Pomocy!!!!

boss75

#7102801 Napisano: 22.06.2023 16:44:56
Dobre duszyczki ,kto pomoże?
Brakują mi tylko 4 butelki do wilczka z Rodowitej
0 0

zielonaszpilka

#7102824 Napisano: 22.06.2023 18:18:59
ziolko napisał(a):

zielonaszpilka - masz rację co do przekrętu. Ale najbezpieczniej jest sprzedawać na allegro, bo czasami kupujący klikają, że dostali pustą paczkę i wtedy kasa wraca do kupującego a sprzedający zostaje bez kasy o towaru.
Allegro ma lepsze zabezpieczenia i ochronę kupujących. Nie warto ryzykować, tym bardziej, że tu chodzi o grubszą kasę a nie 5 zł.

Dlatego ja zawsze przy cenniejszych rzeczach nagrywam filmik pod paczkomatem - zawartość paczki, to jak ja zaklejam i wkładam do skrytki. Trochę upierdliwe i przydaje się pomóc drugiej osoby, ale wtedy mam twardy dowód, że paczkę wysłałam z zawartością.
0 0

brucee

#7102830 Napisano: 22.06.2023 18:39:31
Zielonaszpilko, w głowie się nie mieści... Szok, jakie pomysły mają oszuści... Czytam i oczom nie wierzę.  emotka
0 0

zielonaszpilka

#7102831 Napisano: 22.06.2023 18:57:38
brucee napisał(a):

Zielonaszpilko, w głowie się nie mieści... Szok, jakie pomysły mają oszuści... Czytam i oczom nie wierzę.  emotka

Ano mają. Niestety program ochrony kupujących olx jest słaby. Ale ja również w drugą stronę się zabezpieczam, bo kupujący też nie jest super chroniony - odbierając paczkę z cenną zawartością również od razu po odebraniu otwieram ją i nagrywam cały proces. A robiąc zwrot więcej niż jednej rzeczy do sklepu internetowego robię zdjęcie zawartości albo również robię film z pakowania. Słyszałam już parę historii o tym (i to w dużych, znanych sklepach), że ktoś np. zwróci ł 5 rzeczy, a kasę dostał za 4, bo twierdzą, że tyle było w paczce. I jak chcesz się z nimi sądzić, to Ty musisz udowodnić, że wysłałeś wszystkie. Jeszcze nigdy żaden z tych filmów mi się nie przydał i mam nadzieję, że tak zostanie emotka

baba-aga

#7102834 Napisano: 22.06.2023 19:12:22
bonitta napisał(a):

Pomocy, jak wypłacić te pioruńskie 20 zł z kaktusa? Wpisuję w drugim bankomacie (klikam wypłata blik, bankomat teoretycznie z listy z regulaminu) i nic się nie dzieje. Po wpisaniu tego dłuższego kodu w bankomacie ekran wraca do punktu wyjścia.... do etapu wpisania pinu nie dotarłam.

Nie klikaj wypłata BLIK tylko wypłata /transakcja bez karty
1 cb656 0

asiam

#7104723 Napisano: 29.06.2023 20:47:20
Mam pytanie do osób korzystających z booking.com. W którym momencie należy wysłać zaliczkę do obiektu gdzie mam rezerwację. Na booking jest info, że mogę anulować bezpłatnie mój wynajem do 21 sierpnia. Natomiast właściciel domku już w tej chwili podaje mi numer konta do wpłaty 50% ceny.
0 0

nswe69

#7104734 Napisano: 29.06.2023 21:32:26
asiam napisał(a):

Mam pytanie do osób korzystających z booking.com. W którym momencie należy wysłać zaliczkę do obiektu gdzie mam rezerwację. Na booking jest info, że mogę anulować bezpłatnie mój wynajem do 21 sierpnia. Natomiast właściciel domku już w tej chwili podaje mi numer konta do wpłaty 50% ceny.

Niech sobie pisze. Nic nie musisz
1 cb656 0

Afrodyta72

#7105009 Napisano: 30.06.2023 16:09:52
Pomocy!!! Doszły mi dzisiaj kody z żabki,ale mam tylko kwadraty! Nie mogę odczytać tej grafiki ,pocztę mam na Gmailu ,co mogę i jak zrobić ,aby wyczytało mi zdjęcia?
0 0

nanajka81

#7105331 Napisano: 02.07.2023 08:44:20
nswe69 napisał(a):

asiam napisał(a):

Niech sobie pisze. Nic nie musisz

dokładnie, nic nie musisz. My mamy wyjazd już za kilka dni i wczoraj mąż zapłacił. Jeżeli jedziesz dopiero w sierpniu - to zapłać kilka dni wcześniej.
0 0

cb656

#7105335 Napisano: 02.07.2023 09:53:11
Afrodyta72 napisał(a):

Pomocy!!! Doszły mi dzisiaj kody z żabki,ale mam tylko kwadraty! Nie mogę odczytać tej grafiki ,pocztę mam na Gmailu ,co mogę i jak zrobić ,aby wyczytało mi zdjęcia?

Jaką drogą logujesz się do poczty?Z przeglądarki, czy używasz klienta poczty, na przykład Thunderbirda?
Trzeba w ustawieniach włączyć wyświetlanie zdalnych treści. Szukaj tego w menu, w części związanej z zabezpieczeniami.

Malena_

#7105423 Napisano: 02.07.2023 18:58:47
Mam problem z wypłatą BLIK  100 zł z Bakomy…
W jednym bankomacie nie było gotówki, w drugim wyskoczyło coś w stylu „ brak autoryzacji, w trzecim
„transakcja przerwana” , w czwartym rownież nie poszło …
Czy ktoś też miał taki problem ?
0 0

kreo42

#7105425 Napisano: 02.07.2023 19:02:17
MagdalenaMal napisał(a):

W jednym bankomacie nie było gotówki, w drugim wyskoczyło coś w stylu „ brak autoryzacji, w trzecim

Zależy od bankomatu, najlepiej  w euronet lub santander ale starsze bankomaty, te nowsze też nie wypłacają
0 0

Malena_

#7105426 Napisano: 02.07.2023 19:06:50
kreo42 napisał(a):

MagdalenaMal napisał(a):

Zależy od bankomatu, najlepiej  w euronet lub santander ale starsze bankomaty, te nowsze też nie wypłacają

A może być tak że jak raz wpisałam kod to już potem w kolejnym bankomacie on nie przejdzie?
0 0

aniaaa131

#7105427 Napisano: 02.07.2023 19:07:52
MagdalenaMal napisał(a):

0 0

netka2000

#7105432 Napisano: 02.07.2023 19:18:08
MagdalenaMal napisał(a):

kreo42 napisał(a):

MagdalenaMal napisał(a):

A może być tak że jak raz wpisałam kod to już potem w kolejnym bankomacie on nie przejdzie?

Sposób realizacji Czeku BLIK:− z otrzymanym numerem Czeku BLIK i hasłem Czeku BLIK należy udać się do wybranego
bankomatu,
− jeżeli bankomat działa prawidłowo, wybrać opcję „WYPŁATA BEZ KARTY/BLIK”,
0 0

Malena_

#7105456 Napisano: 02.07.2023 20:55:28
netka2000 napisał(a):

MagdalenaMal napisał(a):

kreo42 napisał(a):

MagdalenaMal napisał(a):

Sposób realizacji Czeku BLIK:− z otrzymanym numerem Czeku BLIK i hasłem Czeku BLIK należy udać się do wybranego
bankomatu,

Tak zrobiłam w Santander
wyskoczyla informacja „ Niestety operacja nie została zaakceptowana „
0 0

netka2000

#7105462 Napisano: 02.07.2023 21:21:51
MagdalenaMal napisał(a):

netka2000 napisał(a):

MagdalenaMal napisał(a):

kreo42 napisał(a):

MagdalenaMal napisał(a):

bankomatu,

Tak zrobiłam w Santander
wyskoczyla informacja „ Niestety operacja nie została zaakceptowana „

Ja zawsze wybieram Euronet. No problem.
0 0

psika

#7105513 Napisano: 03.07.2023 08:06:55
Witam!!!
 Piszę tu do Was, bo dobra duszyczka powiedziała mi, żebym do Was się
zwróciła. Potrzebna jest pomoc dla młodego chłopaka, a dokładnie
chłopaka mojej córki. Alan wpadł pod samochód,
przeszedł trepanację czaszki, na dniach kolejna operacja rekonstrukcji
oczodolu. Organizm regeneruje się bardzo szybko, chłopak chce wrócić do
normalności. Jedyny problem to brak funduszy na rehabilitację oraz
usunięcie blizn. Jeżeli ktoś z Was może pomóc, to bardzo prosimy o
wpłatę lub chociaż udostępnienie.
https://pomagam.pl/ry87pa
0 0

Malena_

#7106387 Napisano: 05.07.2023 17:13:36
Gdzie odnaleźć te kody FuzeTea  w Zappce?
Jeszcze po zakupie je widziałam,  teraz szukam w aplikacji i nie mogę ich odnaleźć..
0 0

Emememe

#7106391 Napisano: 05.07.2023 17:19:18
MagdalenaMal napisał(a):

Gdzie odnaleźć te kody FuzeTea  w Zappce?
Jeszcze po zakupie je widziałam,  teraz szukam w aplikacji i nie mogę ich odnaleźć..

Musisz napisać do żabki o ich ponowne przysłanie, bo zniknęły wraz ze zniknięciem wyzwania w aplikacji (było do 04.07).
1 Malena_ 0