Wkurza mnie...

moskala22

#5680585 Napisano: 20.06.2013 18:50:26
Czerwiec to dla mnie ciężki okres...

Co chwilę maile: "Wyślij tacie prezent na Dzień Ojca...", "Masz już prezent na Dzień Ojca?", "Weź udział w konkursie z oakzji Dnia Ojca..."

A ja nie mam już taty od dwóch lat i mi smutno...
0 0

Gość: loczeq

#5680590 Napisano: 20.06.2013 18:53:56
moskala22 napisał(a):

Czerwiec to dla mnie ciężki okres...

Co chwilę maile: "Wyślij tacie prezent na Dzień Ojca...", "Masz już prezent na Dzień Ojca?", "Weź udział w konkursie z oakzji Dnia Ojca..."

A ja nie mam już taty od dwóch lat i mi smutno...

kiedyś się też męczyłem z reklamami i spamem emotka do czasu kiedy wykupiłem płatną skrzynkę (50 zł rocznie) 0 reklam 0 spamu emotka polecam
0 0

Gość: hittmanka

#5680655 Napisano: 20.06.2013 20:16:24
loczeq napisał(a):

pecia napisał(a):

ziolko napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Wkurzyła mnie babka z allegro prosiłam o wysyłke listem poleconym priorytetem i za taki list jej zapłaciłam , a ta wysyła mi zwykłym poleconym ekonomicznym no kuźwa nienormalni są Ci ludzie,bo 2 zł zaoszczedzi

to to nic.. ja płaciłam za paczkę pocztową 12 zł, a facet przysłał mi list polecony za 6,70 zł ;/
plus koperta to max 8,50. Więc 3,5 zł zarobił.. jak napisałam do niego w tej sprawie, to cenzurak nie odpowiedział emotka
Kurde, a ja zawsze staram się podać realny koszt przesyłki

Jak tak kilka osób podwyższy cenę to jestem stratna nie kilka ale kilkadziesiąt złotych emotka

takie praktyki są notoryczne emotka za wysyłkę bolerka (czyli leciutki, malutki łaszek) zapłaciłam 10zł, a kobitka wysłała w zwykłej kopercie listem poleconym

Kupując "długopis" na Allegro którego wartość to 2 zł i realny koszt wysyłki to 6 zł:

kupię u tego u którego kosztuje on 1 zł +7 zł za wysyłkę a nie u tego co kosztuje 9 zł i wysyłka gratis! prosta zasada liczmy! i co mnie obchodzi, że sprzedający na czymś zarobi? ważne żebym ja jako kupujący jak najmniej zapłacił

dwa

jaka jest dla Ciebie różnica między listem poleconym priorytetowym a paczką poleconą priorytetową? dojdą w takim samym czasie i w obu przypadkach obie przesyłki zostaną dostarczone do domu

ludzie litości! nie zaglądajmy i nie interesujmy się ile mają inni, ważne ile mamy my!

czasem to ma znaczenie.... paczki dochodzą w soboty a listy nie emotka
0 0

ziolko

#5680661 Napisano: 20.06.2013 20:23:30
loczeq jak dla mnie jest różnica, bo za list polecony priorytetowy o wadze do 1 kg zapłacę 6,70 a za paczkę priorytetową do 1 kg - 11 zł
jest różnica?

skoro płacę za paczkę i ponoszę koszty to chcę dostać to, za co zapłaciłam
0 0

calliope

#5680671 Napisano: 20.06.2013 20:40:44
ziolko napisał(a):

loczeq jak dla mnie jest różnica, bo za list polecony priorytetowy o wadze do 1 kg zapłacę 6,70 a za paczkę priorytetową do 1 kg - 11 zł
jest różnica?

Zgadzam się z powyższym, skoro wybieram opcję paczki i płacę te kilka zł więcej to oczekuję przesyłki w takiej właśnie formie, zwłaszcza, gdy zależy mi żeby zawartość się nie zniszczyła i nie pogniotła. Częściej jednak wybieram listy bo wychodzi taniej, a po drugie wiem kiedy mogę spodziewać się listonosza. Na paczkowego to czasem cały dzień trzeba czekać ;/
0 0

#5680675 Napisano: 20.06.2013 20:43:35
ziolko napisał(a):

jest różnica?

masz rację ale ja to widzę trochę inaczej (co innego jak wybierasz kuriera a dostajesz PP albo na otwór) tutaj jest tylko ta różnica że masz naklejoną etykietę paczka pocztowa
0 0

#5680677 Napisano: 20.06.2013 20:44:51
calliope napisał(a):

ziolko napisał(a):

jest różnica?

Zgadzam się z powyższym, skoro wybieram opcję paczki i płacę te kilka zł więcej to oczekuję przesyłki w takiej właśnie formie, zwłaszcza, gdy zależy mi żeby zawartość się nie zniszczyła i nie pogniotła. Częściej jednak wybieram listy bo wychodzi taniej, a po drugie wiem kiedy mogę spodziewać się listonosza. Na paczkowego to czasem cały dzień trzeba czekać ;/

ale list też można zapakować jak paczkę jeśli waga/gabaryty mieszczą się w tych akceptowanych przez pocztę
0 0

ziolko

#5680688 Napisano: 20.06.2013 20:55:54
loczeq - ok, list z naklejką paczkową zgoda, przesyłka zapakowana w kartonik i traktowana jako list polecony - ok, ale allegrowa paczka, za którą płacę to chcę paczkę a nie list polecony - to jest różnica

jesli sprzedawca byłby ok, to by zwrócił różnicę, a ten nawet litery nie napisał w odpowiedzi

emotka
jak mnie kiedyś zdarzyło się za dużo policzyć to sama oddałam kasę.

0 0

aerdna

#5680706 Napisano: 20.06.2013 21:25:55
Wkurza mnie Oragne. Najpierw zlikwidowali Pakiet przelew. potem wprowadzili ograniczenie przedłużania konto o rok (tylko dla klientów, którzy są w Orange minimum 92 dni), to teraz jeszcze 3 zł pobierają sobie za to ! emotka

Dzięki, że sms są jeszcze za grosz, bo za niedługo pewnie i tego nie będzie emotka
0 0

#5680715 Napisano: 20.06.2013 21:43:35
ziolko napisał(a):

loczeq - ok, list z naklejką paczkową zgoda, przesyłka zapakowana w kartonik i traktowana jako list polecony - ok, ale allegrowa paczka, za którą płacę to chcę paczkę a nie list polecony - to jest różnica

jesli sprzedawca byłby ok, to by zwrócił różnicę, a ten nawet litery nie napisał w odpowiedzi

emotka
jak mnie kiedyś zdarzyło się za dużo policzyć to sama oddałam kasę.

dlatego ja cene i koszty wysylki traktuje jako calkosc i tak jak szybciej powiedzialem bez roznicy mi jest czy jest to 1+99zł czy 99+1zł najważniejsze żeby kupić u najtańszego sprzedawcy
0 0

Gość: minka77

#5680719 Napisano: 20.06.2013 21:56:48
wkurzył mnie Kubuś, już nie dodają nagród na wymianę z kodów emotka
0 0

Gość: chochliczka

#5680724 Napisano: 20.06.2013 22:01:18
efelinkaaa napisał(a):

Mój synek spadł dzisiaj z łózka, walnął policzkiem w ławę i ma ogromnego sińca ;(... przykładałam czym się da (mrożonki), posmarowałam żelem z arniką, ale jest spuchnięte i sine... Synek już śpi (odczekałam 3 godziny po upadku, nic się nie działo)... Zastanawiam się czy iść jutro do lekarza, czy ja jestem przewrażliwiona? To pierwszy taki poważny wypadek emotka

by nie było siniaków i by nie puchło po uderzeniu polecam smarowac dziecku masłem miejsce w ktore sie uderzyl.Moze byc margaryna,maslo,- za to odradzam przykladanie zimnych rzeczy typu łyżka (kiedeys jedne lekarz mi mówił ze od takich metod moze dziecku sie zrobic krwiak).A z masłem przetestowane i margaryna wiele razy i naprawde dziala emotka
0 0

efelinkaaa

#5680755 Napisano: 20.06.2013 22:31:23
chochliczka napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

Mój synek spadł dzisiaj z łózka, walnął policzkiem w ławę i ma ogromnego sińca ;(... przykładałam czym się da (mrożonki), posmarowałam żelem z arniką, ale jest spuchnięte i sine... Synek już śpi (odczekałam 3 godziny po upadku, nic się nie działo)... Zastanawiam się czy iść jutro do lekarza, czy ja jestem przewrażliwiona? To pierwszy taki poważny wypadek emotka

by nie było siniaków i by nie puchło po uderzeniu polecam smarowac dziecku masłem miejsce w ktore sie uderzyl.Moze byc margaryna,maslo,- za to odradzam przykladanie zimnych rzeczy typu łyżka (kiedeys jedne lekarz mi mówił ze od takich metod moze dziecku sie zrobic krwiak).A z masłem przetestowane i margaryna wiele razy i naprawde dziala emotka

ale to trzeba od razu po upadku smarować? Czy dzisiaj, jak minęła doba też mogę?

ps. tak w temacie to wkurzyłam się sama na siebie... miałam kilka nakrętek z Helleny i wrzuciłam do naszej "nakrętkowej torebki" i wczoraj oddałam do przedszkola... emotka
0 0

ziolko

#5680756 Napisano: 20.06.2013 22:31:27
aerdna napisał(a):

Wkurza mnie Oragne. Najpierw zlikwidowali Pakiet przelew. potem wprowadzili ograniczenie przedłużania konto o rok (tylko dla klientów, którzy są w Orange minimum 92 dni), to teraz jeszcze 3 zł pobierają sobie za to ! emotka

Dzięki, że sms są jeszcze za grosz, bo za niedługo pewnie i tego nie będzie emotka

jak to płatne za ważność rok?? emotka opłata jednorazowa czy co miesiąc?
0 0

Gość: chochliczka

#5680761 Napisano: 20.06.2013 22:36:21
efelinkaaa
Wiesz nie wiem,ja zawsze po takich "akcjach" bratanków smarowalam margaryna od razu, nie raz całe czoło i włoski mieli az tłuste - ale naprawde po godzinie normalnie nie było widac guza ani nic. Kiedys mi siostrzeniec tak niefortunnie upadl na podłogę ze rozcial sobie usta, od razu mu napuchło, a po margarynie naprawde obrzek duzo mniejszy.
A mnie wkurza ze jutro mam do pracy, a ja marze by sie w koncu wyspac echh
0 0

ziolko

#5680777 Napisano: 20.06.2013 22:48:07
aerdna - Jeżeli jesteś w Orange na Kartę 93 lub więcej dni, każdorazowa aktywacja usługi jest bezpłatna. W przeciwnym wypadku koszt wynosi 3 zł.
http://www.orange...e-1-rok,article.html
0 0

masza

#5680779 Napisano: 20.06.2013 22:54:59
ziolko napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Wkurzyła mnie babka z allegro prosiłam o wysyłke listem poleconym priorytetem i za taki list jej zapłaciłam , a ta wysyła mi zwykłym poleconym ekonomicznym no kuźwa nienormalni są Ci ludzie,bo 2 zł zaoszczedzi

to to nic.. ja płaciłam za paczkę pocztową 12 zł, a facet przysłał mi list polecony za 6,70 zł ;/
plus koperta to max 8,50. Więc 3,5 zł zarobił.. jak napisałam do niego w tej sprawie, to cenzurak nie odpowiedział emotka
Kurde, a ja zawsze staram się podać realny koszt przesyłki

Jak tak kilka osób podwyższy cenę to jestem stratna nie kilka ale kilkadziesiąt złotych emotka

TO SAMO MIAŁAM
emotka zapłaciłam 11 zł za paczkę priorytetową , dostałam list polecony zwykły za 5.70
moje pytanie o resztę pieniązków bez odzewu, wystawiłam komentarz neutralny z opinią, dostałam taki sam w odwecie, i co z tego , ze napisała w nim nieprawdę.....szkoda słów... emotka
0 0

aerdna

#5681260 Napisano: 21.06.2013 17:39:22
ziolko napisał(a):

aerdna - Jeżeli jesteś w Orange na Kartę 93 lub więcej dni, każdorazowa aktywacja usługi jest bezpłatna. W przeciwnym wypadku koszt wynosi 3 zł.
http://www.orange...e-1-rok,article.html

Aaaaaaaa... No to mnie olśniłaś. Dziękuję. Bo ostatnio próbowałam też przedłużyć i wyskoczyło mi, że nie jestem jeszcze 93 dni w Orange bla bla bla. A nie pamiętałam od kiedy mam numer. Dlatego wczoraj próbowałam jeszcze raz, z myslą, że te 93 dni już minęły. Stąd to zamieszanie emotka

Swoją drogą wkurzyło mnie, że ludzie potrafią ukraść stary, poplamiony farbą koc, którym była okryta lodówka na korytarzu. I to dosłownie obok moich drzwi wejściowych.
Na kocu były inne rzeczy położone, w dywaniki do samochodu. Wszystko jest na swoim miejscu, ktoś po prostu przyszedł po koc. Co za pip...

emotka
0 0

ziolko

#5681261 Napisano: 21.06.2013 17:41:51
ostatnio dostałam smsa od wróżki z numeru 72918, olałam to, ale jak dziś dostałam z numeru 73301, to już dość.
Poszukałam w necie, co to za smsy i skąd mają mój numer i jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że właścicielem wróżek jest nasz ulubieniec.. Media Contact emotka emotka emotka
http://r-eg.pl/regulaminy.htm

kto dostaje smsy od nich, niech się wypisze, a jeśliby były jakieś problemy to niech napisze na maila - dział kontakt
0 0

ziolko

#5681265 Napisano: 21.06.2013 17:44:35
aerdna, jeśli chcesz sprawdzić, jak długo jesteś w orange, to wyślij smsa
JAK DLUGO na numer 130
http://www.telepo...viewtopic.php?t=7784
0 0