Avanti

mietowa

#7323899 Napisano: dzisiaj o 11:29:27
@gnieszk@ napisał(a):

mietowa napisał(a):

luko922 napisał(a):

mietowa napisał(a):

@KotLulu napisał(a):

To jest chyba taka tajemnica poliszynela że agencje losują odpowiedzi i te z zzata jak najbardziej przechodzą. Przecież na te auta w Pepsico beda dziesiatki tysiecy zgłoszeń. Myślicie że Pani z agencji czyta wszystkie? Losują zwycięzcę, patrzą czy odpowiedź nie jest obraźliwa i tyle.

Widziałam zgłoszenie, które wygrało auto u Avanti. Było fantastyczne, z polotem i świetną grą słów. Sama nie jestem w stanie takiego napisać. To, że wygrało, na pewno nie było przypadkiem.

Warto też mieć na uwadze, że dla każdego z nas zgłoszenie z polotem może znaczyć zupełnie co innego emotka

No jasne, ale ogólnie widać różnicę między "w górach byłam, Pepsi piłam", a zgłoszeniem, które u większości ludzi wywołuje "Woow, ale pięknie napisane!". I to było właśnie takie.

A to zgłoszenie było jeszcze za czasów "starego" Avanti czy już za czasów Joy?

Starego.
0 0

estrelitta

#7323901 Napisano: dzisiaj o 11:36:53
mietowa napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

mietowa napisał(a):

luko922 napisał(a):

mietowa napisał(a):

@KotLulu napisał(a):

To jest chyba taka tajemnica poliszynela że agencje losują odpowiedzi i te z zzata jak najbardziej przechodzą. Przecież na te auta w Pepsico beda dziesiatki tysiecy zgłoszeń. Myślicie że Pani z agencji czyta wszystkie? Losują zwycięzcę, patrzą czy odpowiedź nie jest obraźliwa i tyle.

Widziałam zgłoszenie, które wygrało auto u Avanti. Było fantastyczne, z polotem i świetną grą słów. Sama nie jestem w stanie takiego napisać. To, że wygrało, na pewno nie było przypadkiem.

Warto też mieć na uwadze, że dla każdego z nas zgłoszenie z polotem może znaczyć zupełnie co innego emotka

No jasne, ale ogólnie widać różnicę między "w górach byłam, Pepsi piłam", a zgłoszeniem, które u większości ludzi wywołuje "Woow, ale pięknie napisane!". I to było właśnie takie.

Starego.

Ja za czasów  starego Avanti także wygrałam auto zgłoszeniem w "swoim stylu". Pisałam podobnie za każdym razem, raz wygrywałam nagrody słabsze, nie raz główne.  Nie było różnicy w formułowaniu zdan czy w podejściu do tematu.  Wszystko na jedno kopyto. Teraz odkąd wprowadzili platformę wygrywam sporadycznie.  Zobaczymy jak w tym roku przedstawia sie wyniki po Laysowym maratonie. Aż sama jestem ciekawa. Dla odmiany w tym roku u Smolara zgarnęłam główną nagrodę za tekst, który od początku wiedziałam ze jest inny, oryginalny i wyjątkowy  emotka

@gnieszk@

#7323902 Napisano: dzisiaj o 11:39:27
mietowa napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

mietowa napisał(a):

luko922 napisał(a):

mietowa napisał(a):

@KotLulu napisał(a):

Starego.

To tu się w pełni zgodzę. Kiedyś główne u Avanti wygrywały naprawdę fantastyczne zgłoszenia. Zresztą te niższego rzędu też musiały być na jakimś poziomie. Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że bardzo się tam pozmieniało i szybciej wygra się tym "w górach byłam Pepsi piłam" niż czymś co kiedyś się im podobało. Chciałabym się mylić. Nie wiem jak teraz jest z głównymi.
2 kumulacja, mia 0

luko922

#7323904 Napisano: dzisiaj o 11:45:20
Ja w tym roku wygrałem u Avanti 3x (w tym jedna jakaś tygodniowa, ale nie główna) i w mojej ocenie wygrały w miarę spoko zgłoszenia, żadne częstochowskie rymy, ale w innych konkursach wydawało mi się, że mam o wiele lepsze zgłoszenia, które nie wygrały nic. Zobaczymy jaki będzie wynik w tych świątecznych, w końću w Biedronce jest aż 110 nagród dziennie... emotka
0 0

@gnieszk@

#7323909 Napisano: dzisiaj o 11:55:59
luko922 napisał(a):

Ja w tym roku wygrałem u Avanti 3x (w tym jedna jakaś tygodniowa, ale nie główna) i w mojej ocenie wygrały w miarę spoko zgłoszenia, żadne częstochowskie rymy, ale w innych konkursach wydawało mi się, że mam o wiele lepsze zgłoszenia, które nie wygrały nic. Zobaczymy jaki będzie wynik w tych świątecznych, w końću w Biedronce jest aż 110 nagród dziennie... emotka

W Biedrze zapewne wygra każdy - przy dużej ilości nagród. I średnie będzie miał znaczenie polot  emotka .
1 mysia 0

luko922

#7323910 Napisano: dzisiaj o 12:02:14
@gnieszk@ napisał(a):

luko922 napisał(a):

W Biedrze zapewne wygra każdy - przy dużej ilości nagród. I średnie będzie miał znaczenie polot  emotka .

Oby! emotka

mysia

#7323912 Napisano: dzisiaj o 12:10:22
@gnieszk@ napisał(a):

luko922 napisał(a):

Ja w Biedronce wysyłam 1 dziennie, ale brak mi już pomysłów, piszę więc co mi do głowy przychodzi żeby cokolwiek wysłać i dzień konkursowy odhaczyć. Ostatnio znów od niechcenia zaczęłam pisać i sama się zaskoczyłam że wyszło całkiem niezłe, napisane z dystansem, zobaczymy czy coś tym wygram emotka  Tyle nagród, że nie chce żałować że odpuściłam, a chipsy zbierają się w torbie, później będę rozdawać znajomym emotka

Maczupikczu

#7323913 Napisano: dzisiaj o 12:12:44
Uważam, że Avanti dość skrupulatnie czyta zgłoszenia, a nie wygrywacie bo nie doceniacie konkurencji. emotka
Mam grupę konkursowych znajomych i jak czasami czytam ich hasła to dziwie się, że ja cokolwiek jeszcze wygrywam. A sama też nie wysyłam odpowiedzi pisanych na kolanie. Razem ślemy mnóstwo odpowiedzi, mamy porównanie co wygrywa i nigdy nie są to słabe hasła.

mietowa

#7323915 Napisano: dzisiaj o 12:15:59
Maczupikczu napisał(a):

Uważam, że Avanti dość skrupulatnie czyta zgłoszenia, a nie wygrywacie bo nie doceniacie konkurencji. emotka
Mam grupę konkursowych znajomych i jak czasami czytam ich hasła to dziwie się, że ja cokolwiek jeszcze wygrywam. A sama też nie wysyłam odpowiedzi pisanych na kolanie. Razem ślemy mnóstwo odpowiedzi, mamy porównanie co wygrywa i nigdy nie są to słabe hasła.

Dokładnie tak.
0 0

luko922

#7323917 Napisano: dzisiaj o 12:25:42
Maczupikczu napisał(a):

Pokaż, ocenimy emotka emotka

@gnieszk@

#7323927 Napisano: dzisiaj o 12:42:40
Maczupikczu napisał(a):

Bardzo bym chciała, żeby tak było. Nikt nie pisał, że nie nie można wygrać.  Problem w tym - czym (tzn. co jest nagradzane). Kiedyś Avanti lubiło bardziej błyskotliwe zgłoszenia, fajne i  dopracowane. Moje osobiste wrażenie jest takie, że teraz "wyszli do ludu" i łatwiej jest tam wygrać przysłowiowym "mugolskim" zgłoszeniem, prostym i nijakim. Nie twierdzę, że nie czytają. Po prostu zmienił im się gust. Opieram to też na obserwacji forum. Są osoby, które piszą, że od jakiegoś czasu trudno im wygrać cokolwiek w tej agencji, a są to forumowicze, których z pozoru zwykłe posty na forum są dla mnie jak poezja (zawsze składne, logiczne, z humorem). I takie, które wpisują się w MDW, a pomimo mojej często dużej sympatii do nich jest nieco odmiennie  emotka

Maczupikczu

#7323928 Napisano: dzisiaj o 12:42:50
luko922 napisał(a):

Maczupikczu napisał(a):

Ja wygrywam, wiec wystarczy mi ocena jury emotka  Pokaż swoje, to Ci powiem dlaczego nie wygrywasz emotka
0 0

luko922

#7323929 Napisano: dzisiaj o 12:47:21
Maczupikczu napisał(a):

luko922 napisał(a):

Maczupikczu napisał(a):

Ja wygrywam, wiec wystarczy mi ocena jury emotka  Pokaż swoje, to Ci powiem dlaczego nie wygrywasz emotka

Gdy słońce praży, a wiatr lekko wieje,
ja chrupię solone i od razu się śmieję!
Prosty, klasyczny - smak doskonały, 
Lato z nim mija w rytmie wspaniałym!

Takich nie wysyłajcie, bo nie wygracie emotka
1 @gnieszk@ 0

Maczupikczu

#7323934 Napisano: dzisiaj o 12:57:13
luko922 napisał(a):

Maczupikczu napisał(a):

luko922 napisał(a):

Maczupikczu napisał(a):

Gdy słońce praży, a wiatr lekko wieje,
ja chrupię solone i od razu się śmieję!
Prosty, klasyczny - smak doskonały, 
Lato z nim mija w rytmie wspaniałym!

Takich nie wysyłajcie, bo nie wygracie emotka

To jest bardzo fajne hasło, ale jeśli mogłabym Ci coś doradzić, to problem w tym haśle polega na tym, że wykorzystujesz najbardziej popularne rymy jakie istnieją. Jest duża szansa, że podobnych haseł takich w 60% podobnych będzie cale multum. Wiesz dokonały/cały/wspaniały ; boski /beztroski ; rok/skok ; wieje / śmieje/ dzieje. I druga kwestia, czytam Twoją odpowiedź i nie mam zielonego pojęcia czy pisales o Lay's czy o orzeszkach, co oznacza, że Twoja odpowiedź jest uniwersalna czyli nie odnosi się do niczego konkretnego (nawet jeśli pytanie wprost wskazywało jaki smak orzeszków lubisz). 
To są oczywiście niuanse ale mogą decydować o tym, czy wygrywasz czy nie.
1 luko922 0

kumulacja

#7323935 Napisano: dzisiaj o 12:58:26
A kto z Was pisze prozą? Łapka w górę.