SZUKAM....

agniehaha89

#6425775 Napisano: 08.11.2017 11:11:43
cherry_coke napisał(a):

pioge7 napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

donia7 napisał(a):

Szukam kogoś, kto zakupił u sprzedawcy towar (początkowo ten miał dobre komentarze), a po kilku dniach sprzedawca przepadł. Pojawiło się mnóstwo negatywów, sprzedawca nie odpisuje na emaile, jego telefon jest wyłączony... Jeśli ktoś miał podobną sytuację to zapraszam na priv, bo chciałabym odzyskać swoje pieniądze ...

Chodzi o allegro?

Ja miałem tak w zeszlym roku. Kupiłem i czekałem a jak w końcu po 10 dniach nie dostałem nic to zacząłem dzownić i pisać. Na nic.. telefonu nie odbierał na emaila nie odpisywał. W końcu rozpocząłem z nim spór na Allegro i poinformowałem w nim że czekam do któregoś tam dnia, jeśli przesyłki nie będzie u mnie idę na policję. Okazało się że po 2 dniach przesyłka była u mnie w domu. Polecam spór najpierw, a jeśli to nic nie da ... policja 

Ja też raz się nacięłam. Sprzedawca miał same pozytywy, więc kupiłam kosmetyk za całe 20 zł. A ze mną ze sto innych osób. No i się dopiero zaczęło. Nikomu nic nie wysłał, okazało się, że na koncie allegro ma fikcyjny adres. Wypłacił z all pieniądze i zniknął. Myślałam, że w takiej sytuacji ten system ochrony konsumenta działa tak, że poczuwają się do odpowiedzialności i oddają po prostu kasę. Niestety tak nie było. Trzeba iść na policję, zgłosić sprawę, policja musi rozpocząć postępowanie i dopiero wtedy można się starać o zwrot pieniędzy z tego systemu ochrony. Ogólnie lipa, bo często ludzie decydują się na allegro żeby było bezpieczniej.

i jeszcze tam są ramy czasowe na zgłoszenie całego procederu na policję od 30-120 dni, potem już nie masz szans na zwrot kasy od allegro 
0 0

bethan

#6425777 Napisano: 08.11.2017 11:17:03
cherry_coke napisał(a):

Myślałam, że w takiej sytuacji ten system ochrony konsumenta działa tak

Program Ochrony Kupujących jest dokładnie opisany w Pomocy Allegro emotka , nie trzeba samemu dedukować emotka
0 0

andziulka21

#6425791 Napisano: 08.11.2017 11:54:54
Mam do Was pytanie również o allegro, zamówiłam sobie etui na tablet, ottzymalam calkiem co innego niż na zdjeciu! Pierwszy raz mi się coś takiego mi się zdarzyło.Co mogę zrobić w takiej sytuacji? 
0 0

defed

#6425801 Napisano: 08.11.2017 12:08:19
andziulka21 napisał(a):

Mam do Was pytanie również o allegro, zamówiłam sobie etui na tablet, ottzymalam calkiem co innego niż na zdjeciu! Pierwszy raz mi się coś takiego mi się zdarzyło.Co mogę zrobić w takiej sytuacji? 

Najpierw porozmawiaj o tym na spokojnie ze sprzedawcą, możliwe że się najzwyczajniej pomylił, wymieni towar i zwróci koszty transportu poniesione przez Ciebie  emotka

joan

#6425803 Napisano: 08.11.2017 12:18:02
Szukam osób, które już przeprowadziły rozmowy z organizatorem konka Calgon / pralki.

Interesuje mnie treść rozmowy, min. jakie dokumenty otrzymamy (protokół, gwarancję czy co?) i jaka spedycja lub kurier będą pralki rozwozić.

Ale przede wszystkim ciekawam kwestii wniesienia pralki, bo mnie powiedziano, że takiej opcji absolutnie nie ma! A tymczasem na forum znalazłam następujące info:
bonitta napisał(a):

Pan pyta o dzien kiedy ma przyjechać pralka oraz czy życzymy sobie wniesienia. Wysyłają od jutra, po ustaleniu szczegółów.

0 0

Niebieska_Laguna

#6425809 Napisano: 08.11.2017 12:32:54
Wiem, że wybiegam w przyszłość, ale ile daje się teraz w kopercie dzieciom na komunię? Właśnie się dowiedziałam, że czeka mnie komunia córki mojej bliskiej kuzynki. I chcę wiedzieć na ile się przygotować?
0 0

silvia8

#6425811 Napisano: 08.11.2017 12:35:44
serberta napisał(a):

No niestety muszę, kupiłam, ugotowałam, sfotografowałam i ....zgubiłam do niego paragon. Wawrzyniec, pilnie !

A na jaki to konkurs?
0 0

agakaz2

#6425813 Napisano: 08.11.2017 12:39:14
Niebieska_Laguna napisał(a):

Wiem, że wybiegam w przyszłość, ale ile daje się teraz w kopercie dzieciom na komunię? Właśnie się dowiedziałam, że czeka mnie komunia córki mojej bliskiej kuzynki. I chcę wiedzieć na ile się przygotować?

tyle na ile Cię stać. ja nie patrzę kto ile daje
2 joan, defed 0

misiamisiam

#6425815 Napisano: 08.11.2017 12:42:02
Zwątpiłam jeśli chodzi o duracell - tam musi być 1 opakowanie czy wystarczy 1 bateria?
0 0

andziulka21

#6425816 Napisano: 08.11.2017 12:44:09
silvia8 napisał(a):

serberta napisał(a):

No niestety muszę, kupiłam, ugotowałam, sfotografowałam i ....zgubiłam do niego paragon. Wawrzyniec, pilnie !

A na jaki to konkurs?

Zapewne ten zakończony, organizowany przez Streetcom...
1 silvia8 0

misiamisiam

#6425821 Napisano: 08.11.2017 12:48:54
superloser napisał(a):

misiamisiam napisał(a):

Zwątpiłam jeśli chodzi o duracell - tam musi być 1 opakowanie czy wystarczy 1 bateria?

Jeden produkt. Moze byc ta mala, płaska do ksiazek dla dzieci. Ok 6zl.

a 1 zwykły paluszek za 2 zł. też moze być? tak sprzedają w osiedlowym sklepie emotka
0 0

misiamisiam

#6425827 Napisano: 08.11.2017 13:00:52
superloser napisał(a):

misiamisiam napisał(a):

superloser napisał(a):

misiamisiam napisał(a):

a 1 zwykły paluszek za 2 zł. też moze być? tak sprzedają w osiedlowym sklepie emotka

Pod Warunkiem,  ze to jest POJEDYNCZY PRODUKT z własnym kodem cyfrowym a nie 1 AA z 4 albo 12 paku.

Wiem, że na stronie konkursu wszędzie jest napisane o opakowaniu promocyjnym. Moją wątpliwość budzą zapisy w regulaminie - bo tam jest mowa o produkcie promocyjnym.
cytuję - Produkt promocyjny –wszystkie produkty marki Duracell

eeee zgłupiałam emotka
0 0

Halszka

#6425833 Napisano: 08.11.2017 13:12:39
misiamisiam napisał(a):

superloser napisał(a):

misiamisiam napisał(a):

superloser napisał(a):

misiamisiam napisał(a):

Pod Warunkiem,  ze to jest POJEDYNCZY PRODUKT z własnym kodem cyfrowym a nie 1 AA z 4 albo 12 paku.

Wiem, że na stronie konkursu wszędzie jest napisane o opakowaniu promocyjnym. Moją wątpliwość budzą zapisy w regulaminie - bo tam jest mowa o produkcie promocyjnym.cytuję - Produkt promocyjny –wszystkie produkty marki Duracell

eeee zgłupiałam emotka

Produkt promocyjny jest oryginalnie zapakowany przez producenta. Sprzedawane pojedynczo baterie to samowola i czasem czysty zarobek dla właściciela osiedlowego sklepiku.
Oczywiście możesz spróbować jeżeli masz na paragonie "baterie duracell x1" tylko nie wiadomo, czy jak organizator zobaczy cenę to się nie przyczepi. Jest ryzyko!

Agnes

#6425838 Napisano: 08.11.2017 13:25:11
silvia8 napisał(a):

serberta napisał(a):

A na jaki to konkurs?

nie żebym wątpiła w zgubienie paragonu
ale wczoraj dostałam az 3 PW na FB od osób które grały i nagle nie mają paragonów
a pisały do mnie bo zobaczyły ze grałam i nie wygrałam

defed

#6425841 Napisano: 08.11.2017 13:36:42
cb656 napisał(a):

Z jakiego to oryginalnego utworu?

Bonnie Tyler - I Need a Hero 
0 0

joan

#6425867 Napisano: 08.11.2017 14:14:52
Agnes napisał(a):

nie żebym wątpiła w zgubienie paragonuale wczoraj dostałam az 3 PW na FB od osób które grały i nagle nie mają paragonów
a pisały do mnie bo zobaczyły ze grałam i nie wygrałam

Szczyt bezczelności emotka Niestety, pewnie w przypadku konkursów promo organizowanych na FB to norma i zagadują nawet obcy ludzie (których laureat nie zna). Powinno się screeny z takiej rozmowy publikować pod nagrodzoną pracą bezparagonowca, ciekawe co by na to rzekł organizator emotka
3 maverick, mia, nkba 0

agniehaha89

#6425887 Napisano: 08.11.2017 14:54:13
szukam kogoś kto brał niedawno kredyt hipoteczny korzystając z programu mdm i udzieliłby mi jakiś cennych wskazówek 
0 0

madzia1-s

#6426015 Napisano: 08.11.2017 19:01:19
SPosób na wzorowe pranie TESCo czy wszyscy otrzymali dzisiaj nagrody?
bo czekam na laptopa ale inpost do mnie nie zawital emotka
0 0

edzia21

#6426016 Napisano: 08.11.2017 19:02:25
madzia1-s napisał(a):

SPosób na wzorowe pranie TESCo czy wszyscy otrzymali dzisiaj nagrody?bo czekam na laptopa ale inpost do mnie nie zawital emotka

Do mnie laptop dotarł, ale do koleżanki nie...więc może wysyłają na raty emotka
1 madzia1-s 0

agniehaha89

#6426022 Napisano: 08.11.2017 19:31:11
misiamisiam napisał(a):

superloser napisał(a):

misiamisiam napisał(a):

W jakim osiedlowym? Przecież tam są wyszczególnione sklepy które biorą udział w konkursie . 
0 0