Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika visserarthur

visserarthur

#6850148 Napisano: 17.03.2022 14:56:27 w moje dzisiejsze wygrane :)
2 czapki z Somersby i w sumie lepiej, bo jak zmienili nagrodę kolorowe domki na jakieś namioty, to ja chyba za stary już na takie warunki jestem  emotka
Zmienili: najpierw w regulaminie były kolorowe-karkonosze.pl, a w zmienionym kalevala.pl Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6849743 Napisano: 15.03.2022 18:22:37 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
marcella napisał(a):

w regulaminie jest informacja że na jednym paragonie można mieć 4 mleka, niestety nie można zgłosić

Nie brałem udziału, ale w takim razie zastanawiające, dlaczego napisali, że 12... Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6849440 Napisano: 14.03.2022 13:13:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Podobno może być i "w" i "na"... Wyświetl w wątku >>
1 monisss 0

visserarthur

#6848842 Napisano: 09.03.2022 22:26:50 w SZUKAM....
wanderlust napisał(a):

Szukam informacji, czy kasjer  może mi odmówić sprzedaży danego artykułu na 10 osobnych paragonów? Są jakieś przepisy prawne regulujące tę kwestię?

Niby nie może, ale co zrobisz, jak nie zechce skasować... Ja chyba nigdy takiego problemu nie miałem, może dlatego, że kiedy jest możliwość korzystam z samoobsługowych.
U mnie jedynie w Carrefourze mają dziwny problem, jak się kupuje, nawet na jednym paragonie, kilka takich samych produktów z gazetki. Informują, że nie prowadzą sprzedaży hurtowej, ale zazwyczaj im mówię, że nie znają definicji sprzedaży hurtowej i jakoś przechodzi (inna kierowniczka na zmianie, rzadkość takich sytuacji, że kupuję dużo, więc nawet jak ta sama kierowniczka, to nie pamięta, że to ze mną już była taka akcja...) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6848641 Napisano: 09.03.2022 00:16:53 w Wkurza mnie...
koniczynka123 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

A mnie wkurza że tu znowu politykują, jak nie jeden top to inny, no i znów te same osoby emotka Świat stoi otworem więc go zdobywajcie a nie marudźcie emotka

Ooo, kadjas, czyżbyś po pisowsku wysyłała nas do innego kraju...? To jest mój kraj, nie pisowski i  nikt mnie nie będzie wysłał, bo z jakiej racji...

A ten znowu wyjeżdża z polityką. Ech Jareczku emotka omamy to już jest choroba emotka

Ale jakie omamy... Nie jesteś pisfanką? Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6848634 Napisano: 08.03.2022 23:38:47 w Wkurza mnie...

A mnie wkurza że tu znowu politykują, jak nie jeden top to inny, no i znów te same osoby emotka Świat stoi otworem więc go zdobywajcie a nie marudźcie emotka

Ooo, kadjas, czyżbyś po pisowsku wysyłała nas do innego kraju...? To jest mój kraj, nie pisowski i  nikt mnie nie będzie wysłał, bo z jakiej racji... Wyświetl w wątku >>
1 greka 0

visserarthur

#6848626 Napisano: 08.03.2022 22:01:39 w Wkurza mnie...
paula9891 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Wkurza mnie kolejna podwyżka  banku ( kredyt hipoteczny ) Przez 15 lat ratę miałam 560, wzrosła do 710 zł. 

No, a ludzie głosują na popapranców...Ty masz niski kredyt, to "tylko" 150, a przy wzorcowych 300000 zł, to jakieś 600 zł

Nie ma znaczenia na kogo głosujesz.Jest ogromna inflacja to raz.
Średnia stopa procentowa to 6%, czyli nadal mniej, niż obecna, to dwa.
Za ścianą jest wojna, więc kapitał wycofał się z Polski, złotówka leci, dolar się umacnia, to trzy.
Co się robi w takim momencie? Podnosi stopy % tadaaaam. Tajemnica wyjaśniona. Niezależnie kto rządzi, kazdy musiałby zrobić to samo.
Wzrost stóp podnosi wartość złotego. Nie mogą pozwolić na to, żeby spadła na samo dno, bo wtedy to już kaplica.
Niestety nikt w Polsce nie uczy ekonomii. Nikt. Jestem po studniach ekonomicznych, a tego wszystkiego, całego działania finansów nauczyłam się z książek.
Przygotujcie się, bo to dopiero początek podnoszenia stóp.

Próbujesz mi wmówić, że rozdawnictwo i dodruk pieniędzy nie ma wpływu...? Nie studiowałem stricte ekonomii, ale mikro i makroekonomię, jak pojedyncze przedmioty, już tak. Sytuacja na Ukrainie aż tak napięta jest od niedawna, a stopy wzrosły już 5(?) razy... Taki polski ład miał być, czyli jednak ten rząd miał teoretycznie receptę na sielankę, więc niby ma znaczenie, kto rządzi... a jednak ludziom poucinało wypłaty... taka magia. Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6848609 Napisano: 08.03.2022 20:27:50 w Wkurza mnie...
Monika11 napisał(a):

Wkurza mnie kolejna podwyżka  banku ( kredyt hipoteczny ) Przez 15 lat ratę miałam 560, wzrosła do 710 zł. 

No, a ludzie głosują na popapranców...Ty masz niski kredyt, to "tylko" 150, a przy wzorcowych 300000 zł, to jakieś 600 zł Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

visserarthur

#6848608 Napisano: 08.03.2022 20:27:50 w Wkurza mnie...
Monika11 napisał(a):

No, a ludzie głosują na popapranców...Ty masz niski kredyt, to "tylko" 150, a przy wzorcowych 300000 zł, to jakieś 600 zł Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6848237 Napisano: 06.03.2022 20:09:17 w Wkurza mnie...
gizoon napisał(a):

visserarthur napisał(a):

gizoon napisał(a):

Jak mnie wkurzyła Ukrainka z 4 dzieci. Moi rodzice udostępnili kreaturze za darmo mieszkanie. Opłacili media, kupili jedzenie itp.a ta ,,,,, sprowadza sobie męża na weekend,  który jeździ tirami ... Uważajcie z pomocą na Ukraińców, którzy żyli sobie w Polsce przed wojną!  Sprawdzajcie czy w paszportach mają wbite przejście przez granicę w ostatnim czasie.

Jak mamy zweryfikować, czy to prawda i czy z Twojego życia... Fajnie, będziemy uważać.

Jak masz zamiar gloryfikować kłamstwo i kombinatorstwo to Twoja sprawa.  Moi rodzice chcieli pomóc uchodźcom.

No to można chyba to załatwić- podziękować pani, że macie lokal dla potrzebujących, a nie dla tych, których stać. Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

visserarthur

#6848231 Napisano: 06.03.2022 19:55:31 w Wkurza mnie...
gizoon napisał(a):

Jak mnie wkurzyła Ukrainka z 4 dzieci. Moi rodzice udostępnili kreaturze za darmo mieszkanie. Opłacili media, kupili jedzenie itp.a ta ,,,,, sprowadza sobie męża na weekend,  który jeździ tirami ... Uważajcie z pomocą na Ukraińców, którzy żyli sobie w Polsce przed wojną!  Sprawdzajcie czy w paszportach mają wbite przejście przez granicę w ostatnim czasie.

Jak mamy zweryfikować, czy to prawda i czy z Twojego życia... Fajnie, będziemy uważać. Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6848218 Napisano: 06.03.2022 17:46:11 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Sprzedam:
* elektroniczne bony:
Decathlon 1000 zł- za 900 zł
Empik 100 zł- za 90 zł
Duka 100 zł- za 90 zł

Telefon Samsung Galaxy A32 5G 4GB/64GB- 850 zł
Ekspres automatyczny Krups Arabica EA811E- 1250 zł Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6848084 Napisano: 05.03.2022 12:58:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
aleksandra008 napisał(a):

anionimowo napisał(a):

Hej konkursowicze, mam do Was pytanieNie mam szczęścia w konkursach promocyjnych z limitowanymi znakami nigdy nie udało mi się tam nic wygraćMożecie tylko zdradzić czy receptą są rymowanki, czy zwykła proza
Bo nie wiem już co próbować, czego nie wyśle to nigdy nic  emotka

Nie chcą powiedzieć ci co wygrywają, rozumiesz to pieniądze.

Odpowiadanie na takie pytania (uprzedzając złośliwości: nie odpowiedziałem "rymowanki, czy proza"), a jeszcze bardziej ich zadawanie, jest po prostu głupie- w każdym konkursie czyta ktoś inny... poza tym naiwne byłoby stwierdzić "napiszę rymowankę, to wygram", liczy się treść. Czy "to pieniądze"?- może tak, może nie, osobiście bardziej lubię loterie, a skoro ktoś wyrobił sobie przez lata próbowania, niepowodzeń swoje "know how", to dlaczego ma, szczególnie sfrustrowanym nowicjuszom, zdradzać...
(Ps: Ojej, ojej, napisałam w życiu 3 hasła, nie wygrałam, więc wy mi powiedźcie, a najlepiej wymyślcie mi hasło emotka ) Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6848054 Napisano: 05.03.2022 02:39:22 w Smolar
cb656 napisał(a):

frodo napisał(a):

Mnie nie ma ani w laureatach ani w wynikach emotka

No ale co w tym dziwnego, bo nie kumam?! emotka emotka

No jak Ty nie "kumasz" to już koniec świata... emotka . Chyba w tworzeniu tych swoich zawiłych wpisów zatraciłeś zdolność zrozumienia prostych zdań  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6847863 Napisano: 04.03.2022 09:15:17 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
Czy wysyłają zegarki z Somersby? Kurier dpd jedzie i tylko to mi pasuje... Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6847526 Napisano: 02.03.2022 13:48:39 w Avanti
marzenier napisał(a):

visserarthur napisał(a):

marzenier napisał(a):

Avanti zaczyna rozsyłać TvPierwszy etap Transport specjalnie dedykowany;)

Z ostatniego, z którego były wyniki też rozwożą- pani mówiła, że jak się odesłało szybko paragon i jest się "blisko ich trasy", to od razu też przywiozą.

Tak wlasnie mi sie wydaje,ze oni wysyłają regionami..To moze od razu tu wspomnę,że u mnie jedzie lubelskie (tv będzie jutro)

To jutro w takim razie kierowca jedzie na wschód, a w piątek na zachód emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6847504 Napisano: 02.03.2022 12:50:56 w Avanti
marzenier napisał(a):

Avanti zaczyna rozsyłać TvPierwszy etap 
Transport specjalnie dedykowany;)

Z ostatniego, z którego były wyniki też rozwożą- pani mówiła, że jak się odesłało szybko paragon i jest się "blisko ich trasy", to od razu też przywiozą. Wyświetl w wątku >>
0 0

visserarthur

#6846865 Napisano: 26.02.2022 23:10:02 w Wkurza mnie...
Ło bosz, dziadek Tuska był w Wehrmachcie, znaczy wina Tuska...? Przeszłość... kto żyje przeszłością ten się nie rozwija. Też mam w pamięci, jak obok mnie wynajęły kiedyś mieszkanie dwie Ukrainki i po pracy lubiły pić alkohol i były bardzo głośne, ale wystarczyło zwrócić uwagę, nie oznacza to jednak, że takie coś ma mi przesłaniać obraz tej całej tragedii... Już samo to, że miałbym opuścić swoje mieszkanie i jechać w nieznane... niewyobrażalne... Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6846651 Napisano: 25.02.2022 11:50:21 w moje dzisiejsze wygrane :)
Claudia77 napisał(a):

daisygirl napisał(a):

Omg nie sądziłam, że tego dożyje. Ale jest TV z Lays emotka

mam i ja...ludziska normalnie nie wierzę...a ktoś mnie oświeci, który to etap był??

Masz na liście zwycięzców.
I u mnie TV- jednak przodkowie czuwają nad moimi potrzebami emotka ... potrzebowałem na wakacyjne mieszkanie espres- trafiony w Jacobsie, TV, bo tam był stary bez DVBT2 (a tam mam tylko naziemną TV) i też teraz trafiony... 
Ps: Proszę do mnie nie pisać, co pisałem, bo sam takich pytań nie zadaję- uważam to za głupotę, bo nikt raczej nie nagrodzi haseł na jedno kopyto. Wyświetl w wątku >>

visserarthur

#6846276 Napisano: 23.02.2022 13:54:58 w Avanti
cb656 napisał(a):

Vougeinthecity napisał(a):

Jak coś wygram kiedyś u Avanti to obiecuję, przeżegnam się nogą!

Trzymam za słowo emotka Będzie filmik z tego wydarzenia? emotka

Pewnie nie, bo zaraz miałaby na głowie prokuraturę, że to profanacja "czynności kultu religijnego", jak za tęczową aureolę, która jednak (jak gdzieś czytałem) wyrokiem sądu profanacją nie była emotka Wyświetl w wątku >>