Wkurza mnie...

koper

#5745130 Napisano: 27.09.2013 14:40:04
No niestety w ustawie jest jasno napisane środki masowego przekazu (prasa, radio, telewizja)
Więc jeżeli konkurs ogłaszany i reklamowany jest tylko w internecie to podatek trzeba płacić niezależnie od wartości nagrody.
0 0

kozuszka38

#5745143 Napisano: 27.09.2013 14:51:31
Wkurza mnie wzmożony atak wróżbitów jak nie Akima To Maciej i tak w kółko...a poza tym wściekam się bo zapodziałam gdzieś kopertę z paragonikami Hochland...gdzie one są? emotka
0 0

ilonaxx5

#5745144 Napisano: 27.09.2013 14:53:03
ból głowy już drigi dzień jak długo jeszcze emotka emotka
0 0

asantesana

#5745385 Napisano: 27.09.2013 21:41:03
joan napisał(a):

Ciemność widzę, ciemność emotka Poddaje się, o nic nie będę już pytała emotka

Mam podobnie emotka
eciepecie, czy to oznacza, że muszą być spełnione wszystkie 4 warunki?
Z drugiej strony gdzieś czytałam, że organizator nie ma prawa wydać nagrody, jeśli nie zostanie zapłacony podatek - czyli to on ma się martwić, czy podatek należy zapłacić czy też nie...
0 0

antylopia

#5745388 Napisano: 27.09.2013 21:47:57
eciepecie napisał(a):

reakcja na kryzys: zapewnienie klientowi poczucia bezpieczeństwa związanego z możliwością odzyskania pieniędzy w każdym momencie.
Konkretnie wkurza mnie ludzka nieuczciwość w tym zakresie i wykorzystywanie, cwaniakowanie.
Wkurza mnie wardrobing http://www.kimono...&utm_campaign=o2 emotka aż 65% klientek przyznało się do chociaż jednokrotnego użycia produktu zakupionego online i odesłania go do sklepu internetowego!
Też mam z tym do czynienia w pracy niestety emotka

Widzisz prawo stoi po stronie konsumenta - kupujący może sobie rzecz kupowaną wyjąć z pudełka, otworzyć i sprawdzić jak działa i . . . zwrócić w ciągu 10 a teraz chyba już nawet 14 dni.

Nie wiem czy ktokolwiek zauważył, ale nierzadko widać małolaty na imprezach z nieodciętą metką (po imprezie wywietrzy i zwróci do sklepu) emotka
0 0

ankasss

#5745390 Napisano: 27.09.2013 21:51:37
eciepecie napisał(a):

reakcja na kryzys: zapewnienie klientowi poczucia bezpieczeństwa związanego z możliwością odzyskania pieniędzy w każdym momencie.
Konkretnie wkurza mnie ludzka nieuczciwość w tym zakresie i wykorzystywanie, cwaniakowanie.
Wkurza mnie wardrobing http://www.kimono...&utm_campaign=o2 emotka aż 65% klientek przyznało się do chociaż jednokrotnego użycia produktu zakupionego online i odesłania go do sklepu internetowego!

mam w pracy kolegę, który ciągle się przechwala jaka to jego żona jest sprytna i zaje*** bo kupuje ubrania dla siebie i córki, (używa ich kilka razy, pierze, przyszywa z powrotem metki i zwraca do sklepu). Nie rozumiem jak można się czymś takim chwalić i coś takiego robić.
0 0

antylopia

#5745394 Napisano: 27.09.2013 22:00:22
ankasss napisał(a):

eciepecie napisał(a):

mam w pracy kolegę, który ciągle się przechwala jaka to jego żona jest sprytna i zaje*** bo kupuje ubrania dla siebie i córki, (używa ich kilka razy, pierze, przyszywa z powrotem metki i zwraca do sklepu). Nie rozumiem jak można się czymś takim chwalić i coś takiego robić.

toć to wstyd
0 0

joan

#5745401 Napisano: 27.09.2013 22:05:12
Są babsztyle, co potrafią 02.01. zwrócić kieckę do eleganckiego butiku i żądać zwrotu pieniędzy, choć owa kreacja jest przepocona i śmierdzi sylwestrowymi drinkami emotka
0 0

ankasss

#5745407 Napisano: 27.09.2013 22:16:04
wstyd okropny jeszcze czymś takim się chwalić i uważać że to taki "wspaniały pomysł". A ciuchy oczywiście firmowe.
0 0

barszcz

#5745420 Napisano: 27.09.2013 22:40:18
Męża siostra szyje bieliznę.Nie wyobrażacie sobie jakie stytrane staniki przysyłają jako zwroty emotka Ludzie,to wstydu nie mają emotka
0 0

calliope

#5745562 Napisano: 28.09.2013 13:54:47
emotka padłam, nie wyobrażam sobie kupić jakiejś bluzki czy spodni, chodzić w tym, a potem jakby nigdy nic oddać...

dla niektórych z tego co tu piszecie to styl życia emotka
0 0

ziolko

#5745567 Napisano: 28.09.2013 14:04:46
dla mnie to też nie do pomyślenia emotka co innego reklamacja, jeśli np. materiał rozszedł się po kilkukrotnym ubraniu, czyli wada, ale oddawać tak po prostu??
0 0

ankasss

#5745571 Napisano: 28.09.2013 14:15:21
Ja tam wolę mieć mniej ciuchów i "nie firmowych" ale za to swoich. Kupować to na co mnie stać i to co mi się podoba, a nie martwić się później, że się poplami a przecież trzeba zwrócić. Ale niestety coraz więcej ludzi chce się pokazać i szpanować - żałosne, ale niestety prawdziwe
0 0

arabela79

#5745586 Napisano: 28.09.2013 14:58:11
Wkurzają mnie konkursy(nie promocyjne), których finał trzeba pilnie śledzić, bo potem na się kilka dni na odesłanie danych, inaczej nagroda przepada.
Człowiek grający przecież nie upilnuje każego konkursu, nieraz przegapialam podawane wyniki.
Śledzicie u siebiena bieżaco w zakonczonych?
Macie jakies inne sposoby?
Tam, gdzie wysylam maila np. ze zdjeciem, to odrazu wpisuję pelne dane, ale gorzej z formularzami, w ktorych podaje sie tylko imie i nazwisko.
0 0

radosna

#5745629 Napisano: 28.09.2013 17:39:29
Wkurza mnie, że niektóre sklepy psują mi atmosferę świąteczną, która powinna być odczuwalna dopiero w grudniu:
http://finanse.wp...c.html?ticaid=111639
0 0

zdolnabestia

#5745631 Napisano: 28.09.2013 17:47:27
Radosna, w Polsce przynajmniej między wrześniowymi zeszytami i kredkami a grudniowymi mikołajami i bombkami są jeszcze listopadowe znicze, a w Anglii czekoladowe mikołaje wchodzą na półki właściwie już 1 września... Na początku grudnia świąteczny towar jest już wręcz wyprzedawany i przeceniany. Cóż, jest kilka takich produktów, które uwielbiam i jak dla mnie mogą być w sklepach przez te 4 miesiące emotka Lidl ma super strudle marcepanowe.
0 0

radosna

#5745635 Napisano: 28.09.2013 18:04:18
zdolnabestia napisał(a):

Radosna, w Polsce przynajmniej między wrześniowymi zeszytami i kredkami a grudniowymi mikołajami i bombkami są jeszcze listopadowe znicze, a w Anglii czekoladowe mikołaje wchodzą na półki właściwie już 1 września... Na początku grudnia świąteczny towar jest już wręcz wyprzedawany i przeceniany. Cóż, jest kilka takich produktów, które uwielbiam i jak dla mnie mogą być w sklepach przez te 4 miesiące emotka Lidl ma super strudle marcepanowe.

Kupię sobie te strudle, by nie kupować czekoladowego Mikołaja. I tak uważam, że produkty świąteczne i dekoracje (oczywiście mam na myśli Boże Narodzenie) powinny być dopiero od grudnia. Ale z drugiej strony biznes to biznes. Więcej się zarobi wprowadzając towar już w październiku.
0 0

Gość: goralecka

#5745704 Napisano: 28.09.2013 21:36:48
radosna napisał(a):

Wkurza mnie, że niektóre sklepy psują mi atmosferę świąteczną, która powinna być odczuwalna dopiero w grudniu:

Ja 27 grudnia w zeszlym roku w tesco widzialam na jednym regale mikolaje, bombki, koszyki wielkanocne i jajka. to dopiero byla atmosfera emotka na szczescie ktos z gory chyba poszedl po rozum do glowy bo takie atrakcje byly tylko przez jeden dzien emotka ale wygladalo to potwornie dziwnie emotka
0 0

arabela79

#5745714 Napisano: 28.09.2013 21:59:30
eciepecie napisał(a):

arabela79 napisał(a):

Człowiek grający przecież nie upilnuje każego konkursu, nieraz przegapialam podawane wyniki.
Śledzicie u siebiena bieżaco w zakonczonych?

Dziwne... to chyba w interesie grającego, czyż nie? Ja śledzę. I dopytuję u organizatorów, gdy za bardzo spóźniają się z upublicznieniem wyników w stosunku do terminu zadeklarowanego.

Masz telefon komórkowy? Zakładam że tak, bo wiele zgłoszeń wymaga podania numeru kontaktowego.
W każdym, nawet najprostszym telefonie jest kalendarz z możliwością wpisania przypomnienia do określonego dnia i godziny. To tylko JEDEN z bardzo wielu sposobów na to, by panować nad wszystkim.
Wydaje mi się poza tym, że to kwestia SKALI - jesli bierzesz udział w kilkudziesięciu konkursach dziennie, to współczuję. Ja nie jestem hurtownikiem - zadowalam się kilkoma w skali miesiąca, bo gram tylko o to, co mnie interesuje. Może dlatego sobie radzę.

Dzięki za odpowiedź.
W sumie niedawno zaczelam grac, więc prosilam o rady.
Nie jestem hurtownikiem:)
Kilkadziesiąt to i ja w miesiącu nie mam.
Ale czasem trafie przypadkiem na fajne konkursy np. na FB (bez lajków), czy na blogach, gdzie nie zawsze się pierwsi odzywają organizatorzy mailowo do konkursowiczow.
Jak sa nagrody, na ktorych naprawde mi zalezy, to pamietam, ale czasem ze 2-3 konki w miesiacu mi uciekają(nie znaczy, ze odrazu przepadaja).
Ale ogolnie nie lubie takiej polityki organizatorow, ze trzeba co jakis czas sprawdzac.
0 0

Gość: jua

#5745719 Napisano: 28.09.2013 22:10:35
goralecka napisał(a):

radosna napisał(a):

Ja 27 grudnia w zeszlym roku w tesco widzialam na jednym regale mikolaje, bombki, koszyki wielkanocne i jajka. to dopiero byla atmosfera emotka na szczescie ktos z gory chyba poszedl po rozum do glowy bo takie atrakcje byly tylko przez jeden dzien emotka ale wygladalo to potwornie dziwnie emotka

Mnie też śmieszy świąteczny asortyment w październiku czy listopadzie, jednak z drugiej strony sklepy nie są miejscem gdzie świąteczny klimat mnie jakoś porusza. Niech sobie te rzeczy tam będą, przynajmniej kupię to co chcę wiele wcześniej i nie będę musiała się przepychać w grudniu emotka emotka
0 0