Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

bartula

#5159914 Napisano: 25.04.2012 07:42:01
mia napisał(a):

vilemo napisał(a):

szczerze to zawiodłam się na tym haśle - naprawdę myślałam, że wygra coś fantastycznego, ale może jestem nieobiektywna,bo grałam 8 razy, a wygrałam raz biżuterię... emotka

Ale heca emotka

No to teraz rozumiem, dlaczego nie mam laptopa, i uważam, że to w ogóle cud, że mam trzy razy biżuterię! Moje hasła się tak miały stylem do tego, jak... Dokładnie strzały poza tarczę wszystkie! emotka
Aż mi się humor poprawił i samoocena , bo do tej pory miałam czkawkę po tym konkursie! emotka

Mi też aż lepiej, bałam się że moja wzniosła poetyczna odpowiedź doceniona biżuterią była marniutka ale tu widzę, że jednak mogła konkurować o samochód albo raczej ....nie mogła? emotka emotka
Ale te 160 znaków to mnie nieźle wkur.... emotka
0 0

deva

#5159916 Napisano: 25.04.2012 07:44:00
odechciało mi się konkursów, za mało wchodziłam sponsorom do d...
0 0

kammaro

#5159925 Napisano: 25.04.2012 07:53:00
cb656 napisał(a):

kotek11 napisał(a):

denira napisał(a):

co do palette osoby które wygrały laptop powinny pisać reklamacje, ze nie trzymali się regulaminu i wygrało hasło, które ma więcej niż 160 znaków

a laptopa wygalo teżchyba hasło dluższe niz 160 znaków ... przynajmniej jedno długie w oczy mi sie rzuciło...

Organizatorem jest Albedo Marketing http://albedomarketing.pl/kontakt/ na zlecenie Henkel - właściciela marki też należy uświadomić, jakich buraków zatrudniają:
http://www.henkel...xsl/172_PLP_HTML.htm

Piszcie tłumnie, ja już wylałem się ze swoim żalem
emotka

Kiedyś miałam przyjemność rozmawiać z osobami z Albedo na temat wyboru laureatów (byłam początkująca i mnie to bardzo ciekawiło). Dowiedziałam się wtedy, że oni robią wstępna selekcję i tą listę wysyłają do sponsora (wtedy też był to Henkel). Później kilka razy spotkałam się z sytuacją, kiedy główne wybierał sponsor a nie ludzie z agencji.
.....
ach, ile nerwów sobie i konkursowiczom agencje by zaoszczędziły, gdyby nie publikowali zwycięskich haseł emotka
0 0

notta

#5159927 Napisano: 25.04.2012 07:54:50
dopiero teraz widzę co zrobili.. liczyłam na to że obędzie się bez takich sytuacji ale jestem tak zła że pierwszy raz w życiu napiszę reklamację.. aczkolwiek pewnie nic mi to nie da.. Sama brałam udział i ugrałam biżuterię jednak stanowczo żyłam pragnieniem laptopa jednak z moimi hasłami udało mi się ugrać tylko jedną biżuterię a teraz widzę dlaczego moje starania szły na marnę..pierwszy raz w życiu napiszę reklamację a co niech się tłumaczą.
0 0

grandprix

#5159929 Napisano: 25.04.2012 07:55:22
Mogli nie robić ograniczenia co do ilości znaków, żeby potem wybrać taką dłużyznę. Wiadomo, że o wiele łatwiej jest coś napisać, gdy nie trzeba się liczyć ze słowami.
0 0

abodak

#5159933 Napisano: 25.04.2012 07:58:21
kammaro napisał(a):

ach, ile nerwów sobie i konkursowiczom agencje by zaoszczędziły, gdyby nie publikowali zwycięskich haseł emotka

a jeszcze wiecej by zaoszczedzili gdyby postępowali zgodnie z własnym regulaminem
0 0

aurorcia

#5159935 Napisano: 25.04.2012 07:59:24
iva napisał(a):

dopiero teraz widzę co zrobili.. liczyłam na to że obędzie się bez takich sytuacji ale jestem tak zła że pierwszy raz w życiu napiszę reklamację.. aczkolwiek pewnie nic mi to nie da.. Sama brałam udział i ugrałam biżuterię jednak stanowczo żyłam pragnieniem laptopa jednak z moimi hasłami udało mi się ugrać tylko jedną biżuterię a teraz widzę dlaczego moje starania szły na marnę..pierwszy raz w życiu napiszę reklamację a co niech się tłumaczą.

Ja wygrałam i laptopa i biżuterię,ale też wypadałoby im coś napisać,bo oni za chwilę będą robili co im się żywnie podoba!To po co są w ogóle te regulaminy??Żeby je łamać?? emotka emotka
0 0

henryczka62

#5159937 Napisano: 25.04.2012 08:00:22
tak sobie przeglądam hasła i znalazłam swoje hasełko, które kiedyś wygrało w innym konkursie emotka
0 0

zaczytana-pola

#5159939 Napisano: 25.04.2012 08:00:58
emotka moje hasło jest podane zupełnie inne, niż podobno wygrało, chociaż też moje. Teraz przynajmniej wiem dlaczego moje wysiłki ostatniego etapu skończyły się brakiem wygranej. emotka
0 0

joan

#5159942 Napisano: 25.04.2012 08:01:32
kammaro napisał(a):

Kiedyś miałam przyjemność rozmawiać z osobami z Albedo na temat wyboru laureatów (byłam początkująca i mnie to bardzo ciekawiło). Dowiedziałam się wtedy, że oni robią wstępna selekcję i tą listę wysyłają do sponsora (wtedy też był to Henkel). Później kilka razy spotkałam się z sytuacją, kiedy główne wybierał sponsor a nie ludzie z agencji.
.....

Owszem, sponsor może wybierać, mnie to nie przeszkadza, ale ze zgłoszeń, które spełniają warunki regulaminu, a te nieregulaminowe agencja powinna od razu odrzucać.
0 0

kammaro

#5159946 Napisano: 25.04.2012 08:04:08
abodak napisał(a):

kammaro napisał(a):

a jeszcze wiecej by zaoszczedzili gdyby postępowali zgodnie z własnym regulaminem

Zawsze mogą się tłumaczyć, że brali pod uwagę tylko 160 znaków, bo np ja czytając to hasło, mam wrażenie, że jest to zlepek dwóch haseł emotka
Co to samej treści, to już się nie wypowiadam, bo o gustach podobno sie nie dyskutuje.
Sytuacja, jak przy laurkach wysyłanych na konkursy na hasła
0 0

linka132

#5159950 Napisano: 25.04.2012 08:06:53
kammaro napisał(a):

abodak napisał(a):

kammaro napisał(a):

Zawsze mogą się tłumaczyć, że brali pod uwagę tylko 160 znaków, bo np ja czytając to hasło, mam wrażenie, że jest to zlepek dwóch haseł emotka
Co to samej treści, to już się nie wypowiadam, bo o gustach podobno sie nie dyskutuje.
Sytuacja, jak przy laurkach wysyłanych na konkursy na hasła

dołączam sie do reklamacji- jak glupia liczyłam 160znaków i tylko biuzu wpadla
0 0

joan

#5159951 Napisano: 25.04.2012 08:06:54
kammaro napisał(a):

Tak nie mogą się wytłumaczyć, mogliby podać pierwsze 160 znaków, a potem (...), ale jednoznacznie poinformowali świat, że wygrało CAŁE długaśne zgłoszenie; regulamin powinien być dla wszystkich taki sam.
0 0

marionzzz

#5159952 Napisano: 25.04.2012 08:06:56
kammaro napisał(a):

cb656 napisał(a):

kotek11 napisał(a):

denira napisał(a):

co do palette osoby które wygrały laptop powinny pisać reklamacje, ze nie trzymali się regulaminu i wygrało hasło, które ma więcej niż 160 znaków

a laptopa wygalo teżchyba hasło dluższe niz 160 znaków ... przynajmniej jedno długie w oczy mi sie rzuciło...

Organizatorem jest Albedo Marketing http://albedomarketing.pl/kontakt/ na zlecenie Henkel - właściciela marki też należy uświadomić, jakich buraków zatrudniają:
http://www.henkel...xsl/172_PLP_HTML.htm

Piszcie tłumnie, ja już wylałem się ze swoim żalem
emotka

.....

podobnie jest na rossnecie- nie wiem czy wszystkie ale parę konkursów -ze wszystkich zgłoszeń a nie po selekcji- wybierał sponsor! Często narzekamy na agencję nie wiedząc nawet,że to sponsor wybiera wygranych nie mając pojęcia o regulaminie i jego ograniczeniach-niestety emotka
do tego często robią to w pośpiechu bo czas,terminy,inne sprawy na głowie

0 0

mia

#5159955 Napisano: 25.04.2012 08:07:54
henryczka62 napisał(a):

tak sobie przeglądam hasła i znalazłam swoje hasełko, które kiedyś wygrało w innym konkursie emotka

No i dlatego generalnie jestem przeciwna zamieszczaniu wygranych haseł. Chyba, że w grę wchodziłaby druga opcja - zamieszczają je wszystkie agencje. Wtedy przynajmniej nie byłoby bezczelnego zrzynania... emotka

ilonar2301 napisał(a):

emotka moje hasło jest podane zupełnie inne, niż podobno wygrało, chociaż też moje.

Coraz ciekawiej się robi emotka
0 0

henryczka62

#5159956 Napisano: 25.04.2012 08:08:06
henryczka62 napisał(a):

znalazłam kolejne moje emotka
0 0

ktosiu

#5159959 Napisano: 25.04.2012 08:08:36
henryczka62 napisał(a):

I to jest przykre, zwłaszcza ze nagrody już wysłane. Ale i tak bym zgłosiła w Albedo. Na przyszłość niech albo publikują wyniki przed rozsyłaniem nagród (i to jest czas na ewentualne reklamacje) albo niech tego nie robią.
0 0

mia

#5159962 Napisano: 25.04.2012 08:10:16
marionzzz napisał(a):

podobnie jest na rossnecie- nie wiem czy wszystkie ale parę konkursów -ze wszystkich zgłoszeń a nie po selekcji- wybierał sponsor! Często narzekamy na agencję nie wiedząc nawet,że to sponsor wybiera wygranych nie mając pojęcia o regulaminie i jego ograniczeniach-niestety emotka
do tego często robią to w pośpiechu bo czas,terminy,inne sprawy na głowie

W Rossnecie wszystkie paragonowe rozstrzyga sponsor. Wiem to na pewno.
Podobna sytuacja jest zresztą u Smolara.

0 0

zaczytana-pola

#5159963 Napisano: 25.04.2012 08:10:32
mia napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

emotka moje hasło jest podane zupełnie inne, niż podobno wygrało, chociaż też moje.

Coraz ciekawiej się robi emotka

Hasło jest moje, owszem. Z tego etapu też. Ale pani powiedziała, że wygrałam tym drugim, które do nich dotarło. A na liście jest pierwsze emotka
0 0

ewka656

#5159966 Napisano: 25.04.2012 08:11:16
joan napisał(a):

A tak w ogóle, co sądzicie o tym zapisie kodeksu Cywilnego:

Art. 919. § 1. Kto przez ogłoszenie publiczne przyrzekł nagrodę za wykonanie oznaczonej czynności, obowiązany jest przyrzeczenia dotrzymać.

Czy należy przez to rozumieć, że oznaczona czynność to przesłanie SMSa o długości maksymalnie 160 znaków?

Wydaje mi się, że tutaj oznaczoną czynnością będzie sam SMS jako zgłoszenie. Ten art. można by zastosować jak agencja nie chciałaby wydać nagrody w ogóle.
0 0