Avanti

Yolobolo

#7336943 Napisano: 20.02.2026 15:45:59
darq1991 napisał(a):

Pewnie rozpętam burzę ale w temacie darmowego konkursu, jak tu nie wierzyć w to, że Avanti czyta każde zgłoszenie i obiektywnie wybiera skoro są osoby, które już wygrały kilka x po 100 zł? Ja rozumiem, że to mogły być bardzo dobre prace ale tego typu sytuacje sprzyjają teoriom, że agencja sobie w jakiś sposób „odfiltrowuje” zgłoszenia a potem wybiera z określonej ilości a nie ze wszystkich zgłoszeń. Być może jest jakieś losowanie. Ok, moim zdaniem mogą tak robić ale to powinno być przejrzyste. Na dziś w przypadku tej Agencji ciężko mi uwierzyć,  że 275587 pracowników czyta setki tysięcy zgłoszeń tworząc jakiś ranking i wybierając obiektywnie te najlepsze.

Nigdy nie wiesz czy dana osoba pisze prawdę, że wygrała. Nie wiesz też ile taka osoba ma kont i ile dała zgłoszeń, więc nie ma co się sugerować innymi emotka

nanajka81

#7336944 Napisano: 20.02.2026 15:47:47
darq1991 napisał(a):

Pewnie rozpętam burzę ale w temacie darmowego konkursu, jak tu nie wierzyć w to, że Avanti czyta każde zgłoszenie i obiektywnie wybiera skoro są osoby, które już wygrały kilka x po 100 zł? Ja rozumiem, że to mogły być bardzo dobre prace ale tego typu sytuacje sprzyjają teoriom, że agencja sobie w jakiś sposób „odfiltrowuje” zgłoszenia a potem wybiera z określonej ilości a nie ze wszystkich zgłoszeń. Być może jest jakieś losowanie. Ok, moim zdaniem mogą tak robić ale to powinno być przejrzyste. Na dziś w przypadku tej Agencji ciężko mi uwierzyć,  że 275587 pracowników czyta setki tysięcy zgłoszeń tworząc jakiś ranking i wybierając obiektywnie te najlepsze.

Kilka postów wcześniej pytałam czy są tu osoby które wygrały więcej niż jeden raz. Nikt się nie odezwał ale kilka jest (tak wychodzi z MDW) nie mniej z tego co widzę wygrywają wciąż nowe nazwiska i osoby. Czy losują? Może. Czy idą tam setki tysiące zgłoszeń każdego dnia? Wątpię. Mi osobiście już się pisać nie chce - wygrałam 100 zł i właściwie spasowałam bo nie mam już kompletnie pomysłów.
0 0

NowyAleStary

#7336947 Napisano: 20.02.2026 15:54:16
darq1991 napisał(a):

Trochę nie rozumiem braku wiary w czytanie zgłoszeń akurat w kontekście tego, że niektóre osoby wygrywają KILKA RAZY  - czy to raczej nie świadczy o tym, że właśnie dana agencja te zgłoszenia czyta? emotka  Skoro styl pisania tych osób spodobał się raz agencji, to raczej istnieje spore prawdopodobieństwo, że spodoba się drugi, trzeci i czwarty raz PO PRZECZYTANIU. Oczywiście podważam samą logikę. Wiadomo, że przy tulu zgłoszeniach ciężko jest przeczytać wszystkie prace, ale czy to nie dotyczy wszystkich konkursów tekstowych? emotka  W tym konkursie udało mi się wygrać jeden raz, mimo naprawdę wielu zgłoszeń, jednak AVANTI bardzo lubię i mam na koncie wiele nagród od tej agencji. Nie rozumiem również na czym miałoby polegać "odfiltrowywanie" zgłoszeń i w jakim celu miałoby być robione...jest to konkurs, w którym nie trzeba zakupić zupełnie NIC i zapewne mają dużo więcej zgłoszeń niż w innych swoich akcjach, ale snucie teorii spiskowej zawsze mnie trochę bawi.

8igora9

#7336955 Napisano: 20.02.2026 16:28:55
Helpunku, czy ktoś się orientuje za jaki dzień mogłam dostać dzisiaj o 13:50 maila o wygranej w lay’sach? 5/02 czy 07/02?
0 0

joan

#7336958 Napisano: 20.02.2026 16:43:08
darq1991 napisał(a):

Człowiek może wierzyć, w co chce. Jeśli dla Ciebie korzystna & uspokajająca duszę jest wiara w teorie spiskowe podszyte socjalistyczną modłą "Każdemu po równo" - Twoja sprawa. Nie zdobędziemy wiedzy w temacie, tę mają tylko pracownicy Avanti. Możemy jednak zdecydować, w co wierzymy emotka

PS: Zauważyłam, że niektórych graczy nakręcają negatywnie cudze kolejne wygrane. Zdaje się trzeba od razu drzewo genealogiczne rozpisać, żeby powinowactwo laureatów czytelnym uczynić emotka Dla mnie jest ważne, że ktoś w ogóle napisał o nagrodzie. Wiem wtedy, że: informowali / za który dzień / o jakich nagrodach emotka Tak więc życzę wszystkim powodzenia, niech MDW spuchnie od wpisów! emotka

martucha-jk

#7336961 Napisano: 20.02.2026 17:05:42
Ja mam 100 z 05-02, czy ktoś ma dalej?
0 0

vazzz

#7336972 Napisano: 20.02.2026 17:43:24
martucha-jk napisał(a):

Ja mam 100 z 05-02, czy ktoś ma dalej?

Ja mam maila z godz.14. Podejrzewam, że jest to za zgłoszenie z 6-go lutego, bo wtedy wzięłam udział w konkursie po raz pierwszy. Być może dziś informowali za 4, 5 i 6.

paula9891

#7336973 Napisano: 20.02.2026 17:48:52
nanajka81 napisał(a):

darq1991 napisał(a):

Kilka postów wcześniej pytałam czy są tu osoby które wygrały więcej niż jeden raz. Nikt się nie odezwał ale kilka jest (tak wychodzi z MDW) nie mniej z tego co widzę wygrywają wciąż nowe nazwiska i osoby. Czy losują? Może. Czy idą tam setki tysiące zgłoszeń każdego dnia? Wątpię. Mi osobiście już się pisać nie chce - wygrałam 100 zł i właściwie spasowałam bo nie mam już kompletnie pomysłów.

Dementuję. Można wygrać 2 razy na te same dane.

Na stronie jest 216 nazwisk, co oznacza, ze przynajmniej kilka osób wygrało więcej,  niż raz. I wygląda na to, że poszło do 09.02.  emotka

luko922

#7336981 Napisano: 20.02.2026 18:56:39
nanajka81 napisał(a):

darq1991 napisał(a):

Ja wygralem wiecej niz raz. W regulaminie jest limit 5 nagrod dziennych na osobe.

mia

#7337000 Napisano: 20.02.2026 22:57:15
paula9891 napisał(a):

(..)
I wygląda na to, że poszło do 09.02.   emotka

Nawet mnie nie denerwuj. Jedyne moje dwa piękne wypieszczone zgłoszenia poszły 08.02. emotka
Potem mi się pisać nie chcialo aż do 15.02. I dalej mi się nie chce. emotka
1 paula9891 0

assal

#7337006 Napisano: 21.02.2026 08:23:32
Mam z 9 lutego stówkę. Na pewno ten dzień, bo kilka wcześniejszych nic nie posłałam  emotka

martucha-jk

#7337009 Napisano: 21.02.2026 09:34:50
mia napisał(a):

paula9891 napisał(a):

(..)
I wygląda na to, że poszło do 09.02.   emotka

Nawet mnie nie denerwuj. Jedyne moje dwa piękne wypieszczone zgłoszenia poszły 08.02. emotka
Potem mi się pisać nie chcialo aż do 15.02. I dalej mi się nie chce. emotka

luko922 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

darq1991 napisał(a):

Ja wygralem wiecej niz raz. W regulaminie jest limit 5 nagrod dziennych na osobe.

Ja wygrałam też więcej niż raz, wysyłam co kilka dni jak wena przyjdzie, ale tekst mocno dopracowany
1 mia 0

mia

#7337023 Napisano: 21.02.2026 10:52:44
assal napisał(a):

Mam z 9 lutego stówkę. Na pewno ten dzień, bo kilka wcześniejszych nic nie posłałam  emotka

emotka   Paskudne Avanti. Wredne Avanti. emotka  Teraz jeszcze bardziej mi się nie chce. emotka

joan

#7337025 Napisano: 21.02.2026 11:01:51
mia napisał(a):

Nawet mnie nie denerwuj. Jedyne moje dwa piękne wypieszczone zgłoszenia poszły 08.02. emotka (...)

Ja również puściłam zgłoszenie 08.02.2026 -> zaliczyło awaryjne lądowanie w tym samym koszu, co Twoje dwie sztuki emotka

Teraz czas na teorię spiskową emotka A bo inni to wygrywają po 2x, a poetka pisała, że nic 2x się nie zdarza, oszustwo i losowanie, na pewno rooskie onooce maczają w tym palce wespół z reptilianami i ogólnie dyskryminacja kobiet pći żeńskiej, czas się pożalić do sponsora, no nie może tak być, że mi inni ciągle kradnom nagrody, co mi się należą, jak psu kocyk!1!1 emotka

PS: Nie pozdrawiam i bez zbędnych komentarzy proszę.

AgnieszkaNie

#7337122 Napisano: 22.02.2026 10:04:25
Od początku trwania konkursu wysyłam zgłoszenia praktycznie codziennie. Mam dużo pomysłów. Niektóre zgłoszenia oceniam jako naprawdę mega i unikatowe, ale nic nie wygrałam. No, ale cóż , przy założeniu, że to czytają - byli lepsi ode mnie.
Mam natomiast inne pytanie  emotka . Czy można wysłać to samo zgłoszenie drugi raz innego dnia ? Miałam kilka takich "perełek" , które myślę, że przegrały nieznacznie w danym dniu i może innego dnia miałyby szansę. Tym bardziej, że pewnie już część osób się poddała. Nie znalazłam w regulaminie zapisu, że nie można wysłać drugi raz tego samego zgłoszenia w innym tygodniu czy dniu.
I drugie pytanko - jak myślicie, czy na główne nagrody oni sobie odkładają najlepsze odpowiedzi i teraz one nie wygrywają, czy będą wybierać najlepszą odpowiedź już z tych, które zostały już nagrodzone ?
0 0

darq1991

#7337123 Napisano: 22.02.2026 10:06:46
Mozna, część osób tak robi i ktoś pisał, że wygrał w ten sposób.

luko922

#7337126 Napisano: 22.02.2026 10:28:56
AgnieszkaNie napisał(a):

Od początku trwania konkursu wysyłam zgłoszenia praktycznie codziennie. Mam dużo pomysłów. Niektóre zgłoszenia oceniam jako naprawdę mega i unikatowe, ale nic nie wygrałam. No, ale cóż , przy założeniu, że to czytają - byli lepsi ode mnie.
Mam natomiast inne pytanie  emotka . Czy można wysłać to samo zgłoszenie drugi raz innego dnia ? Miałam kilka takich "perełek" , które myślę, że przegrały nieznacznie w danym dniu i może innego dnia miałyby szansę. Tym bardziej, że pewnie już część osób się poddała. Nie znalazłam w regulaminie zapisu, że nie można wysłać drugi raz tego samego zgłoszenia w innym tygodniu czy dniu.
I drugie pytanko - jak myślicie, czy na główne nagrody oni sobie odkładają najlepsze odpowiedzi i teraz one nie wygrywają, czy będą wybierać najlepszą odpowiedź już z tych, które zostały już nagrodzone ?

Co do wysłania tej samej odpowiedzi kilka razy - przy tym konkursie, gdzie nic nie tracisz, ja bym spróbował. Nie wierzę, że czytają wszystko emotka  

Co do tygodniowych/głównych - u mnie jak kiedyś wygrałem jakieś 7 lat temu w Avanti kilka głównych, wszystkie były poprzedzone dzienną i tygodniową. W tym roku jak wygrałem główną to było tak samo, wcześniej to samo zgłoszenie wygrało dzienną.

synk

#7337128 Napisano: 22.02.2026 10:51:43
luko922 napisał(a):

AgnieszkaNie napisał(a):

Co do wysłania tej samej odpowiedzi kilka razy - przy tym konkursie, gdzie nic nie tracisz, ja bym spróbował. Nie wierzę, że czytają wszystko emotka  

A ktoś już chwalił się tygodniową?
0 0

luko922

#7337131 Napisano: 22.02.2026 11:21:07
No właśnie nikt oficjalnie się nie chwalił, a też jestem ciekaw emotka
1 nanajka81 0

monisss

#7337230 Napisano: 23.02.2026 08:26:36
co się stało z platformą Joy ?! emotka
0 0