Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

fan-mandaryny

#7279912 Napisano: 17.07.2025 22:22:20
PPPet-er napisał(a):

fan-mandaryny napisał(a):

Czy w Fortisie osoby z rezerwy to osoby spoza listy wszystkich laureatach nagród, czy raczej nagrody poszczególnego stopnia maja osobne zestawienie laureatów rezerwowych? Trosze przykro by było być rezerwowym w ogóle i nie dostać nagrody nawet najniższego stopnia. Załóżmy, ze mamy nagrody I, II i III stopnia. Laureat nagrody I stopnia nie spełnił jakichś warunków konkursu i wygra osoba z listy rezerwowej dla wybranego stopnia. W tym przypadku pierwszego stopnia. Otrzymuje ją osoba której nie przyznano II stopnia, ani III.  A może jest tylko jedna rezerwowa (niezależnie od rodzaju nagród) i osoba, która nie otrzymała III stopnia zostanie rezerwowym I stopnia? 
Kolejny wariant, równie niekorzystny dla innych laureatów, ale już lepszy wariant, gdy już komuś wysłali nagrodę II stopnia, okazało się, że wygrał tez I stopnia (z rezerwy). Jak to się mówi, na dwoje babka wróżyła.

A Smolar nie losuje np
1 Glowna + 1 Rezerwa
Drugi stopien + Rezerwa

Szkoda zdrowia na debate, bo nigdy sie wszystkim tu nie dogodzi

Tu akurat jest w pełni sprawiedliwe, bo to loteria, a nie konkurs kreatywny.
0 0

simsonowa

#7279913 Napisano: 17.07.2025 22:30:17
PPPet-er napisał(a):

Czy w Fortisie osoby z rezerwy to osoby spoza listy wszystkich laureatach nagród, czy raczej nagrody poszczególnego stopnia maja osobne zestawienie laureatów rezerwowych? Trosze przykro by było być rezerwowym w ogóle i nie dostać nagrody nawet najniższego stopnia. Załóżmy, ze mamy nagrody I, II i III stopnia. Laureat nagrody I stopnia nie spełnił jakichś warunków konkursu i wygra osoba z listy rezerwowej dla wybranego stopnia. W tym przypadku pierwszego stopnia. Otrzymuje ją osoba której nie przyznano II stopnia, ani III.  A może jest tylko jedna rezerwowa (niezależnie od rodzaju nagród) i osoba, która nie otrzymała III stopnia zostanie rezerwowym I stopnia? 
Kolejny wariant, równie niekorzystny dla innych laureatów, ale już lepszy wariant, gdy już komuś wysłali nagrodę II stopnia, okazało się, że wygrał tez I stopnia (z rezerwy). Jak to się mówi, na dwoje babka wróżyła.

A Smolar nie losuje np
1 Glowna + 1 Rezerwa
Drugi stopien + Rezerwa

Taki przykład u nich: 
Smaki lata w Dino - ograniczenie - 1 gospodarstwo/ 1 nagroda 
ZUPEŁNY BRAK REZERW 
Cieszmy się więc, że są Agencje gdzie te rezerwy są, a nagrody trafiają do nas.

Luiza12

#7279916 Napisano: 17.07.2025 22:50:39
Cześć, mam pytanie dotyczące konkursu Mosso, czy macie też problem z wysłaniem danych? Odesłałam maila i dostałam zwrotkę, że wiadomość nie może zostać dostarczona, ktoś też tak miał?
0 0

Jestemnowa

#7279924 Napisano: 17.07.2025 23:36:40
FBsebastian3 napisał(a):

Czarny nosek od puszki z numerami? Co to może być?

Burn 🤔
0 0

asper01

#7279927 Napisano: 17.07.2025 23:39:58
Luiza12 napisał(a):

Cześć, mam pytanie dotyczące konkursu Mosso, czy macie też problem z wysłaniem danych? Odesłałam maila i dostałam zwrotkę, że wiadomość nie może zostać dostarczona, ktoś też tak miał?

Też
0 0

fan-mandaryny

#7279928 Napisano: 17.07.2025 23:44:38
PPPet-er napisał(a):

PPPet-er napisał(a):

Czy w Fortisie osoby z rezerwy to osoby spoza listy wszystkich laureatach nagród, czy raczej nagrody poszczególnego stopnia maja osobne zestawienia listy laureatów rezerwowych w zależności od stopnia? Trochę przykro by było być rezerwowym i w ogóle nie dostać nagrody nawet najniższego stopnia. Załóżmy, ze mamy nagrody I, II i III stopnia. Laureat nagrody I stopnia nie spełnił jakichś warunków konkursu i wygra osoba z listy rezerwowej dla wybranego stopnia. W tym przypadku pierwszego stopnia. Otrzymuje ją osoba której nie przyznano II stopnia, ani III.  A może jest tylko jedna lista rezerwowa (niezależnie od rodzaju nagród) i osoba, która nie otrzymała III stopnia zostanie rezerwowym I stopnia. Kolejny wariant, równie niekorzystny dla innych laureatów, ale już lepszy wariant, gdy już komuś wysłali nagrodę II stopnia, okazało się, że wygrał tez I stopnia (z rezerwy). Jak to się mówi, na dwoje babka wróżyła.

A Smolar nie losuje np
1 Glowna + 1 Rezerwa
Drugi stopien + Rezerwa

Dlaczego to sprawiedliwe? 
Konkursy promocyjne to tez loteria - trafisz czy nie trafisz w gusta, zdolnosci polinistyczne ect. czy tez humor członka komisji w danej akcji, dniu
Biorqc pod uwage opis tych konkursow w regulaminach to z konkursu promomujacego konkretny produkt to robia sie konkursy polonistyczne, literackie, fotograficzne, muzyczne, sztuki aktorskiej ect  - takie, gdzi zwykly, przecietny obywatel szans nie ma emotka    I to uwazasz za sprawiedliwe?

Najbardziej mi chodzi o samo nagradzanie, typowanie subiektywnie „najlepszych” odpowiedzi, a nie niesprawiedliwość w możliwościach literackich, plastycznych konkursowiczów. Sam psioczę na konkursy na TikToku, Facebooku albo Instagramie, gdzie trzeba robić jakieś filmiki, których zwyczajnie nie umiem robić. Frustracja była spowodowana najbardziej fajnymi nagrodami, występującymi akurat na tych konkursach. No, ale (powiedzmy) juz się z tym pogodziłem, że nie we wszystkim jestem dobry, ale gram tam, gdzie chcę. Z rożnym skutkiem, dla radochy.
0 0

zezowaty_kot

#7279929 Napisano: 17.07.2025 23:51:23
PPPet-er napisał(a):

PPPet-er napisał(a):

A Smolar nie losuje np
1 Glowna + 1 Rezerwa
Drugi stopien + Rezerwa

Dlaczego to sprawiedliwe? 
Konkursy promocyjne to tez loteria - trafisz czy nie trafisz w gusta, zdolnosci polinistyczne ect. czy tez humor członka komisji w danej akcji, dniu
Biorqc pod uwage opis tych konkursow w regulaminach to z konkursu promomujacego konkretny produkt to robia sie konkursy polonistyczne, literackie, fotograficzne, muzyczne, sztuki aktorskiej ect  - takie, gdzi zwykly, przecietny obywatel szans nie ma emotka    I to uwazasz za sprawiedliwe?

Dla "zwykłego, przeciętnego obywatela" są loterie, konkursy kreatywne są dla obywateli kreatywnych. To jest sprawiedliwe, bo sprawiedliwie nie znaczy po równo.
1 Nuna1210 0

donia7

#7279930 Napisano: 18.07.2025 00:06:35
Pytanie o zwrot Magnum- po co mi ten PIN przyszedł z sms-ie?emotka
0 0

kiwiwi

#7279931 Napisano: 18.07.2025 00:14:14
donia7 napisał(a):

A wystarczy zerknąć do regulaminu  emotka  
Po wpisaniu do formularza zgłoszeniowego numeru telefonu komórkowego przez Uczestnika system Organizatora prześle na tenże numer telefonu PIN, który Uczestnik powinien przepisać do formularza zgłoszeniowego. Podanie numeru PIN służy weryfikacji poprawności numeru telefonu komórkowego Uczestnika
0 0

donia7

#7279932 Napisano: 18.07.2025 00:18:14
kiwiwi napisał(a):

donia7 napisał(a):

Po wpisaniu do formularza zgłoszeniowego numeru telefonu komórkowego przez Uczestnika system Organizatora prześle na tenże numer telefonu PIN, który Uczestnik powinien przepisać do formularza zgłoszeniowego. Podanie numeru PIN służy weryfikacji poprawności numeru telefonu komórkowego Uczestnika

No widziałam to...Od razu patrzyłam do regulaminu, ale nic mi to nie mówiło.
Pewnie chodziło o to, żeby w trakcie to wpisać... ja tego nie wpisałam, nawet nie miałam żadnego okienka emotka
0 0

kiwiwi

#7279936 Napisano: 18.07.2025 00:32:14
donia7 napisał(a):

kiwiwi napisał(a):

donia7 napisał(a):

Pewnie chodziło o to, żeby w trakcie to wpisać... ja tego nie wpisałam, nawet nie miałam żadnego okienka emotka

U mnie się normalnie pokazuje okienko  Weryfikacja Numeru i na kompie i na telefonie. Jak przyszedł PIN to musiałaś kliknąć Zweryfikuj i w tym miejscu się potem wpisuje ten PIN.
0 0

donia7

#7279937 Napisano: 18.07.2025 00:33:36
kiwiwi napisał(a):

donia7 napisał(a):

kiwiwi napisał(a):

donia7 napisał(a):

U mnie się normalnie pokazuje okienko  Weryfikacja Numeru i na kompie i na telefonie. Jak przyszedł PIN to musiałaś kliknąć Zweryfikuj i w tym miejscu się potem wpisuje ten PIN.

U mnie w ogóle długo strona mieliła jak wpisałam dane emotka
0 0

kiwiwi

#7279938 Napisano: 18.07.2025 00:35:44
donia7 napisał(a):

kiwiwi napisał(a):

donia7 napisał(a):

kiwiwi napisał(a):

donia7 napisał(a):

U mnie w ogóle długo strona mieliła jak wpisałam dane emotka

Bo już było po zawodach, tam po kilku sekundach już nie ma czego szukać emotka
0 0

InkaR

#7279951 Napisano: 18.07.2025 07:29:43
Czy ktoś dostal maila odnośnie bliższych informacji o tej sesji z loreala?
0 0

glamlady88

#7279954 Napisano: 18.07.2025 07:54:44
InkaR napisał(a):

Nie, jeszcze nie było maila
1 InkaR 0

fifidorea

#7279977 Napisano: 18.07.2025 09:34:16
InkaR napisał(a):

Też czekam, chciałabym chociaż wiedzieć czy np. Muszę rezerwować sobie jakiś hotel itp. Nie mówiąc o zorganizowaniu transportu…
1 InkaR 0

Kwiat Paproci

#7280006 Napisano: 18.07.2025 09:55:20
czy z konkursu DINO smaki lata - jedna nagroda na jeden adres czy jedna nagroda na jedną osobę?
0 0

ILIKETOWINMONEY

#7280010 Napisano: 18.07.2025 09:56:43
Pierwszy raz wygrałem coś w dino. Jak działają ich bony? Tak jak w biedronce, że bez daty ważności i limitu użyć?
0 0

adamo86

#7280011 Napisano: 18.07.2025 09:57:38
ILIKETOWINMONEY napisał(a):

Pierwszy raz wygrałem coś w dino. Jak działają ich bony? Tak jak w biedronce, że bez daty ważności i limitu użyć?

Jednorazowy z datą ważności
0 0

banka-manka

#7280019 Napisano: 18.07.2025 10:00:11
@Kwiat napisał(a):

czy z konkursu DINO smaki lata - jedna nagroda na jeden adres czy jedna nagroda na jedną osobę?

1 nagroda na jeden adres.
0 0