Wkurza mnie...

dolly

#5886597 Napisano: 10.07.2014 13:39:22
monikar napisał(a):

mnie podobnie wkurzył inny fanpejdż na fb na którym także zostałam zablokowana bo zapytałam czy zwycięzcy będą wybierani zgodnie z regulaminem... emotka

emotka emotka emotka nooo buhaha, jak śmiałaś emotka

asiabuczkowska napisał(a):

wrócilismy wszyscy i okazało się, ze mam nogę złamaną w dwóch miejscach (dwie kości w stopie) emotka gips na 6 tygodni emotka

to niefajnie faktycznie emotka
0 0

maria1980

#5886608 Napisano: 10.07.2014 13:47:20
Kur...zadzwoniło Tyskie i przez przypadek się rozłaczyłam (zła karma) czy oni dzwonią jeszcze raz ?:(
0 0

maria1980

#5886624 Napisano: 10.07.2014 14:07:45
sssylwiaaa napisał(a):

maria1980 napisał(a):

Tyskie- nie dzwonią do mnie emotka emotka emotka
i już nie czekam -niech sobie dzwonią-nie odbiorę (foch) emotka

... i nie odebrałaś emotka

Ale spokojnie, z pewnością zadzwonią emotka

buahahah emotka zła karma "nie gryź reki ,która Cię karmi" emotka
0 0

ziolko

#5886684 Napisano: 10.07.2014 15:12:13
Wkurza mnie to, jak inni nie szanują cudzej własności.
Znajoma wynajęła mieszkanie młodej osobie, później okazało się, że jest ich tam nieznana ilość, od 1 do 5. Zużycie wody za ok 250 zł (czyli ponad 20 m3!).

Ostatnio u nich była i co?? mieszkanie zdemolowane, mimo że wynajmują je od około 2 miesięcy.
Szafki mają dziury w drzwiczkach, kanapy mają pocięte siedziska, kanty okien (plastikowe) poobtłukiwane. Nawet instalacja elektryczna wyrywana ze ściany, żyrandol wisi na pojedynczym przewodzie. Jakaś szyba jest pęknięta. Powiedziała im, że skoro tak zniszczyli mieszkanie to jest zmuszona w trybie natychmiastowym prosić ich o wyprowadzenie się.
I co???? odpowiedzieli jej, że mają jeszcze 2 miesiące do końca umowy i jeśli będzie nalegać na ich wyprowadzkę, to zostały jeszcze szafy, okna.. że jak będą się wyprowadzać teraz, to na pewno nie zostawią tego w całości.

W dodatku ona podejrzewa, że tam są narkotyki, bo nie chcieli jej wpuścić do niektórych pomieszczeń a ktoś widział, jak jakaś dziewczyna wyleciała z tego mieszkania, podbiegła do auta i była wymiana z ręki do ręki małych przedmiotów.

I co ona może zrobić???? czy naprawdę na takich wandali nie ma bata???
Niestety w umowie miała zawartą tylko kaucję, nic nie było na temat zniszczeń i naprawy lub rekompensaty.
0 0

joan

#5886685 Napisano: 10.07.2014 15:13:47
ziolko napisał(a):

(...) I co ona może zrobić???? czy naprawdę na takich wandali nie ma bata???
Niestety w umowie miała zawartą tylko kaucję, nic nie było na temat zniszczeń i naprawy lub rekompensaty.

Jakiej wysokości ta kaucja? Nie pokryje strat?
0 0

ziolko

#5886690 Napisano: 10.07.2014 15:16:37
coś Ty.. tysiąc złotych zaledwie, a straty jak na razie ok 7-8 tys
0 0

joan

#5886691 Napisano: 10.07.2014 15:19:56
Brrr, co za historia emotka Pamiętam, że gdy szukałam mieszkania, kaucje były od 5000 zł w górę, a od tego czasu minęło 10 lat.
Mam nadzieję, że ktoś z forum spotkał się z podobną sytuacją i podsunie Ci poradę dla Twojej koleżanki...
0 0

ziolko

#5886696 Napisano: 10.07.2014 15:23:03
ale te kaucje były zwracane po tym, jak ludzie się wyprowadzali i zostawiali mieszkanie w porządku? albo było coś potrącane za jakieś szkody?
0 0

ziolko

#5886697 Napisano: 10.07.2014 15:26:35
i dodatkowo wkurza mnie i jest mi smutno, że od kilku miesięcy kupuję tyle produktów na konkursy i wysłyłam zgłoszeń i zero efektów.. fajnie, że wygrywacie, ale też bym chciała emotka emotka
0 0

joan

#5886698 Napisano: 10.07.2014 15:27:19
ziolko napisał(a):

ale te kaucje były zwracane po tym, jak ludzie się wyprowadzali i zostawiali mieszkanie w porządku? albo było coś potrącane za jakieś szkody?

Kaucje zwraca się w całości, o ile lokal zostaje oddany w stanie niepogorszonym. W przeciwnym razie można żądać naprawienia szkód lub potrącić z kaucji stosowną kwotę. Moi znajomi musieli np. odkupić zniszczone meble, żeby dostać całość kaucji z powrotem.
0 0

efelinkaaa

#5886699 Napisano: 10.07.2014 15:27:26
ziolko napisał(a):

ja płaciłam kaucje. Zawsze była zwracana, bo oddawaliśmy mieszkanie w takim stanie jak zastaliśmy (i odmalowane dodatkowo). Na umowie powinno być napisane wyposażenie mieszkania, co jest w jakim stanie oraz informacja, że za zniszczenia odpowiadają najemnicy.

U mnie kaucja była pobierana na poczet ewentualnych należności (długów, np. woda, prąd), a za szkody pewnie płaciłabym z własnej kieszeni...?

Ona w ogóle zrobiła jakąś umowę?
0 0

myszania

#5886700 Napisano: 10.07.2014 15:28:14
Kaucja służy temu, że w razie zniszczeń nie oddajesz jej najemcy, tylko pokrywasz za nie strarty.
Zapis w umowie konieczny.

Nacodzien zajmuje się najmem mieszkań w firmie i podstawa to dobra umowa.

Poza tym w umowie powinien byc zapis, ze jezeli najemca używa mieszkania w sposób niepooprawny to mozna ich wywalić od razu, co bym zrobila.
0 0

ziolko

#5886701 Napisano: 10.07.2014 15:29:54
ona miała umowę, ale chyba sama ją pisała, stąd te niedociągnięcia emotka
0 0

myszania

#5886702 Napisano: 10.07.2014 15:31:15
Niestety, w takim przypadku sama jest sobie winna emotka
Bedzie miala nauczkę na przyszłość.

Teraz to pewno może tylko ewentualnie prosić ich aby poniesli koszty strat. Jak nie, zostaje pozew cywilny.
0 0

malenka

#5886703 Napisano: 10.07.2014 15:31:43
Zazwyczaj w umowach najmu jest taki punkt:

Wynajmujący może rozwiązać Umowę bez zachowania okresu wypowiedzenia ze skutkiem natychmiastowym w przypadku naruszenia przez Najemcą istotnych postanowień umowy.

Spowodowanie zniszczeń oraz strat finansowych jest naruszeniem umowy najmu. Wszystko zależy od tego jak była sformułowana umowa i czy w ogóle była tam mowa o okresie wypowiedzenia, odpowiedzialności finansowej najmującego itp. Niech znajoma pójdzie po poradę prawną. Jeśli w grę wchodzą narkotyki może też zgłosić się na policję.
0 0

dolly

#5886710 Napisano: 10.07.2014 15:36:40
ziolko napisał(a):

ona miała umowę, ale chyba sama ją pisała, stąd te niedociągnięcia emotka

wyrzucam lokatorow w trybie natychmiastowym, jezeli trzeba to przy asyscie policji. Niestety musi sie liczyc z kara od US, bo zapewne umowa nie dotarla do niego, wiec bedzie ze po cichu wynajmowala. Nie wiem jak teraz, ale zamiast umowy najmu lepiej spisac umowe uzyczenia, wtedy jakos inaczej to sie rozpatruje.
Kaucja jest bezzwrotna w momencie, kiedy lokatorzy nie naprawia szkod, a w tym przypadku to juz bez dwoch zdan, zwlaszcza ze wziela smieszna kwote.
Niestety bedzie mialam problemy, jezeli to takie barachło.
Nie ma na co czekać, zdemoluja mieszkanie tak samo jak przy swojej groźbie
0 0

iszhara

#5886781 Napisano: 10.07.2014 16:59:14
Wkurza mnie że od września likwidują program Rodzinka w hipermarketach Carrefour (Rodzinka zostaje tylko w supermarketach). emotka emotka emotka
0 0

ludzka_istota

#5886841 Napisano: 10.07.2014 17:56:51
mama2006 napisał(a):

joan napisał(a):

ludzka_istota napisał(a):

emotka zero nagród, a do tego na moim urlopie w Pieninach leje i mój chłop zrzędzi....

W Pieninach zrzędzić nie przystoi emotka Jedźcie na obiadek do Kociego Zamku, piętro ostatnie emotka

na kwaśnicę
a mnie wkurza że jeszcze tak długo do urlopu a ja już padam

Dzięki za podpowiedź, na pewno się wybiorę. Dziś wkurza mnie już "tylko" chłop, co uważa mnie chyba za mega ofiarę losu (jakoś 30 lat żyłam bez niego i krzywdy sobie nie zrobiłam): uważaj, nie pośliźnij się, nie idź tamtędy, po co Ci ten spływ Dunajcem? itd, itp... Czy Wasi mężczyźni też są tacy upierdliwi?
0 0

Gość: barcza

#5886876 Napisano: 10.07.2014 18:40:43
ziolko napisał(a):

i dodatkowo wkurza mnie i jest mi smutno, że od kilku miesięcy kupuję tyle produktów na konkursy i wysłyłam zgłoszeń i zero efektów.. fajnie, że wygrywacie, ale też bym chciała emotka emotka

niech się koleżanka cieszy żeby jej się wyprowadzili bo nie musza i nic im nie zrobi ani policja a ni zapis w umowie nic jej nie da a sama wygnac nie może ani wymienić zamków bo mogą pozwać np. ma policje ze im ukradla np. kilo złota bo mieli albo jakąś duża kasę takie mamy prawo .
0 0

ziolko

#5886881 Napisano: 10.07.2014 18:44:39
barcza - oni się NIE wyprowadzili jeszcze... mają na to 2 miesiące jeszcze, do końca umowy

szczerze to nie zdziwi mnie, gdyby przyszło im do głowy zerwać panele i wyburzyć ściany działowe...
0 0