Wkurza mnie...

edzia21

#6248337 Napisano: 31.08.2016 22:14:28
bonitta napisał(a):

Idealem byloby, gdyby agencje a szczegolnie Albedo, przestaly organizowac konkursy bez podania numeru. Problem rozwiazalby sie sam. A kod z almette jest do wykorzystania, jutro kupi sie drugi serek, kod nie jest przypisany do paragonu na szczescie:) 

Tylko pamiętaj jedno...Albedo nie robi tego, żeby Tobie (grającej uczciwie) było dobrze, ale żeby im było dobrze. Statystki biorących udział w promocji wyglądają niezwykle imponująco (wykresy na tysiące jednostek). Zleceniodawca ma kisiel w portach, wszak oczyma wyobraźni widzi te miliony wyłożone przez konsumenciaków w produkty konkursowe. I biznes się kręci, leci zlecenie za zleceniem.
Nie ma co ukrywać, że w konkursach paragonowych zgłoszeń jest mniej - statystycznie. 
I szczerzę wątpię, że Albedo przejmuje się losem nagród, do jakiej osoby trafi. Ważne żeby zamknąć akcję rozdać nagrody i zobaczyć pełną kwotę hajsu na koncie. 

edzia21

#6248341 Napisano: 31.08.2016 22:17:46
magnus napisał(a):

edzia21 napisał(a):

bonitta napisał(a):

Idealem byloby, gdyby agencje a szczegolnie Albedo, przestaly organizowac konkursy bez podania numeru. Problem rozwiazalby sie sam. A kod z almette jest do wykorzystania, jutro kupi sie drugi serek, kod nie jest przypisany do paragonu na szczescie:) 

Tylko pamiętaj jedno...Albedo nie robi tego, żeby Tobie (grającej uczciwie) było dobrze, ale żeby im było dobrze. Statystki biorących udział w promocji wyglądają niezwykle imponująco (wykresy na tysiące jednostek). Zleceniodawca ma kisiel w portach, wszak oczyma wyobraźni widzi te miliony wyłożone przez konsumenciaków w produkty konkursowe. I biznes się kręci, leci zlecenie za zleceniem.
Nie ma co ukrywać, że w konkursach paragonowych zgłoszeń jest mniej - statystycznie. 

Bzdura !
Już po I takim konkursie widać jak wzrasta sprzedaż i jakie są statystyki. Taki numerek powinien być jednorazowy i Agencja aut

Niestety, ale statystyki realnej sprzedaży widać dopiero po czasie. 
1 Monika11 0

Monika11

#6248343 Napisano: 31.08.2016 22:21:41
 A ja powiem tak -nie jestem święta -sytuacje są różne ( KOT..PIES.. )-są różne zdarzenia losowe emotka )) .. mi też się zdarzyło szukać paragonu-tylko najśmieszniejsze jest to że Ci co gadają dużo.. sami się ogłaszają w Top-ie paragonów po każdym konkursie... wystarczy zrobić małe podchody ..Ci ---- których tak wkurza TOP -Paragony -SAMI SIĘ OGŁASZAJĄ W TYM TOPIE:)))) i to jest zabawne emotka ))

delfinka101

#6248347 Napisano: 31.08.2016 22:28:50
O to właśnie chodzi. Kiedys ten top był sporadycznie odwiedzany..teraz  przestali robić zakupy i wolą kupić paragonz a grosze jak już wygrają i jest to notoryczne

Gość: barcza

#6248349 Napisano: 31.08.2016 22:33:00
delfinka101 napisał(a):

O to właśnie chodzi. Kiedys ten top był sporadycznie odwiedzany..teraz  przestali robić zakupy i wolą kupić paragonz a grosze jak już wygrają i jest to notoryczne

właśnie  Delfinka kiedyś byli tutaj inni ludzie i inne forum a teraz cwaniaczki po co maja kupować jak maja za grosze na forum

edzia21

#6248350 Napisano: 31.08.2016 22:33:48
magnus napisał(a):

edzia21 napisał(a):

magnus napisał(a):

edzia21 napisał(a):

bonitta napisał(a):

Bzdura !
Już po I takim konkursie widać jak wzrasta sprzedaż i jakie są statystyki. Taki numerek powinien być jednorazowy i Agencja aut

Niestety, ale statystyki realnej sprzedaży widać dopiero po czasie. 

Owszem i po tym czasie Agencji nie powinno już być a to trwa latami

I tutaj powinniśmy dojść do konsensusu, że często statystyki promocyjne mają większe znaczenie niż czysto realne emotka  Nie wiem dlaczego, ale jak widać "w praniu" tak jest emotka
1 Monika11 0

bridget

#6248351 Napisano: 31.08.2016 22:35:49
Monika11 napisał(a):

A ja powiem tak -nie jestem święta -sytuacje są różne ( KOT..PIES.. )-są różne zdarzenia losowe emotka )) .. mi też się zdarzyło szukać paragonu-tylko najśmieszniejsze jest to że Ci co gadają dużo.. sami się ogłaszają w Top-ie paragonów po każdym konkursie... wystarczy zrobić małe podchody ..Ci ---- których tak wkurza TOP -Paragony -SAMI SIĘ OGŁASZAJĄ W TYM TOPIE:)))) i to jest zabawne emotka ))

Monia nikt nie jest święty  , każdemu może zdarzyć się coś sporadycznie, ale  są osoby które notorycznie poszukują paragonów. Czasem można usprawiedliwić nadprogramową wygraną - wszak  paragon swój mamy, ale grac z  góry bez?, bo coś kosztuje?

delfinka101

#6248353 Napisano: 31.08.2016 22:37:29
bridget napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Monia nikt nie jest święty  , każdemu może zdarzyć się coś sporadycznie, ale  są osoby które notorycznie poszukują paragonów. Czasem można usprawiedliwić nadprogramową wygraną - wszak  paragon swój mamy, ale grac z  góry bez?, bo coś kosztuje?

Ja się nie ogłaszam a jak ktoś chce kupić to cena jest taka,że mu się odechciewa.

Gość: barcza

#6248355 Napisano: 31.08.2016 22:39:21
bridget napisał(a):

Monika11 napisał(a):

właśnie bo tutaj zrobiła się patologia  konkursowa (nie do wszystkich) nie kupują wcale wysyłają z 10 lub więcej telefonów a potem jak wygrają kupują za grosze i temu jestem przeciwna

cherry_coke

#6248432 Napisano: 01.09.2016 08:28:27
barcza napisał(a):

bridget napisał(a):

Monika11 napisał(a):

właśnie bo tutaj zrobiła się patologia  konkursowa (nie do wszystkich) nie kupują wcale wysyłają z 10 lub więcej telefonów a potem jak wygrają kupują za grosze i temu jestem przeciwna

Jest popyt, jest podaż najprostsze prawo gospodarki emotka  
1 kumulacja 0

venix

#6248434 Napisano: 01.09.2016 08:39:58
Wkurza mnie że ten czas tak zapierdziela.
Przegapiłam etap Kaufu. 25 km i dzielenie na 2 paragony, dziś chcę wysyłać ... emotka  
0 0

koper

#6248503 Napisano: 01.09.2016 11:04:41
Odnośnie całego paragonowego tematu, to może warto by poznać opinię większej ilości użytkowników forum. Nie wszyscy chcą się publicznie wypowiadać na ten temat, ale anonimowa ankieta na głównej stronie mogłaby wiele wyjaśnić. 

Mam już nawet propozycję pytania i odpowiedzi:

Czy nie masz nic przeciwko pozostawienia tematu "paragony" w niezmienionej formie?
a) Tak, nie mam nic przeciwko
b) Nie, nie mam nic przeciwko

emotka

pioge7

#6248516 Napisano: 01.09.2016 11:22:27
Ludzie są dziwni.. Zwolnili Orłosia z Teleexpressu i na fb i formach i innych stronach wylewają żale że go zwolnili... No matko... Chcieli to zwolnili... Co on to jakiś pan nie do ruszenia.. Rozumiem 25 lat że prowadził i jakaś to ikona jest ale no .... Kogos jak zwolnią z pracy to Orłosia jakoś to nie ruszy..l a tu takie dziwolągi... Masakra... 
0 0

cherry_coke

#6248521 Napisano: 01.09.2016 11:30:48
pioge7 napisał(a):

Ludzie są dziwni.. Zwolnili Orłosia z Teleexpressu i na fb i formach i innych stronach wylewają żale że go zwolnili... No matko... Chcieli to zwolnili... Co on to jakiś pan nie do ruszenia.. Rozumiem 25 lat że prowadził i jakaś to ikona jest ale no .... Kogos jak zwolnią z pracy to Orłosia jakoś to nie ruszy..l a tu takie dziwolągi... Masakra... 

Cóż... z dobrymi ludźmi ciężko się rozstawać. Tym bardziej jeśli ktoś uważa, że następuje zmiana na gorsze. Każdy ma prawo do swojego zdania. Ja uważam, że w ostatnim czasie poziom telewizji publicznej spada po równi pochyłej. Niektórzy powiedzą, że wszystkim nie można dogodzić, ale wiadomo jak jest... Telewizja publiczna jest również finansowana z moich pieniędzy, więc mam prawo wymagać czegokolwiek ...

Dodam, że według mnie w Polsce ludzie podporządkowują się temu co proponuje nam władza taka czy inna. Mam wrażenie, że ludzie stali się obojętni na zmiany we wszelkich dziedzinach życia publicznego mimo, że to my je finansujemy! Mieszkając np. we Francji zauważyłam, że tam jak rząd czy nawet pracodawca działają przeciwko Tobie to ludzie się buntują - np. nie jeżdżą żadne pociągi tak długo aż rząd zmieni zdanie i to często działa, a w Polsce bierzemy zwykle co dają, a dają ochłapy. 
0 0

ziolko

#6248523 Napisano: 01.09.2016 11:33:10
koper napisał(a):

Odnośnie całego paragonowego tematu, to może warto by poznać opinię większej ilości użytkowników forum. Nie wszyscy chcą się publicznie wypowiadać na ten temat, ale anonimowa ankieta na głównej stronie mogłaby wiele wyjaśnić. 

Mam już nawet propozycję pytania i odpowiedzi:

Czy nie masz nic przeciwko pozostawienia tematu "paragony" w niezmienionej formie?

emotka

"czy nie mam nic przeciwko..." i odpowiedzi.. hmm... jak dla mnie to sformułowanie jest trochę dziwne emotka

A może po prostu: "jesteś za pozostawieniem tematu "paragony", czy nie?"
odp. tak, nie

Oraz drugie pytanie
"jesteś za ograniczonym dostępem do tematu "paragony"?
odp  - tak, nie

@pionas co Ty na to? emotka  

pioge7

#6248525 Napisano: 01.09.2016 11:34:11
cherry_coke napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Cóż... z dobrymi ludźmi ciężko się rozstawać. Tym bardziej jeśli ktoś uważa, że następuje zmiana na gorsze. Każdy ma prawo do swojego zdania. Ja uważam, że w ostatnim czasie poziom telewizji publicznej spada po równi pochyłej. Niektórzy powiedzą, że wszystkim nie można dogodzić, ale wiadomo jak jest... Telewizja publiczna jest również finansowana z moich pieniędzy, więc mam prawo wymagać czegokolwiek ... 

Wydaje mi się że nie on to kto inny... Po prostu czytał co mu napsiali.. Ktoś też to zrobi. A jego... Będzie można zobaczyć od grudnia gdzie indziej,., i jak ktoś go lubi obejrzy w wp i tyle...
0 0

koper

#6248529 Napisano: 01.09.2016 11:36:30
ziolko napisał(a):

koper napisał(a):

(...)

emotka

"czy nie mam nic przeciwko..." i odpowiedzi.. hmm... jak dla mnie to sformułowanie jest trochę dziwne emotka

To miał być żart emotka
0 0

ziolko

#6248530 Napisano: 01.09.2016 11:37:14
koper emotka  ale dlaczego? pomysł na ankietę dobry emotka
0 0

cherry_coke

#6248537 Napisano: 01.09.2016 11:40:09
pioge7 napisał(a):

...

Wydaje mi się że nie on to kto inny... Po prostu czytał co mu napsiali.. Ktoś też to zrobi. A jego... Będzie można zobaczyć od grudnia gdzie indziej,., i jak ktoś go lubi obejrzy w wp i tyle...

To może inaczej... Choć darzę sympatią Orłosia to zmiana jego osoby jest przypieczętowaniem wszelakich zmian których nie widzimy i które sprawiają że coraz mniej osób ogląda Teleexpress. 
1 ziolko 0

koper

#6248546 Napisano: 01.09.2016 11:53:11
cherry_coke napisał(a):

pioge7 napisał(a):

...

To może inaczej... Choć darzę sympatią Orłosia to zmiana jego osoby jest przypieczętowaniem wszelakich zmian których nie widzimy i które sprawiają że coraz mniej osób ogląda Teleexpress. 

Telewizji publicznej nie oglądałam i nie oglądam, ale rozwaliło mnie, jak przeczytałam, że zgodnie z "ustawą dekomunizacyjną" będą zmieniane nazwy ulic. I w moim rodzinnym mieście zastanawiają się również nad zmianą nazwy ulicy Zwycięstwa. Po prostu zwycięstwa, bez żadnego dodania czyjego, jakiego itp, zwykła ulica ZWYCIĘSTWA.
I tak mi się przypomniał stary, bardzo stary kabaret Mana i Materny w którym chcieli zmienić nazwę ulicy Uśmiechu, bo "wiadomo, kto się wtedy uśmiechał!"

edit: Nawet udało mi się znaleźć ten skecz:
https://www.youtu.../watch?v=oZgmPM5EdRY

Myślę, że posiedzenie tej komisji mogło wyglądać bardzo podobnie 
emotka emotka emotka
2 picola, ziolko 0