Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5521087 Napisano: 18.12.2012 09:44:42
Dianek, ale mi to nie robi różnicy czy gondola mała czy duża, bo i tak na zime dziecko przesiądzie się do spacerówki. Latem nie potrzebuje miejsca na kocyki itp, a mi właśnie podobają się małe gondole.
Rachel ten model co ja chce jest lekki tzn jak na tego typu wózek wcale nie jest cięższy niż inne, może to zależy od gondoli ?

0 0

kalisto1986

#5521108 Napisano: 18.12.2012 09:50:24
miało być, że może to zależy od modelu - widać, że dopiero wstałam i nie obudziłam się do końca emotka
0 0

agusia147

#5521205 Napisano: 18.12.2012 10:26:42
benasia napisał(a):

a my mamy wózek 3w1 polskiej firmy SOJAN i chwalę go sobie - koła duże pompowane, wszędzie przejedzie, gondola duża więc na zimę sprawił nam się idealnie - teraz tu po wsi jeździmy spacerówką.

Sojan to dobra firma, mają fajne rzeczy dla dzieci, i ceny ok, ja ogólnie jestem za polskimi produktami. Jakość/cena wypada ciekawie. Tylko jak upolowałam wózek za 100zł z wielkimi kołami to trudno było nie kupić.

PS. Ja po lekarzu, wsio ok, serducho pika. Dostałam syrop na kaszel, witaminę c i jakoś to będzie. Kontrola w styczniu. Kurde ale mam dobry humor emotka
0 0

benasia

#5521224 Napisano: 18.12.2012 10:34:24
No i nie był taki drogi aż wózek Sojan kupiliśmy lepszy model i zamiast tapicerowanej rączki wybralismy skórzaną i chyba zapłaciliśmy ok 1150zł więc cena dobra a co najważniejsze Mikołaj i my zadowoleni emotka
0 0

Gość: rachel

#5521230 Napisano: 18.12.2012 10:36:17
kalisto1986 napisał(a):

miało być, że może to zależy od modelu - widać, że dopiero wstałam i nie obudziłam się do końca emotka

ja mam xlander czerwony, wczesniejsza kolekcja i nie wyobrażam sobie go wnosić...
0 0

koper

#5521231 Napisano: 18.12.2012 10:37:23
Agusia, to Ty w ciąży jesteś? Dawno tu nie zaglądałam, gratulacje ogromne emotka Fajnie, że między dziećmi będzie taka mała różnica wieku, też tak chcieliśmy, ale nie wyszło emotka
0 0

agusia147

#5521272 Napisano: 18.12.2012 10:52:46
koper napisał(a):

Agusia, to Ty w ciąży jesteś? Dawno tu nie zaglądałam, gratulacje ogromne emotka Fajnie, że między dziećmi będzie taka mała różnica wieku, też tak chcieliśmy, ale nie wyszło emotka

Tak jestem emotka 7 tydzień, termin wakacyjny 8.08, heh może małe zrobi niespodziankę i się urodzi na rocznicę ślubu. Też się cieszymy, Kamisiul nie będzie samotniaczkiem, będzie miał się z kim bawić.

benasia napisał(a):

No i nie był taki drogi aż wózek Sojan kupiliśmy lepszy model i zamiast tapicerowanej rączki wybralismy skórzaną i chyba zapłaciliśmy ok 1150zł więc cena dobra a co najważniejsze Mikołaj i my zadowoleni emotka

Pod Częstochową robią te wózki, koło moich rodziców, jak zobaczyłam ich ofertę to żałowałam że przepłaciłam za jakieś bee bee co się rozwala, a kosztował dużo.
0 0

Gość: agasiam

#5521276 Napisano: 18.12.2012 10:53:03
kurcze a ja się zastanawiam czy jest sens kupować dla 1,5 rocznego dziecka spacerówke. Zakładałam że 2 lata i będzie chodził a nie jeździł. Koleżanki córka ma teraz 3 lata i nie mogę sobie jej wyobrazić w spacerówce to już taka duża dziewczynka.

agusia147 super że serduszko już słychać. Masz powody do dobrego humoru.
A ja spakowałam dziś prezenty dla rodzinki. Został jeszcze do spakowania prezent 4 prezenty ale to później bo synek bardzo pomagał w pakowaniu. a to efekt http://pokazywark...9xux/#zdjecie5592932
0 0

agusia147

#5521287 Napisano: 18.12.2012 10:59:35
agasiam bardzo ładnie. My jeden prezent musieliśmy wysłać już kurierem, bo w auto by nam nie wszedł, a jutro jedziemy. Haha Kamiś też zawsze tak pomaga, że muszę robić to za jego plecami, najlepiej jak śpi, bo inaczej giną kokardki, a papier jakiś taki kruchy i się drze emotka . Może potem wrzucę foto pozostałych prezentów.

My kupimy wózek taki dla dwójki dzieci, chyba używany, półtora roczny maluch może mieć jeszcze ochotę posiedzieć w wózeczku, a i wiadomo, że łatwiej upilnować przy dwójce mając wszystko pod kontrolą. Już mam nawet coś upatrzone.
0 0

#5521297 Napisano: 18.12.2012 11:03:18
agusia ostatnio widziałam własnie taki podwójny spacerówka i gondola. Fajnie wyglądały. Widziałam też 2-spacerówke. teraz jest fajny wybór. Maluchy mogą siedzieć przodem do siebie, w rzędzie lub obok.
0 0

#5521326 Napisano: 18.12.2012 11:13:56
My jeszcze nie mamy prezentu dla Łukaszka. Wszystkie pomysły wykorzystała rodzina. Myślałam o Kubusiu ale synek ostatnio rozpłakał się jak go zobaczył. Chyba się wystraszył.
Kupiliśmy za to pierwsze buty. mąż się uparł na ecco. sama bym nie kupiła ale..... butki pasują idealnie, panie nam wymierzyły i dopasowały. synek przespacerował się w sklepie i już został w nich. wyszedł ze sklepu w nowych butach dosłownie:) cieszę się że mam to z głowy bo to nasze trzecie podejście do zakupu. dwa poprzednie to była totalna porażka. synek nie chciał współpracować.
0 0

agusia147

#5521329 Napisano: 18.12.2012 11:14:39
agasiam napisał(a):

agusia ostatnio widziałam własnie taki podwójny spacerówka i gondola. Fajnie wyglądały. Widziałam też 2-spacerówke. teraz jest fajny wybór. Maluchy mogą siedzieć przodem do siebie, w rzędzie lub obok.

no pewnie, bardzo mi się te wózki podobają. Jedno będzie sobie leżało, drugie siedziało.
0 0

kalisto1986

#5521334 Napisano: 18.12.2012 11:17:37
rachel napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

ja mam xlander czerwony, wczesniejsza kolekcja i nie wyobrażam sobie go wnosić...

A który masz model ? My myślimy na xa ze skrętnymi kołami koniecznie. Nawet jeśli będzie ciężki to u mnie nie ma problemu, mogę zabierać gondole do góry lub nawet cały wózek zostawiać, bo my mieszkamy na terenie strzeżonym dodatkowo z kamerami, więc o to nie muszę się martwić
0 0

agusia147

#5521352 Napisano: 18.12.2012 11:23:27
U mnie też niby są kamery. Mam dostęp do monitoringu nawet, i powiem, że nagrania są beznadziejne, można się domyślać kto i co. Więc giną różne rzeczy, nawet swego czasu paliwo z baku ginęło. Bałabym się zostawić wózek na klatce. Wywalczyłam więc kluczyk od pomieszczenia w garażu, w którym sprzątaczka trzyma płyny do czyszczenia. Przynajmniej w domu syfu nie ma takiego od wózka.
0 0

kalisto1986

#5521362 Napisano: 18.12.2012 11:30:39
agusia147 napisał(a):

U mnie też niby są kamery. Mam dostęp do monitoringu nawet, i powiem, że nagrania są beznadziejne, można się domyślać kto i co. Więc giną różne rzeczy, nawet swego czasu paliwo z baku ginęło. Bałabym się zostawić wózek na klatce. Wywalczyłam więc kluczyk od pomieszczenia w garażu, w którym sprzątaczka trzyma płyny do czyszczenia. Przynajmniej w domu syfu nie ma takiego od wózka.

Tylko, że my nie mieszkamy w typowy bloku;) U nas są 3 mieszkania, reszta to teren szkoły i obok klatki jest portiernia. Ja na klatce trzymam wygrane rowery, pralki , czy nawet inne rzeczy i nigdy nic nam nie zgineło emotka
0 0

#5521373 Napisano: 18.12.2012 11:37:36
o ja swój nosiłam przez pierwsze 3 mc. Masakra. Jak synek był malutki to gondola jeszcze nie była taka ciężka ale później...... Teraz mieszkamy na pierwszym piętrze ale pokonuje je windą.Jednak co innego zimowa pora co innego ciepła. Pamiętam jak ubierałam synka, który krzyczał, ja w stresie. wszystko szybko aby się nie zgrzał. jak docierałam na powietrze ledwo żyłam. latem to był luz.
0 0

kalisto1986

#5521411 Napisano: 18.12.2012 11:53:23
Ja starszego synka też mam wakacyjnego, więc teraz też założenie było, że staramy się do września ( żeby był wiosenno-letni termin) emotka
Mega ciężkie musi być te opatulanie noworodka i fakt, że nie pospaceruje się długo na dworze.

Rodziła któraś w kwietniu ? Chyba wystarczy jakaś cieplejsza kurteczka wiosenna ( tzn np taka polarkowa) dla noworodka ? (zakładając, że nie mam zamiaru grzać dziecka niepotrzebnie)

0 0

Gość: dianek

#5521430 Napisano: 18.12.2012 12:00:41
kalisto, Benio jest z 12 marca
nie miał kombinezonu
mieliśmy taki śpiworek do fotelika - wsadzałam go do niego w polarowym ubranku i tyle
do wózka było polarowe ubranko + kocyk

0 0

kalisto1986

#5521439 Napisano: 18.12.2012 12:03:22
dianek napisał(a):

kalisto, Benio jest z 12 marca
nie miał kombinezonu
mieliśmy taki śpiworek do fotelika - wsadzałam go do niego w polarowym ubranku i tyle
do wózka było polarowe ubranko + kocyk

Właśnie tak myślałam, że kurteczka styknie jeśli będzie jeszcze chłodno, zwłaszcza, że my też nosimy w kwietniu wiosenne kurtki, a u dziecka jako dodatkowa warstwa będzie kocyk.
Jedną kurteczke już kupiłam, jeśli wpadnie mi w macki jeszcze jakaś fajna to może dokupie emotka
0 0

Gość: rachel

#5521450 Napisano: 18.12.2012 12:08:27
kalisto1986 napisał(a):

rachel napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

A który masz model ? My myślimy na xa ze skrętnymi kołami koniecznie. Nawet jeśli będzie ciężki to u mnie nie ma problemu, mogę zabierać gondole do góry lub nawet cały wózek zostawiać, bo my mieszkamy na terenie strzeżonym dodatkowo z kamerami, więc o to nie muszę się martwić

ja mam właśnie xa ze skrętnymi kołami i fajnie sie prowadzi...a co do kamer itd to znajomym ukradli wózek na osiedlu strzeżonym i nagrał się moment kradzieży i auto, nie dało się tylko odczytac tablić ale marke i wszystko bez problemu i policja powiedziała ze to dla nich nie jest dowód... i umożyła sprawę:.
0 0