim bólem , bo za wczesnie,nie chciał umyć zębów , pastą wymazał całą podłogę w łazience.W końcu wyszłam z nim do szkoły , mamy dosłownie 2 kroki (mieszkam obok szkoły),w szatni spotkałam matki małego z grupy .Oczywiście oburzone o coś , w końcu się dowiedziałam o co im chodzi.Mają żal wielki do 3 klasowej , że nie organizujemy prezentów gwiazdkowych dla dzieci , ale wspominałam im o tym i mówiłam aby się złożyć chociaż po te 20 zł.Wtedy nikt nie chciał , za dużo składek stwierdzenie rodziców.A teraz jak zostało kilka dni oni poszli po rozum do głowy, dobra postanowiłam to zorganizować i znowu problem bo nie potrafią ustalić co chcą , aby kupić dzieciakom.Moje propozycje złe bo zbyt drogie , koleżanki też bo za tanie , no kur....... jak im dogodzić?Potem w przychodni wkur........ mnie stara babka , bo ona tylko wejdzie się spytać czy lekarz ją przyjmie , ok wchodź, siedziała ponad 40 minut, moje wyniki sa nadal do du........W sklepach ludzie latają jak oparzeni , pchają się walą wózkami , makabra normalnie, a na koniec tego cenzurago dnia złamałam obcas w moich ukochanych kozakach
www.zabawkikrasnala.pl
Gość: magdaa
o tyle dobrze, że jak już wróciłam to był niedaleko mojego domu i nie musiałam daleko biegać, ale pierwszy raz się spotkałam z czymś takim
anet
Postów 1101
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Może osobiste pytanie, jak co możesz na pw, jakie wyniki masz tak negatywne ?
A z tymi wózkami to jest tragedia, dziś byłam w realu to przejścia pomiędzy regałami pozastawiane i żeby się dostać w potrzebne miejsce czasem trzeba było iść z drugiej strony bo ludzie nie słyszą słowa przepraszam..i wózek dalej stoi na środku
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Możliwe, że mam niedobory witaminy B12 (mam w domu te tabletki, mogę je brać zapobiegawczo? Niedawno leczyłam anemię i mi zostało opakowanie...).
To po prostu wszystko się nawarstwia. W dodatku siedzę w domu praktycznie bezczynnie (na razie nie mogę iść do pracy) a takie nicnierobienie potęguję te wszystkie dziwaczne myśli. Tak się zastanawiam, czy nie zapisać się do jakiegoś wolontariatu, może gdybym zobaczyła prawdziwą ludzką tragedię, to byłoby mi wstyd się martwić o błahostki...?
co za k*** dzień