Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: katrin22
Moniko, a gdzie potem dzieciaczka wysypało??
Bo może u nas była 3dniowka
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A dziewczyny doradźcie - bo musze małemu kolejne kapcie kupić. Mikołaj lata obecnie w Befado z oddychającą podeszwą.
I nie mogę się zdecydować czy nadal Befado czy moze te paputki skórzane. Dodam, że młody biega, wspina się, wszędzie go pełno, a na podłodze mamy panele i kafelki, ale mimo wszystko zimno ciągnie od podłogi gdyby chodzić na boso czy w skarpetce cienkiej i ja na boso nie mogę chodzić po nich bo potem przeziebiona jestem...
Doradźcie
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
Gość: dianek
w praktyce - małe dzieci powinny mieć jak najbardziej miękkie i elastyczne podeszwy, by stopa rozwijała się prawidłowo
ubierając dziecku buta z twardą podeszwą czuje się ono tak, jak dorosły chodzący w bucie narciarskim
tylko gdy stopa ma wady - powinno się stosować obuwie twarde, odpowiednio dobrane pod względem korekty
reguła dotyczy wszystkich butów - tych na zewnątrz także
więcej można poczytać na sieci, nie mam czasu podawać źródeł - wiszą na chustoforum
a co do mycia nocnika - ja po grubszej sprawie przemywam mleczkiem do czyszczenia - ale chyba wsio jedno czy płyn do mycia naczyń czy mleczko, po prostu to mam w łazience pod ręką
a młody często chodzi z nocnikiem na głowie
dobra, wracam do pracy, do sklikania pewnie w weekend, jak ktoś coś konkretnego by chciał to mi PW piszcie, bo forum kompletnie nie ogarniam
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale to już wiem, że dzieci powinny chodzić w miękkich tylko chodzi mi też o to czy czasem nie bedzie mu zimno w nóżki od podłogi - bo on ma tylko rajtuzki na stópce...
No i kwestia czy takie paputki się pierze bo napewno podeszwa szybko się brudzi? i czy wówczas się nie odkształca? bo zapewne na kaloryferze suszyć ich nie można?
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Benasia, ja myję normalnym płynem do kąpieli- po siusiu tez, bo po jakimś czasie się taki osad robi.
Kalisto ja po occie chyba bym padła, nie znoszę bleee
Katrin ja obstawiam 3-dniówkę,ale bym się jednak wybrała do lekarza
Dziś już jest znacznie lepiej, z rana było najpierw siku (bo przez ostatnie 2 dni był mix), a po wypiciu mleczka gęstsza kupa. Kubuś zjadł normalnie jak dawniej i temperatura jest 36,5, a wysypka na pleckach zmniejszyła się o połowę.
Jak znów nakupka na rzadko, to jedziemy do lekarki.
To może faktycznie ta 3 dniówka?
A co do beigunki to dziś mi się przypomniało, że 3letnia bratanica tydzień temu miała takie 2 dni, że robiła kupkę kilka razy dziennie i ponoć kręciło Ją w brzuszku, może coś w powietrzu jest?, a mój osłabiony wszystko teraz łapie. Już głupia jestem. Ważne, że na razie przechodzi.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Hehe nie możesz go spuścić z oczu. Ja jak muszę iść do toalety a jesteśmy sami w domu, to zazwyczaj daję go do łóżeczka i wrzucam mu zabawki, żeby się zajął sobą. Normalnie bałabym się go zostawić, zwłaszcza po tym jak dwa dni temu mi zeskoczył z łóżka na podłogę z pełną premedytacją. Wylądował na pupie i się rozpłakał, ale zrobił to. Żadne łóżko nie jest już dla nie go przeszkodą, po prostu wchodzi, na stół wchodzi. Normalnie oczy dookoła głowy.
A ja planuję przemeblowanie w mieszkaniu.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: rachel
Benasia ja ostatnio też się boję do domu wracać jak wymieniamy się z mężem opieką nad małą, a nie jest to taki stopień zaawansowania w chodzeniu...niezły odkrywca:)
Katrin22 mój mąż dostał wysypki od pasa w zwyż i czeka teraz na wizytę u lekarza, Pani pielęgniarka powiedziała że coś jest bo dużo ludzi z czymś takim przychodzi. Zobaczymy jak wyjdzie co mu powiedzą.
Ja załatwiłam dzisiaj wszystko z NFZtem i za trzy dni będę figurowac w systemie. U mnie problem był z ZUSem który nie przesłał do NFZtu mojego zgłoszenia do ubezpieczenia, a składki mają wpłacane normalnie i z niczym nie zalegam...żałosne i wkurzające że to pacjent musi udowadniać że nie jest jeleniem !
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dla mnie ZUS to jakaś porażka, ciagną kasę nie małą co miesiąc, co normalnie odkładając niezłą sumę bym miała. Do lekarza się dostać do graniczy z cudem. Darowaliby sobie ZUS, wzięłabym wypasione ubezpieczenie zdrowotne - kasa podobna.
Kurcze chodzić nie mogę, tak rozwaliłam sobie nogę o kant ściany jak młodego do wyjścia z tatą szykowałam.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly ja ocet nawet wlewam do kibelka - nic tak nie działa na kamieć, no ale ja wiem,że Tobie wszystko śmierdzi
Wiecie co ja teraz tak sobie myśle, u mnie mały też tydzień temu miał biegunkę, po kilku dniach wysypkę, ale zwaliliśmy to z lekarką na karb alergii, hmm może to jednak też jakiś wirus
Gość: minia
a do dentysty i ginekologa
no i do pediatry chodze prywatnie
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no szkoda tylko że ja nie ma superpharm blisko
A faktycznie taniutko...
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Może ktoś ma jeszcze jakieś uwagi lub opinie na temat takich paputków?
A odnośnie Mikołaja to fakt zdobywca - wszystkiego
Przed wczoraj u dziadków jak bylismy chciał na meble wchodzić
Gość: minia
u mnie jest bardzo ciepło w domu. Kamilka biega w skarpetkach z antyposlizgiem
Ciapy ma 5s i zdejmuje
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiec ciekawi mnie czy małemu by nie było zimno w nich, i jak sie je pierze/czyści?