Wkurza mnie...

staszek

#6014102 Napisano: 06.05.2015 22:44:27
ultrixx napisał(a):

staszek napisał(a):

Zauważyliście, że w takich akcjach komunikacyjnych, sklepowych, pocztowych, przychodniowych prym wiodą baby. Te oczywiście już bardziej leciwe. Faceci bardziej wyluzowani są. Miałam kilka nieprzyjemnych akcji z takimi jak byłam w zaawansowanej ciąży. I doszłam do wniosku, że one nie znosza ciężarnych. Tylko z czego to wynika? Przecież większość z nich pewnie też kiedyś była w ciąży. Może o to "kiedyś" chodzi emotka  a ostatnio szłam z wózkiem przez przejście dla pieszych a naprzeciwko mnie wali prosto na mnie taka właśnie pani z siatami. Mijając mnie mówi: "i jeszcze się tu z wózkiem pcha" emotka  no nic tylko w domu siedzieć, żeby takim hrabinom nie przeszkadzać.

Miałam tą samą obserwację jak byłam w ciąży, wtedy zaczęłam na to zwracać uwagę i rzeczywiście faceci potrafią wykazać więcej empatii i chęci pomocy niż hrabiny. Choć wiele razy doświadczyłam też pomocy od kobietemotka  - ale to raczej od tych w wieku 'produkcyjnym', co to na bieżąco wiedzą jak jest.
A już to ostentacyjne prychanie przy kasach uprzywilejowanych, że ośmielasz się skorzystać z pierwszeństwa i wyjść przed szereg...

No to mamy takie same obserwacje, bo z Twoją wypowiedzią zgadzam się w całej rozciągłości emotka
0 0

maa

#6014131 Napisano: 07.05.2015 00:03:30
cudaczek121 napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

Bez powodu(chyba), dziewczyna studiuje na dziennych więc wiadomo, że wróciłaby do kraju - ech to miał być prezent dla młodych a wyszło znów jak wyszło  emotka

Domyślam się,że Twój syn pragnąłby polecieć z dziewczyną i chce być wobec niej lojalny- to jest dla mnie zrozumiałe,ale skoro on może lecieć i dostałby tą wizę, to niech znajdzie sobie może kogoś, kto też dostanie wizę (kolega,brat,ojciec albo np. Ty) i jednak nie rezygnuje z tego wyjazdu, skoro niemożność pojechania nie leży po jego stronie. Gdybym ja była czyjąś dziewczyną i mój partner by miał możliwość realizacji swojego marzenia nawet beze mnie, to widocznie jestem jakaś "inna", ale sama bym namawiała chłopaka/narzeczonego, aby tak postąpił.

tak a potem poznajesz "Kogoś Wyjątkowego" i stwierdzasz, że nie chcesz jechać sam bo to już nie jest Twoim marzeniem....
Cudaczek121 też myślała tak jak Ty, aż 12 lat temu nagle to się zmieniło i już doskonale rozumiem, że w pewnych okolicznościach sprawy racjonalne przestają takimi być, a wyjazd do USA bez ukochanej osoby jest gorszy niż wyjazd do "koziej wólki" razem z nią. 
0 0

Gość: hittmanka

#6014171 Napisano: 07.05.2015 09:02:46
maa napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

Bez powodu(chyba), dziewczyna studiuje na dziennych więc wiadomo, że wróciłaby do kraju - ech to miał być prezent dla młodych a wyszło znów jak wyszło  emotka

Domyślam się,że Twój syn pragnąłby polecieć z dziewczyną i chce być wobec niej lojalny- to jest dla mnie zrozumiałe,ale skoro on może lecieć i dostałby tą wizę, to niech znajdzie sobie może kogoś, kto też dostanie wizę (kolega,brat,ojciec albo np. Ty) i jednak nie rezygnuje z tego wyjazdu, skoro niemożność pojechania nie leży po jego stronie. Gdybym ja była czyjąś dziewczyną i mój partner by miał możliwość realizacji swojego marzenia nawet beze mnie, to widocznie jestem jakaś "inna", ale sama bym namawiała chłopaka/narzeczonego, aby tak postąpił.

tak a potem poznajesz "Kogoś Wyjątkowego" i stwierdzasz, że nie chcesz jechać sam bo to już nie jest Twoim marzeniem....
Cudaczek121 też myślała tak jak Ty, aż 12 lat temu nagle to się zmieniło i już doskonale rozumiem, że w pewnych okolicznościach sprawy racjonalne przestają takimi być, a wyjazd do USA bez ukochanej osoby jest gorszy niż wyjazd do "koziej wólki" razem z nią. 

Jaki jest człowiek takie są jego marzenia....

"Czasem nierealne marzenie może stać się realnym koszmarem"  emotka
0 0

ameryka

#6014518 Napisano: 07.05.2015 20:01:16
2 raz zrobione źle zakupy na promocję Knorr&Hellmanns emotka
0 0

Gość: bc14

#6014554 Napisano: 07.05.2015 21:22:22
4x NIC z nivea
0 0

29renata

#6014559 Napisano: 07.05.2015 21:32:39
Ja też nie mam @ z Nivea. Myślałam, że jestem jedyna ...
0 0

cudaczek121

#6014564 Napisano: 07.05.2015 21:39:35
Na początku lutego tego roku rodzice nabyli taki wypasiony komplet wypoczynkowy meble Kler za 22 tysiące złotych,w tym
misiaa wraz z mechanizmem umożliwiającym jego rozłożenie się wraz z
podnóżkiem.Dziś wieczorem, jak co dzień,normalnie rozłożyłam fotel.Jednak, gdy
chciałam złożyć ponownie po użytkowaniu, niestety nie było to
możliwe.Oczywiście wiem,że ten misiaa wymaga czasem, aby podładować
mechanizm i tak też zrobiłam.Podłączyłam kabel do gniazdka, zapaliła się
jak zwykle dioda na załączniku, więc teoretycznie powinien ładować, a
jednak fotela nie da się złożyć.Co może być tego przyczyną? Najpierw rodzice stwierdzili,że pewnie źle podłączyłam do kontaktu albo to coś, co powinno trafić do dziurki w fotelu (tak jakby chcieć wsadzić ładowarkę do telefonu w ten otwór w fonie),ale okazało się,że dobrze podłączyłam,Wywrócili misiaa na bok i sprawdzali, czy coś tam nie wpadło,ale też nie.Po czym stwierdzili,że jednak dobrze,że ktoś użytkuje ten fotel, bo tak to by pewnie zepsuł się po terminie gwarancji ten mechanizm
0 0

anialistopad

#6014566 Napisano: 07.05.2015 21:42:34
29renata napisał(a):

a może @ dopiero jutro wyślą?
0 0

androm

#6014567 Napisano: 07.05.2015 21:43:33
anialistopad napisał(a):

29renata napisał(a):

jutro na pewno, do domu poszli i tyle:)
0 0

cudaczek121

#6014572 Napisano: 07.05.2015 21:47:38
androm napisał(a):

anialistopad napisał(a):

29renata napisał(a):

no dajcie spokój, niemożliwe,aby rozdali tak szybko 9 tysięcy kremów.Chyba,że im się zera pomyliły i mieli tylko 90 lub 900emotka
0 0

pioge7

#6014573 Napisano: 07.05.2015 21:48:08
bc14 napisał(a):

4x NIC z nivea

u mnie 3x emotka
0 0

slonecznik1309

#6014581 Napisano: 07.05.2015 22:00:58
cudaczek121 napisał(a):

androm napisał(a):

anialistopad napisał(a):

29renata napisał(a):

no dajcie spokój, niemożliwe,aby rozdali tak szybko 9 tysięcy kremów.Chyba,że im się zera pomyliły i mieli tylko 90 lub 900emotka

ja wysłałąm zgłoszenie jakies 10 min temu i mail o wysysłce kremu był w ciągu kilku min, ale chciałam tez dla szwagierki z innego konta i cisza...
0 0

mama2006

#6014584 Napisano: 07.05.2015 22:05:14
ameryka napisał(a):

2 raz zrobione źle zakupy na promocję Knorr&Hellmanns emotka

to tak jak ja, kurcze starość nie radość
0 0

#6014585 Napisano: 07.05.2015 22:07:56
asiabuczkowska napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

androm napisał(a):

anialistopad napisał(a):

29renata napisał(a):

ja wysłałąm zgłoszenie jakies 10 min temu i mail o wysysłce kremu był w ciągu kilku min, ale chciałam tez dla szwagierki z innego konta i cisza...

ja też na jednego maila miałam odpowiedż za 2 minuty a na drugiego maila nie dostałam do teraz mimo iż zaznaczyłam te same odpowiedzi....z 2 kompów wysyłałam więc ip też nie ma znaczenia....
0 0

alaalicja

#6014586 Napisano: 07.05.2015 22:14:30
hittmanka napisał(a):

asiabuczkowska napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

androm napisał(a):

anialistopad napisał(a):

29renata napisał(a):

ja też na jednego maila miałam odpowiedż za 2 minuty a na drugiego maila nie dostałam do teraz mimo iż zaznaczyłam te same odpowiedzi....z 2 kompów wysyłałam więc ip też nie ma znaczenia....

To się dołączam do wkurzonych na Nivea:( Też się nie załapałam. Wysyłałam dla siebie i mamy:(Mój mail od razu przyszedł, jej wogóle:( i wychodzi, że się nie załapałyśmy bo od 14 ciszaaaaaaa:( Kurcze, w Biodermie też mi nie poszło emotka  :(
0 0

laurette

#6014599 Napisano: 07.05.2015 22:40:48
ale oprócz @ o wygraniu w NIVEA powinien chyba jeszcze jakiś przyjść, skoro trzeba podać nip, bo w regulaminie jest napisane Wydanie Nagród Zwycięzcom, za co odpowiedzialny jest wyłącznie Organizator, nastąpi poudzieleniu wszelkich niezbędnych do wydania Nagrody informacji, w tym w szczególności
podaniu danych adresowych, numeru NIP.
0 0

#6014606 Napisano: 07.05.2015 22:54:06
ja dostałam to więc myślę, że udało się.... nipu nikt nie wołał

Witaj!
Dziękujemy za wypełnienie formularza NIVEA. Twoje zgłoszeniezostało zakwalifikowane do przetestowania lekkiego kremu NIVEA
Care. Wkrótce wyślemy do Ciebie nasz produkt. Sprawdź go i
odpowiedz nam, czym Cię zaskoczył.

NIVEA Care to 100% odżywienia i 0% uczucia lepkości. Przetestuj gona własnej skórze!

Pozdrawiamy,
Twój Zespół NIVEA
0 0

taalvikki

#6014610 Napisano: 07.05.2015 23:06:50
prócz tego, że jedno moje zgłoszenie w nivea poszło się... wyspać, to wkurza mnie, że ludzie się wkurzają, a grają na osiemnaście kont i jeszcze się tym chwalą.  zupełnie jakby rzekoma mama, szwagierka, przyjaciółka i siostra nie potrafiły wypełnić sobie prostego formularza. emotka

aha. wkurzają mnie też wszędobylscy Ukraińcy, którzy - mimo, że dostają od Polaków wielką pomoc - to i tak narzekają i narzekają i narzekają..
0 0

79magda

#6014615 Napisano: 07.05.2015 23:17:07
A ja tam lubię czasem zrobić niespodziankę emotka zamiast zawracać komuś głowę, wypełniam formularz i fant przychodzi bezpośrednio do obdarowanej osoby. Poza tym czasem jak mam komuś tłumaczyć, na jaką stronę wejść, co wypełnić itp. to wiem, że sama zrobię to osiem razy szybciej. Sąsiadka, która często odbiera moje paczuchy do dziś uśmiecha się wspominając bulionetki  emotka (kobiecina po 70, która pocztą dostaje chyba tylko rachunki emotka )
Oczywiście nie mówię o osobach wypełniających na chomiki i inne stworzonka  emotka
0 0

maa

#6014616 Napisano: 07.05.2015 23:18:02
taalvikki napisał(a):

prócz tego, że jedno moje zgłoszenie w nivea poszło się... wyspać, to wkurza mnie, że ludzie się wkurzają, a grają na osiemnaście kont i jeszcze się tym chwalą.  zupełnie jakby rzekoma mama, szwagierka, przyjaciółka i siostra nie potrafiły wypełnić sobie prostego formularza. emotka

aha. wkurzają mnie też wszędobylscy Ukraińcy, którzy - mimo, że dostają od Polaków wielką pomoc - to i tak narzekają i narzekają i narzekają..

to zupełnie tak jak niektórzy Polacy....
Nie generalizowałabym ludzi bo w każdym narodzie znajdują się przeróżne osobowości.

a w temacie wkurza mnie moje lenistwo i to, że wiecznie wszystko robię na ostatnią chwilę.
0 0