Wkurza mnie...

Gość: jua

#5612410 Napisano: 14.03.2013 12:01:03
anialistopad napisał(a):

A ja mam to głęboko gdzieś , dla mnie jedynym papieżem , któremu ufałam był śp.Jan Paweł II, inni mnie nie interesują , cieszy mnie tylko fakt, ze nie wybrali murzyna.Nie żebym miała cos do koloru skóry, tak po prostu, a w temacie wkurzania , mam katar i co chwilę kicham , wkurza mnie to już emotka

To na dobrą sprawę co w murzynie Ci się nie podoba? emotka
0 0

staszek

#5612418 Napisano: 14.03.2013 12:07:04
asante napisał(a):

Staszek, oczywiście że krystalicznie czystych ludzi nie ma, ale ani Ty ani ja nie wiemy co tam się działo, nie możesz wiedzieć czy musiał "ubrudzić ręce" czy też nie, nie wiemy także jak w rzeczywistości wygląda konklawe, a historia pokazuje, że jesteśmy w stanie oczernić i znaleźć "coś" na każdego - czy to jest papież, czy prezydent Polski czy USA, czy tylko wójt gminy. Mamy to we krwi i strasznie mnie to denerwuje. A przecież nie ma winy póki się jej nie udowodni.

pokaż mi człowieka, a znajdę na niego paragraf. Zgadzam się, że w tym jesteśmy mistrzami emotka
Jak było nie wiemy, oczywiście że nie, możemy sobie tylko wyobrażać i domniemywać emotka
0 0

asantesana

#5612423 Napisano: 14.03.2013 12:08:38
joan napisał(a):

asante napisał(a):

Joan - ale niesmak wobec kogo? Bo można chyba tylko mieć pretensje do osób prowadzących portale, bo chyba nie papież ani Watykan kazali usunąć takie informacje...

Trafiłaś w sedno: wobec osób, które obsługują portale. Nie podobają mi się takie zachowania. Jeśli nie mieli wiedzy, jak było naprawdę, trzeba było od razu napisać, że to niesprawdzone informacje. A z zaistniałej sytuacji wynika, że o kardynale można negatywnie pisać, o papieżu już nie wypada...

To jest kwestia przede wszystkim braku odpowiedzialności za to, co pisze się w internecie i marzę o czasach, kiedy ludzie będą karani za to, co tutaj wypisują. Bo przecież dopóki Jan Kowalski nie wystąpi do sądu przeciwko jakiemuś portalowi, ten może sobie wypisywać co chce i usuwać informacje kiedy chce. Franciszek nie czytuje naszych portali więc można o nim napisać nawet, że jest transwestytą. Jeszcze gorzej jest z anonimowymi "wpisywaczami". A jak informacja jest niewygodna to gumka myszka i po sprawie. I to jest podstawa o czym piszesz - nie ma tekstu "jest podejrzewany", "prawdopodobnie" itd. Nasze społeczeństwo musi się jeszcze wiele nauczyć...
0 0

marzanna

#5612424 Napisano: 14.03.2013 12:08:53
Tak zupełnie (prawie) off-topic, to ostatnio zaskoczyło mnie i rozśmieszyło to, co usłyszałam w radiu, że błędem ortograficznym jest napisanie wyrazu "papież" dużą literą, a wyrazu "szatan" małą literą emotka emotka Sprawa dotyczyła dyktanda (nie pamiętam gdzie), które z racji koklawe było o tematyce religijnej i masa uczniów wyłożyła się właśnie na tych błędach ortograficznych emotka
0 0

madzia34

#5612520 Napisano: 14.03.2013 13:18:36
mnie wkurza skarbówka,czekam na zwrot juz 3 tygodnie(wiem ze maja czas 3 miechy ale ja chce juz!!!!!!)
0 0

aurorcia

#5612525 Napisano: 14.03.2013 13:21:53
madzia34 napisał(a):

mnie wkurza skarbówka,czekam na zwrot juz 3 tygodnie(wiem ze maja czas 3 miechy ale ja chce juz!!!!!!)

Ja to samo emotka emotka
Dziś mija 3 tygodnie jak im wysłałam Pit elektronicznie i jeszcze bardziej mnie wkurza, bo znajomi dostawali zwroty po ok tygodniu! emotka
0 0

jola29k

#5612530 Napisano: 14.03.2013 13:22:41
aurorcia napisał(a):

madzia34 napisał(a):

Ja to samo emotka emotka
Dziś mija 3 tygodnie jak im wysłałam Pit elektronicznie i jeszcze bardziej mnie wkurza, bo znajomi dostawali zwroty po ok tygodniu! emotka

u nas jest to samo
0 0

anialistopad

#5612546 Napisano: 14.03.2013 13:29:20
jua napisał(a):

anialistopad napisał(a):

A ja mam to głęboko gdzieś , dla mnie jedynym papieżem , któremu ufałam był śp.Jan Paweł II, inni mnie nie interesują , cieszy mnie tylko fakt, ze nie wybrali murzyna.Nie żebym miała cos do koloru skóry, tak po prostu, a w temacie wkurzania , mam katar i co chwilę kicham , wkurza mnie to już emotka

na dobrą sprawę to nie wiem co mi się nie podoba w murzynie , jakoś takie odczucie mam dziwne, że nie powinien zostac papieżem.Ale co mi się nie podoba w nim to nie wiem , może to , że murzyni kojarzą mi się z dzikusami ...........
0 0

koper

#5612631 Napisano: 14.03.2013 14:17:50
kaki76
I to jest właśnie rasizm w czystej postaci. Niby nic nie masz do koloru skóry, ale uważasz, że człowiek z innym kolorem skóry nie powinien zostać papieżem tylko dlatego, że ma inny kolor skóry...
0 0

madzia34

#5612637 Napisano: 14.03.2013 14:24:13
koper napisał(a):

kaki76
I to jest właśnie rasizm w czystej postaci. Niby nic nie masz do koloru skóry, ale uważasz, że człowiek z innym kolorem skóry nie powinien zostać papieżem tylko dlatego, że ma inny kolor skóry...

e tam ,pewnie czytała Nostradamusa i boi sie konca swiata-dlatego nie chciała:) emotka
0 0

anialistopad

#5612640 Napisano: 14.03.2013 14:25:47
koper napisał(a):

kaki76

raczej nie , madzia trafiła w sedno hehe właśnie to sobie uświadomiłam emotka
0 0

teodozja

#5612675 Napisano: 14.03.2013 14:56:17
pecia napisał(a):

a ja z innej beczki-dostałam dzisiaj wiadomość
o możliwości wypróbowania świetnych w moim mniemaniu produktów Vichy,a że typowana apteka znajduje się blisko mnie, więc przeszłam się na spacerek po odbiór próbek. Niestety pani w aptece była wielce zdziwiona, że zapytałam o próbki, pomimo, że na sali obsługowej wisiał plakat a i przy stanowiskach znajdowały się ulotki z szatą graficzną jak przysłany przez państwa mail. Po wytłumaczeniu jak, co i skąd wiem o akcji pani magister przyniosła z zaplecza kartonik nie omieszkując jeszcze raz poinformować mnie, że w zasadzie to oni nie rozdają tych próbek Niepewność No cóż sytuacja niezbyt miła, czułam się jakbym coś od tej pani siłą wymusiła, a ona z tego powodu jakby straciła coś cennego. Przecież to tylko malutkie, miniaturowe produkty. Gdybym wiedziała, że zaistnieje taka sytuacja nie wybrałabym się do tej apteki, czuję niesmak i zażenowanie, bo na takie próbeczki często można natknąć się w gazetach. No cóż może to magia małego miasta.

Niestety w dużym mieście to samo, ale nakablowałam na nich do Vichy i maja ich doinformować emotka
0 0

Gość: l0ginka

#5612737 Napisano: 14.03.2013 15:39:16
A mnie wkurza rondo, na którym oblałam dziś egzamin. W ogóle nie wygląda jak rondo. miałam rano takie przeczucie,że tam obleję emotka
0 0

mia

#5612738 Napisano: 14.03.2013 15:41:04
l0ginka napisał(a):

A mnie wkurza rondo, na którym oblałam dziś egzamin. W ogóle nie wygląda jak rondo. miałam rano takie przeczucie,że tam obleję emotka

emotka
Na pewno nie Ty pierwsza, i nie ostatnia! To jest naprawdę pociecha! emotka
0 0

Gość: rafi323raf

#5612742 Napisano: 14.03.2013 15:45:14
anialistopad napisał(a):

koper napisał(a):

kaki76

taaa a choć mnie w ogóle nie interesuje co tam się dzieje, to jednak chciałem, by został jakiś czarnoskóry człowiek wybrany by ukazać prawdziwe oblicze 'miłowania bliźniego' w wersji polskiej i nie tylko emotka

0 0

staszek

#5612785 Napisano: 14.03.2013 16:23:03
rafi323raf napisał(a):

anialistopad napisał(a):

koper napisał(a):

kaki76

taaa a choć mnie w ogóle nie interesuje co tam się dzieje, to jednak chciałem, by został jakiś czarnoskóry człowiek wybrany by ukazać prawdziwe oblicze 'miłowania bliźniego' w wersji polskiej i nie tylko emotka

hihihi emotka to by było niezłe. Wyobraźcie sobie np. posła Górskiego z PiS albo Cejrowskiego, którzy nowego papę całują po rękach
0 0

Gość: goralecka

#5612841 Napisano: 14.03.2013 17:36:55
Strasznie mnie wkurza nowa moda na facebooku czyli promowanie swojej "firmy" na ludzkiej tragedii. Zawsze gdy czytam o czyjejs smierci, wypadku, itd w komentarzach widze wpisy
-ogromne wyrazy wspolczucia dla rodziny. Winiarnia (i tu nazwa)
- skladamy kondolencje, straszna tragedia. Restauracja (i tu nazwa)

O ile jestem w stanie zrozumiec to w sytuacji gdy taka firma miala jakis zwiazek z dana osoba czy osobami ale nie rozumiem takiego wyskakiwania ni z natki ni z pietruszki z reklama swojej dzialalnosci, Niesmaczne to jest po prostu...
0 0

petunija1

#5612959 Napisano: 14.03.2013 20:25:31
teodozja napisał(a):

pecia napisał(a):

a ja z innej beczki-dostałam dzisiaj wiadomość
o możliwości wypróbowania świetnych w moim mniemaniu produktów Vichy,a że typowana apteka znajduje się blisko mnie, więc przeszłam się na spacerek po odbiór próbek. Niestety pani w aptece była wielce zdziwiona, że zapytałam o próbki, pomimo, że na sali obsługowej wisiał plakat a i przy stanowiskach znajdowały się ulotki z szatą graficzną jak przysłany przez państwa mail. Po wytłumaczeniu jak, co i skąd wiem o akcji pani magister przyniosła z zaplecza kartonik nie omieszkując jeszcze raz poinformować mnie, że w zasadzie to oni nie rozdają tych próbek Niepewność No cóż sytuacja niezbyt miła, czułam się jakbym coś od tej pani siłą wymusiła, a ona z tego powodu jakby straciła coś cennego. Przecież to tylko malutkie, miniaturowe produkty. Gdybym wiedziała, że zaistnieje taka sytuacja nie wybrałabym się do tej apteki, czuję niesmak i zażenowanie, bo na takie próbeczki często można natknąć się w gazetach. No cóż może to magia małego miasta.

Niestety w dużym mieście to samo, ale nakablowałam na nich do Vichy i maja ich doinformować emotka

Niestety Panie z apteki często doskonale o tych akcjach wiedzą.
Próbki rozchodzą się po rodzinie i znajomych.
emotka
0 0

Gość: wall.e

#5612986 Napisano: 14.03.2013 20:56:35
anialistopad napisał(a):

jua napisał(a):

anialistopad napisał(a):

na dobrą sprawę to nie wiem co mi się nie podoba w murzynie , jakoś takie odczucie mam dziwne, że nie powinien zostac papieżem.Ale co mi się nie podoba w nim to nie wiem , może to , że murzyni kojarzą mi się z dzikusami ...........

Moi rodzice i babcia też by na pewno nie mieli jego portretu w pokoju od razu emotka ( J.P. II wisi do dziś obok B16).
A amerykańce się przyzwyczaili do Afroamerykanów emotka Jakbyś 100 lat temu powiedziała w salunie przy włyski że kiedyś prezydentem zostanie ,,czarnuch'' ,to byś chyba kulkę/szubienicę od samego szeryfa citi dostała bez sądu emotka .

Wkurza mnie coś ale nie wiem co emotka
0 0

Gość: chasia

#5613019 Napisano: 14.03.2013 21:38:13
Wypowiedż szefa straży miejskiej mnie wkurza:
http://poznan.gaz...___seksistowski.html
Szczególnie, że wino w Biedronce można znaleźć naprawdę niezłe.
A na poważnie, jak wielkie trzeba mieć kompleksy, by puszczać takie teksty.
I pomyśleć, że taki „macho” strzeże porządku w mieście.
0 0