Wkurza mnie...

Gość: polarniczka

#5750210 Napisano: 07.10.2013 08:13:06

Takiego myślenia nam Polakom barakuje !!! dziękuje ze dajesz mi poczucie ze może jednak sa jeszcze ludzie a nie same parapety (i to pisze ja .....dostający jednak wypłatę z podtków:P)

mi w głowie sie nie miesci ze ten facio o ktorym piszesz
ma w sadach kilkanascie rozpraw o uwaga "nękanie i stal-king" pracowników straży miejskiej... oczywiscie koszty rozpraw które notorycznie straż miejska przegrywa ida z naszych NASZYCH pieniędzy !!!!

na szczęście na 18 założonych mu spraw w 14 go uniewinnili...czyli może te nasze sądy także zaczynają dostrzegać obłudę w tym kraju...
0 0

Gość: kubatbg

#5750216 Napisano: 07.10.2013 08:28:46
Tak ale ile już poszło z naszych pieniędzy kasy na takie zabawy w sądach ile kasy zjadł prokurator ile sędzia który musiał marnować swój czas itp? A weź idź z dzieckiem do lekarza to powiedzą ci że za rok roku wolny termin bo nie ma nfz pieniędzy emotka
0 0

vickichelm

#5750221 Napisano: 07.10.2013 08:52:26
polarniczka a dlaczego na szczęście ? Za co mial te sprawy bo nie jestem w temacie? Uważacie , że skoro mial 18 spraw wszystko jest z nim okej? emotka
0 0

#5750224 Napisano: 07.10.2013 09:05:34
vickichelm napisał(a):

polarniczka a dlaczego na szczęście ? Za co mial te sprawy bo nie jestem w temacie? Uważacie , że skoro mial 18 spraw wszystko jest z nim okej? emotka

facet jeździ po Polsce i walczy z gminami, które poprzez stawianie foto radarów (najczęściej nieprawidłowe) łupią nas kierowców...gminy go pozywają do sądu, że "pokazuje ich wizerunek w złym świetle" miał 18 spraw, 14 wygrał 4 nadal są w sądzie
0 0

#5750225 Napisano: 07.10.2013 09:06:49
kubatbg napisał(a):

Tak ale ile już poszło z naszych pieniędzy kasy na takie zabawy w sądach ile kasy zjadł prokurator ile sędzia który musiał marnować swój czas itp? A weź idź z dzieckiem do lekarza to powiedzą ci że za rok roku wolny termin bo nie ma nfz pieniędzy emotka

oczywiście masz racje i też mnie to wkurza, ale w każdym sposobie jest metoda, skoro facio wygrywa te sprawy niech kasa idzie na te sprawy, jeżeli by ich nie wygrywał to bym się bardziej wkurzała
0 0

joan

#5750226 Napisano: 07.10.2013 09:07:15
Nie oglądałam tego filmiku, ale mam takie o to pytanie: co to jest ten nieprawidłowy fotoradar?
0 0

#5750228 Napisano: 07.10.2013 09:08:50
joan napisał(a):

Nie oglądałam tego filmiku, ale mam takie o to pytanie: co to jest ten nieprawidłowy fotoradar?

foto radar nie może być ustawiony w pobliżu np linii energetycznych, metalowych banerów reklamowych, każdy foto radar ma swój kąt nachylenia, normalny człowiek tego nie wie, ja też nie wiedziałam...
0 0

#5750236 Napisano: 07.10.2013 09:26:17
eciepecie napisał(a):

polarniczka napisał(a):

..skoro facio wygrywa te sprawy niech kasa idzie na te sprawy, jeżeli by ich nie wygrywał to bym się bardziej wkurzała

Widzę to inaczej - skoro wygrywa za każdym razem, to znaczy, że ewidentnie sprawy są do wygrywania - a skoro straż miejska jeszcze na to nie wpadła i stale ponawia (jak dotąd bezskutecznie) próby udowodnienia swoich racji w sądzie, to takie tracenie moich-podatnika pieniędzy mnie wkurza najbardziej emotka
To dowodzi, że
a) jednak sądy są sprawiedliwe emotka i nie wchodzą w układy typu "naszych nie ruszamy"
b) strażnicy, którzy tego nie zdołali ogarnąć "rozumem", mają za małe moce obliczeniowe tego organu, ergo: czy na pewno powinni robić to, co robią? Golenia brzytwą w zakładzie fryzjerskim też nie powierzyłbym małpie.... To w końcu dość odpowiedzialna praca! emotka

strażnicy miejscy działają na zlecenie przełożnych, oni często mają swój rozum, ale muszą wykonywać to co każą im Ci co są wyżej i niekoniecznie oni mają mózgi
0 0

#5750252 Napisano: 07.10.2013 09:47:09
ja ogólnie jestem za tym, aby nie było takiego tworu jak straż miejska...wiele gmin pozbyło się ich na życzenie mieszkańców...oby inni poszli w ich ślady
0 0

radosna

#5750260 Napisano: 07.10.2013 10:02:13
Wstyd mi za komorników:
http://wiadomosci...orki_kiszone.html#MT
0 0

Gość: zwierzyniec

#5750262 Napisano: 07.10.2013 10:03:04
polarniczka napisał(a):

ja ogólnie jestem za tym, aby nie było takiego tworu jak straż miejska...wiele gmin pozbyło się ich na życzenie mieszkańców...oby inni poszli w ich ślady

u nas niestety zlikwidowali, niestety, bo to był świetny zespól: byli różni spece m.in od materiałów wybuchowych, a jeździli w mieszanych patrolach z policją, sami też i byli dobrze wyposażeni - np. w terenówkę, rowery, lódź - patrolowali i lasy i stawy,było po prostu bezpeczniej.Nowe władze zaoszczędziły kosztem bezpieczeństwa emotka
0 0

renatak0

#5750274 Napisano: 07.10.2013 10:25:15
Wkurza mnie ,że nie mogę się wziąć za siebie, tak jakoś rozmemłałam się psychicznie i fizycznie też.Niby wszystko w porządku a jakoś ostatnio nie mogę ogarnąć życia, domu,nawet konków emotka emotka Nic mi się nie chce.
0 0

dolly

#5750277 Napisano: 07.10.2013 10:27:27
renatak0 napisał(a):

Wkurza mnie ,że nie mogę się wziąć za siebie, tak jakoś rozmemłałam się psychicznie i fizycznie też.Niby wszystko w porządku a jakoś ostatnio nie mogę ogarnąć życia, domu,nawet konków emotka emotka Nic mi się nie chce.

jesień, niedługo Ci przejdzie emotka
0 0

mia

#5750278 Napisano: 07.10.2013 10:28:00
renatak0 napisał(a):

Wkurza mnie ,że nie mogę się wziąć za siebie, tak się jakoś rozmemłałam się psychicznie i fizycznie też.Niby wszystko w porządku a jakoś ostatnio nie mogę ogarnąć życia, domu,nawet konków emotka emotka Nic mi się nie chce.

Matko, jakbym siebie czytała! Toczka w toczkę to samo! emotka
Tylko, że ja dołożę jeszcze do tego pracę, którą powinnam pisać, bo terminy wiszą nade mną... emotka
0 0

renatak0

#5750279 Napisano: 07.10.2013 10:29:01
dolly napisał(a):

renatak0 napisał(a):

taa, tylko do tego dochodzi brak ruchu i coraz więcej kologramów nie powiem gdzie, ale dzięki za pocieszenie
0 0

madzia34

#5750344 Napisano: 07.10.2013 11:51:28
wkurza mnie że jak klikam jakikolwiek link w ekonkach to nie otwiera mi sie nowe okno tylko musz wciaz wracac strzałkami na ekonki emotka
0 0

dolly

#5750349 Napisano: 07.10.2013 11:57:07
renatak0 napisał(a):

dolly napisał(a):

renatak0 napisał(a):

taa, tylko do tego dochodzi brak ruchu i coraz więcej kologramów nie powiem gdzie, ale dzięki za pocieszenie

a na to mam sposób, jak już wyjdzie słoneczko, to bierzesz czapuchę, kolorowy szal na szyję, torebke foliową i ...... idziesz zbierać kasztany. Poćwiczysz spostrzegawczość, trafianie do celu, skłony, przysiady, manualnie ręką, a później zebrane kasztany wyslesz darmowym paczkomatem do Kalisto, która wymieni je na pieniążki dla Klementynki. emotka
ja sobie wczoraj tak "pocwiczyłam" emotka

madzia34 napisał(a):

wkurza mnie że jak klikam jakikolwiek link w ekonkach to nie otwiera mi sie nowe okno tylko musz wciaz wracac strzałkami na ekonki emotka

Mam to samo, ale myslałam, że to wina ustawień przeglądarki a nie forum emotka
0 0

Gość: ewikewik

#5750350 Napisano: 07.10.2013 11:57:30
Ta strona to rodzaj firmy. Jesteśmy jej "klientami" i w zamian za dostęp do treści tu zamieszczonych "płacimy" oglądając przymusowo reklamy. Taki układ. Byłoby jednak miło gdybyśmy mogli z tej strony korzystać bez dodatkowych sensacji ze strony osób, które zapomniały jaka jest tutaj ich rola...
0 0

dolly

#5750356 Napisano: 07.10.2013 12:02:25
Wredzia, my (Madzia34 i ja) nie piszemy o reklamach na forum, tylko o otwieraniu sie linków w tej samej karcie, co forum, tym samym forum nam "znika" emotka
0 0

madzia34

#5750360 Napisano: 07.10.2013 12:06:35
dolly napisał(a):

Wredzia, my (Madzia34 i ja) nie piszemy o reklamach na forum, tylko o otwieraniu sie linków w tej samej karcie, co forum, tym samym forum nam "znika" emotka

dokładnie tak emotka ciesze sie ze nie jestem z tym sama:)
0 0