Wkurza mnie...

visserarthur

#6248560 Napisano: 01.09.2016 12:10:13
pioge7 napisał(a):

Ludzie są dziwni.. Zwolnili Orłosia z Teleexpressu i na fb i formach i innych stronach wylewają żale że go zwolnili... No matko... Chcieli to zwolnili... Co on to jakiś pan nie do ruszenia.. Rozumiem 25 lat że prowadził i jakaś to ikona jest ale no .... Kogos jak zwolnią z pracy to Orłosia jakoś to nie ruszy..l a tu takie dziwolągi... Masakra... 

Trochę się nie zgodzę... Tyle władz przeżyli ci ludzie w TVP, a tu nagle przyszła "dobra zmiana" i lecą... jeden po drugim- na szczęście nie wszyscy są zwalniania, a potrafią sami zrezygnować... Zgodzę się jedynie z tym, że ludzie lubią "gwiazdy" i osoby medialne, czasem żyją też ich życiem, a to przesada emotka .

zdolnabestia

#6248565 Napisano: 01.09.2016 12:16:14
cherry_coke napisał(a):

... które sprawiają że coraz mniej osób ogląda Teleexpress. 

Nie mam telewizji w ogóle od 13 lat. Jakiś czas temu do obiadu odpalałam sobie Teleexpress w internecie i stwierdzam, że wiadomości w nim przedstawione są na maxa stronnicze i nierzeletne. Telewizja publiczna uprawia propagandę. 

Wracając do paragonów gadałam z pionasem na temat sondy na głównej chyba 2 dni temu. Sonda będzie. Pytałam tutaj o pomysły jak załatwić tą sprawę, jednak większość odpowiedzi to żale i pretensje, a nie konkretne rozwiązania. Zamkniecie wątku paragony wiąże się ze zmianami w regulaminie portalu, nie jest to tylko jedno kliknięcie. 
Mój pomysł póki co jest taki, żeby zamknąć "Paragony", wprowadzić poprawki w regulaminie, dozwolić na kupowanie i sprzedawanie paragonów w wątku "Zakupy na konkursy - usługi" wyłącznie na trwające konkursy i, cóż, dowalić mi i ziółkowej roboty w ręcznym weryfikowaniu aktualności konkursów licząc przy tym na Waszą pomoc przy zgłaszaniu nieuczciwych postów.

trebor1

#6248576 Napisano: 01.09.2016 12:23:13
koper napisał(a):

Odnośnie całego paragonowego tematu, to może warto by poznać opinię większej ilości użytkowników forum. Nie wszyscy chcą się publicznie wypowiadać na ten temat, ale anonimowa ankieta na głównej stronie mogłaby wiele wyjaśnić. 

Mam już nawet propozycję pytania i odpowiedzi:

Czy nie masz nic przeciwko pozostawienia tematu "paragony" w niezmienionej formie?
a) Tak, nie mam nic przeciwko
b) Nie, nie mam nic przeciwko

emotka

:)
przypomniał mi taki dowcip. Profesor do studentów: -W języku polskim nie występuje zaprzeczenie poprzez podwójne twierdzenie. Na to glos z sali: Dobra, dobra...

joan

#6248590 Napisano: 01.09.2016 12:50:29
zdolnabestia napisał(a):

(...) Mój pomysł póki co jest taki, żeby zamknąć "Paragony", wprowadzić poprawki w regulaminie, dozwolić na kupowanie i sprzedawanie paragonów w wątku "Zakupy na konkursy - usługi" wyłącznie na trwające konkursy i, cóż, dowalić mi i ziółkowej roboty w ręcznym weryfikowaniu aktualności konkursów licząc przy tym na Waszą pomoc przy zgłaszaniu nieuczciwych postów.

Na mnie możecie zawsze liczyć emotka
1 mysia 0

trebor1

#6248605 Napisano: 01.09.2016 13:07:32
Kolejna dobra zmiana! emotka
Nie ma co się poddawać w walce dilerką paragonowa, ktoś powie, że to donkiszoniada, istna walka z wiatrakami... ale widział ktoś ostatnio wiatak? Prawie wszystkie ci idealiści w końcu wybili emotka

zabcia0410

#6248611 Napisano: 01.09.2016 13:13:46
joan napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

(...) Mój pomysł póki co jest taki, żeby zamknąć "Paragony", wprowadzić poprawki w regulaminie, dozwolić na kupowanie i sprzedawanie paragonów w wątku "Zakupy na konkursy - usługi" wyłącznie na trwające konkursy i, cóż, dowalić mi i ziółkowej roboty w ręcznym weryfikowaniu aktualności konkursów licząc przy tym na Waszą pomoc przy zgłaszaniu nieuczciwych postów.

brawoemotka
0 0

Gość: barcza

#6248639 Napisano: 01.09.2016 13:40:15
zabcia0410 napisał(a):

joan napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

brawoemotka

emotka
0 0

delfinka101

#6248645 Napisano: 01.09.2016 13:43:48
barcza napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

joan napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

brawoemotka

emotka

HURAAAA....:) 
0 0

margo466

#6248655 Napisano: 01.09.2016 13:48:38
delfinka101 napisał(a):

barcza napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

joan napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

brawoemotka

emotka

popieramemotka
0 0

delvitto

#6248750 Napisano: 01.09.2016 16:23:40
margo466 napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

barcza napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

joan napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

brawoemotka

emotka

popieramemotka

cytując klasyka... "no i fajnie!"
0 0

tereniagno

#6248759 Napisano: 01.09.2016 16:35:17
tereniagno napisał(a):

Wkurza mnie,że przez głupotę dorosłych cierpią dzieciemotka Dziś ok. godz.10,w wieżowcu na przeciwko mnie spaliło się mieszkanie,w którym były 3 dorosłe osoby i 2 małych dzieci 3 i 5 lat.Babcia i matka dzieci spały pijane w pokoju,a dzieci były w małym pokoiku,bawiły się zapałkami.Zapalił się tapczan i wszystko poszło z dymem.Trzecia dorosła osoba-ciocia dzieci ,była w innym pokoju,gdy poczuła dym,zdążyła wynieść na balkon 3-latka,a gdy wróciła po drugiego,drzwi były w ogniu i nie było dostępu.Poparzonego 5-latka helikopterem zabrali do szpitala w krytycznym stanie.Matka chłopców jest w ciązyemotka

Dziś mogę dodać,że dziecko ma poparzone 60% ciała i płuca.Z Bydgoszczy zostało przetransportowane śmigłowcem do Szczecina,gdzie przeszło ciężką operację i stan jego nadal jest bardzo ciężki.emotka
0 0

defed

#6248762 Napisano: 01.09.2016 16:40:33
zdolnabestia napisał(a):

dozwolić na kupowanie i sprzedawanie paragonów w wątku "Zakupy na konkursy - usługi" wyłącznie na trwające konkursy

Można by usprawnić proces weryfikacji, gdyby każdy oferujący lub ogłaszający poszukiwania danego paragonu podpierał się linkiem do konkursu w bazie emotka  Taki link to duże ułatwienie dla każdego z zainteresowanych emotka   Tylko nie wiem czy taki przymus by przeszedł w wolnym kraju  emotka

kaskaderka1

#6248776 Napisano: 01.09.2016 16:55:28
delvitto napisał(a):

margo466 napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

barcza napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

joan napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

brawoemotka

emotka

popieramemotka

cytując klasyka... "no i fajnie!"

super emotka
0 0

joan

#6248799 Napisano: 01.09.2016 17:22:37
Proponuję zrobić porządek z wątkiem "Paragony" zanim zakończy się konkurs Calgon - albowiem mam wrażenie, że może dojść do rękoczynów emotka

leoniu

#6248803 Napisano: 01.09.2016 17:34:23
@bucik-konkursy napisał(a):

trebor1 napisał(a):

istna walka z wiatrakami... ale widział ktoś ostatnio wiatak? Prawie wszystkie ci idealiści w końcu wybili emotka

Nie, dlaczego? Wiatraki mają się dobrze! emotka Odnoszę wrażenie, że w mojej okolicy przybywa ich z miesiąca na miesiąc.

Nie przybywa, bo ustawodawstwo jest takie, że już się nie opłaca, opłaca się natomiast grzać węglem, co też się oczywiście nie opłaca, bo dopłacamy do górnictwa i do jego ciągłych dofinansowań. A przy okazji żyjemy w jednym z najbardziej zaśmieconych i zanieczyszczonych krajów Europy.  I tak, to jest jedna z wielu rzeczy, które mnie wkurzają.
0 0

#6248805 Napisano: 01.09.2016 17:43:17
joan napisał(a):

Proponuję zrobić porządek z wątkiem "Paragony" zanim zakończy się konkurs Calgon - albowiem mam wrażenie, że może dojść do rękoczynów emotka

to dlaczego nie można natychmiast zamknąć emotka
0 0

kaskaderka1

#6248808 Napisano: 01.09.2016 17:53:42
barcza napisał(a):

joan napisał(a):

1 września możemy rozpocząć nowy etap na Forum .
1 nelunia 0

#6248809 Napisano: 01.09.2016 17:54:50
barcza napisał(a):

joan napisał(a):

chyba wcześniej mają być wyniki z żabki zmywanie z żabka i Freshmarketem tam chyba też nie wpisywało się nr paragonu
0 0

goldbutterfly

#6248824 Napisano: 01.09.2016 18:13:56
Hmm... W sumie to tak, troszkę nie na temat ale: Mój wujek jest ornitologiem. Zanim postawią jakieś wiatraki, określa, czy w danym regionie żyją jakieś chronione gatunki ptaków, a jeżeli tak, to jaka ich ilość występuje i czy owe wiatraki nie będą dla nich zagrożeniem. Tam, gdzie wiatraki są postawione (często bez właściwych pozwoleń, bądź z pozwoleniami otrzymanymi za łapówki) ginie mnóstwo ptactwa. Ludzie z ekipy okrążają wiatraki i zbierają martwe zwierzątka - często ogromne ilości :-/
0 0

kemli

#6248829 Napisano: 01.09.2016 18:20:00
goldbutterfly napisał(a):

Hmm... W sumie to tak, troszkę nie na temat ale: Mój wujek jest ornitologiem. Zanim postawią jakieś wiatraki, określa, czy w danym regionie żyją jakieś chronione gatunki ptaków, a jeżeli tak, to jaka ich ilość występuje i czy owe wiatraki nie będą dla nich zagrożeniem. Tam, gdzie wiatraki są postawione (często bez właściwych pozwoleń, bądź z pozwoleniami otrzymanymi za łapówki) ginie mnóstwo ptactwa. Ludzie z ekipy okrążają wiatraki i zbierają martwe zwierzątka - często ogromne ilości :-/

Smutne... emotka   emotka
0 0