Konkursowiczki w ciąży

malutka456

#5613399 Napisano: 15.03.2013 11:37:08
Przy skurczach zawsze jest ryzyko, ze macica bardzo obkurczy sie na dziecku i bedzie problem z wydobyciem przy cc. Jeżeli masz dobrego lekarza, który naprawdę ma spore doświadczenie i wiesz, że w razie czego od razu lądujesz na bloku operacyjnym, to możesz spróbować. W innym przypadku bym sie nie zgodziła na obrot. Prawda jest taka, ze coraz mniej lekarzy wie jak to sie robi, wiec rzadko sie to wykonuje. A mlodzi lekarze boja sie takich rzeczy, bo jest coraz wiecej skrag i rozszczen, wiec bezpieczniej dla matki i lekarza zrobic cc....
0 0

kalisto1986

#5613416 Napisano: 15.03.2013 11:45:39
Jeśli obrót to raczej bym zdecydowała się na innego lekarza tzn uważam,że mój jest dobry, ale chyba bym wolała jakiegoś specjaliste w tej dziedzinie, może teściówka by coś załatwiła.
Dobra byle do wtorku będzie wizyta i będe rozmawiała z moim, a może jednak mały zdecyduje fiknąć emotka
0 0

dolly

#5613453 Napisano: 15.03.2013 12:25:34
Malutka456 mój to potrafiła jeden dzień dawać czadu, a drugiego "odpoczywać", może Twoja też tak robi emotka

Kalisto
, ja cały czas trzymam kciuki, że się zbój sam ustawi, co bys się już nie stresowała emotka
Benasia , a smarowałaś to czymś? np. CEPANem?
0 0

agusia147

#5613454 Napisano: 15.03.2013 12:25:40
kalisto1986 napisał(a):

Jeśli obrót to raczej bym zdecydowała się na innego lekarza tzn uważam,że mój jest dobry, ale chyba bym wolała jakiegoś specjaliste w tej dziedzinie, może teściówka by coś załatwiła.
Dobra byle do wtorku będzie wizyta i będe rozmawiała z moim, a może jednak mały zdecyduje fiknąć emotka

Trzymam kciuki za fikanie. Moja w położeniu główkowym emotka Ja zaś się modlę by w drugą stronę nie fikała emotka
0 0

kalisto1986

#5613476 Napisano: 15.03.2013 12:51:20
agusia147 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Trzymam kciuki za fikanie. Moja w położeniu główkowym emotka Ja zaś się modlę by w drugą stronę nie fikała emotka

Mój około 30 tygodnia też był główkowo ułożony, tydzień później fiknął na poprzeczkę emotka

Ehh a ja dalej walcze z ciuszkami, piore segreguje, układam ( na razie w kartoniki, puki nie ma jeszcze nowych mebli) normalnie mam takiego lenia,że ciągle to odkładam, ale chyba już czas najwyższy wszystko porobić
0 0

benasia

#5613491 Napisano: 15.03.2013 13:11:24
dolly nie smarowałam nigdy niczym - jak się urodził to była taka mała ranka, właściwie taka kreseczka i nie pomyślałam emotka
no ale mimo wszystko została blizna kreseczka ale z boku czoła jeste i taka bladziudka wiec nie widac prawie tylko jakby ktos wiedział to sie przypatrzy i zobaczy -a tak nikt nigdy nie zauważył.
0 0

agusia147

#5613493 Napisano: 15.03.2013 13:12:12
kalisto1986 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Mój około 30 tygodnia też był główkowo ułożony, tydzień później fiknął na poprzeczkę emotka

Ehh a ja dalej walcze z ciuszkami, piore segreguje, układam ( na razie w kartoniki, puki nie ma jeszcze nowych mebli) normalnie mam takiego lenia,że ciągle to odkładam, ale chyba już czas najwyższy wszystko porobić

Ja lenia mam cały czas. Teraz do sprzątania się zbieram od tygodnia. Tyle co naczynia są na bieżąco chowane do zmywarki i myte, robione pranie i wykładziny odkurzane, żeby młody okruchów nie wcinał, a tak wszędzie syf z malarią. Heh i nie mogę się zebrać, żeby rzeczy poukładać.
0 0

Gość: allice

#5613503 Napisano: 15.03.2013 13:35:03
benasia napisał(a):

dolly nie smarowałam nigdy niczym - jak się urodził to była taka mała ranka, właściwie taka kreseczka i nie pomyślałam emotka
no ale mimo wszystko została blizna kreseczka ale z boku czoła jeste i taka bladziudka wiec nie widac prawie tylko jakby ktos wiedział to sie przypatrzy i zobaczy -a tak nikt nigdy nie zauważył.

Jeżeli jest mało widoczna to może nie warto nic robić, może sama zniknie. Tak jak pisze dolly można posmarować Cepanem to naturalna maść na bazie wyciągu z cebuli (śmierdzi jak chipsy cebulowe), podobno dobrze radzi sobie też ze starymi bliznami. Ja smaruję nią bliznę po dwóch cesarkach.
0 0

benasia

#5613512 Napisano: 15.03.2013 13:42:26
chyba póki co zostawie bo nie jest szpetna i urody nie psuje mojego przystojniaka - moze sama zejdzie emotka
0 0

agusia147

#5613559 Napisano: 15.03.2013 14:40:56
Benasiu to jest facet, a faceci swoje blizny traktują niemal jak łupy wojenne emotka Mój do tej pory opowiada skąd którą ma (np. na czole - bo przywalił o krawężnik w dzieciństwie), a blizna dość widoczna, ledwie od szycia podobno się obeszło. Nie masz co się przejmować kreseczką.

Kamiś zaś ma z tyłu główki wielkie czerwone znamię, jeszcze po porodzie mu zostało i nie schodzi. Kiedyś włosami zarośnie i już.
0 0

kalisto1986

#5613621 Napisano: 15.03.2013 16:04:19
Ja w ciąży z Domisiem ubzdurałam sobie i mówiłam,żeby tylko nie miał pieprzyka na czole .... i co ? urodził się bez, ale z czasem mu wylazł na środku czoła emotka Tylko,że jeszcze trochę czekamy i będziemy się umawiać na usunięcie.

Największa syzyfowa praca ? rozwiesić pełną siatkę ( taką do prania) mikroskopijnych skarpetek. Chyba z 40 minut siedziałam na strychu emotka
0 0

agusia147

#5613857 Napisano: 15.03.2013 21:03:44
A ja zaś się martwię, że nie przytyłam od początku ciąży ani grama ;( Jem normalnie. Sama już nie wiem ocb. Ale z drugiej strony lekarz nie opieprzał o to.
0 0

monika1985monik

#5613860 Napisano: 15.03.2013 21:07:32
Aga jak lekarz mówi że jest ok to jest ok emotka Ja też się martwiłam że nie przybieram na wadzę w sumie to dopiero od 7 miesiąca coś tam przybrałam na wadze
0 0

benasia

#5613881 Napisano: 15.03.2013 21:43:01
nie ma co się martwić że nie przybierasz Aga na wadze bo potem mozesz szybko zaczać, a po drugie kobieta w ciązy wcale przytyć nie musi dużo...
0 0

kalisto1986

#5613882 Napisano: 15.03.2013 21:43:07
agusia147 napisał(a):

A ja zaś się martwię, że nie przytyłam od początku ciąży ani grama ;( Jem normalnie. Sama już nie wiem ocb. Ale z drugiej strony lekarz nie opieprzał o to.

pamiętasz jak ja się tym martwiłam ? emotka Spoko nadrobisz, ja o ile dobrze pamiętam do 6 miesiąca prawie nie tyłam, teraz nadrobiłam emotka Tzn mam brzuch gigant, bo tak to spodnie przed ciążowe lecą z tyłka.
A najśmieszniejsze,że wczoraj moja rodzinna mówiła,że mam mały brzuch emotka emotka
A dzisiaj brzuch całkowicie mi opadł emotka wcześniej już miałam nisko, ale dzisiaj to już tak maksymalnie chyba, tzn nie wyobrażam sobie,żeby mógł opaść jeszcze niżej
0 0

benasia

#5613884 Napisano: 15.03.2013 21:43:50
a my w niedzielę idziemy z Mikołajkiem do Cyrku Korona emotka
napewno będzie super emotka
0 0

benasia

#5613890 Napisano: 15.03.2013 21:45:06
Kali skoro tak nisko brzuszek masz to radze torbę mieć spakowaną taką do szpitala, w końcu chyba miesiac do terminu został prawda?
0 0

kalisto1986

#5613900 Napisano: 15.03.2013 21:55:27
benasia napisał(a):

Kali skoro tak nisko brzuszek masz to radze torbę mieć spakowaną taką do szpitala, w końcu chyba miesiac do terminu został prawda?

Tak, torbę pakuje już od miesiąca emotka Chyba jutro poprasuje co do szpitala i spakuje, bo już nie ma co czekać.
Na razie chodzę i wszystkim jęcze,żeby się ruszali emotka
Mężowi truje o remont - chociaż wiem,że stara się, ale przez jego cholerny grafik ciężko mu ( całe szczęście kolega z pracy zamieni z nim się w przyszłym tygodniu i będzie miał kilka dni wolnego)
Ojcu jęcze o szafe, chociaż zostały tylko drzwi do zrobienia.
Kuzynce jęczałam o kołyske, ale całe szczęście już nie musze emotka
Dzisiaj kupiłam karuzele do łóżeczka, wczoraj większość brakujących i chyba jutro do kauflanda podjedziemy po resztę.
Wszystko pakuje do takich ozdobnych kartonów, ale ważne by było gotowe, a przełożyć do komody to może nawet mąż, czy siostra moja.
Nawet już całe "pogotowie porodowe" uruchomione i wrazie czego kilka opcji w razie czego dla Dominika jest.
ale i tak ogólnie mam stan jęcząco - depresyjny emotka
0 0

Gość: size

#5613961 Napisano: 15.03.2013 23:17:57
kalisto1986 napisał(a):

ale i tak ogólnie mam stan jęcząco - depresyjny emotka

Taki standardowy znaczy emotka

Spoko, będzie dobrze, ale rzeczywiście popakuj co trzeba, bo Maleństwo chyba wcześniej Was powita emotka

W zasadzie to wszystko masz emotka Nic tylko czekać na rozwój wydarzeń

emotka
0 0

kalisto1986

#5613962 Napisano: 15.03.2013 23:31:53
a tfu, tfu puki jest poprzeczka, to niech lepiej nic się nie zaczyna emotka Ale spakować musze się.
Jutro siostra zabiera Domiśka, mąż ma nockę to ja będę pakowała się. No i jeszcze muszę trochę rzeczy poprać, no może więcej niż trochę emotka
0 0