Wkurza mnie...

asantesana

#5775604 Napisano: 19.11.2013 19:15:35
Ja sobie zadaję pytanie, czy ktoś, kto będzie chciał wynosić informacje lub hejtować będzie miał trudności z dodadniem 3 konkursów. Chyba nie. Czy nie lepiej byłoby wstęp do wątku uzależnić od stażu/ilości postów - to już nie tak łatwo poknać, a dodanie 3 konkursów to 5 minut roboty.

Cała akcja jest moze ok, bo faktycznie źle zaczęło sie dziać. Niezrozumiały jest natomiast dla mnie brak informacji i jasnych reguł. Można było oficjalnie ogłosić, że np. od 1.12 zmieniają się zasady, aby każdy miał szansę dodać te 3 konkursy (ja mam wystarczająca liczbę, ale wiem jak mogą czuć się inni). Tego mi tu zabrakło i czuję... niesmak...
0 0

Gość: koza.k90

#5775605 Napisano: 19.11.2013 19:16:07
monikar napisał(a):

problem polega na tym, że większość konkursów jest już w bazie a teraz gdy weszły takie wymogi ludzie będą się zabijać żeby być pierwszym i wrzucić konkurs do bazy...problem w tym że część z nas zwyczajnie nie ma na to czasu (dom, praca), niech przynajmniej dodane konkursy będą ważne przez trzy miesiące a nie miesiąc jak do tej pory...

to ja mam lepszy pomysł

zaraz sobie zrobię 3 konkursy, dodam do bazy i spoko

do wygrania: smycz, długopis, silikonowa bransoletka

ale sie ludzie będą zabijać emotka emotka emotka
0 0

zaczytana-pola

#5775608 Napisano: 19.11.2013 19:17:38
asante napisał(a):

Ja sobie zadaję pytanie, czy ktoś, kto będzie chciał wynosić informacje lub hejtować będzie miał trudności z dodadniem 3 konkursów. Chyba nie. Czy nie lepiej byłoby wstęp do wątku uzależnić od stażu/ilości postów - to już nie tak łatwo poknać, a dodanie 3 konkursów to 5 minut roboty.

Dla konkursowicza dodanie 3 konkursów na miesiąc też nie powinno być problemem.
0 0

antylopia

#5775609 Napisano: 19.11.2013 19:17:40
Zablokowanie wątków to bardzo dobre posunięcie o ile uprzedziloby się forumowiczów o nim parę dni wcześniej.
btw osoby które umieszczają info o konkursach w topie teraz i szybkie konkursy na fejsie też dodają konkursy, korzysta z nich wiele forumowiczów ale nie liczy im się to do puli dodanych konkursów- warto to zmienić
0 0

melissa

#5775613 Napisano: 19.11.2013 19:18:15
Też mi się wydaje, że lepszym kryterium dla tej blokady byłby np. staż na forum.
A które konkretnie topy są zablokowane?
0 0

kozuszka38

#5775616 Napisano: 19.11.2013 19:19:29
marielu napisał(a):

e to chyba nie o to chodzi emotka Idea dobra - efekt będzie mierny.

Bo ci co nie dodają konkursów , dodawać ich nie będą nadal , za to dyskusje będą się teraz toczyć wszędzie - i w dyskusjach, i w wkurza mnie i w w.c . Po prostu ożyją zapomniane topy emotka

dokładnie,będzie jeden wielki rozpiździel
0 0

monikar

#5775619 Napisano: 19.11.2013 19:19:56
marielu napisał(a):

e to chyba nie o to chodzi emotka Idea dobra - efekt będzie mierny.

Bo ci co nie dodają konkursów , dodawać ich nie będą nadal , za to dyskusje będą się teraz toczyć wszędzie - i w dyskusjach, i w wkurza mnie i w w.c . Po prostu ożyją zapomniane topy emotka

niestety masz rację, może się okazać że na forum zrobi się totalny nieład...

isiulka napisał(a):

Ja jestem za blokada, ale mozna ja zmodyfikować np. dla kont powyżej 1 roku, albo powyżej 100 postów, albo jakikolwiek konkurs dodany emotka

i to jest bardzo dobry pomysł
0 0

#5775620 Napisano: 19.11.2013 19:20:07
melissa napisał(a):

Też mi się wydaje, że lepszym kryterium dla tej blokady byłby np. staż na forum.

wszystkie marketowe i promocyjne
0 0

martu18

#5775621 Napisano: 19.11.2013 19:21:44
wkurza mnie niesprawiedliwość emotka emotka emotka
0 0

asantesana

#5775622 Napisano: 19.11.2013 19:23:01
zaczytana-pola napisał(a):

asante napisał(a):

Czyli taka blokada nie zda egzaminu skoro to łatwe w obie strony emotka
Moze więc warto pomyśleć o innej blokadzie (posty, staż), bo to, ze coś trzeba zrobić jest bezdyskusyjne...
0 0

picola

#5775623 Napisano: 19.11.2013 19:23:32
isiulka napisał(a):

Ja jestem za blokada, ale mozna ja zmodyfikować np. dla kont powyżej 1 roku, albo powyżej 100 postów, albo jakikolwiek konkurs dodany emotka

czemu/komu mają służyć te blokady? jak ktoś będzie chciał uzyskać info na temat konków w C4 zapyta o to w topie "szukam" i pewnie dostanie odpowiedź na pw.
0 0

rwas

#5775625 Napisano: 19.11.2013 19:24:43
w paragony rowniez nie da emotka
a czy ktos moze wejsc w te zablokowane?
0 0

iaziaz

#5775628 Napisano: 19.11.2013 19:25:37
koza.k90 napisał(a):

melissa napisał(a):

tez uwazam ze staz na forum bylby duzo lepszy min 1 rok
0 0

isiulka

#5775631 Napisano: 19.11.2013 19:26:18
picola napisał(a):

isiulka napisał(a):

czemu/komu mają służyć te blokady? jak ktoś będzie chciał uzyskać info na temat konków w C4 zapyta o to w topie "szukam" i pewnie dostanie odpowiedź na pw.

Np. aby uniknąć sytuacji, które miały miejsce ostatnio na facebooku w zwiazku z postami pisanymi w temacie biedronka

albo że ktoś zakłada konto aby obrażać innych użytkowników
0 0

slonecznik1309

#5775632 Napisano: 19.11.2013 19:26:33
koza.k90 napisał(a):

melissa napisał(a):

bez sensu to emotka mogli choc jakos poinformowac emotka to nie fair emotka
0 0

melissa

#5775634 Napisano: 19.11.2013 19:27:02
asante napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

asante napisał(a):

Czyli taka blokada nie zda egzaminu skoro to łatwe w obie strony emotka
Moze więc warto pomyśleć o innej blokadzie (posty, staż), bo to, ze coś trzeba zrobić jest bezdyskusyjne...

Wydaje mi się, że kryterium wg stażu ma większy sens. Byle jakich postów na ilość można pododawać bez limitu w 1 dzień np. w kliknijcie, etc.
0 0

#5775636 Napisano: 19.11.2013 19:28:06
jest pewien sposób, ale bardzo, bardzo pracochłonny

można śledzić zamknięte topy poprzez posty osób z dużą liczbą konkursów dodanych

Pionas, przegapiłeś emotka
0 0

kalisto1986

#5775638 Napisano: 19.11.2013 19:29:30
Ja nic nie mówie, ale "postulaty" o zamknięcie wątków były już koło roku temu, później wypłynęło to ponownie przy zmianach wyglądu forum - sama pisałam o tym.

Nie piszcie o braku konkursów, bo jest ich w sieci pełno, a znalezienie ich to chwila i nawet osoby zapracowane poradzą sobie z tym. Sama nie mam czasu, ale wrzucić kilka konkursów to nie jest dla mnie jakiś wielki problem.
W końcu każdy będzie na równi " dodałem, więc korzystam", a inna pomoc to swoją drogą - ja pomagając komuś nie robie z tego wielkiego halo i nie muszę pisać o tym na forum, jak to jestem pomocna - więc jak to zaliczyć, jako wkład do życia forum ?
A najważniejsze, skończy się wyszukiwanie wątków o jakich piszemy i pokazywanie ich na fb.
Mam nadzieje, że na inne wątki typu kliknijcie też pojawi się blokada, a w paragonach będzie dużo większa niż tylko 3 konkursy emotka

A co do stażu ? Co to za blokada ? Moja siostra założyła tutaj konto kilka lat temu, nie napisała ani 1 posta, nie dodała żadnego wątku, ale ma staż i jest takich osób dużo
0 0

dolly

#5775640 Napisano: 19.11.2013 19:31:19
koza.k90 napisał(a):

jest pewien sposób, ale bardzo, bardzo pracochłonny

można śledzić zamknięte topy poprzez posty osób z dużą liczbą konkursów dodanych

Pionas, przegapiłeś emotka

buhahahaah, nooooooo Polak potrafi co? lepiej sie pomęczyć i obejść zabezpieczenie, niż dodać 3 konki buahaha. Super Koza.k90 super

0 0

Gość: czarnygreg

#5775641 Napisano: 19.11.2013 19:31:35
barszcz napisał(a):

No to chyba się pożegnam z tym forum,bo nie lubię być zmuszna do czegokolwiek.Jeśli jest przymus dodawania konkursów,to ja wysiadam emotka Wydawało mi się ,że inne jest przesłanie tego forum,szkoda emotka

dokładnie, jak potwierdzałam że zgadzam sie przestrzegać regulaminu to tego wymogu nie było...
przypomniało mi się jak miałam kartę w pewnym banku, miała być bezpłatna jeśli dokonam operacji za ponad 3 tys rocznie, miesiąc prze końcem umowy bank dodał aneks ze zmienia kwotę na 7 tysięcy i zabuliłam za kartę 70 zł, poczułam się oszukana,
zgadzam się z Barszczem, nie lubię jak się mnie do czegoś zmusza i zmienia ustalone wcześniej warunki,
i rację ma też Koza, bycie na forum to nie tyko dodawanie konkursów,
chyba to sie czkawką odbije na funkcjonowaniu tego forum, ale internet jest obszerny....
0 0