SZUKAM....

Prad

#6323557 Napisano: 19.02.2017 21:50:35
Jak sprawdzić stan konta w Orange na kartę? Najlepiej żeby przyszedł sms z ilością środków i ważnością konta
0 0

edzia21

#6323558 Napisano: 19.02.2017 21:53:32
Prad napisał(a):

Jak sprawdzić stan konta w Orange na kartę? Najlepiej żeby przyszedł sms z ilością środków i ważnością konta

*124*#
0 0

Prad

#6323561 Napisano: 19.02.2017 22:08:52
edzia21 napisał(a):

Prad napisał(a):

*124*#

Wyskakuję ze błędny kod emotka
0 0

netka2000

#6323563 Napisano: 19.02.2017 22:11:17
Prad napisał(a):

stan konta w Orange

http://www.orange...n-konta,article.html
0 0

1mariusz

#6323575 Napisano: 19.02.2017 23:10:01
cherry_coke napisał(a):

1mariusz napisał(a):

Szukam ,czy może ktoś miał podobną sytuację? U stolarza zamówiliśmy meble do kuchni,wybierałam wszystko z próbnika-czyli z czego i w jakim kolorze mają być drzwiczki i blaty. Do samych drzwi nie mogę się przyczepić,wszystko jest takie jak wybierałam. Ale blat baardzo odbiega od tego co widziałam na próbniku! Złożyliśmy reklamację u producenta ,pojechałam do hurtowni ,gdzie został zakupiony . I ku mojemu przerażeniu on rzeczywiście jest taki bardzo dziwny! Jakieś mazie ,przybrudzenia,zmiany w kolorze . Tylko ,że przy zamawianiu nikt się nawet nie zająknął ,że on jest taki problematyczny! Na zdjęciach producenta,czy innych sklepów i hurtowni są wszędzie te ładne ,interesujące kawałki! Zdaję sobie sprawę,że reklamacja na pewno zostanie odrzucona bo jednak to nie stanowi wady. Ale ja wybierałam blat ,który w całości miał być taki jak na próbniku! Kompletnie nie miałam  świadomości,że jest inaczej. Czy jest może jakiś sposób aby to ugryźć ,jak sądzicie?

Oczywiście, że masz prawo dochodzić swoich praw. Porównaj próbnik z blatem. Zrób zdjęcia lub pobierz on nich próbnik.  Jeśli znacząco się różnią żądaj wymiany blatu. 
Nie napisałeś czy zapłaciłeś już całość za meble czy nie, ale jeśli nie to dopóki go nie wymienią nie wpłacaj całych pieniędzy. 
Jeśli nie będą chcieli dogadać się polubownie to udaj się do rzecznika praw konsumenta. Często gęsto jak ma się pismo podbite przez rzecznika firmy zmieniają ton. 
I nie daj sobie wmówić, że przecież różni się tylko trochę albo coś... Mam wrażenie, że to częsta praktyka w takich firmach. 

Na szczęście nie zapłaciliśmy jeszcze całości. Jutro mija pierwszy tydzień i na razie cisza. Najlepsze jest to ,że facet ma przyjechać z drugiego końca Polski! Nie wiem jak im się to opłaca? 
0 0

nkba

#6323591 Napisano: 20.02.2017 07:54:55
1mariusz napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

1mariusz napisał(a):

Szukam ,czy może ktoś miał podobną sytuację? U stolarza zamówiliśmy meble do kuchni,wybierałam wszystko z próbnika-czyli z czego i w jakim kolorze mają być drzwiczki i blaty. Do samych drzwi nie mogę się przyczepić,wszystko jest takie jak wybierałam. Ale blat baardzo odbiega od tego co widziałam na próbniku! Złożyliśmy reklamację u producenta ,pojechałam do hurtowni ,gdzie został zakupiony . I ku mojemu przerażeniu on rzeczywiście jest taki bardzo dziwny! Jakieś mazie ,przybrudzenia,zmiany w kolorze . Tylko ,że przy zamawianiu nikt się nawet nie zająknął ,że on jest taki problematyczny! Na zdjęciach producenta,czy innych sklepów i hurtowni są wszędzie te ładne ,interesujące kawałki! Zdaję sobie sprawę,że reklamacja na pewno zostanie odrzucona bo jednak to nie stanowi wady. Ale ja wybierałam blat ,który w całości miał być taki jak na próbniku! Kompletnie nie miałam  świadomości,że jest inaczej. Czy jest może jakiś sposób aby to ugryźć ,jak sądzicie?

Oczywiście, że masz prawo dochodzić swoich praw. Porównaj próbnik z blatem. Zrób zdjęcia lub pobierz on nich próbnik.  Jeśli znacząco się różnią żądaj wymiany blatu. 
Nie napisałeś czy zapłaciłeś już całość za meble czy nie, ale jeśli nie to dopóki go nie wymienią nie wpłacaj całych pieniędzy. 
Jeśli nie będą chcieli dogadać się polubownie to udaj się do rzecznika praw konsumenta. Często gęsto jak ma się pismo podbite przez rzecznika firmy zmieniają ton. 
I nie daj sobie wmówić, że przecież różni się tylko trochę albo coś... Mam wrażenie, że to częsta praktyka w takich firmach. 

Na szczęście nie zapłaciliśmy jeszcze całości. Jutro mija pierwszy tydzień i na razie cisza. Najlepsze jest to ,że facet ma przyjechać z drugiego końca Polski! Nie wiem jak im się to opłaca? 

Nie poddawaj się i walcz jeśli jesteś pewna swego!!! Ja to przerabiałam nie raz. Nawet nie wiesz jak mało klientów upomina się o swoje emotka Bądź "twardka" emotka
0 0

mmaddamm

#6323613 Napisano: 20.02.2017 09:36:34
Szukam informacji czy do desek z BELVITY była dołączona gwarancja?
0 0

constanza

#6323624 Napisano: 20.02.2017 10:03:26
szukam kogoś kto kupował ostatnio mieszkanie od dewelopera bądź z rynku wtórnego i uspokoi mnie, że da się to jakoś ogarnąć w sensowny sposób. Jestem przerażona tym, że w obu przypadkach trzeba tyle rzeczy sprawdzić emotka  przeraża mnie też wizja, że miałabym iść do notariusza wskazanego przez dewelopera czy agencję. Naoglądałam się tych wszystkich programów o oszustwach i się boję. A może ktoś kupował mieszkanie z pomocą prawnika i mogłby mi napisać jak to wygląda i w kwestii finansowej i w kwestii załatwiana. Może ktoś ma jakąś liste w punktach co sprawdzić żeby kupić mieszkanie i miec swiety spokoj emotka  będę wdzieczna za wszystkie wskazowki na PW emotka

jaanonimka

#6323626 Napisano: 20.02.2017 10:04:44
szukam kodu zniżkowego na zakupy w sklepie on line smyk  (zakup książek)
posiada ktoś?
0 0

paula9891

#6323635 Napisano: 20.02.2017 10:26:23
constanza napisał(a):

szukam kogoś kto kupował ostatnio mieszkanie od dewelopera bądź z rynku wtórnego i uspokoi mnie, że da się to jakoś ogarnąć w sensowny sposób. Jestem przerażona tym, że w obu przypadkach trzeba tyle rzeczy sprawdzić emotka  przeraża mnie też wizja, że miałabym iść do notariusza wskazanego przez dewelopera czy agencję. Naoglądałam się tych wszystkich programów o oszustwach i się boję. A może ktoś kupował mieszkanie z pomocą prawnika i mogłby mi napisać jak to wygląda i w kwestii finansowej i w kwestii załatwiana. Może ktoś ma jakąś liste w punktach co sprawdzić żeby kupić mieszkanie i miec swiety spokoj emotka  będę wdzieczna za wszystkie wskazowki na PW emotka

Nie musisz iść do notariusza wskazanego przez dewelopera, możesz sobie wybrać innego, masz do tego prawo  emotka
0 0

edzia21

#6323638 Napisano: 20.02.2017 10:32:59
paula9891 napisał(a):

constanza napisał(a):

Nie musisz iść do notariusza wskazanego przez dewelopera, możesz sobie wybrać innego, masz do tego prawo  emotka

Ja wszystkie sprawy załatwiałam z notariuszem wskazanym przez developera...było o wiele taniej i sprawniej. 
Przed jakimkolwiek zakupem poczytaj informacje o developerze w sieci, opinie klientów. Możesz również wybrać się na inne osiedle wybudowane przez tego developera i zobaczyć jak funkcjonuje. 
Nabywałam mieszkanie w domu który już stał, więc o tyle miałam łatwiej. Do dnia dzisiejszego zjawiają się na naszym osiedlu ludzie, którzy zainteresowani innymi inwestycjami tego developera pytają jak się mieszka...a ja zawsze chętnie dzielę się swoimi spostrzeżeniami. emotka
1 joan 0

basku

#6323639 Napisano: 20.02.2017 10:33:38
czy w nowym projetkcie TRND z philips lumea urządzenie po okresie testowania trzeba będzie oddać?  czy zostaje na wlasnosc?
0 0

pioge7

#6323643 Napisano: 20.02.2017 10:39:35
basku napisał(a):

czy w nowym projetkcie TRND z philips lumea urządzenie po okresie testowania trzeba będzie oddać?  czy zostaje na wlasnosc?

po 8 miesiącach będzie trzeba odesłać. I chyba na własny koszt.
1 basku 0

monisss

#6323644 Napisano: 20.02.2017 10:42:03
edzia21 napisał(a):

paula9891 napisał(a):

constanza napisał(a):

Ja wszystkie sprawy załatwiałam z notariuszem wskazanym przez developera...było o wiele taniej i sprawniej. 
Przed jakimkolwiek zakupem poczytaj informacje o developerze w sieci, opinie klientów. Możesz również wybrać się na inne osiedle wybudowane przez tego developera i zobaczyć jak funkcjonuje. 
Nabywałam mieszkanie w domu który już stał, więc o tyle miałam łatwiej. Do dnia dzisiejszego zjawiają się na naszym osiedlu ludzie, którzy zainteresowani innymi inwestycjami tego developera pytają jak się mieszka...a ja zawsze chętnie dzielę się swoimi spostrzeżeniami.  emotka

niecałe 5 lat temu kupowałam przysłowiową dziurę w ziemi emotka no dobra coś tam stało emotka i po 1 sprawdzałam w necie developera, po 2 akty podpisywaliśmy przez notariusza od developera i wcale nie wyszliśmy na tym gorzej 3. jak masz nowe mieszkanie to tak naprawdę nie widzę większych zagrożeń, raczej kwestia wywiedzenia się o developerze , jeśli z wtórnego to upewnić się, że mieszkanie nie jest zadłużone. 4. moi rodzice obecnie będą sprzedawać mieszkanie i kupować nowe, moja siostra dopiero co kupiła mieszanie. jakby co pisz na pw emotka jak będę umiała pomóc to pomogę. p.s. ja kupowałam przez Home Brokera, moja siostra bezpośrednio u developera. powodzenia! 
0 0

monisss

#6323646 Napisano: 20.02.2017 10:43:13
pioge7 napisał(a):

basku napisał(a):

po 8 miesiącach będzie trzeba odesłać. I chyba na własny koszt.

ja się zgłaszam emotka nie ważne czy na własny koszt. wolę testować 8 miesiecy niz utopic prawie 2 000 i nie wiadomo czy u mnie to zda egzamin emotka  
1 basku 0

madzia1-s

#6323700 Napisano: 20.02.2017 12:10:49
Czy zgłaszał ktoś wczoraj zdjęcie do oleju wielkopolskiego?
Widze, ze nowe zdjecia dolozyli ale mojego nie ma ;/
0 0

basku

#6323712 Napisano: 20.02.2017 12:39:34
szukam prostego, darmowego  programu / strony do robienia kolaży... czy ktoś coś może polecić ?? priv
0 0

jaru40

#6323856 Napisano: 20.02.2017 19:31:22
Szukam do kiedy jest ważny kod  wyjątkowy prezent z Garnier  Ogólnopolski?
0 0

1mariusz

#6323859 Napisano: 20.02.2017 19:39:59
nkba napisał(a):

1mariusz napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

1mariusz napisał(a):

Nie poddawaj się i walcz jeśli jesteś pewna swego!!! Ja to przerabiałam nie raz. Nawet nie wiesz jak mało klientów upomina się o swoje emotka Bądź "twardka" emotka

Nawet przemknęło mi coś takiego przez głowę,że stolarz ma układ z hurtownią i wypycha  zalegający im towar-bo jak już założy no to każdy kładzie lachę! JAK JEST,NO TO NIECH JUŻ  ZOSTANIE! Mówię Ci pomału piana mi zaczyna iść z pyska,a że nie byłam szczepiona,to...Raz już wzięłam policjanta na służbie za ścierki. Więc co mi tam jakiś przedstawiciel,który będzie chciał mi udowodnić,że jestem w błędzie!(najwyżej zniknę na pewien czas z forum,bo TAM  dostępu do internetu jeszcze nie ma emotka )

nkba

#6323870 Napisano: 20.02.2017 20:08:44
1mariusz napisał(a):

bzowapani napisał(a):

Nawet przemknęło mi coś takiego przez głowę,że stolarz ma układ z hurtownią i wypycha  zalegający im towar-bo jak już założy no to każdy kładzie lachę! JAK JEST,NO TO NIECH JUŻ  ZOSTANIE! Mówię Ci pomału piana mi zaczyna iść z pyska,a że nie byłam szczepiona,to...Raz już wzięłam policjanta na służbie za ścierki. Więc co mi tam jakiś przedstawiciel,który będzie chciał mi udowodnić,że jestem w błędzie!(najwyżej zniknę na pewien czas z forum,bo TAM  dostępu do internetu jeszcze nie ma  emotka )

I właśnie tak to się najczęściej odbywa emotka Postaraj się dokumentować wszystko, zrób fotki, raczej nie próbuj dogadywać się telefonicznie tylko mailowo, żeby był ślad. Jak coś to pisz, jak będę mogła to pomogę. emotka A co do tekstu ze szczepieniem... bombaemotka emotka emotka
1 1mariusz 0