Avanti

czarny_kot

#7323993 Napisano: dzisiaj o 16:26:48
Nie wiem czy ktoś zauważył, Pepsi Lidl laureaci z 4 pierwszych dni
0 0

kumulacja

#7323994 Napisano: dzisiaj o 16:35:43
czarny_kot napisał(a):

Nie wiem czy ktoś zauważył, Pepsi Lidl laureaci z 4 pierwszych dni

Zauważyliśmy, bo byliśmy poinformowani 22 grudnia   emotka
0 0

darq1991

#7323996 Napisano: dzisiaj o 16:37:17
Biedronka nie informuje jeszcze?
0 0

8igora9

#7323997 Napisano: dzisiaj o 16:39:22
Avanti akurat jest znane z tego, że lubią wielokrotnie nagradzać te same osoby, więc chyba nikt nie powinien mieć wątpliwości, co do tego, że nas czytają. Wiadomo, że przy takiej.ilosci zgłoszeń i nagród jest  mniejszy lub większy element losowości, ale coś tam czytają. Argument, że jakiś tekst nie wygrał nic u Avanti, a w innej agencji zgarnął główną nie ma żadnego sensu. To nie jest matematyka i 2 + 2 to nie zawsze 4. Oceniają ludzie i jak to z ludźmi bywa, nie ze wszystkimi nadajemy na tych samych falach. Ja z Avanti zupełnie się nie dogaduję, a np. moje bratnie dusze z Los Mejores zwykle coś tam sypną, chociaż z ilością nagród u nich skromnie. 😁 Nie wyobrażam sobie tego, żeby ktoś miał równo kosić nagrody we wszystkich agencjach, po prostu ludzie są różni i tyle. 😉

Luiza12

#7323998 Napisano: dzisiaj o 16:41:35
8igora9 napisał(a):

Avanti akurat jest znane z tego, że lubią wielokrotnie nagradzać te same osoby, więc chyba nikt nie powinien mieć wątpliwości, co do tego, że nas czytają. Wiadomo, że przy takiej.ilosci zgłoszeń i nagród jest  mniejszy lub większy element losowości, ale coś tam czytają. Argument, że jakiś tekst nie wygrał nic u Avanti, a w innej agencji zgarnął główną nie ma żadnego sensu. To nie jest matematyka i 2 + 2 to nie zawsze 4. Oceniają ludzie i jak to z ludźmi bywa, nie ze wszystkimi nadajemy na tych samych falach. Ja z Avanti zupełnie się nie dogaduję, a np. moje bratnie dusze z Los Mejores zwykle coś tam sypną, chociaż z ilością nagród u nich skromnie. 😁 Nie wyobrażam sobie tego, żeby ktoś miał równo kosić nagrody we wszystkich agencjach, po prostu ludzie są różni i tyle. 😉

No to słabo, jak mają "swoich znajomych" i nagradzają swój tajemny krąg...

mietowa

#7324001 Napisano: dzisiaj o 16:52:31
Luiza12 napisał(a):

8igora9 napisał(a):

Ale to w ogóle nie o to chodzi, to przeinaczanie wypowiedzi. Po prostu są osoby, które potrafią trafić w gust danej agencji. Ja sobie świetnie radzę z Avanti, wiem, co lubią, po przejściu na Joy też nie widzę różnicy. Natomiast u Smolara nie wygrywam nic, nie wiem, czego chcą. Życie.

8igora9

#7324002 Napisano: dzisiaj o 16:52:38
Luiza12 napisał(a):

8igora9 napisał(a):

Matkoboskokonkursosko, jaki znów tajemny krąg  🫣😅 
Ja u kilku organizatorów konkursów mam prawie 100% skuteczności, a gwarantuję, że nikogo tam nie znam. 😆 Po prostu niektórzy nagradzają to, co im się naprawdę podoba i nie zwracają uwagi na to, czy nazwiska się powtarzają. Koniec końców to jest konkurs, a nie akcja charytatywna pt. "Kto najbardziej potrzebuje nowego iphona" 🙃

Luiza12

#7324004 Napisano: dzisiaj o 17:22:47
8igora9 napisał(a):

Luiza12 napisał(a):

8igora9 napisał(a):

Matkoboskokonkursosko, jaki znów tajemny krąg  🫣😅 
Ja u kilku organizatorów konkursów mam prawie 100% skuteczności, a gwarantuję, że nikogo tam nie znam. 😆 Po prostu niektórzy nagradzają to, co im się naprawdę podoba i nie zwracają uwagi na to, czy nazwiska się powtarzają. Koniec końców to jest konkurs, a nie akcja charytatywna pt. "Kto najbardziej potrzebuje nowego iphona" 🙃

To była przenośnia...nie chodzi mi o to, że osoby wygrywające mają jakieś powiązania z agencją, a o to, że widać, że Avanti nie potrafi wyjść poza swoje utarte schematy i przyzwyczajenia, a wg mnie w konkursach kierowanych do konsumentów, jeśli ma to na celu promowanie marki, to chyba nie o to chodzi, ale to tylko moje zdanie emotka
0 0

Maczupikczu

#7324006 Napisano: dzisiaj o 17:26:00
Czasami mam wrażenie, że im więcej czytam forum tym mniej wygrywam emotka  
Bo jak się człowiek wkręci w te wszystkie teorie spiskowe, to się odechciewa grać. Chyba, że taki jest cel aby zniechęcić konkurencje ? emotka
0 0

iwona0103

#7324012 Napisano: dzisiaj o 17:41:21
Jedna z niedawnych głównych była za rymowankę z ciekawym pomysłem emotka  
aleee z drugiej strony: ja zazwyczaj wysyłam tylko 1 zgłoszenie na konkurs (czaaaasami 2, a na obecny biedronkowy moooże uda się więcej, bo dużo nagród) i nigdy nie jest to prosty pomysł tylko coś ciekawego (bo gdy piszę, że "zorganizuję kulig z Lay's w zimie", to czuję, że marnuję pieniądze wydane na konkursowe zakupy) a zazwyczaj nic nie wygrywam u nich emotka  Może odpowiedzi są za bardzo przekombinowane emotka
PS. szacun za kilkadziesiąt zgłoszeń, które wysyłacie emotka
2 radosna, mia 0

radosna

#7324014 Napisano: dzisiaj o 17:50:58
KIEDYŚ... Kiedyś były "złote lata konkursowe". Dużo więcej cennych nagród i dużo mniejsza grupa konkursowiczów.
Avanti nagradza za bardzo oryginalne i nietuzinkowe teksty. Piszecie, że od kiedy jest platforma joy, to mniej wygrywacie.
Ale weźcie pod uwagę liczbę zgłoszeń, które były kiedyś, a które teraz są. Poza tym osoba, która wysyła jedno-dwa
zgłoszenia ma mniejsze szanse od tej osoby, która wyśle ponad dwadzieścia zgłoszeń. 
Pisanie dla niektórych (jak ja) to forma przyjemności. Nie traktuję brania udziału w konkursach jako przymusu.
Nie jestem hazardzistką, która kupuje kilkanaście produktów na każdy konkurs twórczy i nie ma gdzie upychać
zakupionych rzeczy. Ja wiem, że dla wielu z nas konkursy to sposób na poprawę sytuacji finansowej, ale na szczęście 
trzymam się pewnych zasad: zero loterii, 2-3 paragony na dany konkurs (choć często tylko jeden), brak stresu przy
stwierdzeniu, że nic się nie wygrało.
PS. To, co się podoba jednej agencji, nie musi się podobać innej. Przetestowane emotka