Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
anialistopad
Postów 14219
Data rejestracji 06.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
www.zabawkikrasnala.pl
Gość: emilka1705
Gość: pola731
mia
Postów 17578
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 14
My niespecjalnie dostaliśmy, niemniej jednak ani moi rodzice, ani teściowie tak nie dziadowali, bo inaczej tego nie określę.
Życie z debetem non stop na koncie ich nigdy nie dotyczyło i nie dotyczy. No i Bogu dzięki zresztą.
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
ja od zawsze z kredytem - żeby nie kredyt nie miałabym nic , przed słowem dziadowanie się bronię - częściej ten stan określam jako wegetację
asantesana
Postów 6361
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 12
Mój ojciec też nie cierpiał na brak pieniędzy, to był raczej taki czarny humor
Gość: size
Nic nie nasmęciłaś.
Sama widzisz ilu nas tu z podobnymi doświadczeniami.
Strach, obawa, tęsknota zawsze wyglądają tak samo. Choć bywają różne okoliczności.
Głupie i normalnie straszne pospolite, ale jakże pasujące: (również do emilki)
- macie kobietki miłość bezgraniczną
Daj Pola znać, jak wyląduje zdrowo
I zrób kawki i dla mnie, poczekam z Tobą
Będzie szybko i dobrze, zobaczysz.
sylzab2294
Postów 4538
Data rejestracji 04.08.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
hehehe..u mnie to samo mawia moja tesciowa.heheh dokladnie slowo w slowo...
Gdy już myślisz, że wszystko się układa...Nagle w drewnianym kościele, kolejna cegła na Ciebie spada...
Chciałabym mieć kogoś z kim mogę pogadać jak tak tęsknię o tym co czuję....czego się boję...moja siostra jak dziś pamiętam jak płakała itd teraz kiedy szwagier kilka lat jest w PL zgrywa cwaniaka. Jakbym tylko miała wykończony dom nie paprałabym się w wyjazdach. Nie chcę cudów...chcę być razem....
emilka1705 - jak będziesz chciała pogadać - pisz na privanotta , wiem co czujesz - choć wirtualnie przytulę
i jeszcze jedno napiszę - łatwiej obcemu powiedzieć co na sercu leży nic nie oczekując - czasem wyczuwam taką obawę , takie niewypowiedziane co ja jej powiem ?, jak pomogę ? co mogę zaoferować ?
ja nie oczekuję recept, rad ,zrozumienia
sylzab2294
Postów 4538
Data rejestracji 04.08.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
nie smęcisz...jak widzisz większa większość Cię rozumie
klaudaa
Postów 686
Data rejestracji 29.05.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kurczę, jeszcze coś dodam, choć za dużo jak na mnie na raz i czuję się nieswojo trochę.
Każdy intuicyjnie wie co robić, uda Wam się start tam --> Mąż dostanie pewną pracę (trzymamy kciuki) to lećcie za Nim. Tam budujcie przyszłość --> WSPÓLN¡. To jest ryzyko, ale o wiele mniejsze, niż mielibyście podjąć z Mężem tutaj. Zawsze możecie pomyśleć o powrocie. Pisałaś, że byliście wspólnie w UK, więc pewnie wiesz jak wygląda życie ZA.
Tak myślę, że warto wykorzystywać wszystkie okazje, które się przytrafiają - a jak istniałaby możliwość, że wspólnie, to tym bardziej
Ps. Dom możecie wynająć.
ps. wkurza mnie jeszcze to, że mam egzamin na prawko 11 i wiem, że nie zdam...wszyscy tylko gadają jak to ciężko zaliczyć...:( to będzie drugi-ostatnio już na placu poległam. Tutaj na miejscu(małe miasteczko) jeżdżę ile wlezie byle się nie odzwyczaić...
wiesz wróciliśmy tutaj w sumie chyba z głupoty. Była taka sytuacja, że ja w szpitalu 35 tydz ciąży z zapaleniem nerek, a męża firma bum padła i w jeden dzień poleciało 1200osób. Pierwszą reakcją był powrót do PL bo mamy gdzie mieszkać, kasy trochę odłożone. Ja musiałam lecieć już bo nie wpuszczą później na samolot. Kurcze i tą pierwszą pracę mąż dostał tak łatwo, że pomyśleliśmy dzidzi będzie mieć 3 miesiące i wracamy do UK. Niestety kryzys w lotnictwie (w którym mąż pracuje) spowodował brak miejsc pracy:( i tak zostaliśmy na ponad 3 lata....co chwilę marząc o wyjeździe...
Akurat wtedy postąpiliście zdrowo i profilaktycznie. I dobrze. Większość z nas, mając za m-c urodzić, dałaby nogę w sprawdzone miejsce
A że tak się ułożyło...
To nie tak, że mam dzień pocieszania, ale sama miałam wiele kup na drodze, i każda z tych kup, po czasie - rok, dwa - miała inny wymiar - wręcz stała się podmiotem - oczekiwanym. I przysłużyła się na kolejne lata.
I dała coś - lepszy plan, lepsze kalkulacje i lepsze perspektywy. Mam nadzieję, że u Was będzie podobnie.
Kochasz faceta i wzajemnie, bo widać - dostaniesz sygnał na życie z Nim -> TAM - leć.
A teraz spokój/bez płaczu/wzięcie w garść i e-konki
Zobaczysz, zaplanujecie i zrealizujecie wszystko co chcecie. Najwyżej się chwilę odwlecze
Ps. Mam koleżankę w Anglii, narzekała na szpitale i opiekę. Może to akurat ten Wasz plus powrotu na tę chwilę do Polski?
trebor1
Postów 1504
Data rejestracji 08.11.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tu jest moja stopka, więc ostrożnie by nie nadeptać na odcisk
mia
Postów 17578
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 14
W porównaniu do ichniej to podobno nasza państwowa służba zdrowia to bajka. Zresztą fakt faktem, ze gdyby nie jej niewyparzona buzia i siła przebicia, to już by pod ziemią leżała. Tak się tylko (aż?) na chemii skończyło, odpukać.
Dobranoc wszystkim zmartwionym, smutnym i zatroskanym
Już jest nowy dzień - może przyniesie nam coś dobrego?