Wkurza mnie...

Gość: polarniczka

#5753306 Napisano: 11.10.2013 12:22:37
teodozja napisał(a):

polarniczka napisał(a):

wkurzają mnie moje włosy, są średniej długości, cienkie i strasznie się plączą, muszę je czesać co godzinę, aby jakoś wyglądać, chyba się zdecyduję na zmianę ich długości bo rady już z nimi nie daję, a zima idzie, dodatkowo tak się przetłuszczają, że muszę te dziady myć codziennie emotka

Nie wiem czy to Cię pocieszy ale nie jesteś sama, ja tez myję włosy codziennie, a do tego mam długie włosy. Niekiedy jak mi się wydarzy że nigdzie nie wychodzę z domu to zwijam w kitkę na "gładko" i nie myję, ale czuję się wtedy okropnie, więc wolę się pomęczyć i myć codziennie.

znam ten ból, z nieumytymi włosami czuję się jak kloszard, aż mi wstyd nawet do sklepu iść emotka
0 0

masza

#5753308 Napisano: 11.10.2013 12:24:35
, że Payu na Allegro od wczoraj od godz, 9 jeszcze nie zdążyło mi zaksięgować pieniędzy emotka
0 0

Gość: amif

#5753310 Napisano: 11.10.2013 12:31:43
Ja mam długie włosy i myję raz na tydzień.Może myjecie w gorącej wodzie,potem suszycie długo w ręczniku.
0 0

vickichelm

#5753314 Napisano: 11.10.2013 12:34:26
amif napisał(a):

Ja mam długie włosy i myję raz na tydzień.Może myjecie w gorącej wodzie,potem suszycie długo w ręczniku.

OMG ja po tygodniu to mogłabym na swoich frytki smazyc emotka
Ja też muszę myć codziennie ale to co się dzieje z moimi włosami teraz to jakiś koszmar . Nie wiem dlaczego ale po kilku godzinach od mycia są przetłuszczone... Masakra. Próbowałam różnych szamponów , odżywek bez rezultatu...Po umyciu sa skundlone a później tłuste... Odżywkę nakładam dobrze, czapki nie noszę wiec w czym problem...
0 0

zabcia0410

#5753317 Napisano: 11.10.2013 12:42:19
vickichelm napisał(a):

amif napisał(a):

Ja też muszę myć codziennie ale to co się dzieje z moimi włosami teraz to jakiś koszmar . Nie wiem dlaczego ale po kilku godzinach od mycia są przetłuszczone... Masakra. Próbowałam różnych szamponów , odżywek bez rezultatu...Po umyciu sa skundlone a później tłuste... Odżywkę nakładam dobrze, czapki nie noszę wiec w czym problem...

taka jest właśnie reakcja obronna organizmu ,im częściej myjesz i wysuszasz skórę głowy tym bardziej aktywizują się gruczoły łojotokowe,musisz się przemęczyć i próbować rzadziej myć a wszystko z czasem wróci do normy ,pod jednym warunkiem - nie jest to proces chorobowy
0 0

Gość: zwierzyniec

#5753331 Napisano: 11.10.2013 12:48:37
amif napisał(a):

amif, a ja myślałam, że tylko ja myję tak rzadko emotka
mam długi warkocz, nie używam odżywek, regularnie farbuję, 1 - 2 razy w roku podcinam końcówki po ok. 10cm, a włosy mam gęste ale "bławe" - cienkie i niesforne. Regularnie szaleję na rowerze i latem myję dwa razy w tygodniu nie dlatego, że są tłuste ale ze względu na kurz zbierany po drodze.
Wiesz - my jesteśmy prawdziwymi szczęściarami emotka
0 0

Gość: polarniczka

#5753333 Napisano: 11.10.2013 12:50:07
zwierzyniec napisał(a):

amif napisał(a):

amif, a ja myślałam, że tylko ja myję tak rzadko emotka
mam długi warkocz, nie używam odżywek, regularnie farbuję, 1 - 2 razy w roku podcinam końcówki po ok. 10cm, a włosy mam gęste ale "bławe" - cienkie i niesforne. Regularnie szaleję na rowerze i latem myję dwa razy w tygodniu nie dlatego, że są tłuste ale ze względu na kurz zbierany po drodze.
Wiesz - my jesteśmy prawdziwymi szczęściarami emotka

jesteście emotka zazdroszczę
0 0

Gość: zwierzyniec

#5753335 Napisano: 11.10.2013 12:51:49
vickichelm napisał(a):

amif napisał(a):

Viki - może to stres lub hormony - sąsiadka godzinę, dwie po myciu miała już przyklejone - ona się tak pociła i miała nadczynność tarczycy
0 0

teodozja

#5753339 Napisano: 11.10.2013 12:54:12
amif napisał(a):

Nie, nie myję w gorącej wodzie, myję w ciepłej, delikatnym szamponem do częstego mycia, delikatnie osuszam.Po prostu juz takie włosy, chyba od zawsze takie mam. Przetłuścić nie mogę bo jak wyjdę gdziekolwiek w tłustych włosach.

0 0

efelinkaaa

#5753341 Napisano: 11.10.2013 12:56:39
oo jakbym o sobie czytała emotka

Plączące się włosy - z tyłu, od karku robi mi sie jeden wielki kołtun. włosy nawilżam, dbam o nie, a kołtun jaki był taki jest emotka też myślałam o ścięciu, ale musiałabym ściąć je na maks 5cm, więc rozczesuje namiętnie kilkanaście razy dziennie emotka

ps. wkurza mnie kitkat, ciekawe za ile kilogramów uda się wygrać tablet? emotka
0 0

kalisto1986

#5753364 Napisano: 11.10.2013 13:15:49
dziewczyny zmieńcie sposób mycia tzn omo - odżywka, mycie odżywka. Jak zmoczycie włosy, nałóżcie odżywkę, spłuczcie, dopiero wymyjcie i na koniec znowu odżywka (nie, nie przetłuszczają się bardziej) emotka
0 0

zaczytana-pola

#5753365 Napisano: 11.10.2013 13:17:45
Do tego olejowanie. emotka
0 0

efelinkaaa

#5753369 Napisano: 11.10.2013 13:22:46
ja olejuję emotka odżywką nie myję, ale szamponem ziołowym bez silikonów i innych takich (prawie w ogóle się nie pieni)..
Ale zauwazyłam, że problem z kołtunami mam po ciąży, ciekawe dlaczego? Wcześniej wszystko było ok..
0 0

ziolko

#5753370 Napisano: 11.10.2013 13:23:08
zaczytana-pola napisał(a):

Do tego olejowanie. emotka

ale umiejętne, odpowiednimi olejami

spróbowałam 2x olejem rycynowym i zauważyłam, że mam troszkę bardziej suche, niż wcześniej (mam przetłuszczające się)
0 0

Gość: annaszura

#5753371 Napisano: 11.10.2013 13:24:43
Ja mojej córce nakładam jedwab na mokre włosy ( bardzo dobre są też odżywki pantene). A mała ma włosy do pupy emotka

0 0

joan

#5753374 Napisano: 11.10.2013 13:25:22
efelinkaaa napisał(a):

(...) Ale zauwazyłam, że problem z kołtunami mam po ciąży, ciekawe dlaczego? Wcześniej wszystko było ok..

Od porodu masz bardziej zakręcone życie emotka
0 0

vickichelm

#5753376 Napisano: 11.10.2013 13:27:48
zwierzyniec napisał(a):

vickichelm napisał(a):

amif napisał(a):

Viki - może to stres lub hormony - sąsiadka godzinę, dwie po myciu miała już przyklejone - ona się tak pociła i miała nadczynność tarczycy

zwierzyniec nie myślałam o tym w tych kategoriach .Ale mam też mam chorą tarczyce i problemy hormonalne przy czym wcześniej też je miałam w włosy były w miarę ... Nie wiem co mam robic emotka Ale to jest okropne .
0 0

barszcz

#5753380 Napisano: 11.10.2013 13:36:34
Wkurza to maloowiedziane .. Mnie Plus emotka
0 0

dolly

#5753392 Napisano: 11.10.2013 13:48:03
hm..... co to znaczy olejowanie włosów?
0 0

kalisto1986

#5753426 Napisano: 11.10.2013 14:56:44
annaszura napisał(a):

Ja mojej córce nakładam jedwab na mokre włosy ( bardzo dobre są też odżywki pantene). A mała ma włosy do pupy emotka

dopóki nie zagłębi się w skład emotka
Najlepsze są szampony z jak najkrótszym składem, olejować można np oliwą z oliwy, olejem ze słodkich migdałó, oliwką z rossmana ( ta dla kobiet w ciąży) itp

Dolly nakładanie olejów na włosy na określony czas (niektórzy to robią np na 30 min - kilku godzin, inni na noc itp
0 0